Dodaj do ulubionych

Prośba do ekspertek :)

18.08.12, 10:15
Hej :)

Dziewczyny, doradźcie mi, jak traktować ten cykl, a raczej to plamienio-krwawienie. Cykl dość długi, bo na razie odpuściłam branie wszelkich leków żeby psychicznie odpocząć (staram się, PCO, Bromergon, Euthrox, Metformax).

Gdybym nie mierzyła tempki to pewnie pomyślałabym, ze to był okres. Ale jak widać-choć wiem że tak dokładnie moje pomiary nie dają obrazu sytuacji bo mierzyłam w kratke, tak dla orientacji-raczej nie ma tu lutealnej. No i nie wiem czy ciągnąć ten cykl dalej i uznać że to krwawienie śródcykliczne czy zaznaczyć nowy cykl.

Link do cyklu-enpr.pl/527

W poprzednim cyklu miałam 5 wyższych ale krwawienie zaznaczyłam jako nowy cykl bo wyglądało normalnie, okresowo. A ten jeszcze wcześniejszy (od 13.02) to był ostatni cykl gdzie brałam leki (choć juz wtedy w kratke) i lutealna była powiedzmy dość ładna, w każdym razie naturalna (bez Luteiny).
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: Prośba do ekspertek :) 18.08.12, 19:29
      Jeśli masz choć jeden wieczór niepłodności bezwględnej, to bez względu na ilość wyższych, następujące po nich krwawienie jest początkiem nowego cyklu.

Na moje oko to jest krwawienie śródcykliczne - straszne dziury - bo w poprzednich cyklach wyższe były znacznie wyżej niż te pojedyncze temp., które tu masz i z których nic nie wynika.
      • mewa000 Re: Prośba do ekspertek :) 22.08.12, 14:50
        Dzięki ;)

No dziury są bo tak jak pisałam, mierzę teraz tempke tylko tak dla oka. I rzeczywiście, te tempki są takie jak z reguły w I fazie dlatego rozważałam że to może być krwawienie śródcykliczne.
        • mewa000 Re: Prośba do ekspertek :) 06.10.12, 11:21
          Podnoszę temat bo mam kolejne pytanie :)

Po tamtym krwawieniu, po 30 dniach rozpoczęło sie kolejne, tym razem było dość obfite i dlugie-w sumie 17 dni. Tamten wykres podzieliłam ponieważ źle mi sie w takim dlugim zapisywalo obserwacje, więc powstały z niego 3 cykle ( enpr.pl/527/141729 enpr.pl/527/174582 enpr.pl/527/187929 ).
          I teraz pytanie-jak wygląda sprawa endometrium po takim krwawieniu? Jeśli by założyc ze wystąpiła owulacja to wg mnie nie zdążyło sie ono zregenerować w tak krótkim czasie, dobrze myślę? Czy to nie ma znaczenia, bo przeciez w krótkich cyklach zdarzają się owu tuż po @?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka