Dodaj do ulubionych

śluz płodny a temp

22.04.13, 08:09
Objaw śłuzu często bywa u mnie mało wyraźny. Pamiętam też, że tak było w cyklu gdy chcia lam i zaszłam w ciążę. Owulacja była na bank a nie dojrzałam śluzu o cechach płodnych.
Ale od dwóch cykli mam taką dziwna sytuację. Około 10-12 dnia cyklu śluz - nagle bardzo dużo, odczucie mokro, slisko, przejrzysty, rozciągliwy, jak białko jaja. Do tego ból/rozpieranie za spojeniem łonowym. potem zanik śluzu, przez kilka dni śluzu mało lepki, kremowy, potem brak już wyraźnych cech płodności śluzu. Natomiast skok tempki koło 17-18 dnia cyklu. Nie wykluczam, ze potem tego śluzu płodnego jest na tyle mało że trudno zauważyć. Ale zadziwia mnie ta ilość na początku cyklu.

Jak to rozumieć? Dodam, że jestem w trakcie odchudzania. Rotzera.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: śluz płodny a temp 22.04.13, 20:22
      Kiedy był poród?
      Jaki masz termometr?
      Pokaż dane cyklu.
      • klimkabb Re: śluz płodny a temp 23.04.13, 10:19
        Termometr dpouszczany microlife, nie pamietam numeru ale do dwoch cyferek po przecinku. Poród był dawno i nie wpływa ale pisalam o tym jako o doświadczeniu, ze bywa iż mam czas płodny a mogę przeoczyć objaw śluzu jeśli jest go mało.
        • prosumentka Re: śluz płodny a temp 23.04.13, 21:51
          Microlife trzeba co 2 lata wymieniać na nowy. I nie pokazałaś wykresu - może ktoś bardziej doświadczony go zweryfikuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka