anetina 23.03.05, 16:31 Mam takie pytanie. Jeśli od ostatniego stosunku minęło 3,5 miesiąca i miesiączki są dokładnie w teminie, to czy można jednak być w ciąży??? Proszę o jakieś odpowiedzi. TO WAŻNE!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: CIĄŻA !? 23.03.05, 16:34 Zrób test ale raczej nie jestes w ciazy. Wprawdzie czasem zdarza sie ze w terminie @ wystepuje plamienie - nawet do 3 miesiąca (tak miała moja szwagierka - do 3 miesiaca przez te plamienia przypominajace @ nie wiedziala ze jest w ciazy), ale wtedy zawsze wizyta u lekarza jest wskazana. Zrób test to przestaniesz sie martwic. Odpowiedz Link
anetina Re: CIĄŻA !? 23.03.05, 16:42 dzięki ale wiesz co - boję się zrobić test, boję się iść do lekarza po prostu nie chcę ciąży, ale mam jakoś takiego dziwne przeczucie Odpowiedz Link
burczykowa Re: CIĄŻA !? 23.03.05, 16:52 To poczekaj, az sprawa sama się wyjaśni- miesiączka albo poród. Odpowiedz Link
anetina Re: CIĄŻA !? 23.03.05, 16:53 chyba sobie żartujesz? albo po prostu ja za bardzo panikuję !!!!! Odpowiedz Link
annalalik Re: CIĄŻA !? 23.03.05, 17:03 Burczykowa ma rację - jak inaczej Cię potraktować? Tylko ironicznym dowcipem chyba. Słuchaj - kup test i poprostu go zrób. Pewnie wyjdzie negatywny i po strachu. Lepiej wiedzieć już teraz niż zamęczać się myślami. Wkładaj buty i kurtkę i leć do apteki. Do godzinki będziesz już napewno wiedzieć co się dzieje i jeszcze sama będziesz się z tego śmiała. P.S. A że tak spytam - masz wogóle jakieś objawy ciąży że ją podejżewasz?? Ania ********************** 10 cykl starań - kolejna szansa (duphaston + ziółka) Odpowiedz Link
sylwiawm Re: CIĄŻA !? 23.03.05, 23:16 Zastanów się nad swoim pytaniem. Po co miałby być okres skoro byłoby sie w ciazy i to jeszcze 3 miesiące. Musiałoby byc Mc Gaiwerem Odpowiedz Link
fiamma75 Re: CIĄŻA !? 24.03.05, 07:36 Moja szwagierka tak miała - 2 x "niby okres" w terminie, tyle że mniej obfity - tylko ciągle ją brzuch bolał, dziwnie się czuła - w końcu zrobiła test ciążowy i przeżyła szok :-))) Co najlepsze była przedtem u lekarza, który podejrzewał kłopoty z żołądkiem :-) Odpowiedz Link
anetina Re: CIĄŻA !? 24.03.05, 13:55 rozbrajacie mnie czyli praktycznie nie ma szans na ciążę!? Odpowiedz Link
anetina Re: CIĄŻA !? 24.03.05, 13:56 mam już synka od pierwszego dnia od zapłodnienia wiedziałam, że jestem w ciąży okresu nie miałam Odpowiedz Link
annalalik Re: CIĄŻA !? 24.03.05, 22:32 Naprawdę zrob test i po klopocie. przeciez nie zawsze tak samo trzeba sie czuc przy kazdej ciazy. nie masz na co czekac. tescik zrob i pochwal sie wynikiem. Ania ************************************** 10 cykl starań - kolejna szansa (duphaston + ziółka) Odpowiedz Link
anetina Re: CIĄŻA !? 04.04.05, 16:02 jak już wiecie: 4 miesiace temu miałam ostatnie zbliżenie okres pojawiał mi się normalnie regularnie a teraz nie go już 4 dni? czy to jednak może coś oznaczać? boję się testu robić, bo i tak nie da mi wiarygodnych informacji (na tym się już sparzyłam) do lekarza nie mam teraz kiedy, no i za co iść mogłybyście mi coś odpowiedzieć? proszę i dzięki Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: CIĄŻA !? 04.04.05, 19:38 Ja nie bardzo naprawde wiem czego od nas oczekujesz. Jasnowidzenia? Wrozenia? Dziewczyny Ci juz odpowiedzialy tyle co mogly w sprawie "miesiaczek" w ciazy.Po tak dlugim czasie -jesli jest ciaza to test chyba by wyszedl na mur beton.I co Ci da ze sie boisz tego testu zrobic czy fakt jego zrobienia lub nie cokolwiek zmieni?? Prawdopodobnie zreszta stresujesz sie bez potrzeby bo powinnas miec juz inne objawy bycia w ciazy (powiekszenie i przekrwienie piersi np).A jesli jednak nie chcesz tego testu robic (nie rozumiem ale Twoje prawo)to idz do lekarza (przeciez mozna znalezc ginka panstwowego jesli nie masz kasy na prywatnego).Przepraszam za troche szorstki ton odpowiedzi ale to chyba raczej istotna informacja czy jestes czy nie w ciazy a przeciez nie uzyskasz jej na forum internetowym. Najtaniej i najprosciej jest zrobic po prostu test. Wiec uszy do gory i lec do apteki bo inaczej to chyba jak zartowala Burczykowa zostaje czekac na porod zeby sie wyjasnilo :))))Trzymam kciuki Skrzynka Odpowiedz Link
majowa-panna Re: CIĄŻA !? 05.04.05, 19:53 Wejdź na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=585 i wpisz w wyszukiwarce objawy ciąży itp. Jak nic ci się nie dzieje np. z piersiami to marne szanse na ciąże. A 4 dni po terminie przeciez to nic takiego nawet jak masz ciągle @ regularnie. Odpowiedz Link
majkabis Re: CIĄŻA !? 06.04.05, 17:19 To ja juz wiem o co Ci chodz! Jesli masz regularne cykle, a nagle zdarza Ci się opóźnienie "aż" 4 dniowe, to jak nic- ciąża, bo naczytałas się w kolorowaych piśmidłach o prawidłowych 28 dniowych regularnych cyklach i miesiączkach w czasie ciąży, które mogą wystepować. Więc jak nic- nieregularne krwawienia to objaw ciąży! Może wejć na jakąś strone podana u góry i dowiesz się, jak to jest z tą regularnością cykli i każdego nastepnego krwawienia "po twoim terminie" nie bedziesz brała za ciążę! A poza tym- juz niedługo do porodu- jeszcze tylko 5 miesięcy. Na pewno zdążysz się zorientowac, że urodziałś (nawet jak sie nie zorientujesz, że rodzisz). Odpowiedz Link
majkabis Przepraszam 06.04.05, 17:21 Jak ja mogłam napisać "wejć"? Boże! Oczywiście, że "wejdź". Tak mi wstyd :((( Odpowiedz Link