mama38 25.05.06, 22:03 trzecia faza mi sie niepokojąco skraca. Nie chce tak. www.fertilityfriend.com/home/699b1 Może cos doradzicie? Co robić? Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama38 Re: Co z moimi cyklami? :( 02.06.06, 19:55 chodzi mi o zakończony cykl na mojej stronce z FF. Może jednak ktoś napisze? ten cykl co trwa zaczyna wyglądac obiecująco :) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: Co z moimi cyklami? :( 02.06.06, 21:01 Ten zakonczony cykl mial na moje oko zbyt krotka faze lutealna. Wyglada mi na nieodmoge lutealna (nieodmoga cialka zoltego) - wiaze sie ona z niskim progesteronem. Mialas badany progesteron? Natomiast rzeczywiscie ten cykl wyglada lepiej. a co do temp. to czy na pewno badasz temp. zgodnie z zasadami npr? Odpowiedz Link
mama38 Re: Co z moimi cyklami? :( 02.06.06, 21:35 Dzieki za zwrócenie uwagi na mój post :) progesteron miałam badany ale juz jakiś czas temu.Ten krótki cykl byl 5 po poronieniu i taki nagle wyskoczył dziwny a kolejny zapowiadal się bardzo podobnie. Na szczęscie jeszcze trwa.. Temp mierzę codziennie o 7 rano po przebudzeniu w pochwie. To chyba się pokrywa z zasadami? Tylko w jeden dzień temperature mierzyłam o 6 rano (wczesniej wstawałam)i ten pomiar na wykresie jest zaznaczony jako zaburzony w 19 dc. Temperatury mierze juz ponad dwa lata i ten cykl tez mnie zastanawia bo jest dziwny. A czemu pytasz o sposób pomiaru? Ania Odpowiedz Link
kt_ryba Re: Co z moimi cyklami? :( 03.06.06, 19:53 Możesz spróbować brać magnez + B6. Codziennie przez trzy miesiące maksymalną dawkę na opakowaniu. Odpowiedz Link
mama38 Re: Co z moimi cyklami? :( 03.06.06, 21:29 Dzieki. Stały zestaw u mnie to własnie MagB6 i folik. A i trzy m. po poronieniu bralam castagnusa bo piersi mnie bolały prawie caly cykl. na pewno ma znaczenie tez wiek zbliżam sie do 40-stki. Ania Odpowiedz Link
burczykowa Re: Co z moimi cyklami? :( 04.06.06, 12:04 Moim zdaniem należałoby powtórzyć progesteron jakieś 7 dni po skoku i do tego prolaktynę, bo wygląda to na niedomogę cialka zółtego (krótka faza, ale także opadająca temperatura w II fazie). Wiek? Też może mieć znaczenie, ale jesli nie znajdzie się innej przyczyny i FSH jest ponad normę na poczatku cyklu. Trzeba koniecznie zbadac PRL, także po podaniu metoclopramidu. Magnez i folik jak najbardziej kontynuuj. Odpowiedz Link
mama38 burczykowa 04.06.06, 19:20 dziekuje, tak własnie liczyłam, że może odezwiesz się w moim wątku. Duzo czytałam Twoich wypowiedzi i widać z nich bardzo dużą wiedzę. rady cenne. Sprawdzę hormony w nastepnym cyklu bo teraz juz za późno. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link