Dodaj do ulubionych

Kiedy starałyście sie o drugiego dzidzia?

25.06.06, 23:36
chodzi mi o to ile miał pierwszy niunio jak drugi znalazł mieszkanko w
brzuszku?Tak z czystej ciekawosci przy leniwej niedzieli....
Obserwuj wątek
    • zuzanna56 Re: Kiedy starałyście sie o drugiego dzidzia? 27.06.06, 07:53
      Kiedy synek miał trochę ponad 3 lata.
      Zaszłam w ciążę w drugim cyklu starań w 23 dniu cyklu.
      A było to 6 lat temu...
      • misia97 W 23 DNIU? 27.06.06, 12:38
        to ile trwa twój cykl.Ja w 23 mam mur beton niepłodne...
        • lilith76 Re: W 23 DNIU? 27.06.06, 12:48
          > Ja w 23 mam mur beton niepłodne...

dlaczego?

moje cykle, to 28-35 dni, a raz się trafiła owu w 33 d.c.
          na mur beton to są chyba tylko jedynie 1-2 d.c. niepłodne
          • zuzanna56 Re: W 23 DNIU? 27.06.06, 19:42
            Zwykle mam cykle 33 dniowe ale ten był dłuższy.
            Gdybym nie mierzyła temperatury to bym o tym nie wiedziała.
            • zuzanna56 Na mur beton 27.06.06, 19:45
              No własnie.
              Skąd wiesz kiedy w tym cyklu będzie owulacja?
              Możesz przypuszczać ale na 100% nie wiesz.

A potem ktos mówi ze npr to zawodna metoda.
        • skrzynka3 Re: W 23 DNIU? 27.06.06, 20:21
          Na mur beton to sa nieplodne od wieczora trzeciego dnia wyzszej tempki po
          szczycie sluzu:))A kiedy to w danym cyklu bedzie tego nie wie nikt.Na takim
          zalozeniu z gory ze zawsze cos funcjonuje tak samo najlatwiej sie
          przejechac.Wystarczy glupi katar...
          Skrzynka
          • misia97 Mur i beton itp... 27.06.06, 22:14
            Moje zaskoczenie a zarazem mur i beton tłumaczy regularnosć moich cykli oraz
            okres przez jaki prowadzę samoobserwację to 3 lata nigdy nie używaliśmy żadnych
            środków anty- zawsze opieraliśmy się na analizie cyklu.23 dc u mnie to dni
            bliskosci z mężem bo za dwa dni wybuchy lawy.Mój cykl zawsze trwa 25 dni dwa
            razy zdażył sie 24 dniowy i raz 23 dniowy, Wasze cykle sa [przy moim
            rzeczywiscie długie.Co do owulacji i jej stwierdzenia nigdy nie staram się jej
            jakoś przyłąpać,czekam raczej spokojnie na trzy wyższe a potem przystępujemy do
            milszej części.
            • lilith76 Re: Mur i beton itp... 28.06.06, 10:15
              misia,
              mój cykl z owulacją w 33 dniu był pierwszy taki od kilkunastu lat, czyli od
              pierwszej miesiączki. cykle miałam regularne.

czekam raczej spokojnie na trzy wyższe a potem przystępujemy do
              > milszej części.

dobra strategia :)
              • misia97 A jak orzekasz tak pewnie o dniu owulacji>? 28.06.06, 12:15
                Papierek lakmusowy?Znam Osobę, lekarza nota bene, która dnia owulacji nigdy nie
                stwierdziła, a o ile mi wiadomo mozemy jedynie stawiać hipotezy o jej
                terminie?Jestem w błędzie czy nie? Skąd ten sarkazm odnośnie do mojej strategii
                Lilith???
                • lilith76 Re: A jak orzekasz tak pewnie o dniu owulacji> 28.06.06, 12:44
                  nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie emotikon :) to wyraz sympatii

trudno

dzień owulacji można stwierdzić z dokładnością +/- 2 dni
                  w twoim przypadku 23 d.c. to mur beton dzień niepłodny, ale gdybyś do ego
                  momentu nie zauważyła skoku temperatury, to przecież nie trzymałabyś się ślepo
                  tego "mur beton" tylko czekała na owu - o to mi tylko chodziło.
                  • misia97 Zgoda Lilith 29.06.06, 10:37
                    myślę tak jak Ty podałam tylko jakimi wskazówkami kieruję się przy podejmowaniu
                    współ. nie wiem czemu, ale nigdy nie starałam się określić dnia owulacji moze
                    zacznę?Pozdrawiam a mój post nie miał mieć wcale charakteru napastliwego.
                    Również zasyłam :)
                    • kajka271 Re: Zgoda Lilith 07.07.06, 10:41
                      Wracam do tematu postu...
                      mój synek ma równo półtora roku i właśnie zaczynamy się starać. Ma być różnica
                      wieku 2-3lata. Zawsze uważałam, że to idealna różnica. Już nie jest tak ciężko
                      z pierwszym maluszkiem, już coś rozumie, a jednocześnie mają potem dzieciaki
                      fajny kontakt ze sobą :-)
                    • kajka271 Re: Zgoda Lilith 07.07.06, 10:41
                      Wracam do tematu postu...
                      mój synek ma równo półtora roku i właśnie zaczynamy się starać. Ma być różnica
                      wieku 2-3lata. Zawsze uważałam, że to idealna różnica. Już nie jest tak ciężko
                      z pierwszym maluszkiem, już coś rozumie, a jednocześnie mają potem dzieciaki
                      fajny kontakt ze sobą :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka