martusia_martusia 06.08.06, 13:24 Witam, Mam do Was pytanie, bo sę już pogubiłam. Kiedy są dni płodne? Przed tym skokiem temperatury? Czy Przez te trzy dni po skoku? dzięki zaodpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: kiedy są te dni płodne 06.08.06, 14:59 I przed skokiem temperatury i przez 3 dni po skoku. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: kiedy są te dni płodne 06.08.06, 18:08 Od pierwszego dnia śluzu płodnego do trzeciego dnia podwyższonej temperatury włącznie są dni potencjalnie płodne. Z tym, że jeżeli chcesz zajść w ciążę, to korzystaj raczej z dni przed wzrostem temperatury, wtedy jest większe prawdopodobieństwo. Jeżeli nie chcesz, to musisz uwzględnić jeszcze te trzy dni po skoku, żeby mieć zupełną pewność - zdarza się, że owulacja następuje dopiero po skoku temperatury. Poza tym dopiero po trzech dniach wiadomo, że nie jest to jednorazowy podskok, tylko rzeczywiście niepłodność poowulacyjna. Odpowiedz Link
martusia_martusia Re: kiedy są te dni płodne 08.08.06, 21:18 dzięki dziewczyny za odpowiedź! Odpowiedz Link
taylor13 Re: jestem beznadziejna 11.08.06, 21:26 Jezu! To ja jestem totalnie beznadziejna i chyba bez szans na ciążę. Jakim cudem zaszlam w ciążę pierwszy raz, to nie wiem. Moje cykle są do tego stopnia nieregularne, ze przez kilka miesięcy trwaja 31, 35,27 dni, a innym razem trwają 58 albo 43 dni. Szału można dostać! Śluzu nie mam wcale, a jeśli mam największe szanse na ciążę przed wzrostem tempreratury, to juz chyba wcale jej nie przewidzę, ze np za 2 dni mi wzrośnie, przecież to szaleństwo?? Można się załamać... Odpowiedz Link
saskiaplus1 Re: jestem beznadziejna 11.08.06, 22:38 Taylor13, ale o co konkretnie Ci chodzi? Zasygnalizuj problem, bo nic nie rozumiem. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: jestem beznadziejna 12.08.06, 15:23 Przecież pisze wyraźnei: nie potrafi zaobserwować śluzu płodnego i ma nieregularne cykle. Nie wiem, co ma jeszcze sygnalizować. Odpowiedz Link
saskiaplus1 Re: jestem beznadziejna 12.08.06, 23:34 Tyle to i ja zrozumiałam. Ale co w związku z tym? O co by chciała spytać? Czy tylko się wyżala? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: jestem beznadziejna 13.08.06, 20:30 Taylor, wiele kobiet nie zwraca uwagi na śluz płodny i twierdzi, że nic takiego nie ma. Spróbuj zaobserwować na początek rano, zaraz po wstaniu z łóżka jak pójdziesz do ubikacji, zerknąć na papier toaletowy po jego użyciu. Mało to apetyczne, ale skuteczne - jak leżysz w łóżku, to ściekający śluz zbiera się w pochwie i potrafi pokazać się na papierze toaletowym w postaci "gluta" (jeżeli oczywiście wcześniej się nie podmyjesz). Jeżeli to nie pomoże, to są sposoby na to, żeby był obfitszy. Dziewczyny pisały tu czasem o jakichś ziołowych środkach. Nie pamiętam dokładnie, więc nie podaję, ale na pewno jakaś życzliwa dusza zaraz podpowie. Odpowiedz Link
taylor13 Re: jestem beznadziejna 13.08.06, 22:43 dzięki bardzo! No więc z moich dotychczasowych obserwacji to wyglądało to tak, ze prze kilka miesięcy miałam czasem rano taki śluż, ale odkąd sie staram o drugie dziecko to juz go nie mam, albo jest bardzo skąpy, trudny do rozróżnienia. I dlatego błądzę tak troche... Odpowiedz Link
maalza Re: jestem beznadziejna 14.08.06, 15:47 Taylor, na poprawę obrazu śluzu polecany jest olej z nasion wiesiołka, albo olej lniany - zawierają te same substancje. Ja brałam wiesiołek dosyć długo i poprawa jest. Lekka, bo lekka, ale jest. Zalecane jest też porządne nawadniane organizmu. Odpowiedz Link