Dodaj do ulubionych

promocja...

28.11.06, 08:07
wiadomosci.onet.pl/1440889,11,item.html
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: promocja... 28.11.06, 10:11
      Jak jeszcze raz usłyszę, albo przeczytam, że NPR to kalendarzyk małżeńki, zacznę
      chyba kąsać. Bo piana z pyska to już mi leci...
      • lianis Re: promocja... 28.11.06, 10:22
        Ale ja absolutnie nic takiego nie twierdze :), podalam to w formie
        ciekawostki...
        moze rzad w ten sposob chce zwiekszyc przyrost naturalny :)
        • horpyna4 Re: promocja... 28.11.06, 11:14
          Lianis, nie odniosłam się do Ciebie, tylko do artykułu, który robi ludziom wodę
          z mózgu. Tam nawet nie wiadomo, o jakie metody chodzi, ale oczywiście wiadomo,
          że niepewne, bo to kalendarzyk. W tytule jest kalendarzyk, bo dla pismaka każda
          metoda naturalna = kalendarzyk. Mamy XXI wiek, a wykształcenie dziennikarzy jak
          po szkółce parafialnej, w różnych dziedzinach zresztą. No a ludzie to czytają i
          utrwalają im się szkodliwe stereotypy. No bo przecież w gazecie napisali...
    • chrumpsowa Re: promocja... 28.11.06, 10:24
      Tia na storonach GW tez jest artykul:
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3758988.html
      Bardzo obiektywny, nie? Caly czas o historycznym kalendarzyku dopiero pod koniec
      o prawdziwych metodach naturalnych...
      • anulka_1 Re: promocja... 28.11.06, 10:28
        tragedia ten artykuł :-(
    • lilith76 Re: promocja... 28.11.06, 11:24
      A ja uważam, że z uporem maniaka, trzeba komentować takie artykuły.
      Jak npr ma mieć dobrą prase, skoro jego zwolennicy zamykają się w "ekskluzywnych gettach" i nie chcą nic o tym pisać? Za to wypowiadają się o npr demagodzy idioci...
    • chicarica Re: promocja... 28.11.06, 16:21
      Kiedy mowa była o refundacji środków antykoncepcyjnych, przeciwnicy refundacji
      argumentowali, że nie będą płacić za czyjś bezpieczny seks.
      Bądźmy zatem konsekwentni i nie płaćmy - jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś o
      NPR, niech to robi za własne pieniądze, a nie państwowe.
      • anulka_1 Re: promocja... 28.11.06, 16:40
        nie wiem, jak dla mnie to tu nie chodzi nawet o czyjś bezpieczny seks tylko o
        jakąś elementarną wiedzę o funkcjonowaniu organizmu kobiety.
        • chrumpsowa Re: promocja... 28.11.06, 17:31
          No wlasnie burza sie rozpetala. Na Go2, na Onecie, GW... Coz, szkoda tylko, ze
          to pikazuje i widac b. dokladnie jak to nasze spoleczenstwo jest
          niedoinformowane i jak latwo mozna nim manipulowac... :/// No i tym razem NPR a
          raczej historyczny kalendarzyk stal sie bronia przeciwko obecnemu rzadowi. I to
          jest chyba najgorsze: brak obiektywizmu.
          • horpyna4 Re: promocja... 28.11.06, 18:33
            Zawsze powtarzam, że zasady NPR powinny być omawiane w szkole na lekcji
            biologii, bo wtedy byłyby odideologizowane. A trochę rzetelnej wiedzy by się
            wszystkim przydało, bo jak widać jest z tą wiedzą "gorzej, niż źle". Ale mamy
            tu do czynienia z taką sytuacją: osoby układające i zatwierdzające programy
            nauczania same nie mają o tym pojęcia, a jeżeli mówią o NPR, to mają na myśli
            coś innego. I najgorsze, że są przekonane o własnej wiedzy.
            Niektórzy uważają, że lepiej utrzymywać małolaty w strachu przed ciążą. Jakie
            są tego efekty, wiadomo. Czy nie lepiej byłoby, żeby młode dziewczyny, jeżeli
            chcą rozpocząć współżycie, robiły to w czasie rzetelnie ustalonej niepłodności
            poowulacyjnej? A praktyka wygląda tak: dziewczyna ma regularne cykle, jedzie na
            wakacje z chłopakiem. Daleka podróż powoduje opóźnienie owulacji...itd. A potem
            słyszy się: "zaszłam w ciążę przed samą miesiączką".
            • maalza Re: promocja... 29.11.06, 10:51
              Najbardziej mi się podoba określenie "kalendarzyk małżeński" jako synonim do
              NPR oraz "naturalne metody antykoncepcji"(!). Boże, widzisz i nie grzmisz??!!

I dziennikarze, którzy nawet nie wiedzą o czym piszą, Chryste....
              • chicarica Re: promocja... 29.11.06, 21:21
                Jest to zapewne tak samo denerwujące, jak określanie środków antykoncepcyjnych
                "środkami wczesnoporonnymi".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka