Dodaj do ulubionych

jak byście postąpiły

02.01.07, 12:33
stosujemy NMP.Czy w takiej sytuacji zarezerwowalibyście dziś wyjazd za wczasy
które mają być za poł roku?Kuszą prromocjami 30 % taniej do końca
stycznia.Chcemy pojechać na wczasy pod koniec czerwca i nie wiem jak postąpić
boję się zarezerwować przy NMP bo nie wiem czy przypadkiem nie zaciążę a z
drugiej strony potem mogę nie załapać się z last minut.Chcemy pojechac
obojętnie gdzie byle za granicę.I teraz mam dylemat co byście wy zrobiły?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 13:16
      Przy rzetelnie stosowanym NPR nie ma przypadkowych ciąży. To nie kalendarzyk,
      każdy cykl należy traktować indywidualnie. Nie rozumiem Twojego problemu, chyba
      Twoja znajomość NPR jest kiepska. CO właściwie stosujecie? Bo chyba nie NPR...
    • budzik11 Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 13:27
      Do głowy by mi nie przyszło zastanawiać się nad wczasami pod kątem przypadkowej
      ciąży :)))) Jak uda Ci się zajść (nie wiem, czy chcesz, żeby Ci się udało, czy
      nie) to przecież możesz pojechać z brzuszkiem. Nawet jak teraz zaciążysz, to
      czerwiec będzie w II trymestrze - a to najlepszy czas na podróże.
      A tak w ogóle to mam wrażenie, że Twój post to "podpucha".
    • korniz Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 14:01
      Mój post to nie podpucha.Poprostu 2 miesiące temu rzuciłam pigułki i uczę się
      poznawać organizm.Stosujemy prezerwatywy bo nie wiem czy mam cykle owulacyjne
      czy nie bo tempka nie wykazuje skoków a śluzu płodnego nie mam,albo bardzo
      mało.I nie wiem jak będzie się zachowywał mój organizm za trzy miesiące.Teraz
      już wiecie skąd moje obawy.
    • mmk9 Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 14:48
      NMP to Najświetsza Maryja Panna, jakby co. "Obojętnie gdzie, byle za granicę",
      dziewczyno, coś ty taka zdeterminowana jak w stanie wojennym ? A nawet
      bardziej, bo nawet wtedy pewne opcje byly wykluczone, a inne wyśnione.
    • korniz Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 14:53
      Masz rację chodziło mi o NPR
    • budzik11 Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 15:33
      No to ja bym planowała wyjazd nie zważając na okoliczności. Jak uda Ci się
      zajść w ciążę, to możesz czuć się doskonale i możesz podróżować bez ograniczeń,
      a możesz od pierwszych tygodni czuć się fatalnie i musieć leżeć (czego Ci nie
      życzę). A może wcale nie zajdziesz, czego też nie życzę i wtedy będzie bez
      problemu. A może zajdziesz na wyjeździe, jak się zrelaksujesz. A może złamiesz
      nogę idąc ulicą i też nie pojedziesz itd. Nie da się planować takich rzeczy.
      Tzn. planowac się da, ale natura często weryfikuje nasze plany. Zrób rezerwację
      a jak z jakiegoś powodu nie będziesz mogła jechać, to zrezygnujesz poprostu.
    • korniz Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 16:19
      Już wam nie zawracam głowy tylko dodam że jak zarezerwuję teraz i nie pojadę
      to zaliczka przepada.
      • budzik11 Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 16:36
        A duża ta zaliczka? Pewnie 10%? To i tak mniej stracisz niż jak nie
        zarezerwujesz teraz a jednak będziesz chciała pojechać, bo wtedy tracisz 30%
        (bo teraz jak rozumiem, jest 30% taniej). Lepiej stracić 10% niż 30 IMHO.
        • korniz Re: jak byście postąpiły 02.01.07, 16:52
          Zaliczki daje się 30 % czyli tyle ile jest zniżki.Niby się zyskuje te 30 % ale
          można je też stracić.
    • pantarejka Co to NMP? 03.01.07, 16:03
      Najświętsza Maria Panna?
      • pantarejka Ups, ktos to juz wyjasnil ;) n/t 03.01.07, 16:04
    • lilith76 Re: jak byście postąpiły 04.01.07, 16:13
      Badaj cykle, używaj prezerwatywy i nie przejmuj się.
      Ja używam dodatkowo przezerwatyw od ponad trzech lat. Nie rozumiem skąd takie ich demonizowanie wśród "popigułkówek", gorzej niż wśród npr-ówek ;)
      Nie dajmy się zwariować.

W życiu bym nie planowała zagranicznych wakacji pod cykl :D

PS: Ja z twoich wypowiedzi wywnioskowałam, że na razie nie chcesz ciąży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka