Dodaj do ulubionych

sluz plodny

16.03.07, 15:40
Od 4 cykli mierze temperature i probuje obserwowac sluz, wiele juz sie o
swoim organizmie dowiedzialam. Moje wykresy sa owulacyjne, jest ladna roznica
temperatur, choc nie zawsze latwo mi okreslic, kiedy dokladnie byla owulacja
(a ff mi tego nie ulatwia, bo ciagle sie myli). Jedna rzecz mnie dreczy: nie
obserwuje u siebie sluzu przezroczystego i rozciagliwego. Raz chyba udalo mi
sie go wypatrzec w malych ilosciach, poza tym prawie caly cykl mam sluzu
sporo i jest on nieprzezroczysty, bialy i srednio rozciagliwy. Czy moze to
byc powodem problemow z zajsciem w ciaze? Czy tez po prostu taka moja uroda,
a ten sluz wystarcza plemnikom do przetrwania?
Obserwuj wątek
    • agafrytka Re: sluz plodny 16.03.07, 16:29
      Cześć.
      Dobrze,że obserwujesz śluz.Nie patrz na książkowe opisy śluzu.Np jedna kobieta
      obserwowała przez 4 dni tylko i wyłącznie śluz białawy-owu była i wzrost tempek
      również.Więc wszystko jest ok.Jezeli masz cykl dwufazowy,to naprawdę nie masz
      się czym przejmować.
      To taka Twoja uroda.W jednym cyklu kobieta może obserwować tylko jeden rodzaj
      śluzu,a w innym wszystkie.Może wogóle nie obserwować śluzu na zewnątrz(śluz
      może być na szyjce),a będzie czuła mokro,wilgotno i to jest też okres płodny.
      Dla poprawienia obrazu śluzu możesz pobrać wiesiołek(Oeparol)w kapsułkach.
      Jeżeli chodzi o obserwacje śluzu przez cały cykl(bialawy,średnio rozc.) to po
      prostu jest to taki u Ciebie model niepłodności tzw.stała wydzielina.
      Problem z zajściem w ciążę-pewnie trudno Ci jest ustalić dokładnie okres
      płodny,przy tej stałej wydzielinie?
      Może pokusiłabyś się o badanie szyjki macicy?Wtedy ten okres będzie czytelny.
      Czy brałaś pigułki anty? Bo to może być powodem,że przez cały cykl obserwujesz
      śluz.
      Na długo wydzielający się śluz można brać magnez/Slowmag,magne B6/.
      Pozdrawiam
      • lacitadelle Re: sluz plodny 16.03.07, 17:08
        > Czy brałaś pigułki anty? Bo to może być powodem,że przez cały cykl obserwujesz
        > śluz.
        > Na długo wydzielający się śluz można brać magnez/Slowmag,magne B6/.
        > Pozdrawiam

no ja np. nigdy nie brałam pigułek, magnez biorę praktycznie cały czas (z powodu
        innych problemów zdrowotnych) i też nie mam w ogóle dni suchych :)
        z tym że mam też b. dużo takiego typowego śluzu płodnego przed długi okres, więc
        nie mam przynajmniej problemów z rozpoznawaniem płodności.
      • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 17:10
        Dziekuję Ci za odpowiedź Agafrytko! Z tym zachodzeniem w ciaze to pytam raczej
        przyszlosciowo, bo obecnie moj partner nie czuje się na to gotów, aczkolwiek
        współżyjemy dość spontanicznie i na przykład w tym cyklu wypadło to dwa dni
        przed przypuszczalna owulacja (ale stosunek był przerywany). Jednak ja
        chciałabym niedługo mieć dzieci i martwię się, czy ze mną będzie wszystko w
        porządku, jak nadejdzie ten czas. Z tą myślą zaczęłam się też obserwować, aby
        zobaczyć, czy mam owulacje i opznać swój organizm.
        Jest dokładnie tak, jak mówisz, trudno mi ustalić okres płodny na podstawie
        śluzu, a szyjki jako takiej nie badam, ale myślę, że i tak mam ją trochę 'pod
        kontrolą', bo - tu będziesz się śmiała - są dni, w których nie mogę w żaden
        sposób włożyć termometru, a w inne bez problemu (najczęściej widzę różnicę,
        kiedy nagle nie mogę go włożyć i to zbiega się ze skokiem tempreatury -
        pomagając mi rozpoznać owulację).
        Masz rację, bralam pigułki anty wiele lat, ale przestałam już prawie 3 lata
        temu i myślałam, że organizm zdążył już wrócić do normy...
        Mi sam śluz nie przeszkadza na tyle, aby go redukować, jedyne zmartwienie to
        zawsze zaskoczenie owulacją (w dodatku cykle mam nieregularne - w ciągu
        ostatnich czterech dwa były 41 dni, jeden 28, a obecny wyglada na 33, no chyba
        że się pomyliłam i będzie 31, ale w tym wypadku owulacja wypadałby dokładnie w
        dzień stosunku!)
        Może zakupię sobie oeparol, jak będę w Polsce (mieszkam za granicą) i to mi
        pomoże! Trzyba go brać codziennie? Jak dlugo?
        Jescz raz dziekuje Ci bardzo za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam !
        A.
        • agafrytka Re: sluz plodny 16.03.07, 17:34
          Aguita,stosunek przerywany jest bardzo nieskuteczną metodą,a poza tym niezbyt
          wygodną.Czemu myślisz,że możesz mieć problemy z zajściem w ciążę?
          3 lata od prania pigułek anty to już spory czas na dojście organizmu do
          siebie.A ten śluz który się wydziela,to po prostu stały model niepłodności.
          Pewnie jest to wkurzające,faktycznie przydałoby się badanie szyjki.Ostatnie
          cykle miałaś nieregularne.Gdzie przebywasz za granicą?W Austrii możesz zakupić
          Agnumens,a w Niemczech Agnolyt.Jest to wyciąg alkoholowy z pieprzowca
          azjatyckiego.Bierze się 40 kropli naczczo przez kilka miesięcy.Można go
          stosować z magnezem(magnez też jest wskazany przy nieregularnych cyklach).
          A jak już kupisz wiesiołek to trzeba go brać codziennie jak długo sobie życzysz
          Dawkowanie Oeparol 1-2 kapsułki 2-3 razy dziennie.Chodzi o oeparol-jedna
          kapsułka zawiera olej wiesiołkowy dziewiczy w ilości 510 mg.
          Ja też gorąco Cię pozdrawiam.Tęsknisz za Polską?
          • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 19:04
            Wiem, ze stosunek przerywany jest nieskuteczny, ale mi to wcale nie przeszkadza,
            bo chcialabym juz miec dzieci, a moj partner jest rownie swiadom nieskutecznosci
            tej metody jak ja, wiec chyba nie czuje sie az tak nieprzygotowany jak
            oficjalnie deklaruje ...
            Co do moich obaw, to mam juz ponad 30 lat i zawsze mialam dlugie, nieregularne
            cykle, dlatego boje sie, ze jak juz bedzie moment zajscia w ciaze to sie okaze,
            ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze to tylko taka schiza ;), zreszta
            uspokoilam sie troche swoimi dwufazowymi wykresami.
            A swoja droga, sadzisz ze stosunek przerywany na 2 dni przed owulacja moze
            czyms zaowocowac? Mysle ze jakos blizej to moze, np. w ten sam dzien, ale 2 dni
            to chyba za daleko, zeby mogly przetrwac te nieliczne plemniki, ktore mogly sie
            przedsotac, nie? Ja sie nie nakrecamm zresta terz to jest latwe, jak wiem, kiedy
            bede mialam okres, kiedys jak mi sie spozniala owulacja to juz bylam niezle
            nakrecona, a teraz jak robie wykresy to jestem spokojna.
            Jestem w Belgii, ale na Wielkanoc jade do Polski wiec jesli tutaj nie ma tego
            specyfiku, to moge nabyc Oeparol za 3 tyg. Wiesz, nie tesknie jakos bardzo za
            Polska, juz od ponad 3 lat jestem a granica (a wczesniej tez spedzalam sporo
            czasu poza krajem), dosc czesto bywam w Polsce, widze sie z rodzina, znajomymi,
            tutaj mam tez mnostwo znajomych Polakow - jest fajnie.
            Wiesz, postanowilam ze w nastepnych cyklu dokladniej bede obserwowala sluz, moze
            jednak wypatrze jakas chocby minimalna roznice, ktora pewnie jednak jest, bo
            po pierwszych miesiacach troche sie ostatnio zniechecilam.
            Jescze raz wielkie dzieki za Twoje rady! papa
            • agafrytka Re: sluz plodny 16.03.07, 19:46
              Jest możliwość,że plemniki - o ile jakieś się przedostały - przetrwają.Do
              zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik.
              Nie myśl w ten sposób,że coś jest nie w porządku.Przecież cykle masz dwufazowe
              i jest ok'.
              Aby doszlo do poczęcia należy współżyć w dni płodne,ze złożeniem nasienia w
              pochwie.Jeżeli nie współżyjecie w tych okresach to ciąży nie będzie.
              Trzymaj sie cieplutko

• aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 21:45
                Oj, fajnie by bylo gdyby jakis jeden przetrwal ;)
    • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 19:52
      Agafrytko, widze ze jestes forumowa ekspertka! Czy moglabys moze rzucic przy
      okazji swym wprawnym okiem na moj wykresik? CHodzi o to ze FF zaznacza mi owu 14
      dnia cyklu, co moim zdaniem jest bzdura, przede wszystkim dlatego ze moje
      temperatury w fazie lutealnej sa zawsze powyzej 38 (przynajmniej przez
      dotychczasowe cykle), poza tym teraz byloby juz znacznie po mojej zwyklej fazie
      lutealnej (13 dni), takze przerobilam ykres po swojemu, ale mam mala watpliwosc,
      czy czasem owu nie byla jednak 18 dnia, a nie 20 jak zaznaczylam. Z temperatura
      bardziej pasuje mi 20, bo rosnie zaraz powyzej 38, poza tym wlasnie 21 dnia
      mialam pierwszy raz problemy z umieszczeniem termometra na miejscu, hihi. Do tej
      pory nie mialam watpliwosci, ale od 3 dni czuje sie juz bardzo okresowo, boli
      mnie brzuch, piersi i chodze jak chmura gradowa, a tu okres mialby byc dopiero
      we wtorek - tak wczesnie nigdy nie mialam PMS-a, no ale z durigej strony co
      miesiac mam inny zestaw objawow, wiec moze w tym miesiacu wypadlo na
      wczesniejszy PMS, jzu nie wiem ... Boje sie myslec, ze to ciaza, bo sie zaraz
      nakrece, a potem bedzie mi przykro, dlatgo wole czekac spokojnie na okres,
      tylkpo pytanie czy w niedziele czy az we wtorek...?
      • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 19:53
        Aha, zapomnialam wkleic linka! www.fertilityfriend.com/home/1789da
        • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 20:21
          Widze, ze podany przez mnie link nie dziala ... :(
          Takze pisze na piechote:
          11dc 36,50 wysokie libido
          12 36.60
          13 36.50
          14 36.50
          15 36.65
          16 36,65
          17 36,60 wysokie libido
          18 36,50 wysokie libido
          19 36,80 malo snu, wrazliwe piersi
          20 36,65
          21 37,00 (zamknieta szyjka)
          22 37.00
          23 36,85 (malo snu)
          24 36,85
          25 37,00
          26 nie mierzylam
          27 nie mierzylam
          28 37.00
          29 37,05
          30 37.00

Uff ... no to naskrobalam.
          • agafrytka Re: sluz plodny 16.03.07, 21:53
            Aguita,no więc tak: tempka 19 dc jest zakłócona(jest wyższa,ale mało
            spałaś,więc nie bierzemy jej do interpretacji).
            Owu miałaś ok.20 dnia cyklu+/- 2 dni.Pierwsza wyzsza tempka 21 dc,druga 21 i
            trzecia 22 dc pieknie podniesione.Linia podstawowa przebiega przez 36,65.To 10
            dzień wyższej tempki,no ładnie.
            Owu 14 dnia cyklu w tym przypadku o bzdura.Zastanawiam sie nad 19 dniem cyklu
            tam gdzie zapis:wrazliwe piersi.Mam nadzieje,że jeszcze te parę dni
            wytrzymasz,jeszcze przynajmniej ze trzy- cztery,żeby zrobić test.Ta chmura
            gradowa to jest ciekawa sprawa.Ja w dniach plodnych juz się wsciekam,a jak jest
            owu,to juz wogóle,jestem nie do wytrzymania.staram się jak mogę nad tym
            panować,ale cienko mi to wychodzi.Na szczęście trwa to krótko.W trzeciej ciąży
            zaczęło się oid momentu owu,a skończyło na porodzie.Byłam jak bomba zegarowa
            przez całą ciążę.Dlatego Julka ma teraz oczy dookoła głowy.W drugiej ciąży
            byłam aniołem i dzieciaka mam spokojności.
            A Troja warta oglądania.Naskrobałam na reklamie.
            Pa,buziale
            • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 22:19
              Dzieki!!! Ciesze sie, ze mniej wiecej popierasz moje teorie. A jak obliczasz
              linie podstawowa? Mi ff przy pierwszy cyklu ustawil na 38,5 czy jakos tak i
              mniej wiecej mi sie to tak sprawdza (nigdy w fazie lutealnej mi dotad tempka nie
              spadla ponizej 38), ale sadzilam ze to sie robi tak na oko, co ze mnie za gluptas.
              Co do chmury gradowej, tudziez bomby zegarowej (nawet czesciej uzywam tego
              porownania ;) to ja tak z reguly mam przed okresem, wtedy gdy bola piersi i
              wydaje sie ze zaraz wybuchne i moje elektrony rozleca sie na wszystkie strony
              swiata, a tu jeszcze ludzie cos od czlowieka chca i w dodatku trzeba sie do nich
              odzywac i nie daj Boze pracowac!! . 9 miesiecy w takim stanie zaluguje
              conajmniej na jakis medal (dla rodzinki tez ;)!!! No prosze, to juz dzieciaczek
              przejawia swoj charakterek w brzuszku, a wszyscy narzekaja na te kobiety w ciazy
              ;)) Ja tak ekstremalnie to z reguly mam 1 dzien, a przez inne 2 dni czuje sie
              jakby mi ktos przylozyl kloda w glowe i musiala szukac kazdej mysli z osobna,
              ale za to jestem uciesznym stworzeniem dla znajomych, bo gadam od rzeczy,
              przekrecam slowa i zachowuje sie jak lunatyk. Och, pieknie jest byc kobieta ;)
              CO do testu to jasne ze wytrzymam, szczerze mowiac nie bardzo wierze, ze bede
              musiala testowac, bo do wtorku nie zamierzam, a w poniedzialek, najdalej we
              wtorek pewnie tempka poleci i przyjdzie @. Fajnie by bylo, gdyby bylo inaczej,
              ale nie nastawiam sie. Po paru szalonych cyklach stwierdzilam ze za pierwszy
              objaw bede traktowala brak okresu na czas ;) (no chyba ze nagle dostane zgage
              lub dziwny smak w ustach, bo to nie zdarza mi sie nigdy, wiec byloby naprawde
              czyms dziwnym... :)
              Buziaki i milego weekendu!!!
              • aguita5 Re: sluz plodny 16.03.07, 22:24
                Oj, widzisz, jednak ktos mi ta kloda przywalil: 38 mialo znaczyc 36,8 (tudziez
                36,85). A swoja droga to Twoj maz musi byc niezly gladiator, skoro zblizyl sie
                do Ciebie podczas Twojej owulacyjnej wscieklosci co najmniej 3 razy ;)))
                • agafrytka Re: sluz plodny 16.03.07, 22:39
                  No,nie było tak źle.Byłam łaskawa dla mojego mężusia.
                  Spoko,staram się nad tym naprawdę panować.Wiesz dlaczego zespół napięcia przed-
                  miesiączkowego tak został nazwany?Bo termin wsciekłych krów był już zajęty!!!
                  Cha,cha..
                  Jeżeli chodzi o tempkę,to zrozumiałam.Ja też czasami jestem pzrekręcona,dzięki
                  temu jest weselej.
                  Jak wyznaczam linię podstawową?Odliczam sześć tempek wstecz(po pierwszej
                  wyższej oczywiście) i przez najwyzszy punkt tych tempek-czyli przez najwyzszą z
                  nich prowadzę linię podstawową.W tym wypadku jest to 36,65,gdyż 36,8 jest
                  zakłócona i nie bierzemy jej pod uwagę.
                  Powiem Ci szczerze,że przez 15 lat obserwacji zawsze robiłam to "na
                  piechotę"czyli sama interpretowałam swoje cykle.
                  Powodzonka
                  • aguita5 Re: sluz plodny 17.03.07, 18:46
                    DObre to ze wscieklymi krowami ;D Ze mna dzis troche lepiej, zarowno pod
                    wzgledem humoru, jak i bolow, tylko troche cmi mnie podbrzusze. Dziwne ze im
                    blizej tym mniej mi dokucza, ale te hormony sa pokrecone, a moze to dzieki temu
                    ze wreszcie sie wyspalam! Podziwiam CIe, ze tak na piechotke wszystko robiszm ja
                    to jestem troche leniuch, musze sie przyznac. Dzieki za wyjasnienie linii
                    podstawowej, to sporo zmieniloby w moich wykresach , bo temperatury fazy
                    lutealnej beda sporo wiecej ponad, chcoiaz tak naprawde to nic nie znaczy ...
                    Milej sobotki i niedzieli! papa!!
                    • agafrytka Re: sluz plodny 17.03.07, 21:50
                      A wściekłe krówki zaczynają krążyć.II faza...la,la,la
                      Aguitko życzę dobrej nocy i cudnej niedzieli
                      • aguita5 Re: sluz plodny 18.03.07, 12:02
                        Wiesz, myslalam ze dzis juz tempka mi zacznie spadac, bo tak mialam do tej pory,
                        ze na 2 dni przed okresem zaczynal mi sie spadek tempki, ale na razie twardo 37
                        ... Jak jutro mi nie spadnie, to chyba zaczne sie nakrecac, chociaz moze w tym
                        miesiacu mam jakos wiecej progrsteronu i stad te bole i dlugo wysoka tempka,
                        mogloby tak byc, czy za bardzo kombinuje? Czytalam ze niektore dziewczyny maja
                        wysoka temperature nawet jak dostaja okres - u mnie w dotychczasowych 3 cyklach
                        bylo inaczej, ale kto wie, czy sie nie odmienilo? Ja jestem bardzo zmiennym
                        czlowiekiem :) U nas dzis leje, typowy belgijski dzionek ... za to znowu sie
                        wyspalam jak mlody mis, uwielbiam za to weekendy, bo w tygodniu zwykle nie
                        dosypiam. Zycze Ci umiarkowanej wscieklizny, zwlaszcza w niedziele, ktora
                        zapewne spedzasz z ukochana rodzinka! Buziaki
                        • agafrytka Re: sluz plodny 18.03.07, 13:51
                          No hej Aguitko!Wyspałaś się,bo ja mogłam dzisiaj pospać,ą najmłodsza,jak
                          nigdy,wstała wcześniej i zaczęła słodko prosić:mama,ubierz mnie włącz bajeczkę
                          daj kaszę....i inne małe prośby.Pytanie podstawowe,czy dziś jedziemy na basen?
                          Ale nie pojedziemy,bo kaszle,trochę,jeszcze chyba się nie doleczyła.
                          Aguitko,a który to dzień wyzszych tempek?
                          "w tym miesiącu mam jakoś więcej progesteronu i stąd te bóle i długo wysoka
                          tempka"-tak, kombinujesz.Napisz,który dzień fazy lutealnej.
                          Czasami tak jest,że tempka nie spada przez całą @.Ja chyba raz tak miałam,na
                          tyle cykli.Tempka spadnie dopiero po @.
                          Ale u Ciebie wcale tak być nie musi.Tez nie chcę Cię nakręcać.Poczekajmy.
                          Oj,ja też uwielbiam weekendy,uwielbiam już piątek wieczore.Soboty do południa
                          nie za bardzo,bo muszę dygać w domu,a przy trójce dzieci...one też
                          sprzątają,ale czasami mam wtedy jeszcze więcej roboty.Jest w porządku.
                          Jeżeli chodzi o wściekliznę,to już mi przeszło,pojawi się znowu tuz przd @.Za
                          to dzisiaj jestem trochę płaczliwa,ale tak umiarkowanie...oj,pięknie być
                          kobietką,pięknie.
                          Dzięki za życzonka,odsyłam buziale
                          Pa,pa
                          • aguita5 Re: sluz plodny 18.03.07, 15:39
                            Oj tak, przy trojce dzieci nie ma kiedy odpoczac, bidulko..
                            Dzis 12 dzien fazy lutealnej (o ile owu byla w 20 dniu, a tak bylo wg nszych
                            ustalen) i jednoczesnie wyzszych tempek, zwykle mam 13 dni i 14go okres. No
                            mysle, ze u mnie tez to jest po prostu cos nowego, ze ta tempka jeszcze nie
                            spada i PMS zaczal sie tak wczesnie, bo mam juz coraz wiecej objawow okresu i
                            watpie, aby to byla ciaza. A moze owu jednak byla 21 dnia... moze byc tysiac
                            przyczyn. Po porannym wzroscie podejrzen, teraz sie 'odkrecilam'. To fajnie, ze
                            Ci przeszla wscieklizna, mi tez w zasadzie,najgorzej bylo w piatek, ale mam
                            jeszcze okropne skoki nastroju i tak juz pewnie bedzie do wtorku. Wiesz, to moz
                            e nawet jest fajne, bo mozna raz na miesiac byc w zlym humorze i miec na to
                            latwie wytlumaczenie, ktore kazdy facet musi przyjac z pokora ;))
                            Jutro dam Ci znac jak moja tempka.
                            Buziale!
                            A.
                            • agafrytka Re: sluz plodny 18.03.07, 17:25
                              12 dzień wyższej tempki mówisz....Przed @ tempka powinna spaść,trzeba po prostu
                              poczekać.
                              No tak można tłumaczyć się nadciągającą @ jak ma się "ciekawy" humor.Czasami to
                              się przydaje,jednak myślę sobie,żeby nie przeginać.Mój facet tam jest bardzo
                              cierpliwy,ale w końcu każdy ma granice swojej wytrzymałości.
                              No to czekam na tempkę.
                              Hejka
                              • aguita5 Re: sluz plodny 18.03.07, 17:48
                                No masz racje, trzeba sie troche pilnowac, ale sama wiesz, ze czasem to nie
                                wychodzi. Mimo to warto sie pstarac, bo mozna napsuc komus krwi a i sobie
                                napytac problemow, nie? No dobra, to do jutra, buziaki
                                • agafrytka Re: sluz plodny 18.03.07, 17:58
                                  Zgadzam się z Tobą na całej szerokości geograficznej.
                                  No to do jutra.
                                  • aguita5 Re: sluz plodny 19.03.07, 09:45
                                    Agafrytko, dzis nadal 37 ...! To juz 13 dzien i jutro powinnam miec okres.
                                    Juz nie wiem, co myslec. Nie wydaje mi sie ze jestem w ciazy, to chyba sie
                                    jakos czuje, nie? Ja nie widze nic podejrzanego, oprocz tych temperatur, no ale
                                    sama mowilas, ze tak moze sie zdarzyc, ze nie spadna przed okresem. Takze lepiej
                                    bede sie trzymala zasady ze peirwszym objawem ciayzy jest brak okresu i dopiero
                                    jak nie przyjdzie jutro, to zakupie tescik i zrobie w srode. Bo ocenilas ze owu
                                    byla 20 +/- 2 dni, wiec tak naprawde jesli byloby +2, to mam czas jeszcze do
                                    czwartku prawda? Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze moglabym byc w ciazy , ale
                                    gdybym byla to bede sie baaardzo cieszyla!
                                    • agafrytka Re: sluz plodny 19.03.07, 10:32
                                      Aguitka,ile u Ciebie zazwyczaj dni ma II faza?Może się zdarzyć nawet 17-dniowa.
                                      Prawidłowość to 11-17 dni.Ale tempkę masz faktycznie śliczną.Można mieć jakieś
                                      objawy ciąży:bolesność i obrzmienie piersi,(u mnie juz w drugim tygodniu
                                      zdarzały się mdłość),kłucie w jajnikach.Ale te objawy równie dobrze mogą
                                      wystąpić bez ciąży.Test powinien wyjść,pamiętaj,że najlepiej wziąć mocz poranny.
                                      Poczekaj jeszcze troszkę.Kiedy tempka spadnie na linię,albo za to nie rób
                                      testu,bo nie jesteś w ciąży.
                                      Powodzonka,dzisiaj mam bardzo pracowity dzień,więc pewnie odezwę się dopiero
                                      jutro.Wrzuć tempkę jutrzejszą,dobrze?
                                      Trzymaj się Pa,pa
                                      • aguita5 Re: sluz plodny 19.03.07, 11:11
                                        U mnie zwykle ma 13 dni... przynajmniej do tej pory (3 cykle) zawsze taka byla.
                                        14 dnia dostawalam okres, ale tempka leciala troche w dol juz 12 dnia, 13go
                                        spadala ponizej linii podstawowej, a 14 okres. Piersi owszem mnie bola juz od
                                        srody, ale to mzoe byc tez PMS, wczesniej - zwlaszcza w piatek - bolaly mnie
                                        makabrycznie, teraz tak znosnie, a przy ciazy chyba by mi narastalo, nie? Nie
                                        widze, zeby byly obrzmiale, najwyzej tak jak przed orkesem, ale nie bardziej.
                                        Ten wczesny PMS wydal mi sie wlasnie podejrzany, ale potem przyopmnialam sobie,
                                        ze kiedys tak juz miewalam, ze mialam PMS z wszystkimi bolami, ale okres nie
                                        przychodzil (oczywiscie wtedy nei wiedzialam, kiedy sie go spodziewac, bo sie
                                        nie obserwowalam), wiec juz wkurzalo mnie to czekanie i wtedy nagle
                                        przychodzil. Moze i teraz tak bedzie, moze ten cykl jest jakis wyjatkowy ... a
                                        moze nawet jest bardzo wyjatkowy, hehe. Jesli jutro tempka nie spadnie i nie
                                        dostane okresu to kupie test i w srode go zrobie. Ale byloby fajnie gdyby
                                        wyszedl! do jutra, ja tez mam mnostwo pracy i planow na wieczor, wiec moze uda
                                        mi sie za duzo nie myslec do jutra ;) papa
                                        • agafrytka Re: sluz plodny 19.03.07, 21:51
                                          Jeżeli chodzi o test.Jak nie dostaniesz @,to spokojnie możesz go zrobić.Ale
                                          może lepiej zrobić bete?
                                          Życzę Ci kochana naprawdę tego czego oczekujesz.
                                          Do usłyszenia jutro.
                                          • aguita5 Re: sluz plodny 20.03.07, 09:02
                                            Agafrytko, dzis mialam 36,6 i juz zaczyna sie plamienie, czyli jednak dobrze
                                            czulam, ze to nie to, chcoiaz z tym czuciem to nigdy nie wiadomo chyba. Troche
                                            mi oczywiscie szkoda, ale w sumie nie nastawialam sie, wiec nie jestem bardzo
                                            rozczarowana i w zasadzie rano bylam pewna, co zobacze na termometrze :)
                                            Wielkie dzieki za Twe wsparcie i na pewno jeszcze sie zobaczymy na forum!
                                            Milego dzionka zycze!
                                            • agafrytka Re: sluz plodny 20.03.07, 14:04
                                              Pewnie dzisiaj dostaniesz,albo juz dostałaś @.
                                              To ja dziękuję za to,że jesteś.Bardzo sympatycznie się z Tobą gada.
                                              Powodzonka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka