kruszanka 29.03.07, 20:58 czesc, znowu ja poczatkujaca z pytaniami chodzi mi o rozdzielenie cyklu jezeli z rana robie pomiar jakis tam a wieczorem dostaje @ to ten dzien licze jako ostatni dzien starego, czy pierwszy nowego cyklu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ell_anna Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:02 Jeżeli dostałaś @ to jest to 1 dc - tak sądzę :) i znów wyskoczę z własnym przykładem: rano temp. spadła do poziomu linii pokrywającej, @ zawitała po południu --♥♫--♥♫--♥♫--♥♫-- --♥♫--♥♫--♥♫-- Odpowiedz Link
varior5 Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:03 jak na moje oko to liczysz ten dzien jako pierszy dzień nowego cyklu w związku z czym temp. też chyba możesz pominąć.. ale moze niech sie jeszcze wypowiedzą większe w tej dziedzinie ekspertki, ja jestem początkująca ;) Odpowiedz Link
ell_anna Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:05 varior5 napisała: > jestem początkująca ;) to jest nas już dwie :D --♥♫--♥♫--♥♫--♥♫-- --♥♫--♥♫--♥♫-- Odpowiedz Link
varior5 Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:27 we dwójkę zawsze raźniej ;) a zresztą widzę że jest coraz więcej początkujących! a który teraz swój cykl obserwujesz? Odpowiedz Link
ell_anna Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:38 varior, to już mój trzeci obserwowany cykl :) jestem z siebie bardzo dumna, nie wiedziałam, ze mogę być aż tak systematyczna Teraz wypatruję zmian w szyjce, ale coś ta moja szyjka leniwa w tym cyklu... --♥♫--♥♫--♥♫--♥♫-- --♥♫--♥♫--♥♫-- Odpowiedz Link
varior5 Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:44 3 cykl to już coś ;) ja na razie sie czuje jakbym sie uczyła nowego języka, ale bardzo mnie to wszystko ciekawi.. ja jak na razie czekam na jakis wzrost temp. bo do tej pory to notuję same spadki... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
bystra_26 Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:11 pierwszy dzień nowego cyklu to pierwszy dzień miesiączki bez względu na to, w której porze dnia się zaczęła - jak do północy to ten właśnie dzień, co o północy sie kończy liczy się obfitość krwawienia a nie teperatura, bo u jednych temperatura spada dwa dni przed @, a innym już w jej trakcie Odpowiedz Link
87lnbv Re: sie zapytam :) 29.03.07, 21:16 dodam tylko ze 4 pierwsze tempki moga byc b. wysokie, i tak ich nie uwzgledniamy, pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
aguita5 Re: sie zapytam :) 30.03.07, 10:17 hehe, ja z moim 5 cyklem poczulam sie weteranka ;) Tak jak pisza dziewczyny, jesli dostajesz okres to ejst 1 dzien nowego cyklu, ale zwroc uwage, ze to musi byc normalny obfity okres, a nie tylko wstepne plamienie, w przypadku plamienia to nadal jest stary cykl. Dopiero ilosc krwi wymagajaca normalnej podpaski jest okresem. Pisze o tym, bo sama dlugo zaliczalam plamienie jako okres - bylo dla mnie logiczne, ze skoro juz sie zaczyna to jest to nowy cykl, a tu prosze, bylam w bledzie. pozdrawiam Odpowiedz Link