02.04.07, 08:54
Witajcie ! Ja jak zawsze pisze kiedy musze sie Was poradzic! Dziewczyny od
miesiaca zaczelam bawic sie w NPR i mierze temp itd. Staram sie o dziecko....

Kochane ale teraz przejde do mojego problemu. Ostatnio @ mialam 22 marca i
oczywisce od czasu jej konca przytulamy sie z M i mam problem.

w piatek dostalam ataku ( mam przepukline kregoslupa odcinka C4C5 ) Jest to
potworny bol . Oczywiscie do szpitala i na silne leki,Od piatku bralam leki
nakie nie mozna btac w ciazy . Bylam pewna ze i rak ciaza jest niemozliwa ale
chyba Wy musicie mi napisac ze wlasnie tak jest! Caly czas biore te leki ,
jestem teraz w kolnierzu i mam unietuchomiony odcinek szyjny!

Dziewczyny napisze Wam po krotce moje tmpki ( wybaczcie ale nie mam jeszcze
wykresu);

22.03-1DC @
23.03-2DC@
24.03-3DC@
25.03-4DC@
26.03-5DC jeszcze troszke plamienia temp 36.3 brak śluzu
27.03-6DC 36.4 brak sl.
28.03-7DC 36.4 brak śl.
29.0-8DC 36.4 śł. bialy
30.03-9DC nie mierzylam temp. sl. bialy
31.03-10DC nieprzespana noc atak kreg. nie mierzylam temp. śl mieszany po
poludniu ( mieszany tzn bialy ale nietaki gesty jak zawsze)

1 .04-11DC brak temp. sluz bialy ale rzadki
@.04 -12DC temp 36.5 sluzu tak wiele nie ma. jest bialy!

Wybaczcie dziewczyny ze tak chaotycznie ale naprawde sie boje! Nie moglam
chyba teraz zajsc w Ciaze??Ostatnie przytulanie bylo w czwartek,
wieczorkiem.Czyli byl to 9 DC

Napiszcie choc pare slow!ja jeszcze nie mam doswiadczenia w NPR , dopiero sie
ucze.
Dziekuje -ika

Obserwuj wątek
    • ika78 napiszcie choc pare slow! 02.04.07, 11:52
      jeszcze jedno,pomylilam sie ostatnie przytulenie mialo miejsce wlasnie w piątek
      , przed atakiem.dziewczyny dzis sluz (teraz) jest bialawy ale bardzo rzadki!
      PROSZE NAPISZCIE MI !bOJE SIE ZE MOGLA BYC MOZLIWOSC A JA TERAZ TAKIE LEKI
      BIORE!!prosze napiszcieco sadzicie po tych temp.?prosze -ika
      • ika78 szkoda ze nic nie napisalyscie!:-( 02.04.07, 20:08
        wiec chyba sama musze sie pomeczyc! Szkoda ze zadna z Was nie napisala co mysli
        o tych moich tempkach! Pozdrawiam i zycze milego wieczorka! ika :-(
        • horpyna4 Re: szkoda ze nic nie napisalyscie!:-( 02.04.07, 20:12
          Żadna nie napisała, bo po prostu na razie nic nie wynika. Mierz temperaturę
          dalej, to się sprawa wyjaśni i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
        • agafrytka Re: szkoda ze nic nie napisalyscie!:-( 02.04.07, 20:17
          Ika,cześć.
          Dokopałam się w końcu do netu.
          Spokojnie! Spokojnie!
          Moim zdaniem luz.Naprawdę.Współżycie było przy śluzie białym.No opis, że
          rzadki...Powoli.Powiedz jak długie masz cykle i jaki miałaś najkrótszy
          cykl/jaki pamiętasz/.
          • ika78 dziekuje ! 02.04.07, 21:25
            Aga -bardzo Ci dziekuje ze odpisalas! :-)

Widzisz , tak chce dziecka ale teraz nie moge zajsc w ciaze!Jeszcze przez 2 tyg.
            mam brac leki! Modle sie abym teraz nie zaszla w ciaze!Zreszta lekarz
            neurochirurg powiedzil ze nie powinnam wcale zachodzic w ciaze z uwagi na moja
            przepukline jaka zaczyna uciskac na rdzen!Jestem tym przerazona!

Ale nie otym chialam pisac!

Moj najkrutszy cykl jaki pamietam to 28 dni ( chyba)Najdlyzszy to 41( chyba)
            Ostatni cykl trwal 35 dni!Dzis sluzu jestmalo( tylko przy "badaniu" wew.)

Nie wiem -mysle ze to nie bylo mozliwe ale caly czas sie boje!

Nie wiem jak to jest z ta tempka? Ona rosnie tuz przed owu?

jeszcze raz dziekuje za wyrozumialosc!
            Wiem ze panikuje ale mysle ze w mojej sytuacji to normalne!

dzieki-ika

• ae_iwona_83 Re: dziekuje ! 02.04.07, 21:53
              Pamietaj ze nic nie zmienią Twoje nerwy! Skoro masz dłuższe cykle to pewnie było
              bezpiecznie, a do tego sluz biały...
              • ika78 Witajcie! 03.04.07, 10:03
                Dziewczyny -dzis moja pierwsza noc przespana mimo kolnierza!Spalam az do 9-30!!I
                dopiero o tej godz. zmierzylam tampke-36,7C

Sluz bialy ale z niteczkami przezroczystymi ,ale on nie wycieka ,jest tylko
                "przy badaniu".
                Wiem ze panikuje ,ale wiecie jak to jest !Staram sie odziecko i nagle cos
                takiego!Zreszta teraz to chyba bede musiala na dlugi czas odpuscic, zreszta M
                twierdzi ze on nie pozwoli mi zajsc w ciaze po tym co uslyszal od lekarza!

Ale to juz inny temat!

Dziewczyny- racjonalnie myslac to chyba nie powinnam zajsc ( mam na mysli ten
                czas przed atakiem , ale ta mysl i obawa nie pozwalają mi spac w nocy!jeszcze
                dzis taka tempka ( ale spalam bardzo dlugo ,jak na mnie i tempke zrobilam
                dopiero po przebudzeniu) NAPISZCIE COS!Ika
                • aguita5 Re: Witajcie! 03.04.07, 11:08
                  Im pozniej mierzysz tym tempka podobno wyzsza, wiec gdybys zmierzyla o
                  normalnej porze bylaby nizsza, takze nie przejmuj sie. Poza tym jesli nawet owu
                  bylaby teraz to zdaje sie, ze od ostatniego stusunku jzu uplynelo duzo czasu,
                  wiec mozesz byc spokojna. Trzymaj sie
                  • 87lnbv Re: Witajcie! 03.04.07, 12:21
                    ja znam zasadę, że od 36.7 trzeba odjąc, przyjmując zasadę 1 godzina to 0,1
                    stopnia
                    • ika78 czesc w srode! 04.04.07, 17:18
                      Wiec sytuacja wyglada tak; dzis rano o 7 temp. 36.6C ale musze zaznazyc ze ok.
                      godz 6 rano wstałam do corenki bo cos sie jej snilo!Sluz bialy ale rzadki,!leki
                      caly czas biore!dziewczyny -napiszcie co o tym sadzicie ??Chyba jestescie juz
                      tak doswiadczone ze na podstawie tych paru temp. mozecie choc troszke stwierdzic
                      czy byla owu??prosze -sciskam WAs ika
                      • horpyna4 Re: czesc w srode! 04.04.07, 17:59
                        Ika, nie schizuj. Żeby zajść w ciążę, nie trzeba trafić dokładnie w moment
                        owulacji. Ale czy już była, to wiadomo dopiero po trzech dniach wyraźnie
                        podniesionej temperatury. Mierz temperaturę dalej i staraj się uspokoić. Na
                        razie nic nie wskazuje na to, że była. Poza tym pamiętaj, że nawet przy
                        najlepszym terminie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę nie przekracza 40%.
                        • ika78 dzieki Horpyna 04.04.07, 19:27
                          jeszcze raz dzieki ze napisalas choc pare slow!Wiem ze mam schize ale tak sie
                          boje!!Nie potrafie sie od tej mysli uwolnic!Mysle ze owu chyba jeszcze nie bylo
                          , chociaz dzis ten sluz jest bialy ale rzadki i ma takie przezroczyste nitki....??

Nie wiem co mam robic? teraz nie wspolzyjemy( wiadomo -kregoslup)ale ja sie tak
                          boje ze tego 9 DC moglam zajsc!Wybaczcie!!Zdaje sobie sprawe ze WAm moze sie to
                          wydawac smieszne a nawet bardzo wkurzajace ....ale to chyba jest normalne u
                          kogos kto sie bardzo boi!Modla sie o to abym teraz nie zaszla w
                          Ciaze!!POZDRAWIAM IKA
                          • agafrytka Re: dzieki Horpyna 04.04.07, 20:29
                            Ika, spoko.Komórka jajowa żyje 24 h/a często 18-12 godz./Utrafić w ten moment
                            to trzeba mieć fart!9 dzień cyklu...Zależy kiedy będzie owu,ale mnie wydaje
                            się,że raczej nie ma szans.Dzisiaj masz 14 dc,czy tak?
                            Tempka jeszcze nie wzrosła.Skoro masz śluz płodny w tej chwili,to owu raczej
                            nie było!Napisałaś,że najkrótszy cykl jaki obserwowałaś to 28 dni.No i luz.Owu
                            mogłaś mieć wtedy ok 15 dc.To współżycie w 9 dniu cyklu nie przyniesie
                            dzieciaczka.No,chyba,że plemniki to super-menki!!!!Cha,cha...uśmiechnij się
                            kobitko i nie schizuj.ędzie ok.Współczuję Ci tylko tego kołnierza.
                            Ika,jest ok'zobaczysz.
                            Aga
                            • ika78 witajcie w czwartek! 05.04.07, 14:32
                              dziewczyny- nie wiem co jest grane i jak to powinno byc z tempkami ale dzis u
                              mnie byla b. niska temperatura!--wynosila jedynie 36.3!Mierzylam o 7 rano po 9
                              godz. spania!Sluz jest bialy ale baaardzo rzadki i ma slady krwi..ale bardzo
                              malo!Co moze oznaczac tak niska tmpka? --pozdrawiam WAs z wielkim czwartkiem-ika
                              • skrzynka3 Re: witajcie w czwartek! 05.04.07, 15:27
                                To moze byc spadek okoloowulacyjny -czasem sie zdarza. Sluz z opisu masz typowo
                                plodny ze sladami krwawienia srodcyklicznego. Wszystko wskazuje ze owu moze byc
                                lada dzien. Od wspolzycia minelo juz sporo czasu wiec dobrze bedzie zobaczysz :)
                                • ika78 dzieki 05.04.07, 21:23
                                  Dziekuje WAm wszytkimzato ze podtrzymujecie mnie na duchu!Bede Wam zdawac
                                  relacje! Milego wieczorka ika
                                  • agafrytka Re: dzieki 05.04.07, 23:29
                                    Dzięki za pozdrowienia,Ika-dziś tempka niska,czyli owu gdzieś w drodze.To
                                    tymbardziej nie przejmuj się,plemniki nie trafią,pewnie juz po nich śladu nie
                                    ma.Zdrówka życzę.
                                    • ika78 witajcie w WIELKI PIATEK! 06.04.07, 08:56
                                      Czesc! dziewczyny!:-)

teraz po tych waszych słowach tez mi sie wydaje ze, to chyba nie jest
                                      mozliwe,ale wierzcie mi ze dopoki nie dostane @ to bede sie denerwowac!taki juz
                                      smieszny czlowiek ze mnie:-)

Teraz to pisze juz bardziej tak z ciekawosci ,jest to moj pierwszy cykl jakiemu
                                      sie tak dokladnie przygladam i bardzo chce abyscie to robily ze mna( jesli
                                      mozecie) .:-)Taki instruktarzowy kursik:-)

Wiec mam pytanie -wczoraj byla bardzo niska jak dla mnie tempka, sluz wieczorem
                                      bardzo rzadki i przezroczysty. Dzis rano temp 36.5C i bol piersi????Czy to
                                      znaczy ze jestem po czy w trakcie owu??prosze napiszcie jak znajdziecie jakas
                                      wolna chwilke!

pozdrawiam i juz teraz ZYCZE WESOLYCH SWIAT ALLELUJA!!!ika
                                      • agafrytka No i już Wielka Sobota 07.04.07, 08:32
                                        Jak tempka dzisiaj?Ika,czy wczoraj obserwowałaś śluz?
                                        Pozdrowienia i samych radości
                                        • ika78 Re: No i już Wielka Sobota 07.04.07, 09:10
                                          Witam w WIELKA SOBOTE!

Jesli chodzi o tempke to dzis 36.3 a sluzu od wczoraj ogromne ilosci i jest jak
                                          bialko kurki:-)Przezroczysty!!

Nigdy az tak dokladnie sie nie obserwowalam, wiec nie zdawalam sobie sprawy z
                                          tego ze jest "go" az tak wiele!POza tym chyba nauczylam sie choc troszke badać
                                          szyjke macicy..od wczoraj wieczor jest jakby nizej i jest otwarta!Takie mam
                                          wrazenie!Przy jej badaniu sluzu pojawilo sie jeszcze wiecej..

jesli chodzi o sluz to wydaje mi sie ze sa to moje dni plodne, to samo "mowi"
                                          macica..:-)

Natomiast jesli chodzi o tempki to nie wiem ale chyba jeszcze tego skoku nie
                                          bylo??Wiec jak to teraz jest?

dla przypomnienia napisze raz jeszcze moje tempki od poczatku cyklu;
                                          od 1DC do 4 DC nie mierzylam zaczelam od piatego i jest to tak;

5-36.3
                                          6-36.4
                                          7-35.4
                                          8-36.6
                                          9-brak pomiaru
                                          10-brak pomiaru
                                          11-brak pomiaru
                                          12-36.5
                                          13-36.7 (pomiar pozno bo dopiero o 10 rano)
                                          14-36.5
                                          15-36.5
                                          16-36.5
                                          17-36.3 i jest to dzis!

Dzis moj 17 DC przy cyklach srednio liczac 34 dni!

Tak jak wczesniej napisalam to sluc i badanie wew. wskazuja na dni plodne
                                          wlasnie teraz ale tempki nic mi nie mowia!!

DZIEWCZNY ZYCZE WAM SUPER RODZINNYCH SWIAT !!!!

SMACZNEGO JAJECZKA!!

MOKREGO SMINGUSA....!!!

pozdrawiam -ika
                                          • horpyna4 Re: No i już Wielka Sobota 07.04.07, 10:47
                                            Temperatura zazwyczaj podskakuje dopiero po owulacji, czyli po dniach płodnych.
                                            Wszystko w normie, nie martw się. Oczywiście czasem dni ze śluzem płodnym i dni
                                            z podwyższoną temperaturą ciut na siebie zachodzą, ale bardzo niewiele. Szykuj
                                            się więc w najbliższych dniach na podskok. Ale czy to będzie już jutro, czy za
                                            kilka dni, to się okaże. I wszystkie te opcje będą prawidłowe. W każdym razie
                                            nie masz już powodów do denerwowania się.
                                          • agafrytka Re: No i już Wielka Sobota 07.04.07, 17:57
                                            Ika,aby plemniki do tego czasu(owu jescze nie było!)przezyły to musiałby się
                                            zdarzyć cud.17 dc,a współżycie było 9 dc,wiec spokojnie spędzaj Święta.
                                            Dzidziusia zaplanujesz w innym ,stosownym czasie.Powodzonka
    • aanetkaw74 Re: pomocy! 08.04.07, 21:44
      hej moim zdaniem nie masz się co martwić, wspołżycie w 9 dc baardzo daleko od
      owulacji plemniki w takim środowisku długo nie żyją. miałaś wtedy na pewnotakie
      ph że je uśmieciłąś w książkowe 3 godziny. uszy do góry i mokrego dyngusa.
      aneta
      • ika78 i LANY PONIEDZIALEK!!:-) 09.04.07, 17:22
        Witajcie! Wybaczcie ze sie nie odzywalam ale bylam na wyjazdach zwiazanych ze
        Swietami! I oczywiscie "cos" trafilo moje obserwacje bo.....BO NIE WZIELAM
        SWOJEGO TERMOMETRU!!!!!jejku jak ja sie wkurzylam!

No nic-teraz juz sie tak nie denerwuje ale zaluje ze nie moglam znowu dokladnie
        zmierzyc calego mojego cyklu i to szczegolnie teraz w tych dniach!Nie wiem czy
        byl juz skok itd. SZKODA!

Pozdrawiam Was ! ika
        • agafrytka Re: i LANY PONIEDZIALEK!!:-) 09.04.07, 18:03
          No troche szkoda,przetrzymasz męża,ale nic straconego...jutro zmierz tempke i
          zobaczysz.
          Lany poniedziałek faktycznie lany,bo pada i pada...
          Dzięki za pozdro,trzymaj się.
          • ika78 i po Swietach! 10.04.07, 08:57
            Witajcie! Tak jak wczesniej pisalam , przez dwa dni nie mierzylam tempki, bo
            zapomnialam termometra!Dzis temo 7 30 wyniosla sporo bo-37.1!!!Sluzu brak nawet
            tego bialego jest malo!Co to znaczy ??czy juz po owu??kiedy mozna wiec troszke
            sie poprzytulac??:-):-):-)

Ale na powaznie -nie mam pojecia kiedy wzrasta tempka??Zaraz po owu??

pozdrawiam -ika
            • agafrytka Re: i po Swietach! 10.04.07, 10:39
              Cześć Ika,no to kilka dni przepadło...mówiłam,że przetrzymałaś męża-oczywiście
              żartuję,bo tempki wcale nie musiały być wyższe,ale mogły.Jeżeli to Twoja
              pierwsza wyższa to jeszcze musicie poczekać do trzeciej wyzszej do
              wieczorka/wyzsza musi być o 0,2 od linii podstawowej/.Później masz już okres
              bezwzględnej niepłodności.
              A tempka wzrasta wtedy kiedy zaczyna wytwarzać się progesteron/wytwarzany przez
              ciałko żółte/.
              Tempkę zmierzyłaś o 7.30,a normalnie o której mierzysz?
              • ika78 zawsze przed 7! 10.04.07, 11:12
                przed 7 rano, czasami o 6 30 czasami 6 45!A to chyba zle?

koncze bo lece dzis do pracy! Kolnierz zdjety!Ale ruchomosc jeszcze znacznie
                ograniczona!ika
                • ika78 witam w srode! 11.04.07, 14:08
                  dzis moj 21DC i tempka przed 7 rano byla 36.9! Sluzu brak ( nawet bialego) chyba
                  juz po plodnych co??/ika
                  • agafrytka Re: witam w srode! 11.04.07, 16:29
                    Ika,to Twoja druga wyzsza,musisz poczekać do jutrzejszego wieczorka.../jutro
                    tempka musi byc wyzsza od linii podstawowej o 0,2/
                    Powodzonka
                    • ika78 Re: witam w czwartek! 12.04.07, 08:02
                      wiec dzis rano tempa=36.9 o 6 rano 3o min
                      Jest to moja trzecie wyzsza czyli juz mam po "plodnych dniach"?
                      Prawde mowiac i tak niewiele sie teraz w tym wszystkim orientuje!??
                      Nie wiem kiedy tak naprawde byl dzien najwyzszej plodnosci (na postawie temp)???
                      W dzien kiedy maialam najwiecej sluzu plodnego tempka wynosila zaledwie 36.3 byl
                      to 15 DC natomiat 20DC wynosila az 37.1!!i od tego czasu jest podwyzszona!
                      jesli mozecie to napiszcie mi jak wyglada sprawa tempki w dzien najwyzszej
                      plodnosci??Ona powinna byc niska czy podwyzszona??

Wybaczcie za chaos moich wypowiedzi ale zawsze rano jedna reką pisze a drugą
                      reką karmie core!! POZDRAWIAM IKA!

DZIS PIEKNE SLONCE!!!!
                      • agafrytka Re: witam w czwartek! 12.04.07, 09:17
                        Tak Ika,dziś piękne słońce!
                        Dzisiaj trzecia wyzsza.Wieczorkiem masz juz na bank okres niepłodny.
                        Czas najwyzszej płodności to ten gdzie jest obecny śluz z oznakmi
                        płodności/Bj,szk,pł,m-śl/odczucie ciepła w
                        pochwie,wilgotności,naoliwienia.Tempka w tym czasie jest na niskim
                        poziomie.Wzrasta po dniu śluzu najlepszej jakości/szczyt objawu
                        śluzu/,przyjmujemy wtedy,że mogła być tu owu.Jest to wówczas faza.3 wyższe
                        tempki i wkraczasz w okres bezwzglednej niepłoności.
                        Powodzonka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka