Dodaj do ulubionych

jestem tu nowa !

11.04.07, 12:24
mam pytanie do was dziewczyny !
nazywam sie justyna i mam nieregularne miesiączki wachaja sie miedzy 28 a 33
dni . i chciała bym dowiedziec sie krórego dnia mam starac sie na
dziewczynke . i jeszcze jedno mam tyłoskręt macicy. pomuzcie mi prosze bardzo
bym chciała miec dziewczynke
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: jestem tu nowa ! 11.04.07, 12:52
      Justyna, poczytaj sobie najpierw o zasadach NPR, o obserwacji śluzu i pomiarach
      temperatury. Dowiesz się, że nie da się powiedzieć "którego dnia" w sensie
      jakichś obliczeń, tylko "dnia, w którym występują takie, a nie inne, objawy".
      Skorzystaj z linków na górze strony, a odpowiedź na Twoje pytanie jest w
      niejednym wątku. Poczytaj, żeby zrozumieć.
      A tak przy okazji - Twoje cykle są dość regularne, ale w NPR regularność cykli
      i tak nie ma znaczenia.
    • agafrytka Re: jestem tu nowa ! 12.04.07, 09:29
      Witaj Justynko,Twoje cykle są regularne.O nieregularnoći mówimy wówczs jak
      miedzy cyklami są różnice kilkanastu dni/ponad 10/.
      Aby zaplanować dziewczynkę,musialabys rozpoznać u siebie okres
      płodności/odczucia,plodny śluz/i wspłóżyć przed owu,na poczatku okresu plodnego.
      Zachecam do obserwacji śluzu,mierzenia tempki.
      Pozdrawiam
      • justyna832 Re: jestem tu nowa ! 12.04.07, 09:37
        dzieki za odpowiedz ale mam pytanie a w marcu miałam okres 19 pierwszy dzien
        kochaliśmy sie dnia 7 ,9/10 ,15 ,21,23 dnia czy jest jakas szansa ze zaszłam w
        ciąze . jeszcze chciałam sie pochwalic ze juz mam dzieci bliżniaków mają 5 lat.
        • agafrytka Re: jestem tu nowa ! 12.04.07, 10:04
          Justynko,to byłoby Twoje trzecie.Super,ja też mam trójkę.Jest wesoło.Mówię Ci...
          Trudno cokolwiek powiedzieć,ponieważ nie wiemy czy współżycie było w okresie
          płodnym.Komórka jajowa żyje 24 h/12-18/i tylko wtedy możliwe jest poczęcie,ale
          przed tym faktem wydziela się śluz,który plemniki "przetrzyma"nawet do 7 dni-w
          porywach oczywiscie do 7 dni.Wazne jest więc,aby podjąć współżycie w dniach
          obecnościśluzu płodnego.
          A tak swoją drogą:ciężko było z Twoimi bliźniakami?Dwoje dzieci na raz to
          niezły life.A
          • agafrytka Re: jestem tu nowa ! 12.04.07, 10:21
            Coś mi się klawiatura zacina.Mam znajomych,którzy mieli bliźnięta,teraz to już
            dorosłe dziewczyny...Troche im dały w kość,do tego stopnia,że już o innych
            dzieciach nawet nie mysleli.Z kolei inne bliźniaczki też dziewczynki innych
            znajomych są w porządku.
            Justynko,powodzonka w staraniach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka