Dodaj do ulubionych

Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni?

18.07.07, 10:45
Jeśli ostatnie współżycie było 3 dni przed owulacją (która była wczoraj
chyba, bo był ból owulacyjny i dziś skok temperatury). Niestety mąż wyjechał
i później już nie mogliśmy. Zastanawiam się czy w ogóle jest jakaś szansa?
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 11:28
      Szansa zawsze jest. Plemniki w śluzie płodnym żyją 3-4 doby.
      Ból owulacyjny nie równa się owulacja - przyjmuje się (z badań), że owulacja
      występuje +/- 2 dni w stosunku do skoku temperatury.
      • maja2101 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 13:14
        wczoraj rano na teście owu była mocna druga kreska, a wieczorem ból owulacyjny.
        dziś skok i szyjka już się powoli zamyka. więc myślę że wczoraj jednak miało to
        miejsce. taki mój domysł oczywiście. no ale jaka szansa że przetrzymały te
        plemniki nie wie nikt, myślę że słaba szansa. 2 doby to jeszcze, ale 3 to już
        dużo.
        • horpyna4 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 13:42
          Jeżeli był śluz płodny, to przeżyły 3 dni bez problemu. W tych warunkach masz
          podobno większą szansę na dziewczynkę.
          Oczywiście jeżeli przeżyły, to i tak szansa na ciążę jest ok. 40%, więc ani się
          nie załamuj, ani nie nakręcaj.
          • maja2101 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 14:00
            Tak, śluz był niby. No ale właśnie, w zeszłym miesiącu celowaliśmy idealnie tuż
            przed i w owulację i nic. A dziewczynkę już mam, ale może być druga:) Jednak
            jesli w zeszłym miesiącu przy idealnych warunkach się nie udało to teraz pewnie
            tym bardziej nie. To 3 cykl starań. W 1 było wczesne poronienie w 5 tyg. Córka
            jest z 1 cyklu starań.
            • horpyna4 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 15:21
              Bo przy nawet najdokładniejszym celowaniu może wprawdzie udać się za pierwszym
              podejściem, ale może i za setnym. Wszystko jest prawidłowe tam, gdzie rządzi
              rachunek prawdopodobieństwa. I nie ma czegoś takiego, że jeśli w zeszłym
              miesiącu przy idealnych warunkach się nie udało, to teraz tym bardziej nie.
              Staraj się żyć na maksymalnym luzie, nie pod presją psychiczną. Czy się uda
              teraz, czy za kilka - kilkanaście miesięcy, nie robi przecież większej różnicy.
              A jak wyluzujesz, to możesz być miło zaskoczona wcześnej, niż to sobie
              wyobrażasz.
              • maja2101 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 15:27
                masz rację
    • nero-ego Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 18.07.07, 16:12
      Widzę, że bardzo chcesz zajść w ciążę...:-)))) Oczywiście, że plemniki miały szansę przeżyć,ale nie każdy cykl jest owulacyjny, nawet, jeśli istnieją ku temu przypuszczenia. Skok temperatury nie może być jedynym wykładnikiem płodności. Odpuść sobie trochę i podejdź do tego na większym luzie. Stres nie jest tu mile widziany, a jeżeli taki istnieje, może spowodować odwrotny skutek. Powodzenia Ci życzę....nero
    • zuzasza Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 20.07.07, 11:17
      Przy moim pierwszym SYNKU od współżycia do szczytu śluzu było 5 dni, a do skoku
      temp. 6 dni. Nie wiem ile te plemniki musiały przeżyć, ale długo. Moim zdaniem
      Wy wywiązaliście się świetnie z zadania. teraz wszystko zależy od twojego
      organizmu więc wyluzuj, bo to najbardziej pomoże... Powodzenia
      • maja2101 Re: Jaka jest szansa że plemniki przeżyły 3 dni? 20.07.07, 11:33
        dzięki. dam znać na koniec miesiąca jaki efekt.
        • maja2101 Blada kreska 30.07.07, 08:45
          Dziewczyny, do zapłodnienia doszło, jestem w szoku. Dowodzi to tego, że jest to
          możliwe. Dziś 29 dzień cyklu, ale i wczoraj wieczorem i dziś rano kreska na
          teście jest bardzo blada. Obawiam się, że skończy się to tak jak ostatnio,
          czyli wczesnym poronieniem. Wtedy było tak samo, 4 dni z rzędu blade kreski na
          teście a potem @:((( Kreska dziś jest tak samo blada jak wczoraj, więc tego
          hormonu nie przybywa. W 1 ciąży pierwszy test też pokazał bladą, ale następny
          parę godzin później już grubą. Nie wiem co mam robić po prostu.
          • s_biela Re: Blada kreska 30.07.07, 09:31
            dowiedz się czym było spowodowane Twoje poronienie. Najlepiej idź szubko zbadaj
            hormony i ew. jesli masz za niski progesteron to łykaj Duphaston -to powinno
            pomóc utrzymać ciążę...
      • bystra_26 no problem 20.07.07, 11:55
        4 dni to dla plemników żaden problem... śluz był, owulacja statystycznie 2 dni
        przed skokiem może być
        • maja2101 wynik bety 30.07.07, 14:27
          odebrałam wyniki
          beta hcg 164
          progesteron 30 (norma w 1 trymestrze to 9,3-33,2) według tego laboratorium
          teraz tylko czy przyrośnie ładnie. trzymajcie kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka