1berta 05.06.08, 17:11 5dc-36,7 6dc-36,7 7dc-36,7 8dc-36,4 9dc-36,2 10dc-36,5 11dc-36,7 12dc-36,9 13dc-37,0 14dc-37,0 15dc-37,0 16dc-36,5 17dc-36,2 Mam pytanie co oznacza ten spadek temperatury po owulacji która jak przypyszczam byław dc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herm.iona Re: problem z temperaturką 05.06.08, 17:41 a jaki miałaś śluz?bez niego nie możesz wyznaczyć trzech dni z wyższą tempką. w ogóle to masz wysoką temperaturę od początku cyklu.. jak mierzysz? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: problem z temperaturką 05.06.08, 18:33 Czy to jest Twój pierwszy mierzony cykl? W którym miejscu mierzysz temperaturę? Pojedynczy cykl można omówić dopiero wtedy, jak się skończy. Inaczej jest to wróżenie z fusów, jeżeli nie ma żadnego porównania z innymi cyklami u tej samej osoby. Czy obserwujesz śluz? Bo nic o tym nie piszesz, a właśnie zestawienie obrazu śluzu z przebiegiem temperatury daje w miarę pełną informację. Aha, tą metodą nie daje się dokładnie określić dnia owulacji. Tylko czas płodny i niepłodny, co zresztą w zupełności wystarcza. Odpowiedz Link
1berta Re: problem z temperaturką 06.06.08, 17:11 temperaturę mierze zawsze o tej samej godzinie w pochwie, jest to mój trzeci cykl gdzie mierze temperature i nigdy wcześniej takiej nie miałam zawsze na początku cyklu była niska a później rosła a śluz - gdy wzrosła temperatura wydawało mi się że jest płodny później zaczął zanikać a teraz od jakiś 2-3 dni jest rozciągliwy i przejrzysty Odpowiedz Link
horpyna4 Re: problem z temperaturką 06.06.08, 19:19 Śluz płodny jest właśnie rozciągliwy i przejrzysty. I w zasadzie powinien występować przez kilka ostatnich dni niższej temperatury, przed skokiem. Może jeszcze nie było owulacji w tym cyklu, a przez te kilka dni temperatura była podwyższona z innego powodu? Może też okazać się, że zaraz przyjdzie miesiączka, bo organizm z jakichś sobie znanych powodów uznał, że nie należy teraz dopuścić do ewentualnej ciąży i skrócił bardzo fazę lutealną? Tak też się zdarza. Odpowiedz Link