kasiab84 30.09.08, 14:50 dziewczyny w ktorym tygodniu poszlyscie do lekarza o potwierdzenie ciąży na prywatnie oczywiscie?? Dokladnie ile dni od planowanego okresu??? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 30.09.08, 14:58 na poczatku lekarz potwierdza ciaze badaniem beta hcg z krwi, wiec mozesz darowac sobie wizyte u gina i od razu pojsc na to badanie. wynik jest zwykle na drugi dzien, czasem szybciej, a kosztuje grosze. usg najwczesniej jest sens robic w 10 tc. Odpowiedz Link
aston.villa Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 01.10.08, 10:23 Testowałam w dniu spodziewanego okresu, po wyniku dodatnim zrobiłam betę, dwa razy co drugi dzień, ponieważ wykazała przyrost, w następnym tygodni (2 tyg. po terminie spodziewanej miesiączki) poszłam do gina - od razu zrobiłam usg, to był 6 tc. (według OM). Nie wiem, czemu czekać z usg do 10 tc.??? Odpowiedz Link
lilith76 Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 01.10.08, 16:47 Ja byłam koło 7 tygodnia, bo wcześniej i tak czasem trudno wykryć ją w badaniu na fotelu (można tak po dwóch tygodniach od okresu). Miałam pozytywny test, w tydzień po opóźnionej miesiączce doszły objawy ewidentnie ciążowe. Co tu potwierdzać? Mniej więcej w tym samym czasie zrobiłam też usg dopochwowe by sprawdzić czy serce bije. Nie jestem zwolenniczką ciążowego reality show. Usg w 10-12 tyg (zalecane przez NFZ) to trochę przy późno na pierwsze. Wiele ciąży umiera, ale objawy pozostają i kobieta na takim badaniu dowiaduje się, że jej dziecko od kilku tygodni już nie żyje. Rzadna przyjemność. Ale też, jak pisałam, nie jestem zwolenniczką robienia usg co tydzień. Odpowiedz Link
lilith76 Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 01.10.08, 16:53 Ja byłam koło 7 tygodnia, bo wcześniej i tak czasem trudno wykryć ją w badaniu na fotelu (można tak po dwóch tygodniach od okresu). Miałam pozytywny test, w tydzień po opóźnionej miesiączce doszły objawy ewidentnie ciążowe. Co tu potwierdzać? Mniej więcej w tym samym czasie zrobiłam też usg dopochwowe by sprawdzić czy serce bije. Nie jestem zwolenniczką ciążowego reality show. Usg w 10-12 tyg (zalecane przez NFZ) to trochę przy późno na pierwsze. Wiele ciąży umiera, ale objawy pozostają i kobieta na takim badaniu dowiaduje się, że jej dziecko od kilku tygodni już nie żyje. Rzadna przyjemność. Ale też, jak pisałam, nie jestem zwolenniczką robienia usg co tydzień. Odpowiedz Link
furazerkadziadka Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 02.10.08, 13:21 Mój rekord to 4 tydzień od poczęcia. Nie chodziło o potwierdzenie, ale o ratowanie od potwornych mdłości. Lekarz zrobil usg dla własnej pewności, no i dla wykluczenia pozamacicznej. Bylo widać pęcherzyk w kształcie fasolki, że nie pusty potwierdzilo sie poźniej Odpowiedz Link