Dodaj do ulubionych

WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA

30.09.08, 14:50
dziewczyny w ktorym tygodniu poszlyscie do lekarza o potwierdzenie
ciąży na prywatnie oczywiscie?? Dokladnie ile dni od planowanego
okresu??? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 30.09.08, 14:58
      na poczatku lekarz potwierdza ciaze badaniem beta hcg z krwi, wiec
      mozesz darowac sobie wizyte u gina i od razu pojsc na to badanie.
      wynik jest zwykle na drugi dzien, czasem szybciej, a kosztuje grosze.
      usg najwczesniej jest sens robic w 10 tc.
    • aston.villa Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 01.10.08, 10:23
      Testowałam w dniu spodziewanego okresu, po wyniku dodatnim zrobiłam betę, dwa
      razy co drugi dzień, ponieważ wykazała przyrost, w następnym tygodni (2 tyg. po
      terminie spodziewanej miesiączki) poszłam do gina - od razu zrobiłam usg, to był
      6 tc. (według OM).
      Nie wiem, czemu czekać z usg do 10 tc.???
    • lilith76 Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 01.10.08, 16:47
      Ja byłam koło 7 tygodnia, bo wcześniej i tak czasem trudno wykryć ją w badaniu na fotelu (można tak po dwóch tygodniach od okresu). Miałam pozytywny test, w tydzień po opóźnionej miesiączce doszły objawy ewidentnie ciążowe. Co tu potwierdzać?
      Mniej więcej w tym samym czasie zrobiłam też usg dopochwowe by sprawdzić czy serce bije. Nie jestem zwolenniczką ciążowego reality show.
      Usg w 10-12 tyg (zalecane przez NFZ) to trochę przy późno na pierwsze. Wiele ciąży umiera, ale objawy pozostają i kobieta na takim badaniu dowiaduje się, że jej dziecko od kilku tygodni już nie żyje. Rzadna przyjemność. Ale też, jak pisałam, nie jestem zwolenniczką robienia usg co tydzień.
    • lilith76 Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 01.10.08, 16:53
      Ja byłam koło 7 tygodnia, bo wcześniej i tak czasem trudno wykryć ją w badaniu na fotelu (można tak po dwóch tygodniach od okresu). Miałam pozytywny test, w tydzień po opóźnionej miesiączce doszły objawy ewidentnie ciążowe. Co tu potwierdzać?
      Mniej więcej w tym samym czasie zrobiłam też usg dopochwowe by sprawdzić czy serce bije. Nie jestem zwolenniczką ciążowego reality show.
      Usg w 10-12 tyg (zalecane przez NFZ) to trochę przy późno na pierwsze. Wiele ciąży umiera, ale objawy pozostają i kobieta na takim badaniu dowiaduje się, że jej dziecko od kilku tygodni już nie żyje. Rzadna przyjemność. Ale też, jak pisałam, nie jestem zwolenniczką robienia usg co tydzień.
    • furazerkadziadka Re: WCZESNA WYKRYWALNOSC PRZEZ LEKARZA 02.10.08, 13:21
      Mój rekord to 4 tydzień od poczęcia. Nie chodziło o potwierdzenie,
      ale o ratowanie od potwornych mdłości. Lekarz zrobil usg dla własnej
      pewności, no i dla wykluczenia pozamacicznej. Bylo widać pęcherzyk w
      kształcie fasolki, że nie pusty potwierdzilo sie poźniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka