agmesz 03.12.08, 10:42 Pomóżcie mi zinterpretować mój wykres bo ja po prostu nie potrafię mam za małą wiedzę o NPR próbuję zrozumieć zasady.Jeszcze raz prosze o pomoc i z góry dziękuję. www.fertilityfriend.com/home/233b46 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 Re: Proszę o interpretację 03.12.08, 11:37 1. Starasz się o dziecko czy unikasz ciąży? 2. Czy temp. z 7dc nie była czymś zakłócona (mało spałaś, piłaś alkohol poprzedniego dnia wieczorem, ...)? 3. Czy w tym cyklu nie występowały inne zakłócenia? Jeśli tak, to w których dniach cyklu? Czy nie miałaś poczucia choroby w niektórych dniach - w których? 4. Czy śluz przezroczysty i/lub rozciagliwy i/lub odczucie nasilonej mokrości/śliskości nie wystepowało po 8dc? Odpowiedz Link
agmesz Re: Proszę o interpretację 03.12.08, 12:18 Wcześniejsze wykresy (aż 3) mam bardziej przejrzyste widać kiedy była owu , wyraźny skok temp, a ten jest dal mnie w ogóle nie zrozumiały , nie wiem kiedy była owu czy nawet była w tym cyklu > 1. Starasz się o dziecko czy unikasz ciąży? Tak , staramy się o dziecko > 2. Czy temp. z 7dc nie była czymś zakłócona (mało spałaś, piłaś > alkohol poprzedniego dnia wieczorem, ...)? Chyba tak , mogłam pójść poźno spać ale nie jestem pewna na 100% > 3. Czy w tym cyklu nie występowały inne zakłócenia? Jeśli tak, to w > których dniach cyklu? Czy nie miałaś poczucia choroby w niektórych > dniach - w których? Nie , wszytko przebiegało normalnie > 4. Czy śluz przezroczysty i/lub rozciagliwy i/lub odczucie nasilonej > mokrości/śliskości nie wystepowało po 8dc? Śluz nie pokazał się już rozciągliwy i przezroczysty wręcz przeciwnie gęsty biały jak również brak uczucia mokrości. Odpowiedz Link
bystra_26 testujemy? 03.12.08, 12:36 1. Z wykresów nie da się odczytać, kiedy była OWULACJA!!! To, co FF nazywa "ovulation day", to jest jedna wielka bzdura - zwykle ta pionowa krecha jest w przeddzień pierwszej w ogóle wyższej temperatury, a owulacja może być: +/3 dni w stosunku do dnia szczytu śluzu (7-dniowe okienko!) -4/+1(2) dni w stosunku do pierwszej wyższej temperatury po dniu szczytu śluzu. 2. Na moje oko, skoro się starsza, to by było tak: szóstka przedwzrostowa 3-8dc (tej z 7 dc nie bierzemy pod uwagę) dzień szczytu śluzu: 8dc linia podstawowa: 36.6 C 4 wyższe po dniu szczytu: 9-12dc, owulacja na 99% była Masz w związku z tym 17 dni fazy lutealnej na 3.12, więc bym zatestowała, jeśli Twoje poprzednie fazy lutealne nie przekroczyły 15 dni. No i wykres wygląda na trójfazowy... więc mam nadzieję, że test będzie pozytywny. Jeszcze - czy w poprzednich cyklach 36.7 wchodziło już do fazy wyższych temperatur? - - - <a może zacząć na tym zarabiać?> Odpowiedz Link
agmesz Re: testujemy? 03.12.08, 13:06 Moje poprzednie fazy lutealne nie przekraczały 14 dni natomiast jeżeli chodzi o temperatury w fazie lutealnej zaczynały się od 36,9. Bystra dzięki z pomoc dodałaś mi skrzydeł lecę zaraz do apteki po test zobaczymy jaki wyjdzie:)Bardzo bym tego chciała chociaż zobaczyć dwie krechy boję się nakręcać żeby nie być rozczarowaną . Jeszcze raz bardzo dziękuję :), podziwiam Twoją wiedzę na temat NPR . BARDZO BARDZO DZIĘKUJE .Pozdrawiam Serdecznie Odpowiedz Link
agmesz Re: pokaż te inne wykresy n/t 03.12.08, 13:55 To one ale mam tylko dwa www.fertilityfriend.com/home/233b46 Odpowiedz Link
agmesz Testowałam:) 03.12.08, 15:57 Są II:D druga blada ale jest:D Boję się cieszyć , to będzie moja druga ciąża,pierwsza 9 miesięcy temu niestety poroniłam:(Teraz napewno się uda:D Odpowiedz Link