Dodaj do ulubionych

Czy przeziębienie wpływa na cykl?

14.02.09, 13:01
Wiem, że nawet przeziębienie może wprowadzić zamięt w pomiary temperatury. W tym miesiącu odczulam to na wlasnym przykladzie.
Chcialam jednak zapytać - czy oprócz dziwnych wahań - skoków i spadków całkiem "nie do rymu" - ma to wplyw na to wystąpienie owulacji?
No i -czy mozliwe jest by mimo to zajść w ciążę? Bo coraz częściej zaczynam myśleć, że organizm w takiej sytuacji nie o tym 'myśli'.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 wpływa 14.02.09, 15:19
      1. Jeśli chorujesz i widzisz, że temperatury robią się podejrzane, to uznajesz
      je za zajkłócone i czekasz z interpretacją wykresu, aż wyzdrowiejesz i sytuacja
      się zacznie klarować.

2. Same temperatury nie wpływają na owulację. Jak już to organizm może uznać
      chorobę na niesprzyjającą potencjalnej ciąży (to zależy od wrażliwości Twojego
      organizmu i siły choroby) i owulować niepełnowartościowo (skrócona faza wyższych
      temperatur, niższe niż zwykle temperatury przez słabsze ciałko żółte) albo po
      prostu przesunąć owulację w tym cyklu na później - to się zdarza częściej.

Pamiętaj, że owulacja nie jest przypisana na sztywno do jakiegoś dnia cyklu.
      Widziałam ciążowe wykresy z owulacją ok. 80dc przez chorobę albo PCO.

3. Do wypowiedzi w innym wątku:
      nie szukaj na wykresie dnia owulacji, bo tego z wykresu się nie da wyczytać i
      może ci, paradoksalnie, przeszkadzać zajść w ciążę!

Naprawdę, ciąży sprzyja wyluzowanie w staraniach, seks z ochoty i z miłości do
      partnera, a nie w celu wyłącznie reprodukcyjnym.
      • skorpionka1981 Re: wpływa 15.02.09, 13:01
        bystra -
        dzieki wielkie, że poświęcilaś czas by do mnie pisać. :)
        Ja jednak nie umiem sie wyluzować, nie umiem podejsc do tego na luzie.
        Jak już mam cel (a traktuję to, może niesłusznie, za cel), to staje sie to moim priorytetem. Inaczej nie potrafię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka