Dodaj do ulubionych

BYSTRA zerknij proszę

03.08.09, 09:01
Co to znaczy według Ciebie "po znacznym obniżeniu temp.przychodzi@"?
Jak już wiesz jestem "starającą"
Od 10 dnia cyklu mierzę temp.i do 16 dc wynosiła ona 36,6 w miedzy czasie
czułam pobolewanie brzucha.
Natomiast od 17 dc do 27dc moja temp.wynosiła 37,1 37,0.
Z kolei dziś obniżyła się na 36,8 dodam może jeszcze że w nocy obudził mnie
potworny ból głowy i wziełam dwie tabletki przeciwbólowe.
Powiedz mi czy Twoim zdaniem @ jest blisko????
Obserwuj wątek
    • bystra_26 proszę 03.08.09, 21:52
      Temp. może spaść POD LINIĘ i 2 dni przed okresem, i w dzień rozpoczęcia okresu i
      nawet (rzadko) nawet dopiero po okresie.

Termin okresu przewidujesz po długości fazy lutealnej. Z tego, co napisałaś, to
      linia podstawowa w tym cyklu jest na 36.6 C i masz 12-sty dzień fazy lutealnej.
      Sprawdź, ile średnio ona u Ciebie wynosi, i na tej podstawie ustal, kiedy
      powinien przyjść okres.

36.8 C jest ciągle nad linią, więc to niekoniecznie zapowiedź okresu.
      Najprawdopodobniej na tę temp. wpływ miały leki przeciwbólowe, bo one obniżają PTC.
      • asiek334 Re: proszę 04.08.09, 09:13
        Bystra dzięki za odpowiedz ale dzis znowu miałam skok na 37 czyli 13 dni
        wyzszych temp.Wariactwo.
        A miesiączki spodziewam się na 31 dc.
        • asiek334 Re: proszę 04.08.09, 09:42
          i jeszcze jedno.Bystra gdyby nawet te wyzsze temp. teraz miały oznaczac wczesną
          ciążę to mój organizm dawał by mi już jakieś znaki np. bolące,powiększone
          piersi,wprawdzie bolały ale dwa dni temu teraz praktycznie nie czuje nic po za
          utrzymującym sie bólem podbrzusza co może jedynie oznaczac że @ jest blisko.Nie
          jestem aż taką szczęściara by w drugim cyklu od zabiegu zajśc w ciążę.
          • bystra_26 schiza ciążowa 04.08.09, 21:58
            Faza lutealna bez ciąży i z ciążą mają TAKIE SAME OBJAWY. Nie szukaj ich na siłę.
            Bóle piersi to wynik gormadzenia wody w organizmie, na co może mieć wpływ
            zwiększone stężenie progesteronu normalne W KAŻDEJ FAZIE LUTEALNEJ.

Ja tam uważam za szczęściary te, co starają się dłużej, bo mają wiele miesięcy
            spontanicznego seksu do woli (tak to wygląda z perspektywy osoby, która również
            w czasie unikania poczęcia stosuje naturalne metody rozpoznawania płodności).
            • asiek334 Re: schiza ciążowa 05.08.09, 08:45
              Bystra my juz sie staramydwa lata a pod kontrola lekarza i leczeniu w
              tymkierunki jestem dopiero dwa cykle.30 dc temp.ciagle podwyzszona
              • horpyna4 Re: schiza ciążowa 05.08.09, 09:25
                Ma prawo być podwyższona nawet 17 dni, jeżeli nie ma ciąży. Nawet,
                jeżeli do tej pory tak nigdy nie bywało. Taki jednorazowy wyskok.

Tak naprawdę warto zatestować 18-go dnia pozwyższonej temperatury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka