gaz-zda 03.02.10, 16:33 Wybieramy się do tego hotelu w najbliższym czasie. Może ktoś był i może porzekazać nam jakieś przydatne informacje. Bedziemy wdzięczni. Moj meil: belzebub1980@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.02.10, 16:35 Napisz co chcesz wiedzieć to chętnie pomoge ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaz-zda Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.02.10, 16:40 Przede wszystkim to chce wiedzieć czym sie rózni Hotel Hilton Long Beach od Hilton Resort. Chce wiedzieć czy jest ładny, czy są pokoje z widokiem na morze i czy trzeba za taki pokoj cos dopłacic. Czy sa w pokoju sejfy i czy są odplatne. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.02.10, 18:29 Hilton Long Beach Resort to pełna nazwa hotelu ,hotel bardzo rozległy widok na morze z budynku głównego i większości bugalowów.Za te blisko morza trzeba dopłacić albo się dogadać z recepcjonistą.W pokojach są sejfy bezpłatne ale ja jeszcze nigdy nie korzystałem z sejfu ,a latam od kilkunastu lat bo i po co . Przesyłam link z moimi fotkami z hotelu -pozdrawiam fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,57844068,81914667.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
gaz-zda Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.02.10, 18:54 Fotki sliczne mam nadzieje ze jeszcze piekniej bedzie wygladal na zywo Mam jeszcze pytanko czy w hotelu jest WiFi? Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.02.10, 19:27 Jak my byliśmy to nie było ,może teraz jest .Zdjęcia nie oddaja wszystkiego w całości ,na żywo hotel wygląda lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz-zda Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.02.10, 21:04 A jak jest z centrum nurkowania? Jedni pisza ze jest to za darmo a inni ze dodatkowo platne Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 04.02.10, 08:24 Nie jest za darmo ale można się dogadać co do dobrej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz-zda Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 04.02.10, 12:36 Czytalem tez ze znajduje sie tam centrum sportow wodnych, co oprocz nurkowania sie tam znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 04.02.10, 14:57 Możesz sobie zrobik kurs windsufingu jest specjalna zatoczka i instruktorzy ale nie wiem ile kosztuje bo mnie to nie interesowało. Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 14.02.10, 21:39 A jest rafa jakaś przy hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 17.02.10, 21:14 Jest nieco zniszczona ale jak na Hurghade to nawet spoko ,warto wypłynąć na zewnątrz poza zatoczke . Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1981r Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 16.02.10, 12:55 A kiedy się wybierasz do tego hoteliku?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1981r Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 16.02.10, 12:56 gosia1981r napisała: > A kiedy się wybieracie do tego hoteliku?? My ze znajomymi pod koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
egypt-online Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 20.02.10, 12:42 Witam, na początku lutego byłam w Egipcie w Hurghadzie przez tydzień, właśnie w tym hotelu. Pogoda piękna, plaża mega, mega wielka, jedzenie mi osobiście nie smakowało, ale wybór niesamowity. Jeśli chodzi o położenie hotelu, to jest nie za bardzo... wychodzisz z hotelu i masz pustynie... musimy iść kawałek do następnego hotelu. Do miasta trzeba wziąć taksówkę (max. 6dolarów) i powiedzieć, że chcecie jechać do Sakali, jest to centrum nowej Hurghady. Jeżeli natomiast chcecie pojechać bliżej na małe zakupy, i w bardziej europejskich warunkach to taksówkarzowi powiedzieć ze pod hotel Golden5. Obsługa w hotelu idealna, bez zastrzeżeń, ale baaardzo obojętna dla turystów. Jeśli chodzi o pokoje i bungalowy to można dostać rewelacyjny apartament nad morzem, albo na takim zadupiu, że okna ma sie na ulice i balkoniki miniaturowe. Jeśli zobaczycie numery ponad 700-800 na kluczach proście bliżej, bo będziecie morze widzieć z prawie pół kilometra. Ja osobiście dostałam pokój w budynku głównym, na plaży dosłownie, na pierwszym piętrze. Najlepsze pokoje w budynku głównym to ok. numeru 290. Jeśli będziecie mieć jakiekolwiek pytania podaje e-maila: izabell94@o2.pl Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku Ps.: zemsta w tym hotelu niestety łapie... kupcie od razu Antinal, w ich aptece- to jedeynie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
egypt-online Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 20.02.10, 12:47 ALARMUJE !!! w lutym pogoda była piękna, temperatura idealna 27-29stopni. Byłam w Luksorze na wycieczce zorganizowanej, i ta temperatura i tak była już ciut za duża. W kwietniu jak byłam już było piekiełko na ziemi A co dopiero w maj- wrzesień... po 40-50stopni. Jak chcecie, ja osobiście odradzam w zupełności, bo jeżeli jeszcze sie nastawicie na zwiedzanie, to nie dacie rady wejść do ŻADNEGO GROBOWCA, bo tam temperatura jest kosmiczna. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu, TERAZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 28.02.10, 23:03 dzięki za aktualne info będziemy tam w marcu i mam kilka pytań nie piszę na prv, bo może komuś jeszcz się przydadzą te informacje wifi jest? centrum nurkowe czy są Polacy (instruktorzy) jak z animacjami co znaczy że obsługa obojętna na turystów z jakim biurem byliście? czy serwują owoce morza? czy korzystaliście z restauracji, czy są dodatkowo płtne czy w ramach all w pokojach sejfy i coś w lodówce jest? czy w TV jakiś polski program? na razie tyle, z góry dziękuję za odp Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.03.10, 09:29 wifi nie ma animacje nie są najgorsze exim tours sejfy są ,a w lodówce dwie butelki wody dziennie była Polonia centrum nurkowe ,my korzystaliśmy z tego obok Sunrise Garden tam byli Polacy Nic mi nie wiadomo o tym by obsługa była obojętna na turystów ,wręcz przeciwnie jak wszędzie za pare dolców robią prawie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.03.10, 16:47 dzięki za info w ub roku byliśmy w Mamlouku i z ekipą z Gardena robiłem kurs, było suuuuper Czy instruktorem był tam Błażej? fotki z kursu fotoforum.gazeta.pl/u/dariusznow.html fmix.pl/moje_albumy/4 pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.03.10, 16:55 dariusznow napisał: > dzięki za info > w ub roku byliśmy w Mamlouku i z ekipą z Gardena robiłem kurs, było > suuuuper > Czy instruktorem był tam Błażej? > > fotki z kursu fotoforum.gazeta.pl/u/dariusznow.html > fmix.pl/moje_albumy/4 > > pozdrawiam > Darek podałem błędny link do zdjęć właściwy to dariusznow.fmix/moje_albumy/4 > Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: HILTON LONG BEACH!!!!!!!! 03.03.10, 20:28 Nie pamiętam czy był to Darek ale było ok. Fajne fotki mam nadzieje że urlop sie uda i będziecie zadowoleni. Long Beach nie jest tak wypasiony jak Mamlouk ale ma inne uroki jak plaża i wielkie pokoje oraz jak dla mnie na plus wielki teren. Jak chcesz jakieś info lub fotki to pisz śmiało-pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
mariockr Hilton long Beach 11.06.10, 10:00 My bylismy w tym hotelu w tamtym roku w maju. Wybralismy go ze wzgledu na ogromna plaze i odleglosc od centrum - na uboczu czyli spokoj po tygodniu rejsu i zwiedzania. Do centrum mozna bez problemu dojechac busem hotelowym, cena kosmos ale po negocjacjach pojechal za 7$ w 6 osob (uwaga bo zamiast do centrum z checia zawiezie was do sklepu znajomego mowiac ze to najlepszy bazar w miescie - trzeba trzymac sie swojego) powrot busem z ulicy za 1$ od lebka - wrazenia extrem, przed hotelem stoja oczywiscie taxi, czasem przeleci bus. Plaza ma prawie kilometr dlugosci i niestety miejscami jest ciut zaniedbana np pomost i widoczne smieci po za terenem hotelu (wydac tylko przy dalszych spacerach wiec to nie przeszkadza), ale przynajmniej nie ma problemu z lezakami i recznikami, na plazy 2 bary z drinkami lodami i przekaskami, to samo dostepne przy kazdym z basenow chyba jest ich 6. na plazy pelno lokalnych sprzedawcow wycieczek, szkoly nurkowania, masazy, warkoczykow itp. Rafa przy samej plazy niewielka - do 1 i 1/2m wysokosci ale mozna zobaczyc nie umiejac wogole plywac a ryby i wszelkie inne zyjatka robia wrazenie niesamowite, niestety rosjanie lubuja sie w wynoszeniu wszystkiego na brzeg wiec ciut zdewastowana. Dalej wzdloz calej plazy i az do nastepnego hotelu (Coral Beach) przepiekna rafa nie zniszczona przez turystow, najciekawsza od pomotu w strone hotelu Coral. Dostep tylko z pomostu lub mozna przeplynac nad nia w czasie przyplywu. Zakwaterowanie jak sie trafi, glowny budynek, familijny i bungalowy blisko plazy za doplata wedlug oficjalnego cennika i nie chcieli negocjowac za bakszysz wiec mieszkalismy w dalszych bungalowach ale przynajmniej po obfitym jedzeniu byl spacer po zadbanych ogrodach hotelowych. Pokoj mielismy ogromy - 50-60m z 4 oknami w tym 2 balkonowe, wszedzie czysto i codziennie sprzatane, raz niespodzianka serce z platkow kwiatow na luzku, innym razem krokodyl z recznikow wiec przyjemnie. Oczywiecie jak ktos poszuka to znajdzie krzywa fuge w lazience ale to standard egipski wiec my bylismy zachwyceni jedynie prysznic byl polaczony z wanna a wolelibysmy osobna kabine. W pokoju oczywscie ogromne lozko, tv sat (z polskich chyba tylko polonia i klutura), lodowka - co dzien 2 butelki mineralnej, sejf itd. W glownym budynku przy recepcji, kantorze i sklepikach jest wifi ale dodatkowo platne, po za tym jest budynek z silownia, szisza bar, bilard, korty tenisowe, amfiteatr z wieczornymi animacjami (tance egzotyczne, fakit, co dzien cos nowego ale w cyklu tygodniowym), w dzien animatorzy prowadza roznego rodzaju zajecia jak aerobik, mecz siatkowki i podobne, codzienny program wywieszany przy recepcji. W opcji all dostepne sa wszystkie bary przy plazy i basenach, bar disco oraz 2 glowne restauracje, wybor jedzenia ogromny choc typowo egipskie wiec nie wszystko moze smakowac (bylismy rowniez tydzien na rejsie i wszystko bylo bardzo podobne). Jak uwaza sie to zemsta nie powinna dopasc - nie pic drinkow z lodem i na poczatek powstrzymac sie przed swiezymi owocami, duzo koli i doprawic alkocholem wedlug zalecen rezydentki po za tym plukanie zebow najlepiej mineralna z butelki. Dodatkowo platne sa 2 lub 3 inne bary - wszystko opisane w rozpisce ktora dostaje sie w hotelu. Nastepnym razem jadac do Hurgady raczej wybierzemy ten sam hotel ze wzgledu na brak wiekszych zastrzezen i rewelacyjna plaze. Bylismy z alfa w opcji 7/7 pobyt i rejs po nilu, spisali sie rewelacyjnie wiec pewnie kiedys znow to powtorzymy. Odpowiedz Link Zgłoś