egipt-hotele 08.08.04, 19:21 witam wszystkich.będe bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egipt-hotele Re: Moonvalley Hurghada**+ 27.05.05, 11:04 Hotel Moon Valley Ladny hotel ***, powiem szczerze, że aż się zdziwiłam, że jest taki ładny i taki tam spokój,pokoje ładne, ogród przepiękny z basenem, nie jest duży, do plaży przez ulicę, na przeciwko, przez ciekawe miejsce gdzie odbywają się party, mała plaża. hotel leży w Sakkali, w samym centrum HUrghady, wszystko blisko, duży plus.aha jedzonko też ok.Z dzieciakami jak najbardziej, Polecam ten hotel POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Moonvalley Hurghada**+ 27.05.05, 11:05 Przede wszystkim Moon Valley jest**.Pokoje ,zalezy gdzie sie dostanie, po lewej stronie patrząc od stołówki sa nawet ok, ale te po prawej fatalne, jest jeszcze drugi rządek bungalowów z ktorego nie ma widoku na basen tylko na obdrapane sciany tylnej częsci bungalowów.Ogród owszem piękny zwłaszcza wokól basenu.Jedzenie skromne, menu jednostajne a zwłaszcza sniadania ciągle takie same, na deser zadnych ciast tylko arbuz, arbuz ,arbuz..przez 14 dni. Plaża mała, co wieczór disco Aloha. Dla mało wymagających jest ok..ale z dzieckiem.....moze sie nudzic lepiej wybrac inny hotel ,gdzie są aminacje i zajęcia dla dzieci.No cóż nie mozna za wiele wymagac od hotelu ** .Obsługa miła oprócz jednego takiego w recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Moonvalley Hurghada**+ 27.05.05, 11:06 Pokoje super,codziennie sprzątane przez 2 sympatycznych i bezwzględnie uczciwych chłopaków. Często zapomniałem o pieniądzach leżących na komodzie ,kamera,aparaty itp. nigdy nic nie zgineło. Może te 2 Le codziennie dla nich to sprawiały,ale nie sądzę-uczciwi ludzie po prostu.jedzenie? Może nie rewelka, ale ok. Obsługa-sympatyczna i bardzo fajna,tutaj mały wyjątek - pajac z recepcji. Ale 2 zmiana -chłopak w okularach-bez zarzutów- uczciwy, przy dopłacie za przedłużeniu pobytu,nie miał wydać reszty. Nie liczyłem na nią zbytnio- po południu ,nie nagabywany przezemnie(pogodziłem się ,że kasy już nie zobaczę-egipskie później ). Leciał za mną przez pół hotelu ,żeby oddać resztę.Spokój i cisza, bardzo kameralny hotel,bez wrzasków i imprez .Może dlatego ,że byli z nami (ja +żona) tylko Holendrzy, Szwajcarzy i 3 miłe i naprawdę "nie jak rosjanki" dziewczyny -miłe towarzystwo. Nie lubię hałasów,kiczu, luksusów na pokaz-źle się z tym czuję, i już nawet w Romie,która nie jest aż tak bardzo luksusowa na tle innych "wypasów- czułem się bardzo źle. (nie mieszkałem-na szczęście- byłem w kantorku )Nie lubię czegoś takiego. Jeśli ktoś ma tak jak ja -Moon Valley będzie rewelacją.Dla mnie był- jest to naturalnie tylko moje skromne zdanie.Miałem obawy przed wyjazdem-ale okazało się ,że jest to strzał w 10,tego chciałem i nie zawiodłem się. Kucharz i kelnerzy, też ok- atmosfera prawie rodzinna, zawsze byliśmy witani gromkim "salam" przez szefa kuchni i ekipę -miłe . Bez obrazy-ale po przybyciu kilku polek ,pod koniec pobytu-trochę wstyd- talerze załadowane na full, jak gdyby nie jadły 2 tygodnie- później większość rozgrzebana ,popaprana i zostawiona. Żenada. Nie "zjedzcie mnie- to tylko moja opinia i moje wrażenia. Jeśli ktoś chce więcej info o tym hotelu- mlodz@vp.pl , chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Moonvalley Hurghada**+ 29.07.05, 18:15 Hej, obiecałam sobie że cosik napisze o tym hotelu jak wróce. Przede wszystkim byłam tam od 13 lipca do 27, czyli ok. 2 tygodniePoczątkowo dostaliśmy pokój nie przy basenie tylko gdzieś tam na tyle, na dole bez balkonu nawet. Wiadomo zmęczeni podróżą mogliśmy pozostać przy tym, ale wiedziałam że są lepsze pokoje Najpierw poprosiliśmy aby nam zamienili, wiec zlozyli nam chyba z 3 propozycje ale nadal obracamliśmy sie w rejonie nie przy basenie. W koncu powiedzieli ze za 10 dolcow dostaniemy super pokój no i tez tak się stało. Mieszkalismy w budynku który jest położony na przeciw basenu, nie mielismy balkonu tylko jakiś mini wystające cos ale widok i tak był super. Pokój jasny, łazienka troche skromna ale ogólnie wszystko oki. Ogólnie hotel jak na swoje 2 i pół* jest nawet fajny. Piekny ogród, nic nam nie śmierdziało za bardzo, basenik troche mały, ale da sie popluskać. Jedzenie, cóż... Mi zdeydowanie nie smakowało, mój chłopak zajadał się, zależy od tego co sie lubi po prostu. Nie było jakiś tam smakołyków, ale pare razy zrobili grilla. Pieknie to wyglądało, bo ustawili na zewnatrz stoly, dookola podświetlonego basenu. Obsługa też w porządku, zwłaszcza Ci którzy sprzątali, super chłopacy, moża z nimi spokojnie pogadać i zawsze pomogą. To nie jest hotelik ekskluzywny i to od razu rzuca sie w oczy. W porównaniu z Romą to jest wrecz marny jeśli chodzi o wnętrze, ale ogród mają naprawde cudowny. Podczas naszego pobytu było tam sporo ludzi z Rosji, Jugosławi i z samego Egiptu, to może troche denerwować, gdyż razem tworzą dość niespotykaną mieszanke narodowościową To jest zdecydowanie miejsce dla ludzi którzy nie mają zbyt duzych finansów, raczej nie polecam z dziećmi, gdyż jest tam dość spokojnie. Mało rozrywek. Zdarzyło się nawet że nie było wody bo cos im wysiadło i na 1,5 dnia była susza w kranach. to pewnie wygląda niezbyt obiecująco, ale ja byłam na to przygotowana a nawet na gorzej, dlatego tez nie zawiodlam sie i mile wspominam mój pobyt tam. Jedno co było dla mnie nie do przyjecia to fakt że plaża bezpłatna nie była w zbyt dobrym stanie i pełno skałek było jak się wchodzi do wody. W ogole tam nie chodzilismy i dojezdzalismy na plaże za która musieliśmy płacić. Z tego tez powodu nie wybrałabym tego hotelu ponownie, ale gdyby mieli lepsza plaze kto wie...Pozdrawiam, jeśli coś Was interesuje wiecej to piszcie i w miare mozliwosci odpisze, moj mejl: czerisz@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
syberyjska Re: Moonvalley Hurghada**+ 05.08.05, 17:19 Własnie wróciłam z hotelu Aloha, jest on połaczony z hotelem MoonValley . Szczerze mówiąc nie jestemosobą wymagajaca i te 3 gwiazki w zupełności mi wystarczały. Pokoje klimatyzowane , z lodówka, łazienka, skromne w niektórych jest grzyb(!!)...ale mozna się spokojnie przenieść, miła atmosfera, obsługa przecudowna, szczególnie w barze przy basenie , a otoczenie basenu bardzo ładne. Znajduje się tam też bezprosrenio plaża z ślicznym morzem. Plaża niestety mała. Odpowiedz Link Zgłoś
dablo Re: Moonvalley Hurghada**+ 01.08.06, 16:05 CZEŚĆ WRÓCIŁEM WŁASNIE Z MOONVALLEY ,HOTEL OK.ALE JEDZENIE TRAGEDIA,TO SAMO W KAŻDY DZIEŃ ,UWAŻAJCIE NA KELNERÓW JAK PODPISUJECIE RACHUNKI TO TRZEBA JE POTEM ZABRAĆ ,JA MIAŁEM TAKI PRZYPADEK ŻE PODPISAŁEM CHYBA ZE CZTERY I ZAPŁACIŁEM A POTEM PRZY WYJEZDZIE W NOCY NIEMIŁA NIESPODZIANKA W RECEPCJI CHŁOPAK DAJE MI TE RACHUNKI KTÓRE JUŻ ZAPŁACIŁEM ,ALE NIE MA TŁUMACZENIA ,JEST PODPISANY I NIC NIE MOGŁEM ZROBIĆ ,MUSIAŁEM ZAPŁACIĆ COŚ OKOŁO 20$ PO PROSTU ZŁODZIEJE ,A TEGO CWANIAKA Z RECEPCJI TO CHĘTNIE BYM KOPNOŁ W DE,I NIE PŁACCIE DOLARAMI BO ONI RÓŻNIE PRZELICZAJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
dablo Re: Moonvalley Hurghada**+ 22.08.06, 16:20 ZAPOMNIAŁEM NAPISAĆ NA PLAŻY MOONVALLEY JEST TAKI CHŁOPAK MA NA IMIĘ MORGAN ,POLECAM WSZYSTKIM ,MA MAŁY STATEK ZE SZKLANYM DNEM I TAKA WYCIECZKA JEST SUPER ,ŁOWIENIE RYB ,NURKOWANIE ,KAPITAN JEST JAMAJKA TEŻ FAJNY CHŁOPAK A CO DO MORGANA TO NAPRAWDĘ POLECAM ,MA RÓŻNE WYCIECZKI ,TYLKO MUSICIE TARGOWAĆ ,JAK KTOŚ TAM POJEDZIE TO POZDRÓWCIE GO OD ANDRZEJA (ENDY)A TEMU FRAJEROWI W RECEPCJI TO DAJCIE KOPNIAKA I TEŻ OD ANDY Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik04 Re: Moonvalley Hurghada**+ 04.08.06, 10:09 Mam pytanie. Czy z plaży proponuja jakieś wycieczki, np na Gifftun, albo łódka ze szklanym dnem? Czy jest na plaży aquaerobik albo sporty wodne, czy inne atrakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.e Re: Moonvalley Hurghada**+ 09.08.06, 20:02 TRAGEDIA!!! Sam hotel + ogród jescze Ok, ale stołówka i jedzenie.... KOSZMAR!!! Pod koiec lipca BRAK klimatyzacji na stołówce , poza tym brudne stoły a jedzenie nie da się opisać. Pewnego dnia wzięłam masło i ... było ZJEŁCZAŁE!!! Pokazłam kelnerowi a on ... wsadził w masełko palucha, oblizał i rzekł "good". Mieliśmy opcję All ale to porażka. Na piwo czekało się dobre pół godziny a potem otrzymało pół plastikowego kieliszka i ciepłe jak zupa. ODRADZAM ten hotel wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś