egipt-hotele 30.01.05, 13:22 Wiecie coś o tym hotelu, szczególnie jesli chodzi o Sheraton Resort więc część willową????Znalazłam tylko info o Sheratonie w Soma Bay i Sheraton Miramar, ale o tym Sharmie nic a nic. Pozdrawiwm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cb3 Re: Sheraton Resort Sharm***** 01.02.05, 13:36 Sheraton Miramar w El Gounie jest wspaniałym hotelem i jest ogólnie bardzo polecany przez odwiedzających. Sama El Gouna ma być rewelacyjna i wybieram się tam w kwietniu. Wcześniej byłem w Sharmie (super miejsce) oraz Hurghadzie (totalny syf i beznadzieja). Sheraton Soma Bay jest ponoć jednym z lepszych hoteli w Egipcie (to jest akurat z pierwszej ręki). Niestety jest dość drogi jeśli załatwiamy go poprzez biuro podróży (znacznie droższy od Miramara), choć jak szukałem cen bezpośrednio na stronie sheraton.com to drożej mi wychodził... Miramar a nie Soma Bay. Co do Sheratona w Sharmie to jedyny problem to to, że nie wszystkie pokoje są sobie równe. Są lepsze... i są gorsze (i nie chodzi mi tylko o widok). Tego problemu nie masz np. w Sheraton Miramar, gdzie każdy pokój ma taras/balkon. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło w Sheraton Resort - jeśli dobrze pamiętam to chyba o podział wyremontowane/niewyremontowane pokoje, i przydział w zależności od biura z którym się leci (zachodnie biura pewnie dostają te dobre pokoje). Druga sprawa to położenie hotelu. Byłem w Sharmie i położenie Sheratona jest dość kiepskie. Osobiście polecam hotel Hilton Dreams Resort, który jest dokładnie za Hiltonem Fayrouz. Tam wszystkie pokoje są identyczne, teren jest rozległy, mnóstwo basenów, i co najważniejsze... do Hiltona należy największy odcinek przepięknej plaży w Naama Bay. No i sam fakt, że się mieszka w Naama Bay (piechotą 5 minut na promenadę) jest olbrzymim plusem. Odpowiedz Link Zgłoś
zacnypoki Re: Sheraton Resort Sharm***** 08.03.05, 15:37 Spędziłam tam na prawde niesamowite chwile. Mieszkałam w resorcie i nie narzekam. Łóżko ogromne, tv, klima, lodowka. Teren bardzo duży. Przy każdym zgromadzeniu bangalow znajduje się basen. Cudowna zadbana zieleń. W restauracji mnóstwo potraw. Obsługa w restauracji przemiłą...nigdy sama swojego talerzyka nie nosiłam do stołu. Obsługa hotelowa miła, pokoje czyste. Wyjście z tarasu na taras otoczony mini ogródkiem. Na tarasie można sobie na wiklinach posiedzieć. Do plaży z resortu troche trzeba przejśc ale na prawde warto mijać najpierw ville potem mnóstwo ciekawych basenów z wielbłądami i wodospadami Piękne rafy można podziwiać z mola które świetnie się buja Na plaży leżaczki i ręczniczki, ale strasznie wieje od morza więc ja polecam wybrać się na basen ogrzewany pod samym hotelem gdzie cudna woda i zero wiaterku. Wchodząc od dołu do hotelu idzie się pięknym ogrodem po schodkach. Tam przy wejściu jest od razu bank ale oczywiście można też wjechać winda i męczyć się szukając banku ;] W samym hotelu sklepiki, kawiarenka internetowa i inne bajery ogólnie z klasą. Do Starego Sharmu i Naama Bay trochę drogi było ale do Taxi w łatwością wepchnie się 10 osób i zapłacicie 30LE. Sam hotel był taką małą miejscowością gdzie było dużo Polaków i Rosjan. polecam, na prawde przyjemny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
zacnypoki Re: Sheraton Resort Sharm***** 08.03.05, 15:40 Aha a napoje i inne takie to oczywiście jak to w 5* hotelach drogie. 1,5l wody kosztowało 11LE a w sklepie w Naama 2LE, piwo i wino już nie pamiętam ale nieprzyzwoicie drogo Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Sheraton Resort Sharm***** 17.07.05, 13:44 Hotel Sheraton w Sharm jest raczej kompleksem hotelowym. Poza głównym budynkiem- robi wrażenie!!!- są jeszcze bungalowy, ale pokoje bardzo ładnie urządzone i czyste. Po terenie hotelu jeździ non stop bus hotelowy, bo caly obiekt zajmuje okolo 1,5 kilometra. Nie ma więc problemu z pokonywaniem odleglości nawet, gdy trafisz na bungalow oddalony od glownego budynku i restauracji.Jedzonko pycha!!Oprocz dużego basenu - z barkiem za "ścianą wodną"- przy plaży jest jeszcze kilka mniejszych basenów obok bungalowów - chyba w sumie jest ich pięć.Plaża rozległa i spokojnie można znależć fajne miejsce do odpoczynku. Przede wszystkim polecam ten hotel ze względu na przepiękną rafę koralową, która rozciąga się wzdłuż całej plaży. Często podplywają tam statki pełne turystow chętnych na snoorkowanie, bo naprawdę jest co podziwiać.Jedną mam radę i chyba najwazniejszą - warto tuż po przyjeździe wręczyć w recepcji, najlepiej w paszporcie jakąś drobną kwotę - np.10$, żebyście mogli dostać pokoj o przyzwoitym standarcie. my nie byliśmy tak przewidujący i nasz pokoj był ciasną klitką z malym okienkiem, z widokiem na budowę. Po interwencji u rezydenta Eximu p.Kamila - tragedia!!- zapewniono nas, że następnego dnia dostaniemy pokoje takie jak reszta grupy - czyli przestronne i z tarasem. niestety następnego ranka rezydent nas olał i nie pojawil się, więc wreszcie po paru godzinach tlumaczenia i nagabywania w recepcji - to była nasza podróż poślubna- jakimś cudem dostaliśmy ten "lepszy" pokój. Jednocześnie poinformowano nas, ze Exim wykupuje po prostu pokoje o różnym standarcie i zalezy na co się trafi..Ale hotel ogolnie polecam - do centrum Naama Bay jakieś 10 min drogi busem albo taksówką, do Starego Sharmu 15 min- targuj się ostro: normalna cena za taki przejazd to 30-35 funtów.Jeśli masz jakieś pytania pisz:pavik@go2.pl Pozdrawiam i zazdroszczę wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Sheraton Resort Sharm***** 25.12.05, 18:22 Spędziłem tydzień w tym hotelu. Należy kategorycznie zaznaczyć, że jest Sheraton Sharm i Sheraton Resort, jest to jeden kompleks, ale tak naprawdę łączy je jedynie wspólny wjazd, następnie drogi się rozchodzą na budynek główny (część hotel) i Resort & Villas. Zakwaterowanie standardowe w Sheraton Resort to jakaś pomyłka, pokój z widokiem na ogród, w środku strasznie mało miejsca, łóżko, łazienka, okno i to wszystko. Charakterystyczne jest to, że te pokoje są w zielonej, beznadziejnej kolorystyce (zarówno zasłony jak i narzuta na łóżko). Naprawdę "klitka", już w 4* Sol Verginii pokój standardowy prezentował się lepiej. Oczywiście za dopłatą 10$/dzień, dostaliśmy znacznie większy pokój, charakterystyczny "niebieski" tak jak tutaj: tinyurl.com/9pcql Pokój z ładnym widokiem na morze, tarasem (którego nie mają "zielone" pokoje), sofą, większą łazienką. Dopłata do budynku głównego 50$/dzień, ale nie wiem jak wyglądają tam pokoje i czy też są lepsze i gorsze. Nie wiem czy to kwestia szczęścia, że dostaliśmy taką zieloną klitkę, dobrze że dopłata 10$/dzień nie jest jakaś kolosalna, więc nie ma problemu. Byliśmy z biurem SunFun. "Zielony" pokój oceniam na 3* egipskie. Niebieski na 4*. W żaden sposób nie mogłem się jednak doszukać 5* pod jakimi ten Resort sprzedają biura. W hotelu 99% Rosjan... Posiłki nie powalają z nóg, śniadania niezłe, kolacje porażka (możliwe, że w budynku głównym są lepsze). Przypominam, że oceniam hotel Sheraton, sprzedawany jako 5*. Gdyby to był 3* Waves w Hurghadzie (w którym też miałem okazje być) to dostałby maksymalne noty za śniadanie i kolacje. Ceny w hotelu z kosmosu, nawet w Hilton Dreams pamiętam były niższe: Woda 1,5l - 11LE Sprite, Fanta, Cola - 12.5LE Taxi do Naama Bay - 15LE (targować twardo, bo średnio chcą poniżej 20 jeździć) Taxi do Old Sharmu - 25LE. Jeśli komuś zależy na odrobinie luksusu, to niech nie łaszczy się w Sharmie na Sheraton sprzedawany za 1400-1500pln/tydzień, tylko dopłaci i spędzi urlop w Hilton Dreams - w Egipcie byłem już wiele razy, większość w 5* hotelach. Hilton Dreams jako jedyny do tej pory zasłużył na najwyższe noty, oczywiście według mojej opinii. Stiwi. Odpowiedz Link Zgłoś
megwoj Re: Sheraton Resort Sharm***** 31.07.06, 15:55 W zeszlym roku byliśmy w Sheraton Resort - jest to czesc, ktora ma 4* i w zupelnosci spelnia te wymagania. Pokoje faktycznie rozne (ale bzdura jest, ze lepsze sa te niebieskie), jako pierwszy pokoj dostalismy właśnie niebieski - malenki,z oknem na sciane,a drugim na przejscie miedzy bungalowami, dodatkowo ze śmierdzącą klimatyzacją. Nastepnego dnia - przemila rezydentka Selectours załatwiła nam inny pokój- rownież mały i bez zachwycających widoków.Zmienilismy pokój na trzeci, w którym zostalismy juz do konca-zielony,duzy,przestronny.z pieknym widokiem i tarasem,widokiem na morze. Obsluga hotelu przemila, nie czeka na napiwki. Dotyczy to również strazników przy blokadzie, którzy jednego razu pogonili taksowkarza, ktory krzyczal, ze mamy mu zaplacic podwojnie. wystarczylo jedno ich zdanie i spokojnie weszlismy do hotelu,a kierowca odjechal Jedzenie bardzo dobre i urozmaicane-szczegolnie kolacje.duzo owocow- arbuzy,melony,salatki owocowe,codziennie inne mieso z grilla. Piekne, duze i czyste baseny. piekna rafa koralowa, z lezakami zadnych problemow,mimo,ze bylismy na poczatku wrzesnia. Polożenie hotelu idealne-w zaciszu,10 minut od glosnego Naama Bay. Sam hotel to miasto w miescie. Jezeli liczycie na spokojne wakacje to polecam Sheraton. Wrocimy jak tylko trafimy na taka oferte jak w ubieglym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Sheraton Resort Sharm***** 31.07.06, 18:22 Widocznie mieliście inną kolorystykę pokoju. W naszym przypadku niebieski to był duży, przestronny, a zielony mała klitka. U Was całkiem możliwe było na odwrót. Zgodzisz się jednak, że te pokoje "klitki" nie przystają marce Sheraton, sprzedawanego jako 5* Resort? W hotelu No Name jakim jest Sol Verginia 4* pokoje są znacznie lepsze - i przynajmniej wszystkie takie same, a nie lepsze i gorsze, większe i mniejsze, tak jak w przypadku Sheraton Resort, gdzie człowiek musi na szczęście liczyć, przy czym recepcjoniści jakoś tym szczęściem Polaków mniej obdarzają... Nie piszesz nic, że trzecia zamiana zapewne była już za opłatą 10$/dzień (podobnie jak u nas)? Odpowiedz Link Zgłoś
megwoj Re: Sheraton Resort Sharm***** 21.08.06, 16:35 Resort nie ma 5* tylko 4*. A to jest zdecydowana roznica. To fakt, ze pokoje roznia sie miedzy soba, ale nas biuro podrozy o tym uprzedzilo, wiec nie moglibysmy miec jakichkolwiek zastrzezen. A kolejna (druga i trzecia) zmiana pokoju byla bez zadnej doplaty. Nie zdecydowalibysmy sie na taka doplate-w koncu juz raz placilismy za wycieczke w Polsce,wiec z jakiej racji mielismy jeszcze tam doplacac? Rezydentka byla niesamowita-zalatwila wszystko bez najmniejszych problemow. Polecamy Sharaton w Sharm z biurem Selectours. Nie mam zadnych zastrzezen do tego hotelu, obslugi i polozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Sheraton Resort Sharm***** 07.03.06, 15:40 wlasnie wrocilam z sharm. Z sheratona. Przede wszystkim resort ma CZTERY gwiazdki, nie piec. Piec ma tylko main building. I tam wlasnie spedzilam wakacje. Bardzo polecam ten hotel, jedzenie pyszne, ogromny wybor, baseny sympatyczne, ale ja wole morze. piekna plaza, rafa genialna, nie zauwazylam zadnych minusow. Obsluga hotelu przemila, sa do dyspozycji non stop, pokoje duze fajnie urzadzone, z pieknym tarasem no i WSZYSTKIE z widokiem na morze. Co do polozenia hotelu to absolutnie nie zgadzam sie z ktoryms z przedmowcow. Polozenie jest perfekcyjne! Zdala od koszmarnego Naama bay, spokoj, cisza, wszystko czego potrzebujesz na miejscu, a jesli masz ochote na Naama to wsiadasz w taniutka taxi i za 10 min jestes na miejscu! Poza tym Sheraton ma wlasne darmowe busy, ktore wiele razy dziennie kursuja do Naama i spowrotem. Mysle, ze to watpliwa przyjemnosc wychodzic z hotelu prosto na przeludniony deptak Naama i byc od razu nagabywanym przez masy handlarzy tandeta. No ale: co kto lubi... Moja ogolna ocena jest bardzo wysoka. Jechalam z angielskim biurem, ale wiem, ze Orbis organizuje wakacje w Sheraton Main Building. Polecam ten hotel! Odpowiedz Link Zgłoś