Gość: Ja Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.crowley.pl 01.09.05, 22:31 Nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifonkaa Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 213.17.223.* 03.09.05, 15:45 :) w trzeciej klasie podstawówki to była "Panienka z okienka" do dzis tego nie przeczytalam beznadziejna poprostu. Potem była ksiązka o zwierzatkach, calkiem niezle wydanie,a w ósmej klasie calkiem fajne wydanie "Nad Niemnem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:55 Praktycznie w każdym roku nauki dostawalam jakieś ksiązki.Ale one byly beznadziejne. Normalna byla w 3 klasie "W pustyni i w puszczy" a tak to jakieś powieści lub slowniki nie porzebne w ogole uczniowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
im.aisha Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 01.09.05, 23:02 Nagrody książkowe dostaję prawie co roku, zdarzają się bardzo ciekawe pozycje, zdarzają się też idiotyczne. Na przykład książka o duszpasterstwie w Legionach Piłsudskiego (I gimnazjum). Albo albumiki z nędznymi, anonimowymi akwarelami i banalnymi wierszykami, w których lubowała się jedna z moich wychowawczyń. Nie wspomnę już o dublach - mam, zdaje się, przynajmniej trzy egzemplarze "Małego księcia" i trzy leksykony Mitologii niewiadomego pochodzenia (zupełnie nieznanego wydawnictwa, bez autora). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groch Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.adsl.wanadoo.nl 01.09.05, 23:34 podstawowki to juz nie pamietam, chociaz nie - w 8 klasie: "Lilla Weneda" Slowackiego (format straszliwie niewymairowy - chyba odpoiadajacy polowie szkolnej lawki) - wciaz sie kurzy, nieprzeczytana do tej pory.. a z ogolniaka najlepiej pamietam "Historie filozofii" Tatarkiewicza - 3 tomiska przytrgalam na czas studio i trzeba przyznac - bardzo uzyteczna to byla nagroda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frankofanka Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:18 A ja z koleżanką, w którejś z klas liceum, przed zakończeniem roku dostałyśmy listę osób i pulę kasy, miałyśmy zrobić wywiad, co kto sobie mniej więcej życzy i kupić. Ponieważ w księgarniach mało co było (koniec kat 70), wybrałyśmy się do antykwariatu. W rezultacie nagrody były troszkę niemłode, ale za to według gustu. Ja dostałam "Upiora w operze" Leroux, pełne wydanie w oryginale, chyba z 500 str. i naprawdę je w wakacje przeczytałam. Ale w następnym roku już nie powtórzyli tego eksperymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
olula Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 02.09.05, 13:07 ja dostawałam dość dużo książek za świadectwa, wszystkich nie pamiętam , wiem że były takie których zazdrosciła mi cała szkoła (np. komiksowe wydanie historyjek o Smerfach w 1990 r.:) a były też niewypały: np. dwa razy dostałam Wielkie rzeki Europy tom I (lepiej by było dostać raz tom I a potem tom II, no ale cóż), z Karola Maya tez nie byłam zbytnio zadowolona, poza tym za konkurs ortograficzny dostałam Małą encyklopedię kultury antycznej i Emancypantki. Poza tym w podstawowce jeszcze dostalam jakies slowniki i antologię poezji Od Staffa do Wojaczka. W porównaniu z tymi nagrodami, książki które dostałam w liceum były beznadziejne (jakieś albumy o ptakach występujących na wyspach, co mnie wcale nie interesowało) Najbardziej się jednak cieszyłam z bonów na książki do wykorzystania w księgarni (ale to też jeszcze było za czasów szk.podstawowej Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 02.09.05, 15:06 w II klasie (w I dostaly tylko niektore dzieci, bo bylo za malo ksiazek, i te dzieci nie dostaly w II klasie, sprawiedliwie bylo) - klementyna lubi kolor czerwony - super ksiazeczka, pamietam do dzis potem roznosci, tak jak tu piszecie, pod koniec szkoly tania ksiegarnia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:21 mam 3 "Anie z Zielonego Wzgorza", 2 "Quo Vadis". "Krzyzakow" i "Hamleta", a w liceum to juz nawet paseczki przestali dawac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka84 Faworyzowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:56 Jak ja sobie przypomnę podstawówkę i nagrody za świadectwo to przychodzi mi tylko jedna myśl: "pupilki" wychowawczyni dostawały zawsze najlepsze, najbardziej ciekawe ksiażki mimo, że inni uczniowie mieli o niebo lepsze wyniki w nauce. Mialam koleżankę, która byla prymuską w mojej klasie. Zamiast albumu z serii "Encyklopedia Dzikich Zwierząt" (jaki otrzymała jedna z "pupilek", która z ledwoscią "załapała" się na pasek) dostala "Antka" Prusa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.crowley.pl 03.09.05, 11:36 czerwony pasek to ja mialem zawsze na dupsku.... Odpowiedz Link Zgłoś
wenusinska Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 03.09.05, 01:19 tak sie zlozylo ze przez 8 lat podstawowki i 4 liceum mialam swiadectwo z czerwonym paskiem:)ale jak teraz patrze na moja biblioteczke to niewiele okazow z tamtych czasow zostalo do tej pory!przemilcze juz sam fakt jakie ksiazki sa dzieciom wreczane;moje przedostatnie doswiadczenie z ksiazka za pasek bylo dosc nie mile,poniewaz moj wychowawca zapomnial o mnie i podczas rozdania nagrod za dobre wyniki w nauce otrzymalam samo swiadectwo.Ksiazka, jak sie domyslam z przeceny, z bardzo zabrudzona obwoluta, zostala mi wreczona mimochodem na korytarzu juz w nastepnym roku szkolnym....po tym stwierdzilam ze na pewno nie warto uczyc sie dla nagrod:)choc zawsze maly upominek sprawia przyjemnosc... pamietam ze raz zdarzylo sie tez tak, ze nic nie dostalismy...okazalo sie ze zbyt wiele osob ma dobre wyniki i szkole zabraklo pieniazkow na nagrody dla wszystkich:/ ale przeciez nie to sie liczy! pozdrawiam ana z przemysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandaryncia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:30 Jestem w 6 klasie ale jak do tą zawsze dostawałam książki stosowne do wieku Przez 5 lat ( co roku a przez 5 bo 6 dopiero zaczynam )wiem że dostałam w 5 klasie Archeologia i wielkie odkrycia a w 4 Wielki atlas Zwierząt. W klasach od 1 do 3 rózne bajki i Baśnie więc...... Moja szkoła jest The Best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:39 jak dostalas atlas zwierzat i ksiazke o archeologii, to twoja szkola jest niezla, trzeba przyznac....... u mnie sa ksiazki typu lektury, ktore potem omawiamy..... w tamtym roku za konkursy byly ksiazki stosowane do miejsca ( GRUBOSCIA OCZYWISCIE) a jak w tym roku zajelam I miejsce w konkursie przyrodniczym to II oraz III miejsce dostaly ta sama ksiazke ............... ale na koniec roku(zakonczenie 6 klasy) fajną ksiazke dostalam ..... taką o jakiej marzylam .... a teraz jestem w I gimnazjum i jeszcze nei weim jak tam bedzie z czerwonym paskiem ...... alleeeeeeeeeee wierze ze bedzie " GOOD" trzymajcie sie w nowym roku szkolnym, pozdro ps: moja szkolka byla fajna..... teraz moje siostry sie w niej ksztalca! ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachaf Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:21 W I klasie podstawówki dostałam wybrakowana lekture do klasy I!!! Potem to już nie pamiętam, ale w klasie VI wieńczącej SP za uzyskanie II wyniku w nauce wśród klas VI i zarazem najlepszego w klasie otrzymałam DYPLOM gratulacyjny od wychowawcy i nie zostałam nawet wymieniona na apelu końcowym, podczas gdy osoba zajmująca I lokatę wśród uczniów klas VI dostała 6 książek! Nie mam nic przeciwko dawaniu 6 książek osobom, które są najlepsze i braku prezentów dla lokat II, ale może ktoś oprócz wychowawcy dowie się o wynikach w nauce przynajmniej pierwszej piątki i raczy ich wymienic na apelu, bo naprawde roznice są niewielkie- jedna, dwie gora trzy oceny nizej od najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 82.139.8.* 03.09.05, 10:23 Ja dostałam w 6 klasie za średnią 5.0 książke(jakaś słaba)Nagrody dostawali tylko osoby ze średnią 5.0 i wyżej i tylko 6 klasy.Również były stypendia które dostawali (w klasach od 4-6)dzieci ze srednią 5.0 i wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 03.09.05, 10:26 ....ja dostawałam ksiązki jakis dyplomik ale wiecie co mi zapadło w pamieci to że mój wychowawca doskonale wiedziała co lubie najbardziej i mimo iż oceny miałam piekne z wszystkich przedmiotów to kochałam malarstwo i taka ksiązka była najcenniejszą nagrodą bo indywidualnie dobraną..... Odpowiedz Link Zgłoś
rainer_calmund Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 03.09.05, 10:32 Ksiazki , ale jakies niewazne, bo nie pamietam, oddalem dzieciom przy przeprowadzce. Raz otrzymalem tez rakietki do tenisa stolowego, no i za kazdym razem fantastyczny uscisk dyrektora szkoly podczas oficjalnej akademii. Pozniej za odpowiedz psorce od wfu, ze nie my jestesmy kretynami, tylko ona obnizono mi stopien z zachowania i dyrektor mnie publicznie wiecej nie sciskal. R.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Kolis Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:33 Ja mam od groma ksiazek... przeroznych encyklopedii, atlasow, powiesci itd., za konkursyt mam tez pare pucharow :) i jesce pare nagrod przedmiotowych takich jak rower, kino domowe, DVD, discmany dwa :) oplaca sie dobrze uczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 03.09.05, 16:03 wow no masz albo miałeś niesamowita szkołe....;] bo umnie to było kruchutko z tymi nagrodami ... tak na marginesie mojego "oryginal postu" to przypomniało mi sie ze kiedys brałam udział w konkursie polonistycznym i nagrody do tej pory nie ujrzalam mimo ze zapewniali nas ze je dostanimy w pozniejszym terminie... coz za granie na ludzkich uczuciach;p ufff dobrze ze jestem twarda heh pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Km!n3k Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.lublin.mm.pl 03.09.05, 11:06 Ja dostałem książke o Kaszalotach za czerwony pasek. Jak bym dostał Quo Vadis to bym się nie obraził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabolinka Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:17 w LO raz dostalam ksiazke kucharska :)...bardzo praktyczne ale jeszcze jej nie uzywalam:)a w podstawowce i gimnazjum to tak jak wszyscy...Quo vadis,Pan Tadeusz itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:48 Ja już od 4 lat mam swiadectwo z czerwonym paskiem...w podstawowce byl przydział jedna książka dla jednej klasy, więc logicznie powinna ją dostać osoba z najlepszą średnia ale wcale tak nie było, książkę dostawała zawsze ta sama dziewczyna bo po prostu wychowawczyni ją lubiła. W gimnazjum owszem dostaję książki ale ponieważ to burmistrz je sponsoruje to są to książki o Milanówku-mieście w którym mieszkam. Tak więc te książki rzadko kiedy się przydają....no ale jest satysfakcja że cośdostaliśmy. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pocałunek Nocy za pomoc w bibliotece ") IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:28 Ja za pomoc w bibliotece dostałam "Romeo i Julię" ")) *** red-sky.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris92 Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.tvk.torun.pl 03.09.05, 11:55 ja miałem z paskiem przez 3 lata i co roku inna książka z trylogii Sienkiewicza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.xdsl.tiscali.nl 03.09.05, 11:59 ja raz dostalam ksiazke pt. "zapalka na zakrecie". najmarniejsza ze wszystkich nagrod a bylam najlepsza w klasie i w szkole podstawowej. ale nie o to chodzi. czytaj dalej! wychowawczyni uzasadnila- "bo ty co roku dostajesz fajne ksiazki" ;) nie ma jak dobra motywacja. a w liceum dostalam dedyakcje od wychowawcy: "za szczerosc w kazdym momencie" bo czesto sie z nim scieralam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 03.09.05, 12:10 zawsze mialam czerwone paski, na studiach stypendium naukowe, a teraz pracuje za niecale tysiac zlotych - gdzie tu sprawiedliwosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
sikora01 Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 03.09.05, 12:24 u nas w gim mąż jednej z nauczycielek j.polskiego był wlascicielem ksiegarni i zawsze musielismy zajść włąsnie do niej, wybrac co chcemy i potem powiedziec to wlasnie dla tej panie od polskiego. ja wybieralam zawsze lektury licealne z opracowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y@RO Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:29 Ja mam co roku świadectwo z czerwonym paskiem ale na tyłku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.09.05, 12:48 hehe ja w 3 kl. gimnazjum dostałam "najpiękniejsze akweny i zbiorniki wodne" buahahahahhahahahahahha ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niniel Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:13 hehe... ja mama na półce dwie (rok po roku) ksiazki o tradycjach polskich ale na szczęsie w bardzo ładnym wydaniu :] oczywiście była kiedys jakąś Ania z Zielonego, no ale za konkurs teatralny to się ciesze bo dostałam fajowoą ksiazkę o smokach pt: "Smokologia" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.echostar.pl 03.09.05, 13:17 ja na koniec gimnazjum dostałam "petra stolica nabatejczyków" troche nie moj klimat.... Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Do Malliny :) 03.09.05, 13:18 Wyslalam Ci maila na gazetowe konto :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andariel Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 62.233.158.* 03.09.05, 13:22 ja ide teraz do liceum, cala podstawowoke i gimnazjum zbieralam nagrody roznego rodzaju, oprocz stypedium dostawalam tez ksiazki takie jak: baśnie braci grimm (nietrafione), w pustyni i w puszczy (bardzo ladna ksiazka w twardej oprawie ze zloceniami), Ania z Zielonego Wzgórza, Romeo i Julia, Makbet, Pan Wolodyjowski (grr;/)slownik terminow literackich i gramatycznych, slownik pol-ang i ang-pol, i to chyba tyle. Nie wypisalam tylko bajek z poczatku podstawowki gdyz nie pamietam. Aha za konkursy dostalam tez ksiazeke Jana Pawła II, a raz za osiagnięcia dostałam książeczke wierssyki do pamietnika ;/ to bylo w drugiej klasie gim. a wierzykui na poziomie 2 klasy podst. ;//to byla najwieksza klapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgNiEsiA:P Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:23 Ja co roku jako laureat konkursu ortgraficznego dostawalam... słownik ortograficzny!!!No cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:37 W podstawówce w 6 klasie za świadectwo z czerwonym paskiem no i na koniec podstawówki dostałam książkę "Quo vadis". Przydała mi się po części w gimnazjum. Na koniec 3 klasy gimnazjalnej za świadectwo z wyróznieniem no i ponownie koniec gimanzjum dostałam....słownik jęz.niemieckiego! Ech...juz wolałam to "Quo vadis". Zobaczymy jak to będzie teraz w liceum, choć...nie liczę na świadectwo z wyróżnieniem. ;P Odpowiedz Link Zgłoś