Dodaj do ulubionych

za świadectwo z czerwonym paskiem

• Gość: Ja Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.crowley.pl 01.09.05, 22:31
      Nic
      • Gość: ifonkaa Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 213.17.223.* 03.09.05, 15:45
        :) w trzeciej klasie podstawówki to była "Panienka z okienka" do dzis tego nie
        przeczytalam beznadziejna poprostu. Potem była ksiązka o zwierzatkach, calkiem
        niezle wydanie,a w ósmej klasie calkiem fajne wydanie "Nad Niemnem"
        • Gość: Karola Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:55
          Praktycznie w każdym roku nauki dostawalam jakieś ksiązki.Ale one byly
          beznadziejne. Normalna byla w 3 klasie "W pustyni i w puszczy" a tak to jakieś
          powieści lub slowniki nie porzebne w ogole uczniowi!!!
    • im.aisha Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 01.09.05, 23:02
      Nagrody książkowe dostaję prawie co roku, zdarzają się bardzo ciekawe pozycje,
      zdarzają się też idiotyczne.

Na przykład książka o duszpasterstwie w Legionach Piłsudskiego (I gimnazjum).

Albo albumiki z nędznymi, anonimowymi akwarelami i banalnymi wierszykami, w
      których lubowała się jedna z moich wychowawczyń.

Nie wspomnę już o dublach - mam, zdaje się, przynajmniej trzy
      egzemplarze "Małego księcia" i trzy leksykony Mitologii niewiadomego
      pochodzenia (zupełnie nieznanego wydawnictwa, bez autora).
    • Gość: groch Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.adsl.wanadoo.nl 01.09.05, 23:34
      podstawowki to juz nie pamietam, chociaz nie - w 8 klasie: "Lilla Weneda"
      Slowackiego (format straszliwie niewymairowy - chyba odpoiadajacy polowie
      szkolnej lawki) - wciaz sie kurzy, nieprzeczytana do tej pory.. a z ogolniaka
      najlepiej pamietam "Historie filozofii" Tatarkiewicza - 3 tomiska przytrgalam
      na czas studio i trzeba przyznac - bardzo uzyteczna to byla nagroda!
    • Gość: frankofanka Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:18
      A ja z koleżanką, w którejś z klas liceum, przed zakończeniem roku dostałyśmy
      listę osób i pulę kasy, miałyśmy zrobić wywiad, co kto sobie mniej więcej życzy
      i kupić.
      Ponieważ w księgarniach mało co było (koniec kat 70), wybrałyśmy się do
      antykwariatu. W rezultacie nagrody były troszkę niemłode, ale za to według
      gustu. Ja dostałam "Upiora w operze" Leroux, pełne wydanie w oryginale, chyba z
      500 str. i naprawdę je w wakacje przeczytałam. Ale w następnym roku już nie
      powtórzyli tego eksperymentu.
      • olula Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 02.09.05, 13:07
        ja dostawałam dość dużo książek za świadectwa, wszystkich nie pamiętam , wiem że
        były takie których zazdrosciła mi cała szkoła (np. komiksowe wydanie historyjek
        o Smerfach w 1990 r.:) a były też niewypały: np. dwa razy dostałam Wielkie rzeki
        Europy tom I (lepiej by było dostać raz tom I a potem tom II, no ale cóż), z
        Karola Maya tez nie byłam zbytnio zadowolona, poza tym za konkurs ortograficzny
        dostałam Małą encyklopedię kultury antycznej i Emancypantki. Poza tym w
        podstawowce jeszcze dostalam jakies slowniki i antologię poezji Od Staffa do
        Wojaczka. W porównaniu z tymi nagrodami, książki które dostałam w liceum były
        beznadziejne (jakieś albumy o ptakach występujących na wyspach, co mnie wcale
        nie interesowało) Najbardziej się jednak cieszyłam z bonów na książki do
        wykorzystania w księgarni (ale to też jeszcze było za czasów szk.podstawowej
        • arwena Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 02.09.05, 15:06
          w II klasie (w I dostaly tylko niektore dzieci, bo bylo za malo ksiazek, i te
          dzieci nie dostaly w II klasie, sprawiedliwie bylo) - klementyna lubi kolor
          czerwony - super ksiazeczka, pamietam do dzis

potem roznosci, tak jak tu piszecie, pod koniec szkoly tania ksiegarnia:(
          • Gość: Paulina Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:21
            mam 3 "Anie z Zielonego Wzgorza", 2 "Quo Vadis". "Krzyzakow" i "Hamleta", a w
            liceum to juz nawet paseczki przestali dawac :P
        • Gość: Anka84 Faworyzowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:56
          Jak ja sobie przypomnę podstawówkę i nagrody za świadectwo to przychodzi mi
          tylko jedna myśl: "pupilki" wychowawczyni dostawały zawsze najlepsze,
          najbardziej ciekawe ksiażki mimo, że inni uczniowie mieli o niebo lepsze wyniki
          w nauce. Mialam koleżankę, która byla prymuską w mojej klasie. Zamiast albumu z
          serii "Encyklopedia Dzikich Zwierząt" (jaki otrzymała jedna z "pupilek", która
          z ledwoscią "załapała" się na pasek) dostala "Antka" Prusa...
        • Gość: Albin Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.crowley.pl 03.09.05, 11:36
          czerwony pasek to ja mialem zawsze na dupsku....
    • wenusinska Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 03.09.05, 01:19
      tak sie zlozylo ze przez 8 lat podstawowki i 4 liceum mialam swiadectwo z
      czerwonym paskiem:)ale jak teraz patrze na moja biblioteczke to niewiele okazow
      z tamtych czasow zostalo do tej pory!przemilcze juz sam fakt jakie ksiazki sa
      dzieciom wreczane;moje przedostatnie doswiadczenie z ksiazka za pasek bylo dosc
      nie mile,poniewaz moj wychowawca zapomnial o mnie i podczas rozdania nagrod za
      dobre wyniki w nauce otrzymalam samo swiadectwo.Ksiazka, jak sie domyslam z
      przeceny, z bardzo zabrudzona obwoluta, zostala mi wreczona mimochodem na
      korytarzu juz w nastepnym roku szkolnym....po tym stwierdzilam ze na pewno nie
      warto uczyc sie dla nagrod:)choc zawsze maly upominek sprawia przyjemnosc...
      pamietam ze raz zdarzylo sie tez tak, ze nic nie dostalismy...okazalo sie ze
      zbyt wiele osob ma dobre wyniki i szkole zabraklo pieniazkow na nagrody dla
      wszystkich:/ ale przeciez nie to sie liczy! pozdrawiam ana z przemysla
    • Gość: Mandaryncia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:30
      Jestem w 6 klasie ale jak do tą zawsze dostawałam książki stosowne do wieku
      Przez 5 lat ( co roku a przez 5 bo 6 dopiero zaczynam )wiem że dostałam w 5
      klasie Archeologia i wielkie odkrycia a w 4 Wielki atlas Zwierząt. W klasach
      od 1 do 3 rózne bajki i Baśnie więc...... Moja szkoła jest The Best
      • Gość: wiki Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:39
        jak dostalas atlas zwierzat i ksiazke o archeologii, to twoja szkola jest
        niezla, trzeba przyznac.......
        u mnie sa ksiazki typu lektury, ktore potem omawiamy.....
        w tamtym roku za konkursy byly ksiazki stosowane do miejsca ( GRUBOSCIA
        OCZYWISCIE) a jak w tym roku zajelam I miejsce w konkursie przyrodniczym to II
        oraz III miejsce dostaly ta sama ksiazke ...............
        ale na koniec roku(zakonczenie 6 klasy) fajną ksiazke dostalam .....
        taką o jakiej marzylam ....
        a teraz jestem w I gimnazjum i jeszcze nei weim jak tam bedzie z czerwonym
        paskiem ......
        alleeeeeeeeeee wierze ze bedzie " GOOD"
        trzymajcie sie w nowym roku szkolnym, pozdro
        ps: moja szkolka byla fajna..... teraz moje siostry sie w niej ksztalca! ;-D
    • Gość: kachaf Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:21
      W I klasie podstawówki dostałam wybrakowana lekture do klasy I!!! Potem to już
      nie pamiętam, ale w klasie VI wieńczącej SP za uzyskanie II wyniku w nauce
      wśród klas VI i zarazem najlepszego w klasie otrzymałam DYPLOM gratulacyjny od
      wychowawcy i nie zostałam nawet wymieniona na apelu końcowym, podczas gdy osoba
      zajmująca I lokatę wśród uczniów klas VI dostała 6 książek! Nie mam nic
      przeciwko dawaniu 6 książek osobom, które są najlepsze i braku prezentów dla
      lokat II, ale może ktoś oprócz wychowawcy dowie się o wynikach w nauce
      przynajmniej pierwszej piątki i raczy ich wymienic na apelu, bo naprawde
      roznice są niewielkie- jedna, dwie gora trzy oceny nizej od najlepszego!
    • Gość: martyna Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 82.139.8.* 03.09.05, 10:23
      Ja dostałam w 6 klasie za średnią 5.0 książke(jakaś słaba)Nagrody dostawali
      tylko osoby ze średnią 5.0 i wyżej i tylko 6 klasy.Również były stypendia które
      dostawali (w klasach od 4-6)dzieci ze srednią 5.0 i wyżej.
    • Gość: ania za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 03.09.05, 10:26
      ....ja dostawałam ksiązki jakis dyplomik ale wiecie co mi zapadło w pamieci to
      że mój wychowawca doskonale wiedziała co lubie najbardziej i mimo iż oceny
      miałam piekne z wszystkich przedmiotów to kochałam malarstwo i taka ksiązka
      była najcenniejszą nagrodą bo indywidualnie dobraną.....
    • rainer_calmund Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 03.09.05, 10:32
      Ksiazki , ale jakies niewazne, bo nie pamietam, oddalem dzieciom przy
      przeprowadzce. Raz otrzymalem tez rakietki do tenisa stolowego, no i za kazdym
      razem fantastyczny uscisk dyrektora szkoly podczas oficjalnej akademii.
      Pozniej za odpowiedz psorce od wfu, ze nie my jestesmy kretynami, tylko ona
      obnizono mi stopien z zachowania i dyrektor mnie publicznie wiecej nie sciskal.

R.C.
    • Gość: Konrad Kolis Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:33
      Ja mam od groma ksiazek... przeroznych encyklopedii, atlasow, powiesci itd., za
      konkursyt mam tez pare pucharow :) i jesce pare nagrod przedmiotowych takich
      jak rower, kino domowe, DVD, discmany dwa :) oplaca sie dobrze uczyc :)
      • Gość: marakuja Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 03.09.05, 16:03
        wow no masz albo miałeś niesamowita szkołe....;] bo umnie to było kruchutko z
        tymi nagrodami ... tak na marginesie mojego "oryginal postu" to przypomniało
        mi sie ze kiedys brałam udział w konkursie polonistycznym i nagrody do tej pory
        nie ujrzalam mimo ze zapewniali nas ze je dostanimy w pozniejszym terminie...
        coz za granie na ludzkich uczuciach;p ufff dobrze ze jestem twarda heh
        pozdrawiam
    • Gość: Km!n3k Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.lublin.mm.pl 03.09.05, 11:06
      Ja dostałem książke o Kaszalotach za czerwony pasek. Jak bym dostał Quo Vadis
      to bym się nie obraził
    • Gość: zabolinka Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:17
      w LO raz dostalam ksiazke kucharska :)...bardzo praktyczne ale jeszcze jej nie
      uzywalam:)a w podstawowce i gimnazjum to tak jak wszyscy...Quo vadis,Pan
      Tadeusz itp...
      • Gość: marta Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:48
        Ja już od 4 lat mam swiadectwo z czerwonym paskiem...w podstawowce byl
        przydział jedna książka dla jednej klasy, więc logicznie powinna ją dostać
        osoba z najlepszą średnia ale wcale tak nie było, książkę dostawała zawsze ta
        sama dziewczyna bo po prostu wychowawczyni ją lubiła. W gimnazjum owszem
        dostaję książki ale ponieważ to burmistrz je sponsoruje to są to książki o
        Milanówku-mieście w którym mieszkam. Tak więc te książki rzadko kiedy się
        przydają....no ale jest satysfakcja że cośdostaliśmy. :]
    • Gość: Pocałunek Nocy za pomoc w bibliotece ") IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:28
      Ja za pomoc w bibliotece dostałam "Romeo i Julię"

"))

red-sky.blog.onet.pl/
    • Gość: kris92 Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.tvk.torun.pl 03.09.05, 11:55
      ja miałem z paskiem przez 3 lata i co roku inna książka z trylogii
      Sienkiewicza ...
    • Gość: tusia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.xdsl.tiscali.nl 03.09.05, 11:59
      ja raz dostalam ksiazke pt. "zapalka na zakrecie". najmarniejsza ze wszystkich
      nagrod a bylam najlepsza w klasie i w szkole podstawowej. ale nie o to chodzi.
      czytaj dalej! wychowawczyni uzasadnila- "bo ty co roku dostajesz fajne
      ksiazki" ;) nie ma jak dobra motywacja.
      a w liceum dostalam dedyakcje od wychowawcy: "za szczerosc w kazdym momencie"
      bo czesto sie z nim scieralam...
    • Gość: renia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 03.09.05, 12:10
      zawsze mialam czerwone paski, na studiach stypendium naukowe, a teraz pracuje
      za niecale tysiac zlotych - gdzie tu sprawiedliwosc ?
    • sikora01 Re: za świadectwo z czerwonym paskiem 03.09.05, 12:24
      u nas w gim mąż jednej z nauczycielek j.polskiego był wlascicielem ksiegarni i
      zawsze musielismy zajść włąsnie do niej, wybrac co chcemy i potem powiedziec to
      wlasnie dla tej panie od polskiego. ja wybieralam zawsze lektury licealne z
      opracowaniem
    • Gość: Y@RO Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:29
      Ja mam co roku świadectwo z czerwonym paskiem ale na tyłku :)
    • Gość: mazia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.09.05, 12:48
      hehe ja w 3 kl. gimnazjum dostałam "najpiękniejsze akweny i zbiorniki wodne"
      buahahahahhahahahahahha ;]
    • Gość: niniel Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:13
      hehe... ja mama na półce dwie (rok po roku) ksiazki o tradycjach polskich ale
      na szczęsie w bardzo ładnym wydaniu :] oczywiście była kiedys jakąś Ania z
      Zielonego, no ale za konkurs teatralny to się ciesze bo dostałam fajowoą
      ksiazkę o smokach pt: "Smokologia" :)
    • Gość: marta Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.echostar.pl 03.09.05, 13:17
      ja na koniec gimnazjum dostałam "petra stolica nabatejczyków" troche nie moj
      klimat....
      • independent-girl Do Malliny :) 03.09.05, 13:18
        Wyslalam Ci maila na gazetowe konto :)

Pozdrawiam
    • Gość: Andariel Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 62.233.158.* 03.09.05, 13:22
      ja ide teraz do liceum, cala podstawowoke i gimnazjum zbieralam nagrody roznego
      rodzaju, oprocz stypedium dostawalam tez ksiazki takie jak: baśnie braci grimm
      (nietrafione), w pustyni i w puszczy (bardzo ladna ksiazka w twardej oprawie ze
      zloceniami), Ania z Zielonego Wzgórza, Romeo i Julia, Makbet, Pan Wolodyjowski
      (grr;/)slownik terminow literackich i gramatycznych, slownik pol-ang i ang-pol,
      i to chyba tyle. Nie wypisalam tylko bajek z poczatku podstawowki gdyz nie
      pamietam.
      Aha za konkursy dostalam tez ksiazeke Jana Pawła II, a raz za osiagnięcia
      dostałam książeczke wierssyki do pamietnika ;/ to bylo w drugiej klasie gim. a
      wierzykui na poziomie 2 klasy podst. ;//to byla najwieksza klapa
    • Gość: AgNiEsiA:P Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:23
      Ja co roku jako laureat konkursu ortgraficznego dostawalam... słownik
      ortograficzny!!!No cóż....
    • Gość: Marta Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:37
      W podstawówce w 6 klasie za świadectwo z czerwonym paskiem no i na koniec
      podstawówki dostałam książkę "Quo vadis". Przydała mi się po części w
      gimnazjum. Na koniec 3 klasy gimnazjalnej za świadectwo z wyróznieniem no i
      ponownie koniec gimanzjum dostałam....słownik jęz.niemieckiego! Ech...juz
      wolałam to "Quo vadis". Zobaczymy jak to będzie teraz w liceum, choć...nie
      liczę na świadectwo z wyróżnieniem. ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka