lupus.lupus Re: MIKOŁAJEK 24.06.03, 10:28 Przepraszam,że odkopuję tak stary wątek. Mikołajek , no pewnie! : ) Do dziś ta historia z gwizdkiem wywołuje u mnie atak śmiechu : ) Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 Re: MIKOŁAJEK 24.06.03, 10:43 Jejku, no pewnie! Jak dobrze, że mi o nim przypomnieliście. Zaraz zaczynam czytać dzieciom (i sobie) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: MIKOŁAJEK 24.06.03, 10:47 To ja tez sie dolaczam do "archeologa" lupusa.lupusa. Mikolajek jest swietny! Kupilam mojemu chrzesniakowi na gwiazdke - nie spytalam go do tej pory jak mu sie podobalo - musze to nadrobic. A sama w zeszle wakacje przeczytalam wszystko - pozyczylam od kolezanki i zasmiewalam sie cala droge w autobusie, az z tego wszystkiego pewien pan chcial mnie zaprosic na kawe - przegral z Mikolajkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: MIKOŁAJEK 26.06.03, 12:47 I ja:))))) Najwspanialsze jest to, że mimo upływu lat (moich oczywiście) Mikołajek się nie zmienia!!! Bawi mnie niesamowicie - jak zawsze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tgaw Re: MIKOŁAJEK 26.06.03, 12:55 Oczywiscie! ja tez! Zaczytywalem sie dzien i noc, po wielokroc :-) Najfajniejszy byl dwuksiag " Mikolajek, Rekreacje Mikolajka", moze dlatego ze byl najgrubszy :-) Ale tez "Wakacje Mikolajka" i "Joachim ma Klopoty" byly cudowne! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
filla Re: MIKOŁAJEK 26.06.03, 13:40 > > Ale tez "Wakacje Mikolajka" i "Joachim ma Klopoty" byly cudowne! > > pozdr Zgadzam sie, dla mnie Mikolajek byl najlepszym kumplem... ksiazkowym ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: MIKOŁAJEK 26.06.03, 15:09 Najgrubszy byl Alcest ;))) Mnie sie najbardziej podobalo jak zwymyslal Rosla za to, ze mu kanapke wytracil. "Alcesta wylali ze szkoly" byl tytul rozdzialu chyba. I jeszcze historia bukietu dla mamy - zawsze mi go bylo tak szkoda... :))) Strasznie dawno nie czytalem, musze wrocic :)) Roody Osiedle Ruda - przede wszystkim dealerka! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: MIKOŁAJEK 26.06.03, 20:15 A ja strasznie lubię "Palę cygaro"...:) Jak matka Mikołajka zwymyślała ojca, za palenie w domu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emcia Re: MIKOŁAJEK IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 23:02 Ech, no kto by "Mikołajka" nie kochał... :)))) Ja uwielbiam rozdział o zabawie w Indian i kowbojów :) A co do osób, którym się "Mikołajek" nie podoba - znam jedną taką!!!! Aż się wierzyć nie chce, co nie? Pożyczyłam w tym roku znajomej, która nie znała tego wcześniej (!), a ona, kiedy mi oddawała, powiedziała, że jej się średnio podobało, bo ona się spodziewała, że to będą takie opowiadania, z których każde niesie jakies przesłanie i ma jakąś pointę, a tutaj - "ot, takie sobie opowiastki, ale nic szczególnego" :(((( Dla uściślenia dodam, że to kolezanka z roku była, z polonistyki :(((( I rzeczywiście coraz częściej spotykam osoby, które o "Mikołajku"nawet nie słyszały! Co się nie wyrabia ;) Jak już ludzie "Mikołajka" nie znają, to chyba się coś złego z tym światem dzieje ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: MIKOŁAJEK 28.06.03, 11:43 ja uwielbiam.To była chyba pierwsza lektura,która mnie naprawdę wciągnęła;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: MIKOŁAJEK 28.06.03, 12:35 Ach, przepiekna sprawa!! Ja się nazywam małgosia, a Ty? Ja nie...:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: MIKOŁAJEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 13:33 A tak przy okazji macie linki na temat Mikołajka? Odpowiedz Link Zgłoś
karina17 Re: MIKOŁAJEK 08.07.03, 23:19 JA! JA! JA ! JA!..............itd. :) BOMBA, SUPER, REWELACJA, ODJAZD...:) !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek MIKOŁAJEK ! IP: *.biaman.pl 09.07.03, 09:00 karina17 napisała: > JA! JA! JA ! JA!..............itd. :) > BOMBA, SUPER, REWELACJA, ODJAZD...:) !!!!!!!!!!! Jeśli nadal mówicie o "MIkołajkach" - pełna zgoda! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: MIKOŁAJEK 28.07.03, 14:57 Uwielbiam!!!! I zaraz udaje sie do ksiegarni w celu zakupienia serii, bo jeszcze sie wlasnych "Mikolajkow" jakos nie dorobilem. dzierżbór!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margota Re: MIKOŁAJEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 15:03 Uwielbiam Mikołajka - czytam go przynjamniej raz w roku! Odpowiedz Link Zgłoś
jun Re: MIKOŁAJEK 30.07.03, 19:59 Dla mnie te ksiazeczki maja najwieksze stezenie swietnego inteligentnego humoru sposrod calej literatury z jaka sie dotychczas zetknalem. A rozdzialik nr jeden to ten o przeswietleniach. A jakie sa wasze? Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: MIKOŁAJEK 30.07.03, 21:47 i ja tez, uwielbiam wszystkie czesci. a pamietacie Jadwinie, te panienke, ktora niby miala takie slodkie oczy, a zachowywala sie jak rasowy chlopak? cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysia Re: MIKOŁAJEK IP: 213.241.20.* 31.07.03, 13:12 Ta, co się zachowywała jak chłopak to Ludeczka. Jadwinia to sąsiadka i przyjaciółka Mikołajka, kobieca w każdym calu. Pamiętacie rozdział o jej urodzinach? Pozdrawiam Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuha Re: MIKOŁAJEK IP: *.chello.pl 31.07.03, 20:39 Gość portalu: cysia napisał(a): > Ta, co się zachowywała jak chłopak to Ludeczka. Jadwinia to sąsiadka i > przyjaciółka Mikołajka, kobieca w każdym calu. Pamiętacie rozdział o jej > urodzinach? > Pozdrawiam > Cysia oczywiscie masz racje. niewybaczalny blad z mojej strony ;)) a uwazalam sie prawie za eksperta. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yann2 Mikołajek znowu w jedynce! 31.07.03, 15:44 "Mikołajek" kojarzy mi się z wakacjami i rewelacyjną Ireną Kwiatkowską. A wczoraj trzeba było zostać dłużej w robocie, radio nastawione na jedynkę i co za niespodzianka: powtórki Mikołajka! Odcinek "Lekarze" - znowu się zaśmiewałem jak za młodych lat...:) Polecam (19.30, niestety nie wiem, czy codziennie) yann2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimka Re: Mikołajek znowu w jedynce! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 13:02 jejku!!!!1 gdyby ktos wiedzial kiedy Mikolajek jest w radio-napiszcie. ja zaraz sprawdze w necie, ale nie wiem czy znajde... Mikolajek jest wspanialy!!!!!! zastanawiam sie jaki by był Mikolajek jak dorosl???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prot Re: Mikołajek znowu w jedynce! IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.03, 13:30 Gość portalu: jimka napisał(a): > zastanawiam sie jaki by był Mikolajek jak dorosl???? No co Ty gupia?! Mikolajek nie dorosl, on po prostu taki jest i tyle.. :-) A najfajniejszy to chyba byl Alcest z tymi swoimi okruszkami hihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrrrw Re: MIKOŁAJEK IP: 80.51.242.* 23.09.03, 23:16 Kocham go od czasów jak jeszcze w Przekroju go drukowali ! Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: MIKOŁAJEK 24.09.03, 09:28 JA, JA, Ja, uwielbiam, ubostwiam i co roku wracam do wszystkich czesci jeszcze raz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwinia Re: MIKOŁAJEK IP: 212.191.200.* 24.09.03, 10:05 Ludzieeeeeeee !! Gdzie w Łodzi można kupić Mikołajka (najlepiej wszystkie :)) POZDRAWIAM> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska kocham ale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 11:48 czy to mozna hdzies kupic w calosci???????? Odpowiedz Link Zgłoś
melianna Re: MIKOŁAJEK 24.09.03, 21:11 melduje sie! wprawdzie mikolajka poznalam dopiero w liceum, ale od tej pory jest ze mna zawsze mam nadzieje, ze bedzie tez z moimi dziecmi, wnukami,prawnukami, praprawnukami, praprapra........................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acoto Re: MIKOŁAJEK IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:45 A pamiętacie nos stryjka Gienia, żółtą kredkę i jak radio przyszło do szkoły aaa uwielbiam jeszcze historyjkę o zegarku - kochanie czekamy na śniadanie już 5 minut - 9 powiedziałem - mama spojrzała się na mnie dziwnie .... Czy ktoś ma jakieś namiary , może Polskie Radio wyda Kwiatkowską czytającą Mikołajka genialnie na CD - kto jest za ? Odpowiedz Link Zgłoś