Dodaj do ulubionych

Motyw Anioła

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:38
Czy moglibyscie mi polecic jakąs ciekawą literaturę, w ktorej pojawia sie motyw Aniola? Piszę na ten temat pracę maturalną i nie chcialabym się opierac tylko na oklepanych przykładach. z góry dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • wampuka Re: Motyw Anioła 27.12.06, 19:43
      "Tam, gdzie spadają anioły" Doroty Terakowskiej "Przesłuchanie anioła"
      Herberta. Przyjrzyj się postaci Uriela w "Sadze o Królestwie Światła" Margit
      Sandemo. No i "Podzia ostateczny" C S. Lewisa, choć to bardziej o zaświatach,
      niż o aniołach.
      A jakie to są "oklepane przykłady"?
      • Gość: marczykk Re: Motyw Anioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:53
        Hmm..moze sie zle wyrazilam, chodizlo mi o to ze ten sam temat maturalny wybralo pare osob w szkole i pewnie wiekszosc sie odwola do Biblii, dziadow, kordiana. A ja chcialabym cos innego:)Dziekuję za odpowiedz...
        • Gość: q Re: Motyw Anioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:57
          "Pod Mocnym Aniołem" Jerzego Pilcha:)
    • Gość: mika_p Re: Motyw Anioła IP: *.c245.petrotel.pl 27.12.06, 20:05
      Już lada dzień w BiblioNETce pojawi się rozwiązanie konkursu "Anioł w
      literaturze" - na razie możesz poczytać fragmenty konkursowe i kontrkonkurs dla
      Pawła:
      www.biblionetka.pl/forum.asp?scid=12
    • babatera Re: Motyw Anioła 27.12.06, 23:06
      Neil Gaiman "Nigdziebądź" - na pewno nie oklepana, dobrze się czyta, gatunek
      since fiction w stylu Carrolla. Jeśli ktoś chciałby się obruszyć na ostatnie
      porównanie to jest to najkrótsza klasyfikacja jaka przyszła mi do głowy ;-)
    • Gość: ajlowju Re: Motyw Anioła IP: *.centertel.pl 06.01.07, 19:25
      "Anioł Stróż" Nicholas Sparks
      tylko ze nie wiem czy sie nadaje bo to taka opowiesc sensacyjna raczej :)
    • ben-oni Re: Motyw Anioła 06.01.07, 19:59
      "Szatańskie wersety", chociaż nie wiem... z jednej strony Bin Laden i Al-Kaida,
      z drugiej Roman G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka