mohyl Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 09.09.07, 06:29 Paukszta(Zatoka żarłocznego szczupaka, Znak żólwia) i Chmielewska ( wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 217.153.105.* 09.09.07, 10:39 A ja lubię wracać do niezawodnego "Rękopisu znalezionego w Saragossie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cure Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.osiedle.net.pl 09.09.07, 10:56 Wszystkie stworzenia duże i małe aut. James Herriot Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 09.09.07, 12:32 Jeśli chodzi o mnie to: - "Dzieci z Bullerbyn", szczególnie rozdział o kupowaniu kiełbasy dobrze obsuszonej, -"kubuś Puchatek", - " Wszystko czerwone" J. Chmielewskiej - wszystkie części Jeżycjady M. Musierowicz - "Ania z Zielonego Wzgórza i wszystkie jej części. Pozdrawiam miłośników czytania książek. Odpowiedz Link Zgłoś
jaanka-01 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 09.09.07, 12:37 Dodaje jeszcze "Podroz za jeden usmiech" Bahdaja. Dziala bez pudla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 15:50 Musierowicz- wszystko, szczególnie Małomówny i rodzina, małe franusie z oczami hyhyhy Chmielewska: Lesio, Całe zdanie nieboszczyka, można umrzeć ze śmiechu Pratchett: Kot w stanie czystym :-)) Lewis: Kroniki Narnii, wszystkie części!!! L.M. Montgomery: Rilla ze Złotego Brzegu dla romantycznych: wszystkie Opowieści Margit Sandemo - zawsze się tak dobrze kończą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilia Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.07, 17:37 niezawodny jest salman rushdie - harun i morze opowieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emer79 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 21:28 Dla mnie nastrojowy niezmiennie pozostaje Pilch,tym niemniej na poprawę "od zaraz" biorę Paragraf 44 Hellera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dojeżdżający Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.07, 12:35 Brian Callison "Wojna Trappa" + tzw. sequele. Do rozpuku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawonog Wilt :) wszystkie czesci IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.07, 18:28 za fantastycznie zgryzliwy humor, Pilipiuk - za doskonalego Wędrowycza, Pratchett - zarowno wiedzmy jak tez ksiazki o Strazy Miejskiej, Mayle - za Prowansje od A do Z, :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Kuttner i Falski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 20:29 "Stos kłopotów" Henry Kuttnera (ale tylko ta jego pozycja) i... "Elementarz" Falskiego. Ten "mój". Zawsze jak mam doła... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kali Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 09.09.07, 23:13 "Tato" W.Whartona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.torun.mm.pl 09.09.07, 23:27 Gerald Durrell, "Moja rodzina i inne zwierzęta", "Moje ptaki, zwierzaki i krewni" inne też, ale te są najlepsze. Roald Dahl "Fantastyczny pan Lis" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.aster.pl 10.09.07, 10:08 Lesio i Muminki {szczególnie "Dolina Muminków w listopadzie"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bara Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:52 Chmielewska - w szczególności Lesio, Wszystko czerwone i Całe zdanie nieboszczyka Pratchett - uwielbiam babcię Weatherwax ostatnio książki Moniki Szwaji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.realestate.net.pl 10.09.07, 10:52 Guareschi - "Don Camillo"!!! Moja książka jest już w stanie agonalnym bo była przeczytana już kilkadziesiąt (jeśli nie ponad sto) razy. Niedługo to się jej pewnie na pamięć nauczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zebonka5 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 20.09.07, 20:03 Przygody dobrego wojaka Szwejka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Romain Rolland - "Colas Breugnon" IP: *.ibd.gtsenergis.pl 10.09.07, 11:51 Autor, to cholerny komunista, zwolennik tezy, że lepiej by było gdyby Polska upadła w wojnie z Sowietami w 1920, ale ksiązka niezła, pozytywna, wolna od wszelkiej politycznej indoktrynacji. Opowiada o życiu XVII wiecznego (chyba) burgundzkiego rzemieslnika ludowego - znaczy się zdolnego wiejskiego cieśli, z niezwykle pogodnym, spokojnym podejściem do zycia. Zdaje się, że dostał też Nobla z litertury, czyli poglądy poglądami, ale pisarz dobry. P.S. Jest też inna teza, że pisarz taki sobie, a Nobla to dostał głównie za odpowiednio awangardowe poglądy społeczne właśnie. Zwolennicy tej tezy mówią: Nobel, noblem, kto o nim dziś pamięta? reprezentantem tego nurtu jest choćby Richard Pipes. A zksiążek, może nie tyle poprawiających humor, co wyciszających i uspokajających polecam Hermana Hesse i jego powieść "Siddhartha" Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:48 je.pl/p8gv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 00:40 je.pl/p8gv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilianka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.serv-net.pl 26.09.07, 15:37 Ja właśnie jestem po lekturze "Gry o miłość" Justyny Szymańskiej. Książkę kupiłam trochę przypadkiem, żeby mieć coś lekkiego do czytania w pociągu i strasznie się uśmiałam. Fajnie się czyta i nastrój też się poprawia, zwłaszcza jak ktoś jest samotny jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
messina Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 08.10.07, 21:49 1)Trzech panów w łódce 2)Moja rodzina i inne zwierzęta 3)Rycerze Srebrnej Tarczy Odpowiedz Link Zgłoś
krasna-holka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 09.10.07, 01:38 Forrest Gump Klamczucha MAlgorzaty Musierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
iveta2 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 10.10.07, 20:46 Moj nr.1 na liscie to ksiazka ktora przeczytalam w dziecinstwie ok 50 razy-Kluska,Kefir i Tutejszy Jerzego Broszkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
big.lupinek Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 11.10.07, 19:43 Trzech panów w łódce nie licząc psa Jerome k.Jerome. Anglicy mają poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 12.10.07, 13:21 "Ania z Zielonego Wzgórza" Montogmery i cała seria , cała seria "Pożyczalskich" M. Norton, "Robinson Crosoe" Defoe, twórczość J. Verne, czyli książki mojego dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 16:09 Dla mnie: Małgorzaty Musierowicz- wszystko kiedyś Lucy Maud Montgomery (nie tylko Ania Shirley) Andrzeja Sapkowskiego Wiedźmin Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 25.10.07, 19:45 A mój pewniak to: tinyurl.com/yqtuwj Zawsze działa. :) Odpowiedz Link Zgłoś