Gość: mi IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 04.10.03, 12:55 czy kupujecie książki w tanich księgarniach? bo ja bardzo chętnie, chociaż wydaje mi się, że kilka lat temu oferta była ciekawsza no i było taniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anita Re: tanie księgarnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:58 Staram się kupować w tanich księgarniach, ale nie zawsze jest to czego szukam. A jaką polecasz dobrą księgarnię, gdzie jest duży wybór i niskie ceny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Sebastian" (1976) Re: tanie księgarnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 00:51 na koszykowe tuz przed hala jest nowa ksiagarnia, calkiem dobry wybor ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: tanie księgarnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 22:57 To wiem, bo tam zawsze staram się kupować książki. Są zupełnie nowe, więc po co przepłacać. Posiadam na dodatek kartę stałego klienta z rabatem 10 % więc wychodzi jeszcze taniej. Jestem tam prawie kilka razy w tygodniu, bo to akurat w drodze do i z pracy. I zawsze kończy się na tym, że wychodzę z tamtąd z książką w ręku:) Każdy znajdzie tam coś dla siebie. A znasz jeszcze inne "skupy tanich książek"? Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incipit Tanie księgarnie są tylko dlatego, IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.10.03, 08:26 że ktoś zbankrutował ['], a kto inny sprzedaje książki na kilogramy jak ziemniaki {nie mam nic do ziemniaków, a wręcz bardzo je lubię ugotowane na talerzu}. To smutna sytuacja książki, ale i tak lepsza od książek w skupach makulatury lub wręcz na wysypisku śmieci. Krzysztof Bronowski Incipit www.incipit.home.pl/bibula/ incipit@home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latek Re: Tanie księgarnie są tylko dlatego, IP: *.visp.energis.pl 23.10.03, 01:30 To chyba nie tylko bankructwa. Nowa wielka Księgarnia na rogu Koszykowa/Poznańska jest bombowa . Ja wydałem tam już kilka tysięcy złotych bo odnawiam bibliotekę; niestety wydania z lat 80-tych zupelnie kruszeją trzymają się książki wydawane wcześniej a to moim zdaniem ostatnia taka okazja. Taką wyprzedaż jak w tej księgarni to pamiętam z 1968 roku kiedy to za bezcen nabyłem interesujace mnie tomy Biblioteki Klasyków Filozofii oraz Sympozjonu do dzisiaj nie wznowione i nie znane w polsce jak np. Tomasza Hobbse'a "Lewiatan", Francisa Bacona "ESEJE" czy Diderota Zasady Polityki Władców, nawet Adama Smitha "Badania nad przyczynami bogactwa narodów "w pięknym tłumaczeniu Znamierowskiego wydane w latach 50-tych. To też był okres dużej koniunktury . Dzisiaj mamy głosne Centrum A. Smitha walczące z podatkami ale nie ma nowego kompletnego wydania. W kioskach ukazał się ostatnio zaledwie pierwszy tomik z kilkoma rozdziałami w serii D'Agostini-Altaya i to bez informacji o następnych częściach. Nawet w Narodowej trudno dopaść. W 1968 wyprzedaż miała podtekst polityczny po Marcu a obecna moim zdaniem także, bo przecież tych książek już nigdy w Polsce nikt nie wyda. Polecam gorąco bo to chyba ostatnia okazja nabycia tak pięknie wydanych w latach 90-tych książek, których już nie będzie miał kto wznowić w języku polskim. Tak to jest cicha tragedia wydawców ale i przyszłych potencjalnych czytelników a media o tym Holokauście polskiej pięknie wydanej książki milczą ale może to i dobrze. Nie cierpię jak piszą i mówią o ofertach na?!!! sprzedaż lub na !!! zakup lub szansie na ?!!! sukces. W prasie ,w radio i w TV. Drzewiej pisano i mówiono o szansie sukcesu, ofercie zakupu lub sprzedaży. No cóż studia studiami ale dobrej podstawówki to nic nie zastąpi. Po co komu książki w trzecim tysiącleciu. Era SMS-ów ? nie, z tego się wyrasta po ukończeniu 18 lat tak jak z piwa EB. Ale po tym Holokauscie wydawców polskiej książki pozostaną już tylko spolszczone H'arlequiny europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Tym gorzej jak bankrutuje hurtownia lub wydawca 23.10.03, 06:58 o księgarni nie wspomnę posiadający na składzie dobre książki. Jest to uciecha ze spadku po zmarłym. Niestety. Krzysztof Bronowski www.incipit.home.pl/bibula/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: tanie księgarnie IP: *.riz.pl / *.riz.pl 23.10.03, 10:46 hmm, w jaki sposob mozna pozyskac karte stalego klienta w Taniej Ksiegarni przed koszykami? kupuje tam dosyc czesto, a nigdy nie slyszalam o tak milej inicjatywie :( Odpowiedz Link Zgłoś