Dodaj do ulubionych

W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody?

27.05.15, 12:27
Pytanie do pań, jak myślicie, w jakim wieku - dotychczasowe życie, bo coś może się jeszcze poprawić w przyszłości, nie wiadomo:) - najlepiej wyglądałyście/acie?

I do panów - w jakim wieku partnerki najbardziej wam się podobały?

I dlaczego?!
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 13:40
      Ja osobiście dopiero po trzydziestce.
      • kruche_ciacho Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 14:03
        po trzydziestce
        • jowita8901 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 25.06.15, 23:27
          mysle ze wiele jako nastolatki ale nie jest to norma. U nas w rodzinie mowi się ze 30latki sa najpiękniejsze ;)
    • bianka02 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 14:17
      ja po 35 :)
      • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 14:20
        No ale co się Wam stało po 30-tce? Cycki urosły:), twarz wypiękniała?
        • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 14:23
          Ja miedzy 28 a 31.
        • bianka02 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 14:30
          ladniutka to ja zawsze byłam jednak jakaś taka nieświadoma swojej kobiecości ....po trzydziestce nabylam mądrości życiowej i to spowodowało ze stalam się atrakcyjna.

• loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 14:32
            bianka02 napisała:

> ladniutka to ja zawsze byłam jednak jakaś taka nieświadoma swojej kobiecości .
            > ...po trzydziestce nabylam mądrości życiowej i to spowodowało ze stalam się atr
            > akcyjna.
            >

No właśnie, czyli zmieniło się Twoje zachowanie, obejście wśród mężczyzn i świata, biodra i nogi zaczęły ładniej pracować...
            >
            >
            >
            >
            >
            >
    • pomorzanka34 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 15:21
      po 30 stce rozkwitłam
      • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 15:27
        pomorzanka34 napisała:

> po 30 stce rozkwitłam

Szczegóły plse, w jakim sensie rozwkitamy po 30-tce?
        W zagajeniu wątku jest dlaczego.

To nie jest prosty sondaż, to jest temat refleksyjny.
        • marek.zak1 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 15:32
          loppe napisał:
          > Szczegóły plse, w jakim sensie rozwkitamy po 30-tce? W zagajeniu wątku jest dlaczego.
          >
          > To nie jest prosty sondaż, to jest temat refleksyjny.

Joana Ci odpowie:
          plejada.onet.pl/newsy/joanna-krupa-nago-celebrytka-pokazala-na-instagramie-swoje-zdjecie/g7s5w9
          • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 15:35
            Marek, Bronisław nie nadawał się po prostu do tej roboty i my młodzi profesjonaliści wykopaliśmy go z pałacu. Pogodzisz się z tym wkrótce.
            • marek.zak1 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 15:52
              loppe napisał:

> Marek, Bronisław nie nadawał się po prostu do tej roboty i my młodzi profesjonaliści wykopaliśmy go z pałacu. Pogodzisz się z tym wkrótce.

Był mało aktywny, poza tym nie sprzeciwił sie, jak koalicja nie podniosła kwoty wolnej i za to zapłacił. Oprócz tego w korpo to to jest zawsze ,,sell yourself" a tez w tym był słaby.
              • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 15:59
                marek.zak1 napisał:

> loppe napisał:
                >
                > > Marek, Bronisław nie nadawał się po prostu do tej roboty i my młodzi prof
                > esjonaliści wykopaliśmy go z pałacu. Pogodzisz się z tym wkrótce.
                >
                > Był mało aktywny, poza tym nie sprzeciwił sie, jak koalicja nie podniosła kwot
                > y wolnej i za to zapłacił. Oprócz tego w korpo to to jest zawsze ,,sell yoursel
                > f" a tez w tym był słaby.

Strasznie ruchają ludzi w Kraju - u nas kwota wolna od podatku jest 3tys. zł (!!!!!), a w Kanadzie 30tys. zł, a tamci mają tylko 2-3 większy dochód narodowy na osobę... Czarują stawkami 18%, 32% należącymi owszem do niższych w tabelach światowych, tylko że per saldo podatek dochodowy jest u nas zbójecki po prostu i żal mi tych biednych ludzi, którzy gdzie indziej mieliby tę osłonę wyższego progu podatkowego. Musimy coś z tym zrobić Marek, może...ja mam paszport kanadyjski...
                • marek.zak1 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 16:12
                  loppe napisał:

> Strasznie ruchają ludzi w Kraju - u nas kwota wolna od podatku jest 3tys. zł (!!!!!), a w Kanadzie 30tys. zł, a tamci mają tylko 2-3 większy dochód narodowy na osobę... Czarują stawkami 18%, 32% należącymi owszem do niższych w tabelach światowych, tylko że per saldo podatek dochodowy jest u nas zbójecki po prostu i żal mi tych biednych ludzi, którzy gdzie indziej mieliby tę osłonę wyższego progu podatkowego. Musimy coś z tym zrobić Marek, może...ja mam paszport kanadyjski...

Kwota wolna poza tym nie była rewaloryzowana bodajże od 9 lat. PO I BK wpadli poza tym w pułapkę, zastawiona sprytnie przez PIS. Trzeba było ja podnieśc a BK zostałby w pałacu.
                  Nigdy nie byłem w Kanadzie i pewnie nie pojadę.
                  • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 16:15
                    marek.zak1 napisał:

> Kwota wolna poza tym nie była rewaloryzowana bodajże od 9 lat. PO I BK wpadli p
                    > oza tym w pułapkę, zastawiona sprytnie przez PIS. Trzeba było ja podnieśc a BK
                    > zostałby w pałacu.
                    > Nigdy nie byłem w Kanadzie i pewnie nie pojadę.

Ja też nie chcę jechać do Kanady, jestem europejczykiem, dobrze się czuję tylko w otoczeniu starej architektury.
                • urquhart Strasznie ruchają ludzi w Kraju - kwota wolna 30.05.15, 14:25
                  loppe napisał:
                  > Strasznie ruchają ludzi w Kraju - u nas kwota wolna od podatku jest 3tys. zł (!
                  > !!!!), a w Kanadzie 30tys. zł, a tamci mają tylko 2-3 większy dochód narodowy n
                  > a osobę... Czarują stawkami 18%, 32% należącymi owszem do niższych w tabelach ś

Kwota wolna od podatku to czubek góry lodowej, takich przykładów pielegnowaniego przez lata ukrytego wyzysku własnych obywateli jest więcej. Nawet na te biednych krajów 3 świata nie Unii jest żałośnie niska i nie spójna z kwotami o minimum socjalnym na osobę
                  www.wykop.pl/ramka/1723370/porownanie-kwoty-wolnej-od-podatku-w-polsce-i-w-krajach-iii-swiata/
                  Następna jest kwota wolna od zysków kapitałowych - w Polsce zmiejszona z 50 groszy na 1 grosz ostatnio, podczas gdy w innych krajach to parę tysiecy do parudziesieciu tysiecy euro (albo procentowo zwolniona cześć dochodu)!
                  www.se.pl/twoje-pieniadze/poradnik-se/ile-w-europie-pobiera-sie-podatku-od-zyskow-z-lokat_244466.html
                  Za najgorsze przełożenie dochodu narodowego na siłę nabywczą obywateli to już odpowiada wprost klasa polityczna która trwoni pieniądze podatnika na nieprzemyślane projekty.

Natura nie znosi próżni i kto tyko może ucieka z opodatkowaniem za granicę i prywatnie i w skali firm albo korumpuje w skali makro i mikro osoby odpowiedzialne za interpretacje. I ten podatek korupcyjny to najbardziej niewymierny i nieporównywalny ukryty podatek każdych działań prywatnych i biznesowych.
                  A admosfera polityczna jaka jest każdy widzi, Nowak, Sawicka, dr G, uniewinnieni a Kamiński za ściganie korupcji dostaje 3 lata wiezienia...

www.rp.pl/artykul/879343.html
                  wgospodarce.pl/informacje/3512-gazeta-bankowa-korupcja-obciaza-kazdego-z-nas
                  • hello-kitty2 Re: Strasznie ruchają ludzi w Kraju - kwota wolna 30.05.15, 14:43
                    Hehe niespodziewany obrot watku o urodzie kobiet. Babki sie daly podpuscic prezentujac swoje atrakcyjniejsze kobiece ja po 30stce, a panowie na to zaczeli sobie zagladac do kieszeni, bo im stamtad fiskus za duzo ssie ;-)
            • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 18:48
              loppe napisał:

> Marek, Bronisław nie nadawał się po prostu do tej roboty i my młodzi profesjona
              > liści wykopaliśmy go z pałacu. Pogodzisz się z tym wkrótce.

Nie można się tak po dziecinnemu ganiać całe życie w PiS i PO, i właśnie przyszła poważna kontrola jakości i bardzo dobrze.
              • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 18:51
                loppe napisał:

> loppe napisał:
                >
                > > Marek, Bronisław nie nadawał się po prostu do tej roboty i my młodzi prof
                > esjona
                > > liści wykopaliśmy go z pałacu. Pogodzisz się z tym wkrótce.
                >
                >
                > Nie można się tak po dziecinnemu ganiać całe życie w PiS i PO, i właśnie przysz
                > ła poważna kontrola jakości i bardzo dobrze.

Kukiz ma mój głos na jesieni! Za to. Jeden człowiek sprawił to. Sprawił że wreszcie polska polityka stała się Poważna, Obywatelska...
                • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 18:53
                  Moja dentystka pyta mnie w poniedziałek na fotelu - na kogo pan głosował? Ja śmiejąc się - nie teraz kiedy ma pani borownicę w ręku! Ona bezrefleksyjnie - jak okazało się - oddała głos na straconego dla Polski Bronisława Wielkiego Bardzo.
                  • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 18:59
                    Partnerka na Bronisława, córka 20-latka i ja na inkubenta ("wypędzimy knura z pałacu!":)
                    Ale na boku między sobą, żeby Partnerki nie urazić. W ogóle się w domu nie kłócimy o politykę, jesteśmy wpólnotą.
                    • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 19:40
                      To dzięki nam - córce i mnie - PO stanie się lepszą partią, a następnym razem wystawi do wyborów znakomitego kandydata na prezydenta, nie dzięki tym którzy robili klakę mierności:)
    • druginudziarz Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 18:40
      loppe napisał:

> Pytanie do pań, jak myślicie, w jakim wieku - dotychczasowe życie, bo coś może
      > się jeszcze poprawić w przyszłości, nie wiadomo:) - najlepiej wyglądałyście/aci
      > e?
      >
      > I do panów - w jakim wieku partnerki najbardziej wam się podobały?

Najbardziej podobały mi się w XX wieku. Ale w XXI wieku też mi się podobają.
    • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.05.15, 18:42
      loppe napisał:

> Pytanie do pań, jak myślicie, w jakim wieku - dotychczasowe życie, bo coś może
      > się jeszcze poprawić w przyszłości, nie wiadomo:) - najlepiej wyglądałyście/aci
      > e?
      >
      > I dlaczego?!

To jest pytanie o refleksję jakościową, bardziej niż ilościową...
    • loppe Re: 27.05.15, 23:02
      Reasumując, około 30-tki, po 30-tce. Ale nie wiadomo w jaki sposób.
      • loppe Re: 27.05.15, 23:03
        Może chodzić o jakiś wpływ macierzyństwa... Biodra?
      • kag73 Re: 27.05.15, 23:14
        Mnie sie wydaje, ze to zalezy od kobiety. Teraz chyba jest troche inaczej niz bylo to 20 i wiecej lat temu. Teraz mlode dziewczyny sa bardziej swiadome swoich atutow(jezeli takowe maja), maja wzorce w telewizji, modelki, kolorowe gazety, temat urody wszechobecny. Kiedys w Polsce tak nie bylo. Mloda ladna i zgrabna dziewczyna kiedys sie nad tym w ogole nie zastanawila. W dodatku bedac w mlodym wieku miewa sie czesto kompleksy, z ktorych potem sie wyrasta:) Ogolnie najwiekszy potencjal ma sie z biologicznego punktu widzenia w mlodosci: mloda jedrna skora, swiezosc, plodnosc itd.
        Wiele razy slyszelismy juz wypowiedzi panow typu babka po 30+ hmm zaczyna byc stara:)
        • loppe Re: 27.05.15, 23:19
          kag73 napisała:

> Teraz chyba jest troche inaczej niz b
          > ylo to 20 i wiecej lat temu. Teraz mlode dziewczyny sa bardziej swiadome swoich
          > atutow(jezeli takowe maja), maja wzorce w telewizji, modelki, kolorowe gazety,
          > temat urody wszechobecny.

Czyli jakby: po 30-tce przestają się garbić, a obecnie nawet dużo wcześniej:)
        • zawle Re: 27.05.15, 23:22
          To słodsze,co młodsze,to twardsze,co starsze.
      • burzowa.kejt Re: 27.05.15, 23:33
        loppe napisał:
        > Reasumując, około 30-tki, po 30-tce. Ale nie wiadomo w jaki sposób.

Wiadomo.
        Nie wiem skąd teoria, że najpiękniejsze są nastolatki i dwudziestolatki. Według mnie jest błędna.
        Owszem, w naszej strefie klimatycznej jest to najlepszy czas na rozród, ale kobitki w tym wieku wcale az takie piękne nie są.
        Taka trzydziestka jest bardziej proporcjonalna, lepiej wie w czym jej do twarzy, potrafi dobrać fryzurę, jest mądrzejsza, nie ma trądziku, ma więcej kasy ( a dobry wygląd kosztuje).
        Zresztą uroda i atrakcyjność jest rzeczą bardzo względną, każdemu może podobać sie coś innego.
        Jeden ceni naturalność, świeżość, szczupłe nogi, drugi wybierze wielki cyc i dupę jak szafa trzydrzwiowa:)
        I która piękniejsza?;)
    • bcde Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.05.15, 01:38
      Dobre pytanie, Loppe. Z dotychczasowych odpowiedzi kobiet wynika, że wskazują wiek, w którym najbardziej podobały się sobie, a nie w którym mogły najbardziej podobać się mężczyznom. Tymczasem śmiem twierdzić, że wielu facetom zwisa to, czy kobieta wie w czym jej do twarzy, czy "jest świadoma swojej kobiecości", czy ma kompleksy, czy jest mądrzejsza i czy ma więcej kasy. Zaliczanie do kobiecej urody takich atrybutów jak gustowny ubiór, to przesada. Kobieta i tak najlepiej wygląda bez ubrania :)
      Uroda to kwestia gustu, ale wracając do własnej młodości i uśredniając, mogę stwierdzić, że moje koleżanki zaczęły mi się wydawać trochę starawe po 24 roku życia. Dla kolegów o kilka lat starszych były one oczywiście atrakcyjne, ale obiektywnie ich uroda malała. Albo powiększała się ich waga albo wyostrzały im się rysy, starzała się skóra itp.
      Najlepszy wiek dla urody kobiety to 16-23 lata.
      • zyg_zyg_zyg Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.05.15, 14:08
        Z dotychczasowych odpowiedzi kobiet wynika, że wskazują w
        > iek, w którym najbardziej podobały się sobie, a nie w którym mogły najbardziej
        > podobać się mężczyznom. Tymczasem śmiem twierdzić, że wielu facetom zwisa to, c
        > zy kobieta wie w czym jej do twarzy, czy "jest świadoma swojej kobiecości", czy
        > ma kompleksy, czy jest mądrzejsza i czy ma więcej kasy.

U mnie się zgadza.

Znaliśmy się z moim mężem jako nastolatkowie i wtedy dawał mi 10. Jak zaczęliśmy być ze sobą w początkach XXI wieku, to dostałam już 9. Raz to wyszło w rozmowie - teraz już nie pytam, tak na wszelki wypadek... :-)

Jeśli chodzi o samo-poczucie, to kompleksy zaczęły mnie opuszczać koło 25. Wcześniej byłam raczej zahukanym stworzeniem, nieświadomym swojej atrakcyjności i niekorzystającym z niej. Mając lat 30 byłam od nich cudownie wolna. Teraz (40 nadciąga) akceptuję siebie i swoje ciało. Choć zauważam pierwsze symptomy starzenia się i czasem mi z nimi trudniej.

Ni hu hu nie chciałabym mieć znowu dwudziestu lat. Zwłaszcza mentalnie :-)
        • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.05.15, 14:16
          No to chyba zalezy kto kiedy jak wygladal/wyglada i co dla kogo atrakcyjnosc/uroda. Bo jezeli dla niektorych atrakcyjnosc to ta tzw. swiezosc mlodziencza, rumieniec na twarzy itd. to tak te najmlodsze. jezeli natomist dla innych atrakcyjnosc to figura to juz wyglada to inaczyej. Bo nie dla kazdego nieco grubsza, z brzuszkiem malolata, swieza w sumie bedzie tak samo atrakcyjna jak smuklo noga, szczupla 30 np. No chyba, ze wyjdziemy z zalozenia, ze wszystkie malolaty sa szczuple, zgrabne i jedrne:))
    • triismegistos Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.05.15, 10:10
      To ja uściślę. Nie wiem co mi właściwie wyładniało, bo 10 lat temu miałam i mniej zmarszczek (to znaczy nie miałam ich wcale), bardziej stercące cycki i jędrny tyłek. Ale jak miałam te dwadzieścia z hakiem byłam zupełnie przeciętną dziewczyną. Po 30 faceci zaczęli się za mną oglądać, przepuszczać mnie w kolejce, stawiac drinki w knajpie, otwierać przede mną drzwi. Co się stało? Nie wiem. Obstawiałabym dobrze dobrane ciuchy, dobrze dobraną bieliznę, pewność siebie i swiadomość swojego ciała przejawiającą się w krokach, ale ponieważ bcde wytłumaczył mi ze to niemożliwe pozostaje mi uwierzyć, że ta żulietta, której swego czasu podarowałam obiad to naprawdę była dobra wróżka :)
      • wheels.of.steel Za to politycznie cienko się z Tobą ostatnio... 05.07.15, 13:51
        Wielka lewaczka, która nagle stała się platformersem... Każdy lewak taki jest - przyparty do muru, głosuje na PO i gajowego... O kant d#py więc można rozbić radykalne, lewicowe poglądy. Tacy nazi-skini to przynajmniej chyba bojkotują legalną politykę i na wybory zapewne w ogóle nie chodzą. A anarchole i bywalce Woodstocku sznurem za Komorowskim!
    • twojabogini Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.05.15, 13:02
      Jak dotąd najlepiej czułam się w wieku lat 15-19 oraz 25-30. Źle znoszę ciąże i długo do siebie dochodzę tak w pełni. Never more. Jest szansa że przy 36 znów odzyskam pełnię siebie :)

Na marginesie ciekawostka - te hurysy co mają czekać na ideologicznych samobójców w rajach, zgadnijcie w jakim mają być wieku?
      Zawsze sądziłam, że jakieś 19 lat albo i mniej. Otóż panie i panowie - dziewice mają mieć równo 34 lata :)

Za najładniejsze uważam młode dziewczyny i młodych chłopców - w sensie wizualnej estetyki. Młodość jest ładna sama w sobie. Za najbardziej zmysłowe uważam dojrzałe kobiety i męskich mężczyzn, już nadjedzonych zębem czasu (seksi zmarszczki, jakaś blizna, ogolona głowa) i moja drobna słabostka: także niektórych chłopców-kogucików, już trochę zepsutych ale jeszcze niewinnych i świeżutkich, tak gdzieś w latach 19+

• anka401 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 29.05.15, 23:24
      pierwszy wysyp urody był na studiach. Drugi - jest teraz (50), ale może to byc tez efekt spadku samokrytycyzmu związany z wiekiem:)
      • loppe Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 31.05.15, 23:32
        anka401 napisała:

> pierwszy wysyp urody był na studiach. Drugi - jest teraz (50), ale może to byc
        > tez efekt spadku samokrytycyzmu związany z wiekiem:)

Na pewno cudownie wyglądasz:).

W Ciechocinku była taka efektowna 65-latka w trampkach...

• anka401 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 02.06.15, 19:39
          a nie nie, nie mówimy tu o cudach; tu jest mowa o odczuciach i samoocenie. I nic na to nie poradzę, że nie muszę poprawiać sobie samopoczucia będąc chamską dla innych. Jestem nawet pełna współczucia dla takich ludzi... Obym w wieku 65 lat mogła w trampkach zasuwać!
    • jesod Pytanie do pań i... panów 30.05.15, 00:20
      oppe napisał:
      > się jeszcze poprawić w przyszłości, nie wiadomo:) - najlepiej wyglądałyście/acie?

A tak z ciekawości zapytam, dlaczego w ogóle szanowny Loppuś to pytanie kieruje do pań?

loppe napisał:
      > I do panów - w jakim wieku partnerki najbardziej wam się podobały?

Myślę, że to jest dosyć krępujące pytanie dla panów...

• yoric Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 31.05.15, 02:48
      Ja swoim zwyczajem spytalem googla i wyszlo cos takiego:

www.dailymail.co.uk/femail/article-2751179/Are-girl-22-Then-don-t-bother-online-dating-Alarming-graph-shows-ages-attractive-opposite-sex.html
      • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 31.05.15, 23:58
        anka401 napisała:
        > pierwszy wysyp urody był na studiach. Drugi - jest teraz (50), ale może to byc
        > tez efekt spadku samokrytycyzmu związany z wiekiem:)
        loppe:
        "Na pewno cudownie wyglądasz:)."

Ooo, prosze, yoric, ucz sie od loppe a nie z googlem wyskakujesz ;)
        • yoric Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.06.15, 16:02
          > Ooo, prosze, yoric, ucz sie od loppe a nie z googlem wyskakujesz ;)

Jedna z cech bycia sultanem jest to, ze nie to nie sultan podlizuje sie kobietom, tylko one jemu :)
          • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.06.15, 18:47
            yoric napisał:

> > Ooo, prosze, yoric, ucz sie od loppe a nie z googlem wyskakujesz ;)
            >
            > Jedna z cech bycia sultanem jest to, ze nie to nie sultan podlizuje sie kobieto
            > m, tylko one jemu :)
            No to dawaj, sultanie, ile 20+ zgarnales od ostatniego postu o zmianie strategii?
            • yoric Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 28.06.15, 21:40
              0...
              To do 30+ i 40+, a wiec bedacych w szczycie atrakcyjnosci, juz w ogole nawet nie ma co podchodzic :)))
    • sid_15 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 03.06.15, 20:39
      Różnie bywa, obstawiam 25-30. :)
    • qqbek Obecnie? W XXI, uprzednio w XX i XIX 03.06.15, 23:51
      A tak bardziej serio, jako facet stwierdzę, że kobiety osiągają pełnię urody tuż po tym, jak "prokurator zdejmie łapki"... ale uroda w niczym nie przystaje do dojrzałości (która to dopiero jest sexy) która pojawia się najczęściej po trzydziestce.
    • gogol77 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 04.06.15, 13:18
      Pełnię urody kobieta osiąga parę chwil przed orgazmem. Bez względu na wiek
    • midnight_lightning Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.06.15, 21:50
      "W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody?"

O to należałoby spytać tych panów, którzy mogą sobie przebierać w kobietach jak w ulęgałkach... np. dzianych panów sponsorów.
      • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.06.15, 23:19
        midnight_lightning napisał:
        > O to należałoby spytać tych panów, którzy mogą sobie przebierać w kobietach jak
        > w ulęgałkach... np. dzianych panów sponsorów.

Posluchaj, ML, idz na przeszkolenie np. do yorica i jego kolegow, maja 35-40 i pukaja 20+ i wcale nie, bo sa "dzianymi sponsorami". Wiec zapytaj jak i co robia, ze im mlode, "co lepsze" w dodatku, nie odmawiaja.
        • midnight_lightning Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.06.15, 23:36
          Rady kobiety, która uprawiała seks z byłym mężem po rozwodzie, gdyż już nic do niego nie czuła, nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia.
          • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.06.15, 23:41
            midnight_lightning napisał:
            > Rady kobiety, która uprawiała seks z byłym mężem po rozwodzie, gdyż już nic do
            > niego nie czuła, nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia.

Ty do mnie piszesz? Bo ja nie jestem po rozwodzie, w separacji tez nie zyje i nigdy nie zylam. Krotko: nie mam bylego meza.
        • wheels.of.steel Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 13:54
          Kag, ale podejrzewam że Yoric jest raczej zawodowo nieźle ustawiony i nie wykłada towaru w Tesco. :) Facet w pewnym wieku może być przystojniakiem, ale jak np. jest ochroniarzem w markecie, to jego atrakcyjność spada do zera...
          • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:11
            wheels.of.steel napisał:
            > Kag, ale podejrzewam że Yoric jest raczej zawodowo nieźle ustawiony i nie wykła
            > da towaru w Tesco. :) Facet w pewnym wieku może być przystojniakiem, ale jak np
            > . jest ochroniarzem w markecie, to jego atrakcyjność spada do zera...

To zalezy dla kogo i do czego. Bo jak jest np. dobrze zbudowanym i sympatycznym ochroniarzem, to mozna spoko na niego poleciec, do lozka jak najbardziej :) a moze dla niektorych rowniez do czegos powazniejszego. Natomiast nie jestem przekonana, ze nieatrakcyjny ale niezle ustawiony zawodowo ma wielkie szanse, bo niby skad ja mam wiedziec co on robi i ile zarabia, zreszta, dla mnie, nich zarabia ile chce, jak mi sie nie podoba to lozka z nim nie pojde. I do zwiazku tez z nim nie pojde, bo zbyt wazne jest dla mnie lozko. Co nie znaczy, ze u innych tez bedzie bez szans.
            • wheels.of.steel Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:46
              Myślę, że wiele kobiet nie lubi takich mezaliansów, nawet w kontekście samego łóżka. ;)
          • hello-kitty2 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:18
            wheels.of.steel napisał:

> Kag, ale podejrzewam że Yoric jest raczej zawodowo nieźle ustawiony i nie wykła
            > da towaru w Tesco. :) Facet w pewnym wieku może być przystojniakiem, ale jak np
            > . jest ochroniarzem w markecie, to jego atrakcyjność spada do zera...

Ja wiem czy do zera? Moj ojciec pracowal fizycznie i twierdzil, ze kazdy facet pracujacy za biurkiem to 'gryzipiorek' ;-)
            Btw wrazenie, ktorego nie moge sie pozbyc od kiedy zobaczylam Twoj wpis to hehe wkurzysz sie ale co poradze: wheels of steel kojarza mi sie z wozkiem inwalidzkim ;)
            • wheels.of.steel Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:43
              Co innego dobra praca fizyczna, co innego taki ochroniarz robiący za 1200 zł...
              Polecam szukać innych skojarzeń albo nawet googlować, skąd się wziął. :)
            • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:44
              No wlasnie roznie bywa. Ja mialam kiedys klezanke w pracy, wyksztalcenie srednie, mi sie kiedys uzalalala "kurna sami akademicy(po studiach) w tym miescie, nie ma zadnych konkretnych facetow" oni jej sie jawili jako kompletni nudziarze.
              A TObie codzi o to, ze ochroniarz malo zarabia Czy co?
              Wyobraz so be taki obrazek: w tym markecie pracje jakas babka, widza ze z ochroniarzem codznnie, przstojny, potrafi zagaic, komplemcik rzucic, rozsmieszyc...i z czasem jak najbardziej moze z tego cos wyjsc, facet moze probowac.
              • hello-kitty2 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:56
                kag73 napisała:

> No wlasnie roznie bywa. Ja mialam kiedys klezanke w pracy, wyksztalcenie sredni
                > e, mi sie kiedys uzalalala "kurna sami akademicy(po studiach) w tym miescie, ni
                > e ma zadnych konkretnych facetow" oni jej sie jawili jako kompletni nudziarze.

Dokladnie poza tym skad zalozenie, ze fajne panny to tylko te wyksztalcone i ustawione. Co to nie ma dzisiaj dziewczyn, ktore koncza edukacje na gimnazjum czy szkole sredniej? U mnie w rodzinie kuzynki pokonczyly edukacje na LO, jedna nawet nie podchodzila do matury. Mowi po co mam sie stresowac, jak na studia sie nie wybieram. I slusznie. Teraz szczesliwe mezatki, zarabiaja dobrze. Czy z czego ten mezalinas? Bo w sumie to stare slowo.
          • marek.zak1 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:45
            wheels.of.steel napisał:

> Kag, ale podejrzewam że Yoric jest raczej zawodowo nieźle ustawiony i nie wykłada towaru w Tesco. :) Facet w pewnym wieku może być przystojniakiem, ale jak np . jest ochroniarzem w markecie, to jego atrakcyjność spada do zera...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dla ambitnych korposingielek pewnie tak, ale już dla koleżanek z kasy niekoniecznie.

• wheels.of.steel Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:52
              Koleżanka z kasy raczej będzie polować na budowlańca lub hydraulika - przy jej pensji z ochroniarzem bieda ją będzie czekać, a mając budowlańca będzie sobie mogła zarabiać na waciki. ;)
              • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 14:59
                wheels.of.steel napisał:

> Koleżanka z kasy raczej będzie polować na budowlańca lub hydraulika - przy jej
                > pensji z ochroniarzem bieda ją będzie czekać, a mając budowlańca będzie sobie m
                > ogła zarabiać na waciki. ;)
                Zauwaz ze ona tutaj nie poluje tylko sie tak zlozylo no I facet pasuje jako czlowiek I podoba asie, wcale nie jest latwo takiego znalezc. Poza tym oze gostek oprocz tego z bratem handluje samochodami albo z rodzina ma szklarnie z pomidorami, tu ma fuche zeby oplacic zus Czy cos. W malych miastach nie jest latwo o prace I o faceta tez latwo nie jest. A babka moze byc bardzo samotna I w dodatku sie zakochac.
                • marek.zak1 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 15:35
                  kag73 napisała:

> Zauwaz ze ona tutaj nie poluje tylko sie tak zlozylo no I facet pasuje jako czlowiek I podoba asie, wcale nie jest latwo takiego znalezc. Poza tym oze gostek oprocz tego z bratem handluje samochodami albo z rodzina ma szklarnie z pomidorami, tu ma fuche zeby oplacic zus Czy cos. W malych miastach nie jest latwo o prace I o faceta tez latwo nie jest. A babka moze byc bardzo samotna I w dodatku sie zakochac.
                  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siedzi przy kasie i go obserwuje,
                  Gdy przechodzi obok, za nim lekko zerka.
                  A on się uśmiecha, nierzadko żartuje.
                  Ochroniarz. To o nim marzy niejedna kasjerka.
                  • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 05.07.15, 16:45
                    I jeszcze chcialam dodac, ze wbrew gloszonym tutaj czesto pogladom, nie kazda babka leci na kase, nie dla kazdej pierwszym kryterium sa pieniadze.
                    • jesod I jeszcze chciałam dodać 05.07.15, 17:16
                      kag73 napisała:
                      > I jeszcze chcialam dodac, ze wbrew gloszonym tutaj czesto pogladom, nie kazda b
                      > abka leci na kase, nie dla kazdej pierwszym kryterium sa pieniadze.

Hehehe... Hihihihi ... Moja Droga Kag73 strzeliłaś kolejnego gola do swojej bramki :), usiłując dowartościować wartość dodaną, zapomniałaś, że jest takie powiedzenie, a może stanowcze stwierdzenie (?), że jeśli nie chodzi o pieniądze to... chodzi o seks. ;))))))
    • 8030z Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.06.15, 21:52
      W zależności od cery i stosunku do aktywności sportowej - przedział 28-35 lat.
      • smerf314 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 11.06.15, 16:44
        Pytanie o jakiej atrakcyjności mówimy? Jeżeli o atrakcyjności fizycznej, a domyślam się, że tak, to jej maksimum u kobiet przypada na wiek młodzieńczy, czyli 15 - 25 lat. Wystarczy spojrzeć na rozkład ryzyka zespołu Downa u dzieci w zależności od wieku kobiety pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Downa#/media/File:Trisomy21_graph.jpg czy słynne SMV rationalmale.files.wordpress.com/2012/05/smv_curve1.jpg
    • proto Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 27.06.15, 00:37
      17-18 lat. Naturalne piękno kobiety. W tym wieku kobieta wygląda najpiękniej.
    • romantyk999 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 02.07.15, 07:08
      Kobieta w każdym wieku ma tą nutkę urody;)
    • coffei.na Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.07.15, 21:00
      Zdecydowanie teraz-wiem co to make up i potrafię tej broni użyć.
      Nie chciałabym cofnąć czasu,ale na jakieś 20 lat właśnie teraz zatrzymać!
      • bcde Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.07.15, 21:50
        Litości. Uroda to nie tapeta.
        • coffei.na Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.07.15, 22:06
          oczywiście że nie..ale zawsze można co nieco upiększyć,a najlepszy makijaż to ten w zasadzie niewidoczny
        • mabelle2000 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.07.15, 22:11
          bcde napisał:

> Litości. Uroda to nie tapeta.

Pokaz mi mezczyzne, ktory odroznia makijaz naturalny od naturalnosci :-)
          • coffei.na Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.07.15, 22:17
            dokładnie!!!
            a jak kobieta pozwoli sobie na wyjście sote - od razu zostaje uznana za schorowaną :P
          • bcde Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 07.07.15, 00:05
            > Pokaz mi mezczyzne, ktory odroznia makijaz naturalny od naturalnosci :-)

Ja mam z tym spory problem :) Lubię, jak kobieta jest dobrze umalowana, bo to jest po prostu kobiece i choćby dlatego atrakcyjne. Natomiast wątek jest o wieku najlepszej urody.
            • kag73 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 07.07.15, 00:13
              bcde napisał:

> > Pokaz mi mezczyzne, ktory odroznia makijaz naturalny od naturalnosci :-)
              >
              > Ja mam z tym spory problem :) Lubię, jak kobieta jest dobrze umalowana, bo to
              > jest po prostu kobiece i choćby dlatego atrakcyjne. Natomiast wątek jest o wiek
              > u najlepszej urody.

Loppe w watku, pierwszy post zapytuje:
              "Pytanie do pań, jak myślicie, w jakim wieku - dotychczasowe życie, bo coś może się jeszcze poprawić w przyszłości, nie wiadomo:) - najlepiej wyglądałyście/acie?
              I do panów - w jakim wieku partnerki najbardziej wam się podobały?
              I dlaczego?!"
            • coffei.na Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 07.07.15, 00:42
              A zatem ,kobieta swą pełnię urody osiąga w czasie zdobycia pełnej świadomości siebie.
              Tego nie da się oszukać.
              Tego nie dopełni żaden makijaż...to się czuje od niej,bez zbędnego "E"(ulepszacza znaczy ;-)
        • hello-kitty2 Re: W jakim wieku kobiety osiągają pełnię urody? 06.07.15, 22:41
          bcde napisał:

> Litości. Uroda to nie tapeta.

Zdziwilbys sie ;) Kutuzow kiedys linkowal 'twarde dowody'. I akurat tu sie wbiles uzywajac slowa 'uroda' niestety. Gdybys uzyl slowa mlodosc byloby trudniej takie twierdzenie podwazyc. A uroda to czesto wlasciwy makijaz, ciuchy odpowiednio dobrane, fryzura, paznokcie. Oczywiscie im ktora bardziej urodziwsza z natury tym moze mniej czasu przed lusterkiem spedzic ale nie znam takiej (nie w naszej strefie czasowej bynajmniej), ktora nie musi spedzic nic. No chyba, ze kladzie lache :) Kiedys zobaczylam rano moja kumpele jak nocowalam u niej przed egzaminem. Wtedy zrozumialam co rozumie przez 'bez makijazu nie mam twarzy'. Wczesniej sie zawsze z tego podsmiewalam, ze przesadza, jak marudzila. W okresach sypiania z facetem chodzie 24 godziny na dobe w jakims makijazu, skapo ale zawsze. W zyciu bym sie nie pozkazala calkowicie bez chociazby dlatego, ze swiece sie jak psu jajca i oczu nie mam w ksztalcie migdala jak Ania Rubik ;)
          • jesod A uroda to 07.07.15, 01:04
            hello-kitty2 napisała:
            > A uroda to czesto wlasciwy makijaz, ciuchy odpowiednio dobrane, fryzura, paznokcie.

Bzdura....
            Twierdzisz, że jeśli na syfa położysz puder to będzie to jego automatyczna nobilitacja do wszystkich kategorii kanonu piękna. Nie. To będzie tylko pudrowany syf, lepiej wyglądający niż niepudrowany - łatwiejszy do wizualnego strawienia, ale dalej ten sam syf(!), tylko noszony z honorem i ambicją, bo... zadbany syf.
            Zadbany syf poprawia samopoczucie oraz oko mydli i w efekcie sprzyja również jego akceptacji, a to z kolei potrafi i może pozytywnie wpłynąć na psychikę właścicielki syfa. I o to właśnie chodzi - o samoakceptację, jako sztukę przetrwania i nośnik wartości życia.

Cipuchna, wyraźnie mylisz pojęcia i nie rozumiesz o czym piszesz. Uroda to coś naturalnego, a dokładniej - naturalnie ładnego, albo nawet pięknego.
            To, o czym piszesz - w Twoim pojęciu urody - to nic innego jak prezentacja własnego wyglądu, która może podkreślać faktyczną urodę, lub tuszować i nadrabiać jej niedoskonałość.

• kag73 Re: A uroda to 07.07.15, 10:41
              Odnoscie syfuw mi sie przypomnialo, wczoraj czytalam atykul i filmik do tego.
              Porazajace jak ludzie potrafia byc chamscy, okrutni i wredni kryjac sie za anominoscia internetu, co to sa za ludzie, w realu zapewne calkiem "normalni" i z obyciem.
              Ta dziweczyna w atrykule, na filmiku ma wlasnie syfy i pokazuje jak je tuszowac, pomagajac innym dziewczynom z podobnym problem.
              I tu ktos skomentowal, ze dziewczyna ma ladne rysy twarzy, zgrabny nosek, ladnie wykrojone usta, wlasciwie jest ladna, jej problemem sa pryszcze i ten makijaz pomaga, czuje sie bardziej komfortowo.
              Tu link:
              foch.pl/foch/1,132041,18294729,_Wygladasz_odrazajaco_____brzydka_prawda_o_agresji.html#Prze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka