Dodaj do ulubionych

Jestem facetem, chce

17.08.06, 13:01
Witajcie!
Pierwszy raz pisze na tym forum, mam nadzieje ze ktos bedzie mogl mi pomoc,
problem wydaje sie byc moze trywialny ale nie dla mnie
Jestem z kobieta, jednak nasze uniesienia seksualne w zasadzie nie istnieja -
z mojej winy z czego zdaje sobie sprawe,
chcialbym poradzic sobie z tym...
problemem jest to,ze boje sie ciazy, i unikam kontaktow seksualnych...
jesli chodzi o antykoncepcje to dla mnie jedynym rozwiazaniem jest
prezerwatywa, dla niej natomiast metody chemiczne, z uwagi na to ze jest
dziewica /odpada spirala/ i nie chce zgodzic sie na pigulki..
sytuacja jest patowa, poniewaz spirala i tabletki odpadaja, a ja nie ufam
zbytnio metodom chemicznym /pianki, globulki/
wiec jest problem - moze to ja sie myle??? moze niepotrzebnie powatpiewam w
prezerwatywe i metode chemiczna?? moze mozna sie zabezpieczyc skutecznie za
pomoca prezerwatywy i globulki???
Jakie sa wasze doswiadczenia?? mozecie doradzic? tylko nie piszcie prosze ze
sprawa beznadziejna:)))
Drogie Panie, zwracam sie glownie do Was, potrzebuje porady, podzielcie sie
ze mna swoja wiedza i doswiadczeniem...
Pozdrawiam
p.s. pigulki odpadaja poniewaz ona i tak lyka juz sporo lekow, poza tym w
okresie dojrzewania przechodzila kuracje hormonalna i baardzo przytyla -
teraz ma uraz do hormonów
Obserwuj wątek
    • eriga Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 13:06
      My przed ślubem przez 5 lat używaliśmy jako zabezpieczenie właśnie prezerwatyw i
      nie zaliczyliśmy wpadki. Nigdy nie pękła i się nie zsunęła.
      • anula36 Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 13:13
        zacznij od zastanowienia sie czemu tak strasznie boisz sie powolania na swiat
        nowego zycia. Jesli taka perpektywa paralizuje cie mimo stalej partnerki, to i
        tabletki nie pomoga - zawsze bedziesz widzial ten 1% mozliwosci wpadki.
        Potwierdzam ze prawidlowo uzywane prezerwatywy sa skuteczne. Ale w twoim
        przypadku problem tkwi w glowie
        • axe2006 Re: Jestem facetem, chce ... 17.08.06, 13:22
          Witaj anula
          Wiem ze problem tkwi w mojej glowie, napisalem to na samym poczatku
          potomka nie chcemy / na razie/ poniewaz mamy kiepsa sytuacje materialna, wiec
          przyjscie na swiat dziecka byloby dla niego/niej samej krzywda z naszej
          strony....
          • eriga Re: Jestem facetem, chce ... 17.08.06, 13:30
            Kiedyś stosowaliśmy jako zabezpieczenie gumy i nie było wpadki. Teraz tabletki
            odpukać też się jakoś udaje ale uważam ze nie ma 100% metody, zawsze jest jakieś
            ryzyko. Nie możesz w ten sposób do tego podchodzić bo wpadniesz w jakąś schize.
            • lolant Re: Jestem facetem, chce ... 17.08.06, 13:45
              My startowaliśmy też z gumkami , ale trzeba uważać , żeby się np. nie zsunęła
              już po - mieliśmy raz taką sytuację , bo tak strasznie szkoda było się
              rozłączać :) no ale nic z tego nie było , ale mogło być , z tym , że dla nas
              nie byłby to problem, bo już po 2 tygodniach znajomości postanowiliśmy się
              pobrać , poczekaliśmy jeszcze kilka latek , ale to i tak było pewne.
              Nigdy nie traktuj ewentualnej nie planowanej wpadki , jako koniec świata - to
              taka moja osobista rada . Kochaliśmy się też zwracając uwagę , żeby nie były to
              płodne dni.
    • misssaigon Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 13:42
      nie polecałabym stosowania rownoczesnie globulek i prezerwatyw - moze sie
      zdarzyc wieksze prawdopodobienstwo pekniecia prezerwatywy...
      teraz jest naprawde bardzo duzy wybor antykoncepcji hormonalnej - oprocz pigulek
      takze mniej obciazajace organizm plasterki i zastrzyki...
      pokaz swojej dziewczynie forum o antykoncepcji to raz a dwa, ze powinan omowic
      rodzaj zabezpieczenia ze swoim ginekologiem i zrobic wczesniej badania hormonalne...
      • anula36 Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 13:49
        skoro warunki finansowe nie pozwalaja na seks, to przekuwac poped seksualny na
        poped do pieniedzy:)Potem juz wszystko bedzie prostsze:)
    • netka6666 Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:06
      Jeśli podejmuje się decyzję o współżyciu, to zawsze trzeba się liczyć z
      możliwością wpadki. Jedyna 100% metoda to podwiązanie jajników lub
      nasieniowodów ale u was to raczej nie wchodzi w grę. Nam pękła kiedyś
      prezerwatywa a raz została w środku. Radzę iść dziewczynie do ginekologa. Na
      rynku od dawna są dostepne mikropigułki. Działają równie skutecznie co zwykłe
      pigułki a zawierają mniej hormonów. Cóż, współżycie to odpowiedzialność i z
      mozliwościa pojawienia się dzidzi trzeba sie zawsze liczyć.
    • figa.kw Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:11
      Czy ja dobrze zrozumiałam - nadal jest dziewicą?
      • eriga Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:20
        No a co w tym dziwnego? Ty nigdy nie byłaś?
        • figa.kw Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:59
          Byłaś, byłaś :) Ale rozległość listu dała mi jakby wrażenie, że już co nieco
          mają za sobą, stąd sprawdzam, czy to nie zwykłe przejęzyczenie.
      • axe2006 Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:41
        tak, nadal jest dziewica
        moje Panie czy ktoras z Was moze polecic inna dobra metode antykoncepcji niz
        pigulka i spirala?
        prezerwatywa + .....
        • eriga Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:46
          Chyba jeszcze nie wymyślili takiej która by Ci odpowiadała. Może poczekaj
          jeszcze pare lat.
          • anula36 Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 14:57
            niestety kolezanka ma racje - nie wynaleziono jeszcze metody 100% skuteczej i
            100% bezpiecznej dla zdrowia.
            Do prezerwatyw mozna dolozyc metody naturalne( ale prawdziwe NPR a nie "
            liczenie" dni plodnych i nieplodnych), tym bardziej ze dziewczyna nigdy moze
            nei bedzie mogla korzystac z dobrodziejstw hormonow.
            • lolant Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 15:09
              tak ja nie liczyłam na tzw. wyliczenia , bo mam nieregularne cykle , na samym
              początku było trochę zabawy z mierzeniem temperatury , obserwacją śluzu , to
              może się wydawać nie możliwe do wykonania, ale dla mnie to było jak najbardziej
              ok , dziś po kilku latach znam swoje ciało na tyle dobrze , że nie ma potrzeby
              się zabezpieczać - stosując tylko czasową "abstynencję" . Nam to pasuje i
              jesteśmy zadowoleni z takiego wyboru , po prostu żadnej sztucznej ingerencji
              już nam nie potrzeba.
        • misssaigon Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 18:51
          mozna stosowac kapturki ale to dosyc archaiczna metoda, sa rowniez prezerwatywy
          kobiece...ale dosc grube i ograniczajace jakosc wrazen...
          mysle ze tego typu problem trzeba koniecznie omowic ze specjalista pt lekarz
          ginekolog - nawet nasze najlepsze checi i kumulacja doswiadczen beda tylko
          radami laikow...
          ado lekarza mozecie sie wybrac obydwoje i omowic problem we trojke - w koncu
          dotyczy to zycia was obydwojga...
    • dankazaba Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 18:57
      sprawa wcale nie jest beznadziejna i powinieneś wyluzować. są tak dobre
      zabezpieczenia środkami plemnikobójczymi że w zasadzie prawdopodobieństwo ciąży
      jest bardzo zbliżone do pigułek antykoncepcyjnych.
      z własnego doświadczenia wiem / a przez 5 lat brałam pigułki minulet/ że nie
      wpływają dobrze na popęd seksualny kobiety- znacznie go ograniczając. od 2 lat
      stosuję wyłącznie środki plemnikobójcze patentex-oval /10min przed stosunkiem/
      i nie używamy prezerwatywy /bo ja nie lubię/. czasami ograniczamy nasze
      kontakty w dniach największej płodności - ale nie szczególnie. tak więc
      spokojnie - cieszcie się sobą i swoją bliskością. pozdrawiam
      • misssaigon Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 23:30
        dana, przez 10 lat bralam pigulki minulet i wcale nie obnizyly mojego
        popedu...jak kobieta nie ma ochoty na seks to najlatwiej zwalic na pigulki -
        nie wypowiadaj sie w tonie ze pigulki generalnie ograniczaja poped - bo nie
        kazdemu i nie na zawsze..ok?
        • anula36 Re: Jestem facetem, chce 17.08.06, 23:43
          mnie na szczescie minulet/ femoden ograniczyly libido na tyle zeby nie chodzic
          po scianach, czyli o jakies 2/3. Wiec chyba danka jedyna nie jest. Ja rozumiem
          ze prawda niektorych jest bardziej ich niz podaja dane naukowe ( wystarczy znac
          mechanizm dzialania pigulek anty)- poza tym kto tu pisal ze kazdemu i zawsze?
          Warto wiedziec ze moze tak byc.
          • misssaigon Re: Jestem facetem, chce 18.08.06, 07:52
            anula - danka stwierdza ze "wie, ze pigulki ograniczaja poped" - w tonie
            kategorycznym...
            zawsze znajdzie sie jakas hmm ..."simpleminded" osoba, ktora sie zasugeruje
            tym, , albo blyskwicznie w ten sposob uzasadni swoje "niechciejstwo" w seksie...
            ja ze swojego doswiadczenia i z relacji innych znanych mi kobiet moge
            powiedziec ze pigulki nie ograniczaja pozadania ....
            • anula36 Re: Jestem facetem, chce 18.08.06, 09:40
              jednym ograniczaja, innym nie- a ktora bedzie chciala w ten sposob zaslaniac
              sie przed seksem zalaniac sie bedzie.
              Gorzej jesli jakiejs kobiecie sie to neiszczescie przytrafi a mezus na to "
              niemozliwe" i bedzie ze tamta sciemnia i udaje bo misssajgon na forum o seksie
              pigulki na libido nie szkodza, wiec i zonie szkodzic nie moga. Faceci tez
              czasem bywaja simpleminded.
              • misssaigon Re: Jestem facetem, chce 18.08.06, 10:35
                dlatego uwazam ze jezli sie podaje takie informacje do publicznej wiadomosci to
                mzoe lepiej napisac "specjalisci uwazaja ze pigulki moga, ale nie musza
                ograniczac poped seksualny, jest to sprawa indywidualna" i tyle..dla kazdego
                cos milego...

• anula36 Re: Jestem facetem, chce 18.08.06, 16:44
                  tak to w wiadomosciach BBC a nie na prostym forum:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka