Dodaj do ulubionych

żona nie lubi seksu

19.06.07, 10:37
jestesmy małzeństwem z 17-letnim stażem, mamy 3 dzieci. Wszystko byloby ok,
gdyby nie to, że moja zona nie lubi seksu. Mowi to wprost i kocha się ze mną
tylko z obowiązku. Kochamy sie tylko w pozycji klasycznej albo na lyzeczki
ale ona jest bierna i czeka aż ja skończę. poza tym nie lubi gry wstepnej.
Wkurza mnie to. Rozmawiam z nia ale nic do niej nie dociera. Mowi, że sie nie
zmieni bo nie ma takich potrzeb. :-(
Obserwuj wątek
    • te1109 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 10:49
      Trudna sprawa,ale może spróbuj inaczej daj żonie czas,odpocznijcie od seksu,zaproś
      ją do kina,na spacer,może wczasy,ale bez seksu,może coś to da.
      Zastanów się czy może popełniłeś jakiś błąd,byłeś zbyt natarczywy chciałeś
      wprowadzić coś co jej nie odpowiadało,cierpliwość i zrozumienie,może jej minie
      • kraszan1 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:22
        te1109 napisał:

Kolejny fan "rozmów, które wszystko naprawią".
        Skąd wam ludzie się to bierze?

pzdr
        -K
    • herbatka.jasminowa Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 10:53
      nic tylko współczuć, przede wszystkim żonie- biedna nie wie co traci...
      a lat nie cofnie, zestarzeje się i nie będzie miała co wspominać.

Szkoda. :-(((
    • gomory Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:06
      Seks z obowiazku mmmm... az zapachnialo perwera ;).
      Gdyby mi kobieta powiedziala, ze nie ma ochoty na seks ze mna to nie tknalbym jej. Rozladowac to ja sie moge sam :P.
      • tolalola2 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 22:08
        Pozasuwaj przez tuydzien przy trojce dzieci cale dnie, wysluchuj klotni, pierz
        sprzataj znos wszystkich humory a wieczorem zrob jeszcze swojemu ''Panu'' i juz
        mozesz isc spac wtedy twoje zycie seksualne jest na medal
    • kraszan1 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:18
      janusz_66 napisał:

> Rozmawiam z nia ale nic do niej nie dociera. Mowi, że sie nie
      > zmieni bo nie ma takich potrzeb. :-(

Wstaw do sypialni sprzęt grający odpowiedniej mocy i co wieczór racz się muzyką.
      Jeżeli żona zwróci Ci uwagę, że jej to przeszkadza to powiedz, że się nie
      zmienisz bo nie masz takich potrzeb.

pzdr
      -K
    • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:18
      ale ile mozna sie samemu rozładowywać? A ile jest takich sytuacji, ze ona
      zasypia i nie pozwala sie dotknąc a ja robie to sam, a obok leży kobieta :-( To
      jest straszne!!!!
      • brunetka95 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:25
        o matko ! Ona obok Ciebie a Ty sam i to wie? i nie rusza Ją?????? Zawsze taka
        była? a może coś między Wami mocno nie tak?
        • brunetka95 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:27
          seks u kobiety jest w głowie......
      • gomory Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:52
        > ale ile mozna sie samemu rozładowywać?

Az sie nie znudzi ;).

> A ile jest takich sytuacji, ze ona zasypia i nie pozwala sie dotknąc

Ja np. moglbym zasypiac obok Ciebie i tez nie pozwolilbym sie dotknac :P.
        Pogodz sie z tym, ze nie kazdy ma ochote Tobie sie oddawac, bedziesz mogl trzezwiejszym okiem zerknac na cala sytuacje.
        Mozesz tylko zalowac, ze nie jestes zaradnym arabem. Wytargowalbys od tescia dobrze ulozona zone, a jej lozkowe checi nie maja znaczenia. Raz dziennie na meza ma obowiazek sie otworzyc. Az by sie chcialo turban na glowie krecic, co nie :).
        U nas jesli kobiety nie rozpiescisz, i nie poczuje ona pozadania to marne masz szanse na bzykanko. Dla mnie jest ewidentne ze wy jako para, to malzenskiego loza nie rozpalicie do bialosci.
        • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 11:58
          pisałem juz ze ona nie lubi pieszczot, więc jak ją rozpalić?????????
          • gomory Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 12:09
            Jakbys mnie chcial rozpalac, to tez bym powiedzial, ze nie lubie pieszczot. Wiec analogicznie ona moze mowic tak samo ;).
            Najprawdopodobniej nijak nie mozesz jej rozgrzac (chociaz oczywiscie moze byc inaczej i mozesz probowac). Nie dzialasz na nia? Po prostu nie ta chemia, przykre ale tak bywa.
            W ogole kiedys wzbudzales jej pozadanie?
    • yoric Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 12:16
      Można dać żonie wyraźnie odczuć, że jest zagrożona. Kobiety używają seksu jako
      towaru perzetargowego. To jednak krótkoterminowa strategia.

IMO powinieneś być bardziej samcem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15128&w=63847890
      Pozdrawiam
      • normanstyle Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 12:25
        Obawiam się, że po 17 latach to już się nic nie da zmienić. Chyba że kobietę...
        • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 12:33
          własnie jak probowałem ją szantazowac, że mogę ja zdradzić, to powiedziała:
          no to będę miała spokój. Tylko pamietaj, żebys choroby do domu nie przyniósł!
          • normanstyle Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 12:47
            To zamyka temat. Są ludzie, dla których ten aspekt życia ma znaczenie wyłącznie
            prokreacyjne. Szanowna małżonka swoje już zrobiła, a teraz się tylko poświęca
            dla dobra związku. Więc jak masz pozwolenie, potrzeby i możliwosci, to
            korzystaj.Choć oczywiscie nie jest to najszczęśliwsze wyjście.
    • misssaigon Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 12:52
      troche truizmów:
      - nie kązdy potrzebuje seksu
      - nie kazdy lubi seks

tacy juz rozni jestesmy...

skoro poslubiles i zaakceptowales taki egzemplarz to nie rozumiem twojego
      przebudzenia po 17 latach

nie piszesz, czy przed slubem, przed urodzeniem dzieci bylo inaczej, czy
      sytuacja jakos ewoluowala...

z drugiej strony - najprawdopodniej twoja zona nie odczuwa satysfakcji z pozycia
      - wiec jak ma polubic cos co ma dla niej urok systematycznej lewatywy?

uwaza zapewne, ze wypelnila swoja role jako matka - urodzila dzieci, bez
      entuzjazmu ale jednak wypelnia obowiazek malzenski - chociaz zapewne wolałaby
      miec swiety spokoj - a nie odstawiła cie przeciez definitywnie od loza...

skoro nie ma i nie bylo miedzy wami wiezi i fascynacji erotycznej to skad ma
      teraz sie ona wziąc? - "pobozne zyczenie"

moze rzeczywiscie seks pozamalzenski bylby wytchnieniem dla twoje zony - raczej
      na ten temat porozmawiaj z nia a temat pozycia malzenskeigo odłoz ad acta
      • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 13:04
        wszystko się zgadza.
        Przed slubem to byla sielanka.
        Kochalismy się przy kazdej nadarzającej sie kazji i w każdej pozycji jaka nam
        przyszla do głowy.
        Ale wiadomo: zakazany owoc inaczej smakuje.
        Po slubie tez było ok, bo wreszcie moglismy robić to legalnie, więc bylo po 5-6
        razy w noc.
        Potem przyszła ciąża i poród.
        Cięzki poród po którym powiedziala, że juz nigdy mi nie da.
        ale wiadomo czas goi rany. Trwalo to pól roku zanim sie zdecydowała oddać,ale
        z "gumka" + stos. przerywany.
        Znów minelo troche czasu zanim przekonalem ją że mozna bez gumki. Jedna ochota
        to przychodziła jej w tzw. płodne dni, kiedy nie mozna było do konca :-(
        Liczylem na t, że zmieni sie po 30-tce bo slyszałem, że po 30-tce kobiety
        nabierają wiekszej ochoty ale niestety nic sie nie zmieniło.
        Teraz bierze tabletki antykoncepcyjne więc nawet seks oralny jej nie rusza, a
        jeszczeprzzedtem raz w miesiacu podczas oralu szczytowała.
        Ale ona ciagle mnie podnieca, bardzo na mnie działa. Wystarczy ze ją dotkne to
        moja dzida stoi na baczność. Poza tym mimo 3 porodów (wszystkie słami natur) ma
        bardzo wąską i ciasną szparkę i seks z nia sprawia mi wielka przyjemnśc
        Szkoda tylko, że ona lezy jak kloda i nie ma z tego satysfakcji. To jest bardzo
        przygnębiające.....
        • listekklonu Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 13:12
          Jeśli robiliście to 6 razy każdej nocy, to nie dziwię się że jej zbrzydło :>
          • gomory Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 13:20
            No jasne, bo jak powszechnie wiadomo kobieta moze miec w zyciu 19250 oragazmow. Wiec jak trzaskali 6 na noc to sie juz wyeksploatowala ;)
        • lilyrush Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 13:21
          a te tabletki dorze dobrane?
          Źle dobrane hormony moga wygasić całkowiecie chec na seks
      • jjjury Re: żona nie lubi seksu 11.02.14, 20:11
        Brak ochoty na seks może byc spowodowane wieloma czynnikami. Są dwie opcje, albo pomożesz żonie i zaczerpniecie porady seksuologa albo zaczniesz płacić za panie do towarzystwa , ja tam poznałem nie jedną www.geisha-poland.pl
    • libressa Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 13:09
      Ona cie nie kocha, dla kobiety sex ma wartość, gdy jest więź uczuciowa z
      partnerem. Masz w domu samice,'tanią siłe roboczą" oraz narzedzie do
      zaspokajania swoich potrzeb, ot cała prawda.

Kobietą się bywa :)))))

Libressa
    • loppe Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 13:39
      To nie jest taka zła sytuacja jak u wielu tutaj, którzy mają nieobowiązkowych
      partnerów. Cóż tu po 17 latach można zmienić na lepsze?
      • ex.pertka Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:04
        A nie przyszlo ci do glowy,ze moze akurat nie lubi seksu z toba akurat?!
        Jednak faceci bywaja malo domyslni.Moze zapusciles sie,moze sie jej juz
        znudziles.
        • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:10
          ona nie lubi seksu wogole. Mówi, że gdyby mnie nie miala to nie musiałaby tego
          robic juz do końca życia. Nie biore więc pod uwagę zdrady. Zreszta kiedy?
          Praca, dom, dzieci, pranie, sprzatanie, gotowanie, itd....
          • normanstyle Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:15
            Na poczatku myślałem, że partnerk w ogóle nie lubiła.
            No ale ak teraz zacząłeś wymieniać: pranie, sprzatanie, gotowanie itp. to może
            po całych tych przyjemnościach nie ma juz ochoty na inne - przytrojgu dzieciach?
    • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:23
      tez tak myslałem, ze jest przemęczona ale jak całą niedzielę nic nie robi tylko
      leży i chodzi z kąta w kąt tez nie ma ochoty :-(
      • yoric Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:27
        Chcesz rady, czy chcesz się wyżalić?

Może przynajmniej spróbuj tego, co Ci zaproponowałem.

Pozdrawiam
        • magda010 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:45
          no to ja pisze z punktu widzenia zony, bo mam ten sam problem - nie chce seksu,
          nie mam takiej potrzeby a zmuszanie sie nic nie daje, tylko jeszcze wiekszy
          uraz. nie wiem jaka jest rada, ale na pewno nie robienie wymowek czy awantur. u
          mnie akurat byl wielki kryzys w malzenstwie i zdrada i od tej pory mam blokade,
          a minely prawie 2 lata. u kobiety to nie jest sprawa fizyczna tylko psychiczna -
          twoja zona ma taka blokade jak ja, ja mam jeszcze wieksza, bo w ogole nie
          pozwalam na nic. po prostu placze albo jestem spieta albo mam ochote go
          odrzucic jak przychodzi co do czego i mysle ze zmienic cos moze tylko
          zrozumienie, cierpliwosc i ogolna poprawa atmosfery w zwiazku ... moze trzeba
          wprowadzic cos swiezego do tego zwiazku, zebyscie znow poczuli sie mlodzi, zeby
          cos choc troche zaiskrzylo. sama nie wiem jakie jest wyjscie i sama mam taki
          problem.
          • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:51
            kiedys zabralem ją na weekend do Swionujscia 2 dni spedzilismy sami w pokoju
            hotelowym. Kochalismy się kiedy nam przyszla ochota kilka razy dziennie w nocy
            odpoczywalismy. A po powrocie do domu jak reką odjął. Niestety nie mozemy robic
            tego w dzien bo dzieci, tesciowa, szwagierka, szwagier. Nie mozemy sie zamknąć
            aby sie pokochać. A wieczorem ona zaraz zasypia......... Powoli trace
            cierpliwość!
            • normanstyle Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:57
              No gościu, sam sobie odpowiadasz, jak nie ma nastroju to kicha. Spróbuj
              rzadziej ale stwórz warunki, a nie co wieczór na patatajkę. I tak ci się mało
              wymagająca trafiła.
              • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 15:15
                o to chodzi, ze nie robimy tego co wieczór, bo ze wzgledu na charakter pracy
                widujemy się tylko w weekendy. I jak wracam to nie widze w jej oczach tesknoty,
                namietnosci, pożądania...........
          • ich7 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 14:59
            do magdy010
            No to ja pisze z punktu faceta ,
            jest rada dla ciebie , zamknac cie z takimi impotentami jak ty na bezludnej
            wyspie
            no merci
            • magda010 Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 09:55
              do ich7:
              nie jestem impotentka, fizycznie mam ochote, sa inni, ktorzy na mnie dzialaja,
              w nocy marze sobie jaki piekny jest namietny seks. nie mam ochoty z moim mezem
              po prostu. mysle, ze zbyt duzo sie wydarzylo w naszym malzenstwie. chcialabym
              sie przelamac, ale nie wiem jak to zrobic. a twojej zonie wspolczuje, ze ma
              zwierze zamiast faceta :-)
      • kosmiczne_tworki Re: żona nie lubi seksu 16.07.07, 15:47
        janusz_66 napisał:

tez tak myslałem, ze jest przemęczona ale jak całą niedzielę nic nie robi tylko
        >
        > leży i chodzi z kąta w kąt tez nie ma ochoty :-(

oj, to dlugo ma odpoczynek - aż 1 dzień w tygodniu po 6 dniach tyrania przez
        całe dnie.
        facet - teraz ty się weź do roboty w domu - pranie, sprzatanie, gotowanie,
        dzieci - a w niedzielę sobie odpoczniesz.
        Wtedy żonka będzie cie molestować a ty - no własnie - zobaczymy ile będziesz
        mial chęci i siły do bzykaliów
    • anusia29 Re: żona nie lubi seksu 19.06.07, 15:29
      Moim zdaniem - zmęczona. Sama mam 1 dziecko i padam z nóg, chociaż mąż dzielnie
      pomaga. I seks już nie taki sam i rzadziej, bo po prostu nie mam siły. Libido
      spadło. No, ale mój mąż rozumie i akceptuje dlaczego rzadziej.
      I to - powtarzam ja przy 1 dziecku, a przy trójce - toż to fabryka!!! :)))
      • kawitator Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 13:23
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15128&w=63660031&a=63679549
        Zajrzyj tam co pisze dośwaidczona kobitka na temat jakze podobny do twego.
        • woman-in-love Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 13:52
          Dzieki, Kawi. Milo byc doceniona. Wlasnie zabieralam sie do napiszania zdania:
          zona nie lubi seksu? Pewnie z Toba, nieszczesny. ( to do autora watku)
          • justyna.ada Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 14:45
            No tak, ale przecież istnieją osoby, które po prostu nie przepadają za seksem
            tak w ogóle. Są aseksualni, którym ponoc nie jest potrzebny. I są tacy o bardzo
            niskim libido. Można przecież z taka osobą dochować się kilkorga dzieci także
            przy niskiej czestotliwości pożycia :-)
            A bywały i tu na forum takie wpisy pt "mnie to do szczęścia nie jest
            konieczne". Może żona janusza_66 po prostu tak ma? albo od czasu urodzenia
            dzieci reproduktor przestał pełnić tę funkcję więc i sex nie jest potrzebny?
        • anusia29 Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 14:22
          Nie, to moga być dwa rózne przypadki. Tamto małżeństwo jest bezdzietne - to z 3
          dzieci. Obróbkę trójki cięzko mi sobie nawet wyobrazić...
          • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 15:21
            czy ja normalny facet z duzym temperamentem nie mowiąc nic zonie móglbym
            znaleźć kobietę ktora tak jak ja lubi sex i będziemy mogli brac i dawać to co
            lubimy.....????????
            • anusia29 Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 15:44
              Jeśli jesteś uczciwy - to nie. Masz duży temperament? - OK, Żona mniejszy i na
              dodatek może być zmęczona (3 dzieci). Może trochę empatii z Twojej i jej strony
              i jakoś się dogadacie???
              • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 20.06.07, 16:04
                Nie wiem czy czytałaś wszystkie moje wypowiedzi ale ja juz nie wytrzymuję. Czy
                to normalne aby przy leżącej obok kobiecie i w dodatku własnej żonie trzeba
                było sie onanizować????
                • magda010 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 10:20
                  no to przestan myslec tylko o sobie i twoich potrzebach. nie, nie jest to
                  normalne, ale musi byc tego jakis powod.. nie rozumiesz, ze to nie jest zla
                  wola twojej zony? i ze ona z pewnoscia chcialaby poczuc namietnosc i chciec sie
                  z toba kochac, ale dla kobiety to nie jest czysto fizyczna przyjemnosc. zdaje
                  sie, ze zapominasz o niej a myslisz tylko o tym, zeby brac... moze to jest
                  przyczyna... wbij sobie do glowy, ze przyczyna nie lezy w jej fizycznej
                  ozieblosci, tylko w sferze psychiki.. cos jest nie tak w zwiazku i tyle.
                  • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 11:39
                    Droga Madziu!
                    Ja nie nastawiam sie tylko na branie. Chce dawac przyjemnośc zonie.
                    Do tej pory osiagała orgazm przez pieszczoty oralne a w tej chwili nawet na to
                    nie chce sie zgodzić :-(
                    Nic nie pomagaja rozmowy, moje starania i przekonywania.
                    Nie chce i koniec!
                    • anusia29 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 11:56
                      Ale Ty w ogole nie rozmiesz problemu. Powoli przestaję się dziwić Twojej zonie,
                      że nie chce "brać". Zrozum, jak jest się ekstremalnie zmęczonym - seks nie
                      przynosi frajdy kobiecie. Ona nie chce tej przyjemności, bo jest zbyt zmęczona
                      by się nią cieszyć. Poza tym, z tego co piszesz, ty chcesz "dawać" często...I
                      pewnie zaczynasz być w tym natrętny. Więc daj jej spokój na trochę. Daj jej
                      odetchnąć - od domu i od siebie.
                      Druga mozliwość jest taka, że nie chce, owszem, ale z Tobą. Być może właśnie
                      przez to ciśnienie jakie stwarzasz.
                      • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 12:02
                        wręcz przeciwnie, nie robie tego często z prostego powodu - widujemy sie tylko
                        w weekendy. Tym bardziej mnie to dziwi, ze nie ma w niej tęsknoty, namiętnosci
                        i pożądania :-(
                        • anusia29 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 12:10
                          A może ona liczy (po calotygodniowym użeraniu się z trójką maluchów), że w
                          weekend trochę odpocznie, a tu tymczasem... Wiesz, skoro ona musi sobie radzić
                          sama w ciągu tygodnia (a wierz mi, że roboty przy TROJCE dzieci jest multum),
                          to ja się nie dziwię, że jej się już seksu po prostu nie chce. Nie ma siły.
                          Mężczyzna relaksuje się poprzez seks. Kobieta, a by zażywać seksu musi być JUŻ
                          zrelaksowana. ot co.
                          • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 12:26
                            o to chodzi,że gdy jestem w domu pomagam jej w pracach domowych aby nie byla
                            zbyt przemęczona ale to nic :-(
                            Czy mam rozumieć, ze wszystkie matki, które maja trojkę dzieci nie lubią
                            seksu?????????????
                        • sagittka Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 12:21
                          > wręcz przeciwnie, nie robie tego często z prostego powodu - widujemy sie
                          tylko
                          > w weekendy.

Czyli przez cały tydzień ona sama prowadzi dom z trojgiem dzieci?
                          Ty zjawiasz się w weekend stęskniony, trochę jak gość, który oczekuje
                          zainteresowania i rozrywki. A ona pewnie nie dostaje tego, czego kobiety
                          potrzebują, czyli wsparcia na codzień, w drobnych ale męczących sprawach,
                          doceniania, że to ona głównie ciągnie ten wózek, choć pewnie ty to finansujesz,
                          czasu tylko dla siebie. Z pewnością także ODPOCZYNKU od obowiązków, a jeśli
                          seks traktuje jak kolejny obowiązek, to nie kojarzy jej się z przyjemnością.

>Tym bardziej mnie to dziwi, ze nie ma w niej tęsknoty, namiętnosci
                          > i pożądania :-(

Prawdopodobnie nie ma między wami na tyle silnej więzi, bo żona chciała
                          bliskości z tobą.
                          Ona musiała nauczyć się radzić sobie sama przez cały tydzień, nie może liczyć
                          na partnera na codzień, może przyzwyczaiła się do takiej sytuacji i do braku
                          twojej obecności. Jesteś takim mężem z doskoku, raczej gościem, nie ma cię, gdy
                          akurat ona potrzebuje przytulenia, wsparcia, może nawet seksu, więc wyparła to
                          z siebie i potem trudno w weekend przestawić się na inny model relacji.
                          • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 12:29
                            Sagitka dużo racji w tym co piszesz. Gdy rozmawiamy to ona wlasnie mowi, że
                            gdybym był codziennie byłoby pewnie inaczej, przyzwyczalaby sie do tego i...
                            moze ochota przyszlaby z biegiem czasu ;-)
                            • woman-in-love Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 13:27
                              gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem.... Januszu drogi, ciezka to
                              sprawa, ale z drugiej strony... zycie plynie, czas nie wraca. Zonka sciemnia bez
                              dwoch zdan.
    • lancelotte Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 10:34
      To daj jej spokój i znajdź sobie kogoś kto lubi.Szkoda czasu,zyskasz komfort
      fizyczny i psychiczny.A jak się nie uda to normalnie Agencja -też dla ludzi.
      Pozdro
    • korniszonek6 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 13:35
      Znałam kiedyś takie małżeństwo weekendowe. Nie wiem jak u nich dokładnie było z
      pożyciem ale przez brak męża w codziennych sprawach
      • korniszonek6 Re: żona nie lubi seksu 21.06.07, 13:46
        oj uciekło mi ...i nie skończyłam.....i właśnie ten brak w życiu codziennym
        nawet w tak blachej sprawie jak, co ci zrobić na obiad kochanie, oddalił ich od
        siebie. Pan stal się obcy, a kobieta wiadomo (z reguły, choć są też wyjątki)
        wiąże to z uczuciem.
    • elicostello Re: żona nie lubi seksu 26.06.07, 23:42
      lilyrush zwróciła uwagę na bardzo ważną sprawę - dobór tabletek
      antykoncepcyjnych. Pomijając fakt, że jesteś wekendowym mężem:) to źle dobrane
      tabletki mogą mieć ogromny wpływ na Twoją żonę.
      • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 27.06.07, 10:54
        ja nie jestem ginekologiem, ale jak czytałem ulotkę to bylo napisane, ze nie
        obniżają libido kobiety, ale to tylko napisane było. Tak jak z tym napisem na
        płocie DUPA. Jak chciałem pogłaskać to mi drzazga weszła ;-)
        • anais_nin666 Re: żona nie lubi seksu 27.06.07, 17:47
          janusz_66 napisał:

> ja nie jestem ginekologiem, ale jak czytałem ulotkę to bylo napisane, ze nie
          > obniżają libido kobiety, ale to tylko napisane było.

Nigdy, a brałam trochę różnych tabl. antykonc., nie widziałam w ulotce inform.,
          że nie maja wpływu na libido...
          Mają wpływ na libido. Zwłaszcza gdy sa źle dobrane.
          Nim sie zacznie brac tabletki trzeba zrobic sobie badania hormonalne. Gdy się
          wie czego za malo, czego za duzo itp. mozna ustalic jakie tabletki będa najmniej
          wpływały na "ochotę", ale oczywiście mało który lekarz takie badania zleca...
          Bez takich badań, bez zmiany tabletek potrzeba na seks Twej zony nadal może być
          w zaniku... A kochanie sie w sposób jaki opisujesz może naprawdę z aktu
          miłosnego uczynić koszmar. Brr.
          Żonę do lekarza Januszu wyslij. Koniecznie.
          • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 27.06.07, 18:47
            myslisz, że to takie proste?
            Rozmawiałem juz z nią na ten temat i ona mowi, że to ja powinienem iść do
            lekarza bo mam za duzy temperament i powinienem się leczyc.
            A zreszta powinienem sie cieszyc ze mam tyle bo inni nawet tyle nie dostają -
            to jej słowa, w które oczywiscie nie wierzę!
            • anais_nin666 Re: żona nie lubi seksu 27.06.07, 19:00
              A zreszta powinienem sie cieszyc ze mam tyle bo inni nawet tyle nie dostają -
              > to jej słowa, w które oczywiscie nie wierzę!

A bo zonie, jak rozumiem, wydaje sie, że "pozwolenie" na seks to wielki dar;)?
              Dla Ciebie oczywiście, bo dla niej przykry obowiązek?
              Może z Ciebie marny kochanek i unika Ciebie jak ognia?
              Bez wątpienia jednak przy takim podejściu do zagadnienia jakie Twa żona
              prezentuje wydaje mi sie, że mimo wszystko problem ma ona, nie Ty. Ty, mimo
              temperamentu, potrafisz sie powsciągnąc z potrzebami.
              Rozmowa o potrzebach to sliski grunt, więc trzeba ostoznie, by sie nie wyłóżyc,
              by druga strona nie czuła sie osaczona, oskarzona, zaatakowana. Wówczas z
              naszych propozycji czy sugestii na pewno nie skorzysta. Jedynie jeszcze bardziej
              sie zamknie uważając, że szukasz dziury w całym i sie czepiasz;) Cos o tym wiem.
            • benisia Re: żona nie lubi seksu 29.06.07, 12:11
              Ja też mam 3 dzieci, i męża którego kocham i który - podobnie jak Ty tęskni za
              kochaniem się ze mną, a ja podobnie jak Twa żona - unikam seksu.
              tema jest ciężki - ja naprawdę bardzo bym chciała chcieć - pragnąć - pożądać,
              ale niestety bywa,że na samą myśl o seksie po prostu sztywniej. To niestety
              silniejsze ode mnie.
              jedna z przyczyn takiej sytuacji jest na pewno taka, że każde podejście męża do
              mnie jest w jakiś sposób "znaczone" seksem. On nie podejdzie i nie przytuli,
              tylko od razu łapy mu latają... Ja nie mogę się pochylić bo mnie zaraz mężuś od
              tyłu obłapi! A mi po prostu brakuje zwykłej czułości a nie od razu gry wstępnej.
              Nie czuję także komfortu np. rano, gdy wiem że za chwilę któreś z dzieci może
              nas nakryć.
              a znowu gdy jesteśmy sami - to wiadomo, że zaraz będzie chciał mnie rozbierać -
              aj sie wtedy ciesze chwilą ciszy.
              U seksuologa byłam - dał mi prochy antydepresyjne, (które miały w ulotce , że
              mogą obniżyć libido!) i zasugerował, zebym to ja częściej wychodziła z
              inicjatywą. Tu miał rację - gdy ja zaczynam to jest mi łatwiej - ale ja nie mam
              szans zacząć pierwsza, bo napalony mąż jest zawsze pierwszy.
              • janusz_66 Re: żona nie lubi seksu 16.07.07, 14:01
                ja bardzo bym chciał, aby ona przejeła inicjatywe. Czesto "specjalnie" odwracam
                się plecami mysląc, że byc moze ona zacznie mnie pieścic czy wogóle zacznie...
                ale ona odbiera to tak, że skoro sie odwracam to widzocznie nie mam ochoty...
                Nie wiem co dalej??????????
    • miszpat Re: żona nie lubi seksu 27.06.07, 21:15
      No ale ... czy seks lubi żonę?
    • przemek.plywak Re: żona nie lubi seksu 02.07.07, 15:11
      Janusz, mam ten sam problem, choć staż małżeński krotszy. Jak miałbyś ochotę,
      to napisz do mnie mail na adres przemek.plywak@gazeta.pl Pewnie nic
      nadzwyczajnego nie wymyślimy, ale może jakoś razem się wesprzemy w naszym
      problemie
    • miedzianakonefka Re: żona nie lubi seksu 02.07.07, 15:31
      ch***wy model Ci się trafił. Możesz gryźć ziemię albo szukać gdzie indziej. Jak
      kobieta mówi że nie ma potrzeb i rzeczywiście nie ma (być może tylko w stosunku
      do Ciebie) to raczej jej nie zahipnotyzujesz i nie zmienisz w perwersyjną
      kocicę.

Alleluja i do przodu...
      • miedzianakonefka Re: żona nie lubi seksu 02.07.07, 15:36
        Takie mądre rzeczy dzisiaj pisze że aż mi w głowie trzeszczy :P Nie ma tu
        jakiejś dobrej duszy co by browarka strzelić w krakowie to może by mi sie
        troche rozjaśniło w mówzgownicy po tych chrzcinach wczorajszych ?

Alleluja i do przodu...
        • libressa Re: żona nie lubi seksu 02.07.07, 18:24
          kruca fuks, masz problem chopie :)))

Libressa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka