Dodaj do ulubionych

s.o.s. - Warszawa

24.09.10, 17:43
czy znacie sensownego lekarza, który przyjmuje również w soboty (niedziele)?
posypałam się
Obserwuj wątek
    • czubata Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 21:43
      Wydaje mi się że tylko w izbie przyjęć w psychiatryku rzecz jasna.Serio,ja jak nie mogę się skontaktować z żadnym lekarzem a sprawa jest nader pilna,to do izby przyjęć się zgłaszam o pomoc i receptę.Nie godząc się oczywiście na hospitalizację.
      • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:10
        Potrzebuję recepty na 2 leki.
        Trochę boję się błądzić po szpitalach, po ostrych dyżurach...
        Może w końcu zmienię lekarza, bo doszłam do ściany.
        Wytrzymam (chyba) do poniedziałku, ale dłużej nie.
        Lekarz może byc prywatnie, 1 konsultacja, koło mnie jest fajna lecznica, ceny jeszcze umiarkowane (80), ale 06-10 nie wchodzi w grę.
        • lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:20
          mój aktualny dr za 130 PLN przyjmuje tylko we wtorki i to o ironio losu w ten wtorek go nie ma...
          • czubata Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:25
            A ja ci tutaj linka bo patrze że i w soboty
            www.centrum-terapii.pl/strona-glowna/psychiatra_warszawa.html?gclid=CNPC9cbyoKQCFan-2AoduHZU3g
            • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:47
              całus, wyglada sensownie
              • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 25.09.10, 11:12
                i jest mi smutno.
                Mama: 130 zł?!

IMO - tylko...
                ku*wa, chodzi o moje zdrowie. mama nie jest osoba skromnie uposażoną (zapłacę zresztą ją)

**uj dupa kwaśne mleko, wrrrrrrr
                • czubata Re: s.o.s. - Warszawa 25.09.10, 13:32
                  W sumie jak byś się wyrobiła w pół godziny to 110 zł,no ale wiem,wiem,mnie też by się dostało.
                  • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 08.10.10, 06:17
                    Duże dzięki dla Ciebie. No smile
          • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 29.09.10, 13:40
            a w następny? ;-(
            daje antydepy?
            • lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 29.09.10, 13:49
              mój? daje - na antydepie od niego (drugim zresztą) żyję właśnie.

Masz go tutaj Piotr Świtaj
              • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 16.11.10, 12:36
                Nie było zdjęcia.
                Lolinko, jak on wygląda? Czy jak Bogumił Niechcic? Jak inaczej to szukam dalej...
                Opowiedz troszkę proszę. Pilne, dziś muszę się do kogoś zapisać.
                • lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 16.11.10, 16:38
                  wygląda jak nielekarz. A na pewno nie jak lekarz z doktoratem smile
                  Spokojny, sympatyczny, przed 40stką. Rozmowa z nim to sama przyjemność smile
                  • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 30.11.10, 12:38
                    Lolinko, nie orientujesz się, gdzie jeszcze Piotr Ś. przyjmuje?
                    • lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 30.11.10, 13:26
                      tyle wiem, że tylko tam.
                      • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 07.12.10, 12:38
                        Idę dziś. I osiołek się mi włączył. Zaparł się nóżkami. Ułatwiam sobie jak mogę, nie komunikacja miejska, ale taksówka, ale coś tam we mnie się buntujesmile Trudne jest "spowiadanie się" kolejnej osobie.
                  • 36.a dr Piotr Świtaj 07.12.10, 20:59
                    No to tak...
                    Duże dzięki, Lolinko.
                    Wreszcie ktoś sensowny, spokojny, typ intelektualista, a ja takich lekarzy łaknę jak kania dżdżu.
                    Wypunktuję:
                    - dokładny wywiad lekarski
                    - faktycznie sympatyczny
                    - ciekawy pacjenta
                    - słucha i mówi

Jestem zadowolona.
                    Miło, neutralnie wygląda, w okularach.

uff, odradził szpital, "szpital jest w przypadkach skrajnych"

Just-me, spokojnie go polecam(y).

Duże, duże dzięki jeszcze raz.
                    • just-me-online Re: dr Piotr Świtaj 09.12.10, 14:11
                      > Just-me, spokojnie go polecam(y).

Dzięki. Problem (?) jest taki, że Córka zdecydowanie lepiej akceptuje lekarza kobietę.
                      Tak więc nie chcielibyśmy chyba wprowadzać dodatkowego zamieszania.

Just Me
                      • drugikoniecswiata Re: Anna Truskolaska, INTRA 10.12.10, 12:34
                        proponuję wypróbować taki adres:
                        Anna Truskolaska, ośrodek INTRA (Żoliborz, Bielany)
                        www.osrodekintra.pl/menu-1/o-nas
                        Byłam u tej pani na jednej konsultacji, ale z długą historią. Zrobiła na mnie bardzo, bardzo dobre wrażenie. Starsza, rzeczowa, ciepła i mądra. Rozmawiałyśmy zarówno o farmakologii, jak i o psychologiczno-życiowym kontekście chorowania. Mam wrażenie, że w 1,5 h (akurat nie miała innych pacjentów, więc nawet nie zorientowałam się, że tak bardzo przedłużyła wizytę) omówiłyśmy WSZYSTKO - a przez ponad 7 lat nazbierało się tego całkiem dużo. Moja intuicja, trochę już wprawiona, mówi mi, że to dobry psychiatra. Wysłała mnie do niej bardzo dobra terapeutka.
                        • drugikoniecswiata Re: Anna Truskolaska, INTRA 10.12.10, 12:45
                          opis ze strony

Lekarz psychiatra, specjalista II-go stopnia. Posiada certyfikat psychoterapeuty Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Praktykuje od 1974 jako psychiatra i psychoterapeuta. Zajmuje się leczeniem zaburzeń psychicznych. W swoim postępowaniu łączy oddziaływanie farmakologiczne z psychoterapią.

"Interesuje mnie rozwój psycho-społeczny i duchowy młodych ludzi. Lubię pomagać im w dorastaniu, dawać oparcie i przynosić ulgę w cierpieniach. Poza tym jestem przekonana, że zawsze można się zmieniać i rozwijać. Dlatego też jestem otwarta na problemy ludzi w każdym wieku."
                    • lolinka2 Re: dr Piotr Świtaj 09.12.10, 16:04
                      dokładnie, mnie ujął z marszu podejściem i osobowością.
                      A i kompetencje, o czym świadczy moja skromna osoba co z depy wreszcie wylazła, niezłe smile
                      • 36.a Re: dr Piotr Świtaj 09.12.10, 21:27
                        Dokładnie. Inteligentny i normalny, co nieczęste wśród lekarzy.
                    • drugikoniecswiata Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 12:43
                      Podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały o drze Świtaju. Byłam u niego tego samego dnia co Ann (nie pisałam, nie chciałam Cię stresować wink ). W moje oczekiwania akurat nie całkiem się wstrzelił, ale to wszystko, co napisane powyżej, jest świętą prawdą. Też odniosłam wrażenie, że to dobry adres.
                      • 36.a Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 14:09
                        Wiesz? Niespecjalnie się rozumiem z kobietami... Niespecjalnie rozumiem kobiety. Siostrzane uczucia wobec kobiec, młodszych i starszych - tak, ale zawsze chętniej wybiorę rozmowę z mężczyzną. Straszne.
                        Ostatnio na imprezce rozmawiałam z facetem siostry o kawach, herbatach, samowarach i to była fajna rozmowa, chociaż tylko na linii on-ja. Przesuwały sie zdjęcia jego córki na elektronicznej ramce, która stała na stole (fajny prezent dla mojej Mum) Inni podejrzewam się z nami nudzilismile Nic to. To facet dawno temu zaraził mnie dobrym kinem. A własciwie dwóch facetów. Raz jak miałam 15 lat, drugi raz dużo później. Bardziej odpowiada mi sposób myślenia panów.
                        Czuję jakiś ból z powodu, ze tak jest. Nie pójdę chyba więcej do lekarza-kobietysmile
                        Ten lekarz jest mniej więcej w moim wieku, dżinsy, nawet buty mielismy z podobnego zamszubig_grin Taktowny, fajny, zainterosował się moją pracą, a ludzi pojęcie "telepraca" generalnie nie interesuje. Lekarzy - nie. I powiedział, ze jestem pierwszą osobą, która powiedziała tu (w tym gabinecie zapewne) że b. lubi swoją pracę. Polubiłam go więc. Przez moment rozmowy z nim poczułam się ważna. Kobiety patrzą na mnie jakoś podejrzliwie, ja na nie teżbig_grin Cholera wie, na czym to polega.
                        • lolinka2 Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 14:40
                          no to cię oszukał.
                          nie byłaś pierwsza smile smile smile
                          • 36.a Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 17:23
                            albo o kims zapomniał, hihi.

nieważne, mam nadzieję, że mi pomoże.
                        • drugikoniecswiata Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 17:46
                          Ja tam za to nie rozumiem facetów.
                          I może to się też przekłada na lekarza.
                          • just-me-online Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 20:36
                            > Ja tam za to nie rozumiem facetów.

To jest akurat proste.

Zacznij od tego:
                            www.youtube.com/watch?v=UgWHIguqnGg
                            Ciesze się, że mogłem pomóc wink

Just Me
    • helena345 Re: s.o.s. - Warszawa 04.10.10, 14:00
      Nie wiem jak z lekarzami, ale na pewno pomocy psychologicznej w soboty udziela Poradnia Psychologiczna Drogowskazy. Mieszczą się w centrum na ul. Kopernika. Z tego co wiem trzeba sie umawiać telefonicznie. Podaję adres www poradni: www.drogowskazy.com
    • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 13:45
      Idę do nowego lekarza dziś ((( Kocie, nienawidzę Cię )))) Kazałeś mi (((
      Odezwę się, jak przeżyję.
      • poetkam Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 14:20
        Kciuki trzymam smile
        ---
        "Bytka abo ne bytka to je zapytka"
        ---
        poetkowewiersze.blox.pl/html
    • 36.a Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 20:57
      Nienawidzę swojej lekarz, tylko tyle powiem. Tej przeszłej. Dobrej nocy.
      • lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 21:03
        a jednak status quo niekoniecznie jest najlepsze... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka