36.a 24.09.10, 17:43 czy znacie sensownego lekarza, który przyjmuje również w soboty (niedziele)? posypałam się Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czubata Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 21:43 Wydaje mi się że tylko w izbie przyjęć w psychiatryku rzecz jasna.Serio,ja jak nie mogę się skontaktować z żadnym lekarzem a sprawa jest nader pilna,to do izby przyjęć się zgłaszam o pomoc i receptę.Nie godząc się oczywiście na hospitalizację. Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:10 Potrzebuję recepty na 2 leki. Trochę boję się błądzić po szpitalach, po ostrych dyżurach... Może w końcu zmienię lekarza, bo doszłam do ściany. Wytrzymam (chyba) do poniedziałku, ale dłużej nie. Lekarz może byc prywatnie, 1 konsultacja, koło mnie jest fajna lecznica, ceny jeszcze umiarkowane (80), ale 06-10 nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:20 mój aktualny dr za 130 PLN przyjmuje tylko we wtorki i to o ironio losu w ten wtorek go nie ma... Odpowiedz Link
czubata Re: s.o.s. - Warszawa 24.09.10, 22:25 A ja ci tutaj linka bo patrze że i w soboty www.centrum-terapii.pl/strona-glowna/psychiatra_warszawa.html?gclid=CNPC9cbyoKQCFan-2AoduHZU3g Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 25.09.10, 11:12 i jest mi smutno. Mama: 130 zł?! IMO - tylko... ku*wa, chodzi o moje zdrowie. mama nie jest osoba skromnie uposażoną (zapłacę zresztą ją) **uj dupa kwaśne mleko, wrrrrrrr Odpowiedz Link
czubata Re: s.o.s. - Warszawa 25.09.10, 13:32 W sumie jak byś się wyrobiła w pół godziny to 110 zł,no ale wiem,wiem,mnie też by się dostało. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 29.09.10, 13:49 mój? daje - na antydepie od niego (drugim zresztą) żyję właśnie. Masz go tutaj Piotr Świtaj Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 16.11.10, 12:36 Nie było zdjęcia. Lolinko, jak on wygląda? Czy jak Bogumił Niechcic? Jak inaczej to szukam dalej... Opowiedz troszkę proszę. Pilne, dziś muszę się do kogoś zapisać. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 16.11.10, 16:38 wygląda jak nielekarz. A na pewno nie jak lekarz z doktoratem Spokojny, sympatyczny, przed 40stką. Rozmowa z nim to sama przyjemność Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 30.11.10, 12:38 Lolinko, nie orientujesz się, gdzie jeszcze Piotr Ś. przyjmuje? Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 07.12.10, 12:38 Idę dziś. I osiołek się mi włączył. Zaparł się nóżkami. Ułatwiam sobie jak mogę, nie komunikacja miejska, ale taksówka, ale coś tam we mnie się buntuje Trudne jest "spowiadanie się" kolejnej osobie. Odpowiedz Link
36.a dr Piotr Świtaj 07.12.10, 20:59 No to tak... Duże dzięki, Lolinko. Wreszcie ktoś sensowny, spokojny, typ intelektualista, a ja takich lekarzy łaknę jak kania dżdżu. Wypunktuję: - dokładny wywiad lekarski - faktycznie sympatyczny - ciekawy pacjenta - słucha i mówi Jestem zadowolona. Miło, neutralnie wygląda, w okularach. uff, odradził szpital, "szpital jest w przypadkach skrajnych" Just-me, spokojnie go polecam(y). Duże, duże dzięki jeszcze raz. Odpowiedz Link
just-me-online Re: dr Piotr Świtaj 09.12.10, 14:11 > Just-me, spokojnie go polecam(y). Dzięki. Problem (?) jest taki, że Córka zdecydowanie lepiej akceptuje lekarza kobietę. Tak więc nie chcielibyśmy chyba wprowadzać dodatkowego zamieszania. Just Me Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Anna Truskolaska, INTRA 10.12.10, 12:34 proponuję wypróbować taki adres: Anna Truskolaska, ośrodek INTRA (Żoliborz, Bielany) www.osrodekintra.pl/menu-1/o-nas Byłam u tej pani na jednej konsultacji, ale z długą historią. Zrobiła na mnie bardzo, bardzo dobre wrażenie. Starsza, rzeczowa, ciepła i mądra. Rozmawiałyśmy zarówno o farmakologii, jak i o psychologiczno-życiowym kontekście chorowania. Mam wrażenie, że w 1,5 h (akurat nie miała innych pacjentów, więc nawet nie zorientowałam się, że tak bardzo przedłużyła wizytę) omówiłyśmy WSZYSTKO - a przez ponad 7 lat nazbierało się tego całkiem dużo. Moja intuicja, trochę już wprawiona, mówi mi, że to dobry psychiatra. Wysłała mnie do niej bardzo dobra terapeutka. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Anna Truskolaska, INTRA 10.12.10, 12:45 opis ze strony Lekarz psychiatra, specjalista II-go stopnia. Posiada certyfikat psychoterapeuty Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Praktykuje od 1974 jako psychiatra i psychoterapeuta. Zajmuje się leczeniem zaburzeń psychicznych. W swoim postępowaniu łączy oddziaływanie farmakologiczne z psychoterapią. "Interesuje mnie rozwój psycho-społeczny i duchowy młodych ludzi. Lubię pomagać im w dorastaniu, dawać oparcie i przynosić ulgę w cierpieniach. Poza tym jestem przekonana, że zawsze można się zmieniać i rozwijać. Dlatego też jestem otwarta na problemy ludzi w każdym wieku." Odpowiedz Link
lolinka2 Re: dr Piotr Świtaj 09.12.10, 16:04 dokładnie, mnie ujął z marszu podejściem i osobowością. A i kompetencje, o czym świadczy moja skromna osoba co z depy wreszcie wylazła, niezłe Odpowiedz Link
36.a Re: dr Piotr Świtaj 09.12.10, 21:27 Dokładnie. Inteligentny i normalny, co nieczęste wśród lekarzy. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 12:43 Podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały o drze Świtaju. Byłam u niego tego samego dnia co Ann (nie pisałam, nie chciałam Cię stresować ). W moje oczekiwania akurat nie całkiem się wstrzelił, ale to wszystko, co napisane powyżej, jest świętą prawdą. Też odniosłam wrażenie, że to dobry adres. Odpowiedz Link
36.a Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 14:09 Wiesz? Niespecjalnie się rozumiem z kobietami... Niespecjalnie rozumiem kobiety. Siostrzane uczucia wobec kobiec, młodszych i starszych - tak, ale zawsze chętniej wybiorę rozmowę z mężczyzną. Straszne. Ostatnio na imprezce rozmawiałam z facetem siostry o kawach, herbatach, samowarach i to była fajna rozmowa, chociaż tylko na linii on-ja. Przesuwały sie zdjęcia jego córki na elektronicznej ramce, która stała na stole (fajny prezent dla mojej Mum) Inni podejrzewam się z nami nudzili Nic to. To facet dawno temu zaraził mnie dobrym kinem. A własciwie dwóch facetów. Raz jak miałam 15 lat, drugi raz dużo później. Bardziej odpowiada mi sposób myślenia panów. Czuję jakiś ból z powodu, ze tak jest. Nie pójdę chyba więcej do lekarza-kobiety Ten lekarz jest mniej więcej w moim wieku, dżinsy, nawet buty mielismy z podobnego zamszu Taktowny, fajny, zainterosował się moją pracą, a ludzi pojęcie "telepraca" generalnie nie interesuje. Lekarzy - nie. I powiedział, ze jestem pierwszą osobą, która powiedziała tu (w tym gabinecie zapewne) że b. lubi swoją pracę. Polubiłam go więc. Przez moment rozmowy z nim poczułam się ważna. Kobiety patrzą na mnie jakoś podejrzliwie, ja na nie też Cholera wie, na czym to polega. Odpowiedz Link
36.a Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 17:23 albo o kims zapomniał, hihi. nieważne, mam nadzieję, że mi pomoże. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 17:46 Ja tam za to nie rozumiem facetów. I może to się też przekłada na lekarza. Odpowiedz Link
just-me-online Re: dr Piotr Świtaj 10.12.10, 20:36 > Ja tam za to nie rozumiem facetów. To jest akurat proste. Zacznij od tego: www.youtube.com/watch?v=UgWHIguqnGg Ciesze się, że mogłem pomóc Just Me Odpowiedz Link
helena345 Re: s.o.s. - Warszawa 04.10.10, 14:00 Nie wiem jak z lekarzami, ale na pewno pomocy psychologicznej w soboty udziela Poradnia Psychologiczna Drogowskazy. Mieszczą się w centrum na ul. Kopernika. Z tego co wiem trzeba sie umawiać telefonicznie. Podaję adres www poradni: www.drogowskazy.com Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 13:45 Idę do nowego lekarza dziś ((( Kocie, nienawidzę Cię )))) Kazałeś mi ((( Odezwę się, jak przeżyję. Odpowiedz Link
poetkam Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 14:20 Kciuki trzymam --- "Bytka abo ne bytka to je zapytka" --- poetkowewiersze.blox.pl/html Odpowiedz Link
36.a Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 20:57 Nienawidzę swojej lekarz, tylko tyle powiem. Tej przeszłej. Dobrej nocy. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: s.o.s. - Warszawa 07.10.10, 21:03 a jednak status quo niekoniecznie jest najlepsze... Odpowiedz Link