05.10.10, 10:30
Wiem, że ktoś bierze, brał? Jakie zdanie, opinie? Oczywiście zdaję zobie sprawę z tego, że leki działają różnie na różnych ale ważne jest dla mnie Wasze zdanie. Dostałam receptę tydzień temu ale nie wzięłam - mam wątpliwości. Obecny mój stan to senność połączona z pobudzeniem - dziwne cóś. Wiem, że jest dość drogi, czy powoduje tycie - znalazłam rozbiezne informacje na ten temat w necie (różne ulotki).
301
Obserwuj wątek
    • sensi41 Re: Ketrel 05.10.10, 10:40
      biorę ponad rok.nie przytyłam,ale padam po nim jak mucha,więć łykam tylko na noc.
      • kamyczek_0 Re: Ketrel 05.10.10, 11:08
        biorę na noc całą dawkę, tzn. nie dzielę jej na rano i wieczór, tylko właśnie biorę wszystko na noc. Tycie...chyba nie przytyłam. Chwalę sobie.
    • xsenia Re: Ketrel 05.10.10, 12:00
      wątpliwości powinien rozwiać twój medyk, a nie forum

w badaniach na szczurach wykazano m.in. pozytywny wpływ kwetiapiny na ubytki neurologiczne spowodowane stresem, tak więc jest to neuroleptyk o szerokim spektrum działania.
      • 38takatam Re: Ketrel 05.10.10, 13:37
        Biorę prawie rok.Najpierw na dużych dawkach 200,300mg utyłam.
        Potem zeszłam na 25-50mg i schudłamsmile
        Biorę tylko na noc-bardzo usypia.
        • lilliyah Re: Ketrel 17.10.10, 12:59
          Biorę duże dawki na noc i dzień, razem z fluanxolem. Przytyłam, co mnie bardzo boli. Próbowałam rozmawiać ze swoim lekarzem o zmniejszeniu dawki, ale nie zgadza się póki co.
    • tlenoterapia Re: Ketrel 17.10.10, 19:37
      W ogóle mowia ze po neuroleptykach to sie tyje - nieco poszła mi w gore waga ale raczej od jedzenia wszystkiego co kaloryczne -odchodziłam sie .

Piszą tez ze ten lek w zależności od dawki rożnie działa - uspakajajaco ,antydepresyjnie ,antymaniakalnie ,stabilizujaco ,antypsychotycznie jednym slowem kombajn na wszystko.

Doświadczyłam tez ,ze uzależnia silnie .Zaburza neurologicznie.Ma krotki czas działania i miedzy dawkami bardzo zle samopoczucie wywołuje.
      Proba odstawienia to wręcz jest niemożliwa ze względu na objawy psychiczne jakie wywołuje.

Mnie pomógł chociaż nie obeszło sie bez kryzysów .Obecnie taki mam .Depresje zlikwidował mi na dwa lata,napięcie lęk zniknęło,unormował sen ,spowodował odczuwanie spokoju i przyjemności ,dystansu do świata, emocji.
      • romek4291 Re: Ketrel 26.01.17, 20:25
        jakie dawki bierzesz ?
        • 39.a Re: Ketrel 27.01.17, 05:29
          Romku, to post sprzed 7 lat.

Odpowiem "współcześnie". Ja 300mg na noc i jest w miarę OK.
          Skłamałabym, gdybym rzekła, że idealnie.
          No i witaj na forum smile
        • ergo_pl Re: Ketrel 28.01.17, 06:07
          Wpisz w wyszukiwarkę kwetiapina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka