Dodaj do ulubionych

Bóle stawów a leki

03.11.11, 10:24
Czy ktoś z Was miał taki skutek uboczny i po jakim leku?
Bo ja tak mam od niedawna w stawach biodrowych i barkowych, w innych nie i mam w podejrzeniu dwa specyfiki. Nie chcę pisać jakie, żeby niczego nie sugerować.
Obserwuj wątek
    • siokan Re: Bóle stawów a leki 03.11.11, 11:27
      Miałem b. silny ból barku po długotrwałym leczeniu sertraliną/Asertin/.Nie pomagały leki p-bólowe.Po odstawieniu antydepresanta ból ustąpił w ciągu kilku dni i już nie powrócił.Było to parę lat temu.
      • tlenek-gipsu Re: Bóle stawów a leki 04.11.11, 15:36
        Dzięki Siokan smile
        Ja tego leku nigdy nie brałam, to więc co innego.
        Dodam, że oprócz leków psychiatrycznych mam na myśli również kardiologiczne i na ciśnienie.

Ratujcie!
        • siokan Re: Bóle stawów a leki 05.11.11, 10:50
          Wymień proszę leki które bierzesz.
          • illmatar Re: Bóle stawów a leki 06.11.11, 11:27
            Mono Mack Depot - od dawien dawna, to nie on.
            Acard, j.w.
            Betaloc ZOk12, mg, jw.

Zamiast oxycardilu (90 mg) mam od niedawna Norvasc 5 mg.

Znowu, sama z siebie biorę lipanthyl 267M, bo miałam zmieniony ok miesiąca temu na CRESTOR, 10 mg.

Podejrzewam albo zwiększoną dakę lamitryny, albo, crestor albo norvasc. Postanowiłam wrócoć do oxycardilu trochę później, żeby wiedzieć co to tak mi stawy rozwala.

Tamoxifen - od roku.
            Lamitrin, od pół roku, zrazu 50 mg, obecnie, od 2 mies. - 100.
            Ketrel 25 mg od roku
            Convulex (schodzę z niego "planowo") 150 mg

Cóż robić, leki wsuwam jak kura ziarno wink
          • tlenek-gipsu Re: Bóle stawów a leki 06.11.11, 11:29
            Cholercia, na nicku siostry napisałam, ale chodzi o mnie, jak najbardziej.
            • siokan Re: Bóle stawów a leki 07.11.11, 11:23
              Stosujesz dużo leków.Widać lekarz uznał że to konieczne.Kilka z nich może wywołać reakcje nadwrażliwości organizmu,bóle mięśni,kości,czy stawów.Trzeba też wziąć pod uwagę interakcje między lekami i nasilanie się objawów ubocznych.
              • tlenek-gipsu Re: Bóle stawów a leki 07.11.11, 11:34
                Dzięki, tak to prawda.
                Szkoda, że każdy specjalista zna się tylko na swoich lekach, a nie interakcjach, więc na wszelkie zastrzeżenia mówi, że to nie 'jego' leki. No ale niebawem mam parę wizyt, to pogadam o tej sprawie.
    • amicusveritas Re: Bóle stawów a leki 28.12.11, 13:14
      Po 13 latach brania ENARENALU - bole stawow i szczegolnie lewego barku.
      Po zmianie na TRITACE /RAMIPRIL/ po roku dokucza prawy bark i mam mocno czerwona skore az luszczaca sie na wierzchach dloni. - wg. mnie ta skora jak nic od uczulenia - zreszta w objawach ramiprilu wystepuje dosc czesto. Lekarz - e, tam masc, taka z drogerii care...
      No comments
    • avi_co Re: Bóle stawów a leki 28.12.11, 18:40
      Nie wiązałabym bólów stawowych z żadnym lekiem, a jedynie kondycją psychiczną. W związku z długotrwałym, silnym stresem stawy biodrowe dokuczały mi tak bardzo, że zaczęłam kuleć. Mało tego - poszłam do ortopedy, który niczego szczególnego się nie dopatrzył. Jak dla mnie, był to już wyczyn. Stres ustąpił, złagodniał, rozłożył się w czasie i bóle ustąpiły bez żadnej kuracji.
    • mart-tram Re: Bóle stawów a leki 29.12.11, 11:13
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
      Dowiedziałam się, że bóle kręgosłupa i tym podobne często są skutkiem stresu i że można się ich pozbyć rozwiązując swoje problemy. Jakoś sądziłam, że moje problemy są właściwie rozwiązane, a tu wychodzi że niekoniecznie.

mart-tram, dawniej tlenek-gipsu
      • dr.zabba Re: Bóle stawów a leki 29.12.11, 14:19
        niepokoi mnie tamoksyfen - może skontaktuj się z lekarzem, który go zalecił i powiedz o tych bólach, ok?
        • mart-tram Re: Bóle stawów a leki 29.12.11, 14:37
          Ok, dzięki.

On ma wiele skutków ubocznych. Włosy wypadają garściami, niech to szlag. Teraz jakąś fryzurę fantazyjną sobie wykombinowałam, udaje się to ukryć, ale jak długo? A jakoś, cholera, do upierzenia jestem przywiązana. Możliwe że i stawy rozwala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka