Dodaj do ulubionych

Chad a renta

10.02.15, 12:26
15 lat temu ZUS przyznał mi umiarkowaną niezdolność do pracy na stałę z powodu problemów ortopedycznych. Nie otrzymywałam jednak żadnego świadczenia ponieważ nie zdążyłam popracować wystarczająco długo. Przez te 15 lat nabyłam prawa do świadczenia, ale każą mi się znowu stawić na komisję. Moje pytanie: czy chad na który leczę sie od 12 lat może (jako choroba współistniejąca) wpłynąć na decyzje orzecznika? Pytam bo nie wiem czy jest sens iść prywatnie na wizytę, żeby psychiatra wypisał mi odpowiednią rubryczkę. Nigdy nie myślałam o swojej chorobie pod kątem renty.
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: Chad a renta 10.02.15, 13:34
      Rentę można dostać tylko na chad, więc dopisanie go do wniosku jak najbardziej jest słuszne. Nie wiem tylko czemu chcesz iść prywatnie - Twój lekarz nie może Ci wypisać wniosku? Czy może nie chce?
      Tylko nie wykluczone, że będziesz dwa razy wzywana na komisję - raz do ogólnego a raz do psychiatry
      • novalijka39 Re: Chad a renta 10.02.15, 14:06
        Ja chodzę tylko prywatnie, bo to bardzo dobry lekarz a nie przyjmuje w poradni, pracuje tylko w szpitalu. Ostatnimi czasy odwiedzam go ze 3 razy w roku, bo wypisuje mi zlecenie na leki do rodzinnego i ten daje mi recepty.
        • dzedlajga Re: Chad a renta 10.02.15, 15:46
          Chyba, że tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka