Hejka wszystkim, mam 19 lat i choruje na Chad

/ niestety zostało zdiagnozowane to nie dawno i dużo jeszcze o tym wszystkim nie wiem. Mam wiele okresów miani i przeróżnych ataków W których po prostu nie jestem soba. Tak naprawdę od zawsze wiedziałam że we mnie jest coś nie tak, Że jestem inna czasami zachowuje się dziwnie itd. Nie pamiętam w ogóle swojego dzieciństwa poniżej siedmiu lat nie wiem co robiłam zupełnie. Potem z ze starszego okresu jedynie jakieś urywki , dopiero gimnazjum bardziej pamiętam. Tak naprawdę od kilku lat zmagam się z depresja.
Ciężkie i traumatyczne chwile w życiu sprawiły że często się załamywałam. Ciężkie i traumatyczne chwile w życiu sprawiły że często się załamywałam. Tak naprawdę od dwóch miesięcy mam nasilone Ataki w których trace całkowitą świadomość. Póki co do mnie nie dociera to że jestem chora i że wszystko co się dzieje jest tak poważne. Mam wiele pytań na które może będziecie znać odpowiedź. Na pewno chciałabym wiedzieć czy stosując leki regularnie i cały czas będę w stanie żyć normalnie i nie będę mieć okresu w manii czy też hipo manii itd. ? Też na pewno chcę wiedzieć czy to jest choroba na całe życie i jej się nie da wyleczyć? Co mają bliscy robić w momencie ataku w którym ja nie wiem zupełnie co się dzieje ze mną?