Dodaj do ulubionych

Renta z powodu CHADA

12.12.06, 08:41
hej mam pytanie czy z powodu choroby Chad ktoś ma rentę?Choruję na chada od
22 roku życia .Teraz mam 36 lat.Od 17 września tego roku roku jestem na
zwolnieniu lekarskim.Lekarka obiżyła mi rispolept 1/2 tabletki rano i
powiedziała że nie jestem inwalidą i w styczniu 10 mam iść do pracy
Oprócz tego biorę Depakinę 2x500 na noc.
Obserwuj wątek
    • smolasmola Re: Renta z powodu CHADA 18.02.07, 21:13
      Jest to możliwe właśnie moja żona jest po komisje lekarskiej przyznano jej rentę
      na dwa lata,czekamy na decyzje z ZUS.
      • efam1 Re: do smolasmola 18.02.07, 22:54
        powiedz cz Twoja żona ma stiudia skończone??bo ja się dowiedziłam że mam marne
        sznase dostać rentę bo mam studia!!!szkoda że musiłam łykać tabletki na chad i
        jescze tabletki na koncentrację bo chodziłam ospała a trzeba było się
        uczyć...lekarz mnei rozwalił tym co powiedział
        chyba treba być tłumokiem i wtedy renta się należy a chorych wysłać na studia
        to wyzdrowieją..bo wygląda na to że nie jestem chora crying
        • smolasmola Re: do smolasmola 19.02.07, 19:40
          Choroba u mojej żony zaczęła się gdy miała 20 lat studia nie wchodziły w
          grę.Minęło już 12 lat i dopiero teraz dowiedziałem się o możliwości dostania
          renty. Niezbędne informacje dostałem w zusie.Trzeba mieć 5 lat pracy a choroba
          nie może powstać później niż 1,5 roku po ustaniu zatrudnienia .Liczy się także
          szkoła zasiłki dla bezrobotnych i urlop wychowawczy.Jdz do zusu lub wyślij kogoś
          ja to zrobiłem za żonę ,musiała tylko iść na komisję.
          • girl.interrupted Re: do efam 20.02.07, 16:28
            Studiuję, zachorowałam przed studiami, ale leczę się od dziekanki po I roku
            (tyle, że mam ogromniaste szanse tychże studiów nie skończyć). I kilka msc temu
            dostałam świadczenie, na rok (czyli chyba najkr. możliwy okres). tyle, że są
            różnice między rentą socjalną (choroba w trakcie nauki) a zwykłą inwalidzką,
            może Twój lekarz jest niedoinformowany (?!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka