comsui 13.03.07, 21:49 Zdarza Wam się? Mnie czasem tak. Deprecha, więc mniej stabilizatora. I panicznie boję się odstawić Efectin ER. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam11 Re: Samodzielne dawkowanie sobie lekarstw 14.03.07, 07:01 Mi się zdarza w odniesieniu do neuroleptyku, ale raczej potem mówię to świrologowi. Odpowiedz Link
esowx1 Re: Samodzielne dawkowanie sobie lekarstw 14.03.07, 11:18 mi też się zdarzało co do neuroleptyka, ale to w sumie było częściowo za zgodą lekarza - wprawdzie baaardzo częściowo, ale jednakale w konsekwencji wyszło na moje, bo mi go lekarz odstawił, więc można powiedzieć, że dobrze robiłam (ale i tak nie polecam zmian, jakichkolwiek, za plecami lekarza, bo potem, gdy mu o tym powiecie, mogą być naprawdę nieprzyjemności - lekarze są czuli na takie rzeczy, więc nie ma co kopać pod sobą dołków) no i - przyznaję - z litem mi się zdarzało... ale zapłaciłam za to słono chyba, więc pilnujcie swoich dawek i już Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Samodzielne dawkowanie sobie lekarstw 14.03.07, 12:05 ja akurat mam przyzwolenie na ewidentne manipulacje z neuroleptykiem w zależności od aktualnych objawów... Odpowiedz Link
kmka Re: Samodzielne dawkowanie sobie lekarstw 14.03.07, 15:46 z neuroleptykami też mi się zdarza Odpowiedz Link
poetkam Re: Samodzielne dawkowanie sobie lekarstw 15.03.07, 14:46 Właśnie parę dni temu mąż samodzielnie zmniejszył sobie o połowę dawkę depakiny. Teraz uważa,że przez to źle się czuje-napady lęku, trzesie nim całym. Od wczoraj znowu zażywa 100% dawki zapisanej przez lekarza. Czy faktycznie zmniejszenie dawki miało taki wpływ na samopoczucie? Odpowiedz Link
miriam11 Re: Samodzielne dawkowanie sobie lekarstw 15.03.07, 14:50 stabilizatory mogą mieć też działanie uspokajające, tak mi się wydaje (chyba tak mi mówił psychia) więc być może zmniejszenie dawki depakiny tak mogło na Twojego męża wpłynąć. Dobrze, że wrócił do dawnej dawki. Odpowiedz Link