i_am_the_army Re: Muzyka 10.03.08, 22:45 www.youtube.com/watch?v=Uof5loSFDTk the knife rulezz Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: Muzyka 10.03.08, 23:14 najlepszy album w historii soulu: www.youtube.com/watch?v=-z2LNsifEzg&feature=PlayList&p=2D379659C438F861&index=0&playnext=1 Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: Muzyka 10.03.08, 23:15 ja to jednak straszna konserwa jestem , jeśli chodzi o muzykę Odpowiedz Link
czareg Re: Muzyka 11.03.08, 07:46 No Stevie Wonder nie jest zły Aurelio. The Knife też da się posłuchać Gasiennica ;P Ja w swoich upodobaniach mam kompletny śmietnik: Chopin, Beethoven, Verdi, Straussowie, Rossini, Ravel, jazz do lat 50, blues, bluegrass, Ewa Demarczyk, Janis Joplin, Led Zeppelin, Pink Floyd, Tangerinedream, Kraftwerk, Perfect z Hołdysem, Oddział Zamknięty , Aya RL, Republika, Tadeusz Nalepa, Sztywny Pal Azji, Maanam do 87 (potem Kora poszła na komerchę), Klaus Mitffoch, . A poza tym rozrywkowo Grieg, Deep Purple, Simon & Garfunkel, Beach Boys, Golcowie, Monika Brodka, Talking heads, Red Box, AC/DC. PS. Alem się rozpisał, chyba łatwiej napisać było, kiedy przełączam radio: Doda, K. Krawczyk, Britney Spirs. Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: Muzyka 11.03.08, 19:48 Mówisz Czarek, że się da? No cóż, należysz do mniejszości Kocham The Knife Słucham wielu rzeczy, ale wśród tych, których słucham ostatnio naj-najintensywniej, wymienić muszę (oprócz The Knife): Radiohead, PJ Harvey, Placebo, Flunk, Blonde Redhead, Raya Charlesa, Bacha, Rachmaninowa, preludia Chopina (kocham fortepian), Paganiniego. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Muzyka 11.03.08, 07:03 ditta12 napisała: > Czego słuchacie? hmmmm.... zależy kiedy, ostatnio jak mam napęd taki bezproduktywny a tylko przeszkadzający i muszę sobie "wentylek odkręcić" słucham namiętnie Roxette "Fading like a flower" i Sixteen "Wenus", jak mam doła to na ogół leci Turnau "Wędrujemy"(i te utworki na funkcji repeat np przez okrągłą noc), a czasem po prostu AntyRadio - czyli co popadnie Odpowiedz Link
poetkam Re: Muzyka 11.03.08, 08:41 Dla mych uszu muzyką jest cisza. A tak w ogóle coś mnie bierze na bluesa. W chwilach szału Bon Jovi, inne podobne klimaty. Odpowiedz Link
wodnik260 Re: Muzyka 12.03.08, 00:26 Cześć, wodnik jestem ja tu nowy, chociaż czytam od dawna. Temat muzyki jest mi akurat bliski. Ciekawi mnie, czy muzyka, której słucham przyczyniła się do choroby, czy odwrotnie: słuchałem jej bo miałem w przyszłości zachorować, i zalążki tej choroby już w sobie nosiłem. Czego słucham: w radiu wszystkiego poza popem. Z płyt : po niemiecku - stary Rammstein, po angielsku - Faithless, po polsku - Coma. Poza tym np. Lacrimosa, Bjork, Black Sabbath, Dżem. Co by tu jeszcze? Moloko, Touch and Go, US 3. Jakieś takie acid jazzy. No i Kazik w różnych wcieleniach. pozdro wodnik Odpowiedz Link
matrioszka42 Re: Muzyka 12.03.08, 08:34 Wiesz Wodniku, to czego słuchamy chyba nie jest w prostej korelacji z naszą chorobą. Rammstein jest moim ulubionym zespołem od niepamiętnych czasów. Uwielbiam ich teksty a muzyka wpasowuje się i w stan depresyjny (pobudza) i w manię (nakręca). Słucham też ich nowych nagrań, a zwłaszcza "Spring". Dodatkowo słucham Nine Inch Nails. Ale również popu, muzyki etnicznej, klasycznego jazzu, muzykę poważną... chyba wszystkiego co ma linię melodyczną A niedawno byłam na prawdziwym wiejskim weselu i przyznam się, że kiedy zabawa się rozkręciła to nawet discopolo mi uszu nie raniło Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: Muzyka 12.03.08, 12:03 I jak tu cudowne Moloko i niesamowity głos pięknej Bjork miałyby Cię wpędzić w chorobę? Eeeeee tam, bzdury. To balsamy na duszę, hehe. ) Odpowiedz Link
wodnik260 Re: Muzyka 12.03.08, 19:17 Cała muzyka wymieniona w tym wątku to balsam. Ale jak robisz w tygodniu 2000 km, masz auto z dobrym audio i dużym subwooferem, a w odtwarzaczu puszczasz tylko 1 kapelę, i to bardzo dołującą, to już coś nie tak. Ja raczej o tym mówię - to była część mojej manii - nakręcała mnie ciężka muza Po powrocie ze szpitala długo bałem się włączyć odtwarzacz, słuchałem radia (Trójki, tam mało fajansu). Teraz już lepiej Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: Muzyka 12.03.08, 19:34 Fakt, muzyka potrafi nakręcić - i pozytywnie, i negatywnie. Ja gdy mam lęki to broń może bym włączyła coś, co mnie za bardzo nakręca właśnie, bo dezorganizuję się wtedy cała. Bywa jednak i tak, że często odpowiednia muzyka to jedyne, co może mi dać prawdziwego kopa, gdy tkwię w wyjątkowo niebezpiecznych stanach depresyjnych. Jestem ogólnie bardzo pobudliwa. I nie wolno mi przesadzać z pobudzaniem się czymkolwiek (a na działanie muzyki jestem wyjątkowo podatna, kocham muzykę) - ani w jedną, ani w drugą stronę. Więc też ograniczam się do słuchania Trójki (w sumie jedyne radio, jakie lubię), gdy nie chcę się zbytnio nakręcać. Odpowiedz Link
35.a Re: Muzyka 12.03.08, 19:50 Słucham NIC. Cholera, nie wiem, czy to dobrze. Muzyką mogłabym sobie poprawiać nastrój. Naturalne (?)`industrialne` dźwięki nie koją, więc nie dodaję już do nich niczego...Lubię słuchać muzyki w kinie, może być i najczęściej taka jest głośna. Tam nie przeszkadza. Powoduje duże emocje. I niech tam zostanie (dla mnie) Próbka koncertowa z "Once" www.youtube.com/watch?v=T5aYcsksJ0s&feature=related sensownie od 40 sek, wcześniej komuś ręce drżały Odpowiedz Link
35.a Re: Muzyka 12.03.08, 20:10 i jeszcze tu: www.youtube.com/watch?v=87f5nj7cOjc ale fajniejsze w kinie, z niesamowitym rozmachem. Odpowiedz Link
cassandrax Re: Muzyka 13.03.08, 11:55 ...uwielbiam ciężki męczący industrial, troszkę gotyku i same smuty typu Lacrimosa....muzyka w sam raz do zwariowania i podcięcia żył... Odpowiedz Link
ditta12 Re: Muzyka 13.03.08, 16:44 Jak wspaniale Was wreszcie zobaczyć poprzez muzykę której słuchacie))) Odpowiedz Link
wodnik260 Re: Muzyka 15.03.08, 23:39 Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać - wcześniej zapomniałem. Po polsku: teledyski.onet.pl/10174,1801205,teledyski.html Już nie będę. pozdro wodnik Odpowiedz Link
wolfskin78 Re: Muzyka 15.03.08, 11:19 hehe... popatrz po profilach - tam niektórzy wpisali dużo informacji. sam mam kilka płyt, które czekają "na różne okazje" - pl.youtube.com/watch?v=WmX_GgozpQs&feature=related pl.youtube.com/watch?v=0Su8LXNS16A pl.youtube.com/watch?v=FI76sKLMkMU (wiem, oklepane, ale fajne pl.youtube.com/watch?v=jf2YGbTjAGc&feature=related Odpowiedz Link
35.a Re: Muzyka 16.03.08, 11:02 Dzięki, super. Różne okazje Ścieżka dźwiękowa z "Amelii" świetnie nadaje się na wieczór we dwoje. Sprawdzone. Odpowiedz Link