15.09.08, 10:50
Odniosłam mój własny Sukces: od 8 dni grama alkoholu nie wiziełam do ust! Żadnego piwa ani wina. Trzymam się, nie jest łatwo, ale: lepiej śpię, jestem spokojniejsza, bardziej zrównoważona. A świat wcale nie jest taki paskudnysmile

Z Beatrix pomyślałyśmy o takim naszym chad-erskim klubie AA. Jest tu nas trochę z problemem alkoholu jako dodatku do lekarstw. Może gdy będziemy się w tej konkretnej materii wspierać, będzie łatwiej?
Obserwuj wątek
    • kajka68 Re: AA 15.09.08, 11:06
      Matrioszka- gratulacjewink
      • madau Re: AA 15.09.08, 13:44
        Matrioszko, gratulacje kochana!!! A klub bylby genialny, sama bym
        doniego dolaczyla bo od tego paskudztwa nie moge sie odzwyczaic,
        wciaz mnie do niego ciagnie...
        pozdrawiam cieplo
      • matrioszka42 Re: AA 15.09.08, 13:57
        Dzięki dziewczyny!

Madau, czuję się osobiście zaniedbana brakiem nowych wpisów w Twoim genialnym blogu! Mam nadzieję, że to nie problemy z przyjacielem powstrzymują Cię od pisania?
        • madau Re: AA 15.09.08, 14:05
          matrioszko, nadrobie dzisiaj! Niestety w weekendy moj przyjaciel
          odgania mnie od bloga - tlumaqczylam mu w niedziele kilka stron i
          zaciekawilo go... Notke bedzie dzis po poludniu!!!!
          buziaki wielkie
          • kajka68 Re: AA 15.09.08, 14:35
            Mada- popieram Matrioszke...jak nie ma nowego wpisu to jakoś tak jakby dnia
            nowego nie byłocrying
            • madau Re: AA 15.09.08, 16:09
              nowa notka juz jest! Buziaki!
              • madau Re: AA 15.09.08, 16:25
                A jak mi zostawicie komentarze to bede juz cala happy i zmobilizuje
                sie do czestszego pisania. serio. Nic tak nie mobilizuje jak mile
                komentarze. Chyba ze akurat notka wam sie nie podobala.
                pozdrawiam cieplo
                • befrida Re: AA 15.09.08, 17:17
                  Mogę się dołaczyć do AA?
                  To juz 6 dzień...
                  • madau Re: AA 15.09.08, 17:43
                    Befrida 6 tygodni??? Brawo! Ja dopiero "mam zamiar"...
                    • befrida Re: AA 15.09.08, 18:02
                      Sprostowanie 6 dni... chcialabym 6 tyg..
                      Moze dotrwam, ale z Wami na pewno!!!
                      Bede pisac, jak bede chciala siem napic (a wtedy prosze o zjeb..,
                      albo pocieszenie). Madau, jak mozesz napisz na prywatnego maila
                      m_maskiewicz@yahoo.com, albo gg 7426652.
                      Przeprasazm wszystkich Formółowiców za prywatną wstawkę..
                      Trzymama kciuki za wszystkich AA!!!!
                      Oby tak dalej (moze kiedys bedzie nawet zero leków...)
                      • madau Re: AA 15.09.08, 18:25
                        befrida, odpisalam na piva! Zero alkoholu _ wytrzymamy, mamy tu
                        fajne dziewczyny, beda nas wspierac!!!
                        buziaki dla wszystkich, alkoholu nadal nie odstawilam ale wezme sie
                        w garsc, obiecuje!!!
    • matrioszka42 Dni 9 16.09.08, 08:45
      Minęło! Łatwiej, trudniej... różnie bywało. Stawiam sobie granice (tak jest mi łatwiej niż myśleć, że to np. na zawsze). Teraz chce dotrwać do 2 tyg.

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki! Za jeden, dwa, trzy... dni bezsmile
      • madau Re: Dni 9 16.09.08, 10:50
        Dobra dziewczyny, zaczynam. Pierwszy dzien bez alkoholu. Trzymajcie
        kciuki, musze dac rade. ciezko bedzie ale moze zastapie kieliszek
        pisaniem. Uda sie, uda, musi sie udac!!!!
        • matrioszka42 Re: Dni 9 16.09.08, 10:56
          Madau, jesteś wielka! Pamiętaj pierwszy dzień najgorszy! Pilnuj się w nocy. I pisz, pisz jak najwięcej.
          • madau Re: Dni 9 16.09.08, 11:01
            Nooo, normalnie to bym byla juz po pierwszym piwku. Ale nie dam sie!
            Trudne to jak diabli ale nie skusze sie. A nowa notke napisalam i
            chyba po poludniu napisze druga.
            buziaki wielkie
            • matrioszka42 Re: Dni 9 16.09.08, 11:05
              Opędzę pracę i biorę się za czytaniesmile przyjemności trzeba sobie dawkowaćwink

Widzę, że Ty też gustujesz w piwku. Strasznie brakuje smaku zimnego żywca z piankąsad Ale nic to! Damy radę!
              • madau Re: Dni 9 16.09.08, 11:13
                Oj piwka brakuje, brakuje... takiegi zimnego, z pianka... kupilam
                sobie sok pomidorowy i popijam udajac ze to bloody mary wink. Nawet
                niezle mi idzie, piwo stoi w lodowce ale nie skusze sie, o nie!
                Przyjaciel wypije jak wroci z pracy.
                • madau Re: Dni 9 16.09.08, 16:38
                  jejku, juz piata a ja nadal ZERO alkoholu... jestem z siebie taka
                  dumna. Ciagnie mnie ale sie nie daje, zamiast tego napisalam dzis
                  dwie notki na blogu... Dobra alternatywa smile))
                  • matrioszka42 Re: Dni 10 17.09.08, 08:31
                    Madau! Jesteś silna i wspaniała! Pisz, nawet 10 notek dziennie (ku naszemu zadowoleniu) i się nie dawaj! Kolejna godzina to Twój sukces, potem będą dni, tygodnie (sama mam taką nadzieję). A jeśli nawet zdaży nam się wpadka... i tak się nie damy!
                  • kajka68 Re: Dni 9 17.09.08, 08:44
                    bardzo dobra !!!dwie notki w dzień to jak wielki tortwinkdziewczyny trzymam mocno
                    za Was kciuki...nie pije od 16 lat...wiem ,ze nie jest łatwo-ale wartowink
                    • madau dzien i pol 17.09.08, 11:45
                      Kochane, oglaszam: udalo sie.
                      Dzien (wczorajszy) i pol (dzisiejszego) bez alkoholu. Trzesie mna
                      strasznie. Nie moge sie skupic ale to chyba normalne. Moze zapytac
                      sie psychiatry o jakis lek pomagajacy uzaleznieniom? Bo nawet z
                      trudem klikam w klawiature, ale nie poddam sie!
                      Chlopak kupil mi takie fajne zelazko, drogie jak pieron, ale takie
                      na pare, podobno ubrania prasuja sie niemal same! Nienawidze
                      prasowania ale postanowilam wczoraj ze wszystko poprasuje,
                      poukladam - w domu bedzie pieknie, czysto, rybki dostana jest, kotka
                      nowa obrozke. I bedzie pachnialo wiosna.
                      Trzymam sie kochane, trzymam... dziekuje ze jestescie!!!!!!
                      buziaki wielkie
                      mada
                      • kajka68 Re: dzien i pol 17.09.08, 12:12
                        Mada najpierw gratulacjewink)))i trzymam kciuki nadal- słuchaj może spróbuj wziac
                        magnez- coś mi sie w pamięci tłucze ,ze trzeba i pic duzo soku pomidorowego.Ale
                        jesli coś mące to szybko mnie prostujciewinkJasne zapytaj lekarza,Mąż zanim trafił
                        na oddział był na detoksie- mimo ,ze w chwili zabierania do szpitala nie miał we
                        krwi alkoholu-nieprawdopodobne ,bo pił od kilku miesięcy.Ale jak się okazało
                        nalewał już w ostatnie dni tylko kroplę do drinka...Na detoksie dostawał jakieś
                        leki i kroplówki .Ale podziałało...w listopadzie będzie rok a on w tym czasie
                        wypił może w sumie kilka piw i parę kieliszków wódy ale jakos
                        spokojnie...Trzymaj się słonko -moze możesz zadzwonić do lekarza i zapytac?wiesz
                        dobrze się fachowca zapytac...ż4eby sobie biedy nie napytac...
                        • madau Re: dzien i pol 17.09.08, 12:16
                          kajka, dzikuje Ci sloneczko moje! A wiesz ze ja podswiadomie pilam
                          sobie sok pomidorowy - z tabasco - wmawialam sobie ze to bloody
                          mary - no i jakos wczorajszy dzien wytrzymalam.
                          Ach jaka z siebie jestem dumna!!!!! mala rzecz a cieszy.... smile)))
                          buziaki
                          • befrida Re: dzien i pol 17.09.08, 12:24
                            U mnie juz 8 dzień! Jakos z obrzydzeniem patrzę na butelkę wina smile
                            Dziekuje Ci za wszystko Madzi. (odezwe sie na priva).
                            Trzymam za Was wszystkie kciuki.Wiem, zeporócz magnezu dobry jest
                            komplex witamin B, i duzo wody, soków...
                          • matrioszka42 Re: dzien i pol 17.09.08, 12:40
                            Mada! Bądź dumna i to wcale nie mała rzecz!
                            • kajka68 Re: dzien i pol 17.09.08, 13:03
                              też tak myślę--to wielka rzecz !!!
    • ka_an Re: AA 17.09.08, 12:26
      Gratuluję pomysłu!!! Trzymam za Was kciuki i mocno kibicuję smile
    • beatrix-kiddo Re: AA 26.09.08, 14:05
      Zgodnie z zapowiedzią poczynioną w innym wątku dopisuję się do forumowego AA.
      Odkąd nie nadużywam czuję się lepiej, spokojniej, radośniej, świat jest kolorowy
      i nadeszła remisja. Najwyraźniej alko przeszkadza działać lekom (ale żem
      odkrycia dokonała, hi hi). Tak więc dziewczyny, trzymajmy się smile
      • befrida Re: AA 26.09.08, 14:12
        Odkąd ja odstawiłam alko, uwieżyłam, ze ma działanie depresyjne.
        (Tez rychło w czas smile)
        • beatrix-kiddo Re: AA 26.09.08, 14:35
          o tak, alkohol ma silne działanie depresyjne, u mnie dodatkowo wywoływał stany
          lękowe i bezsenność
      • matrioszka42 Re: AA 26.09.08, 14:24
        Gratulujęsmile
        • madau Re: AA 26.09.08, 16:50
          gratuluje kochane, ja tez sie na razie trzylmam dzielnie....
          • singapurkaa Re: AA 26.09.08, 16:53
            Dziewczyny gratuluje! Mnie do alkoholu nie ciągnie aż tak bardzo ale sa dni
            kiedy po prostu muszę sie napic. Poki co to kontrolujęsmile
            • beatrix-kiddo Re: AA 26.09.08, 16:58
              No bywają podłe dni, wiem coś o tym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka