bezsennaaa 28.04.09, 22:47 jakie leki najbardzije przypadły Wam do gustu? i jakie najbardziej wam pomagają ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
36.a Re: jakie leki 28.04.09, 22:57 najlepsza hipo jest po irlandzkim Efectinie ładne kapsułki w kolorze brzoskwinki. z czerwonym nadrukiem. aż chciało się brać. a serio to kventiax - śpię po nim twardo, nie śni się kompletnie nic. po Efectinie są fabularne, niebywałe sny. Kventiax ma jedną podstawową wadę - tabletki są maciupkie i gubię średnio 10% z każdego opakowania - nijak nie znajdę ich na mojej pomarańczowej podłodze...taka strata. Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: jakie leki 29.04.09, 06:55 36.a , hehe to z lupą trzeba szukać ,żeby nie marnować .. efectin probowałam a Kventiax postaram sie wyciagnac od psych , bo jeszcze nie jadłam , a na sen cos by sie przydało pozdrawiam Odpowiedz Link
bonus1985 Re: jakie leki 01.05.09, 16:30 najwieksze dziadostwo to Efectin ktory dostalem na depresje a potem mnie niepotrzebnie nakrecił do manii - nie polecam najlepszy to chyba Kventiax - skuteczny i pomaga sie wysypiac stabilizatorek tegretol mi jakos skutkow ubocznych nie daje a depakine to sie tyje strasznie przynajmniej w moim przypadku tisercin znowu mialem to po nim mowic nie moglem i chodzilem jak manekin plastikowy - tez nie polecam Odpowiedz Link
ikar113 Re: jakie leki 01.05.09, 16:47 Ketrel (Kventiax) na ustabilizowania i dobry sen, Efectin na deprę, Fluanxol dla aktywizacji. Żaden nie powoduje objawów ubocznych u mnie. Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: jakie leki 01.05.09, 16:57 ikar113, tylko ketrel z tych probowałam ... reszte trzeba bedzie sprobowac hehe Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: jakie leki 01.05.09, 16:55 bonus1985 , jaka dawke tisercinu jadles? ja 2x25mg i jako jedyny pomagal mi zasnac jak mialam maniie ... karmazepiny jeszcze nie probowalam , depakine odstawilam bo tez od niej tylam ... pozdrawiam Odpowiedz Link
tlenoterapia Re: jakie leki 01.05.09, 22:01 To ze pomaga lek moze byc zwodnicze . W dluzszej perspektywie (po paru miesiacach latach)moze sie okazac, ze szkodzi-zaburza jeszcze bardziej psychike lub wywoluje nieodwracalne zmiany neurologiczne ,stepia emocjonalnie i intelektualnie,powoduje psychozy,lub wplywajac na metabolizm i powodujac otylosc skraca zycie . Odpowiedz Link
elfrid Re: jakie leki 01.05.09, 22:48 kwas walproinowy (depakine) to swinstwo tyje: wlosy po nim wypadaja i sie tyje. mnie tez strasznie zmulal i nie mialem w ogole energii lamotrygina (lamitrin) bralem go tylko miesiac bo rzucilem bo nie wierze, ze mam chad. poza tym mialem wtedy depresji i chcialem czegokolwiek co by mnie z niej wyciagnelo wenlafaksyna (efectin) lek ktory wrocil mi sens do zycia, wyciagnal z najgorszej otchlani. ale tez spowodowal najwieksza w zyciu hipomanie, po ktorej robilem rozne glupstwa - dlatego staram sie tego leku unikac sertralina (setaloft) powodowal lekka poprawe nastroju ale to nie bylo to fluoksetyna (Andepin) jak na razie dla mnie najlepszy. piekna remisja, a z drugij strony nie szaleje. hydroksyzyna - gdy jestem napobudliwy, mam gonitwe mysli przynosi ukojenie lerivion - sporadycznie na sen a tak na marginesie czy wszyscy z was mieli manie gdy w ogole nie brali lekow? bo mi sie wydaje, ze zbyt pochopnie diagnozuje sie chad, gdy ktos ma hipo pod wplywem antydepresantow - sam uwazam sie za taki przypadek Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: jakie leki 02.05.09, 09:04 elfrid , ja od zawsze mam stany maniakalne bez zazywania leków ... Odpowiedz Link
elfrid Re: jakie leki 02.05.09, 10:12 no dlatego w twoim wypadku nie ma watpliwosci co do diagnozy i choroby a pokazalas lekarzowi te artykuły, ze juz u dzieci wystepuje chad; co go niby tak twoj wiek dziwi Odpowiedz Link
bonus1985 Re: jakie leki 02.05.09, 11:07 były przypadki ze dzieci miały 10 lat i już były chore na chad ale to ciezki temat bo diagnoza u mlodziutkich pacjentow jest skomplikowana Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: jakie leki 02.05.09, 12:45 elfrid, jeszcze nie pokazałam mu , bo wizyte mam dopiero za tydzien ... hehe wcale mnie to nie pociesza, ze nie ma watpliwosci co do mojego chad hehe Odpowiedz Link