Dodaj do ulubionych

dobra rada

03.08.08, 00:03
dla wszystkich udzielajacych sie namietnie na tym forum bezdzietnych - zrobcie
sobie dziecko! gdyz najprawdopodobniej w inny sposob swojej fobii sie nie
pozbedziecie i tak juz do konca zycia sfrustrowani bedziecie - to tak jak z
pajakami- aby pokonac lek przed nimi i obrzydzenie najpierw trzeba ich
dotknac...i jeszcze jedno - po co tyle agresji, nienawisci, drwin kierowanych
w strone tych "mamusiek", "bachorow" itd, nie mozna napisac - mam, dzieci,
normalnie, spokojnie.
I tak jak wiekszosc frustracji ma swoje korzenie....paradoksalnie w
dziecinstwie - paradoksalnie dla was poniewaz dotyczy znienawidzonego przez
was okresu przez ktory sami rowniez musieliscie przejsc - i na tym powinniscie
sie skupic, czy przypadkiem sami nie byliscie takimi wlasnie "bachorami" z
ktorymi teraz walczycie - no ale tak czy inaczej - dobry psycholog powinien
pomoc!
Obserwuj wątek
    • karolina331 Re: dobra rada 03.08.08, 10:55
      W taki upał w moherowym bereciku... no i zaszkodziło kobiecinie...
    • nebet Re: dobra rada 03.08.08, 11:49
      badena napisała:
      > dla wszystkich udzielajacych sie namietnie na tym forum bezdzietnych - zrobcie
      > sobie dziecko!
      Udzielaja sie tu takze takie osoby co maja dzieci-jak np.ja. Poczytaj dokladniej forum zanim zaczniesz je uzdrawiac.

> gdyz najprawdopodobniej w inny sposob swojej fobii sie nie
      > pozbedziecie i tak juz do konca zycia sfrustrowani bedziecie
      Dlaczego uwazasz, ze Ci co nie maja dzieci sa sfrustrowani? Ja uwazam-ze sa szczesliwcami! Sa panami wlasnego losu! Spia kiedy chca. Kochaja sie kiedy maja ochote. Spedzaja wolny czas jak im sie zamarzy! Nie to co dzieciate todziny-rano mleko, kaszka. Potem obiad. Po poludniu odrabianie lekcji, karmienie mlodszych pociech. Mycie, czytanie, odpowiadanie na miliony pytan, przewijanie, karmienie, pranie, szykowanie, szczepienia.....bleeeeeee....
      Uwazam-ze to raczej dzieciate matki sa sfrustrowane tym-ze nie maja czasu dla siebie a ich wolnosc jest gruuubo ograniczona!

> - to tak jak z
      > pajakami- aby pokonac lek przed nimi i obrzydzenie najpierw trzeba ich
      > dotknac...
      Ale moze oni nie chce sie oswajac, pokonywac leku i obrzydzenia? Moze takie zycie im pasuje?
      Ja "dotklam" 2 razy-mam 2 dzieci-i co? I nadal nielubie dzieci. Obce mnie przyprawiaja o mdlosci.
      Cos ta Twoja teoria kiepska. I jakas malo praktyczna.

> i jeszcze jedno - po co tyle agresji, nienawisci, drwin kierowanych
      > w strone tych "mamusiek", "bachorow" itd, nie mozna napisac - mam, dzieci,
      > normalnie, spokojnie.
      Wg mnie tu jest normalnie. Za to na forach dzieciowych-oj tam sie dzieje. Od zdrobnien i slodkosci obiad sie cofa.
      A agresje kobiet w ciazy-matek z wozkami-ktore sie zachowuja jak swiete krowy? Prosze Cie. 100 razy wole towarzystwo wyspanej, wyluzowanej niedzieciowej kobiety, ktora ma czas by przeczytac ksiazke i isc do kina (niekoniecznie na kolejna produkcje Dysneya) niz dzieciata mamuske, ktora nie wychodzi poza tematy karmienia, pediatry i porzadkow domowych.

> I tak jak wiekszosc frustracji ma swoje korzenie....paradoksalnie w
      > dziecinstwie - paradoksalnie dla was poniewaz dotyczy znienawidzonego przez
      > was okresu przez ktory sami rowniez musieliscie przejsc - i na tym powinniscie
      > sie skupic, czy przypadkiem sami nie byliscie takimi wlasnie "bachorami" z
      > ktorymi teraz walczycie - no ale tak czy inaczej - dobry psycholog powinien
      > pomoc!
      No prosze. Jak Ty je wszystkie juz znasz! To takie polskie-oceniac powierzchownie i krytyka-wypominac krytyke.
      • gringo68 karolinki nie przekonasz 03.08.08, 15:08
        złapała chłopa z odzysku i wszystkie siły poświęca na utrzymanie go
        przy sobie, zwłaszcza że lata lecą, a konkurencja nie śpi, gdzie tu
        jeszcze czas i ochota na dziecko gdy trzeba lifting robić i cellulit
        naciągać...
        • twojafantazja Re: karolinki nie przekonasz 04.08.08, 17:55
          Wiesz co,lepiej opisz swoje piękne wakacje z dwulatkiem w nosidle,na pewno to
          jest bardzie fascynujące niż jakaś Karolinka smile
        • daria_nowak Re: karolinki nie przekonasz 08.08.08, 07:13
          Zaleciało mi tu prymitywem.
          gringo68, a nie wstyd ci pisać takich rzeczy na forum? Przecież się kompromitujesz.
        • karolina331 Karolinka 08.08.08, 11:56
          ma twoje wywody w nosie.
    • twojafantazja Re: dobra rada 04.08.08, 17:48
      Czyli jak ktoś jest na ten przykład homofobem,to powinien sam się zadać z jakimś
      przystojnym mężczyzną,aby pozbyć się fobii?
      A jak ktoś ma fobię na punkcie brudu i syfu powinien przez miesiąc nie sprzątać?
      • sibeliuss Re: dobra rada 07.08.08, 13:47
        Homofobia to często kryptohomoseksualizm.
    • daria_nowak Dzięki! 04.08.08, 18:52
      dzięki ci wspaniały człowieku! Niniejszym mnie 'uzdrowiłaś'! Dzięki twojemu
      postowi zrozumiałam, ze jestem w błędzie! Teraz idę produkować! Mam nadzieję na
      bliźniaki!

To się leczy? Takie wpieprzanie się w cudze życie? Czy zwyczajnie odpowiada
      chamsko, bo tłumaczyć nie widzę sensu (archiwum by przejrzała) i ma się święty
      spokój?
      • karolina331 A tak w ogóle 08.08.08, 12:00
        To BARDZO LUBIĘ Twój blog, Dario.
        A czarownice zbieram. Wiszą w łazience, bo tam mi się najlepiej
        myśli w kąpieli z ziół i przy świecach.
        • daria_nowak Re: A tak w ogóle 16.08.08, 09:58
          Miło to czytaćsmile Zwłaszcza, gdy ma się chwilową niemoc twórcząsmile
          Poczułam się zmobilizowana do nowej notkiwink
    • joy76 Re: dobra rada 04.08.08, 20:37
      badena, ponieważ mam dziecko, uważam,że wszyscy, którzy nie chcą mieć dzieci,
      nie powinni ich mieć. piszę to z całą odpowiedzialnością. gdyby ludzie
      rozmnażali się świadomie,dzieci również wychowywane byłyby świadomie i zapewne z
      większą tolerancją dla świata więc zakładam,że byłoby o wiele mniej takich
      jadowitych ignoranckich postów jak Twój. czy teraz ja mam Ci zalecić
      sterylizację żebyś wyleczyła się z fobii skierowanej na bezdzietnych?
    • badena Re: dobra rada 06.08.08, 17:52
      dobrze wiem ze sa tu tacy ktorzy maja dzieci (czesto "wpadkowe" zreszta), -
      lecz nie do nich kierowany byl post - chyba jasno okreslilam adresata? nie
      zmienia to rowniez faktu ze zniesmaczona jestem reakcja na dzieci w postaci
      mdlosci...- ale to pozostawie bez komentarza.
      moj post byl czysta prowokacja - ciekawa bylam reakcji, argumentow, formy i
      tresci wypowiedzi. I nie ma w nim nic z krytyki ( a juz na pewno nie w polskim
      stylu)- ja nie oceniam - postawilam tylko pewna teze. Ignorancja? a na jakiej
      podstawie taki wniosek? z tematem szeroko sie zapoznalam. jadowitosc - bez
      przesady. Zarzucilam wam fobie a wiec "nieuzasadniony lęk przed czymś lub przed
      kimś albo wstręt, niechęć do czegoś lub kogoś" - czy wasze wypowiedzi nie
      potwierdzaja takiego sadu? czym innym jest wasza postawa? A uzasadnienie w stylu
      - ze dzieci przeszkadzaja w przeczytaniu ksiazki, ze nie mozna isc do kina, ze
      nie mozna sie kochac, planowac czasu - i to pisze osoba ktora ma dzieci?to
      faktycznie - wspolczuje.
      moim skromnym zdaniem sa inne powody dla ktorych sie nie czyta ksiazek i nie
      chodzi do kina - a moze po prostu sie nie chce...a moze tak fajniej jest ciagle
      siedziec na forum...to rowniez zabiera bardzo duuuzo czasu - od czasu do czasu
      polecam nieco ambitniejsza lekture. Tyle ode mnie.
      • joy76 Re: dobra rada 06.08.08, 18:45
        nie odniosłam wrażenia,żebyś jasno dookreśliła adresata...
        resztę wypowiedzi pominę - poszukam ambitniejszej lektury
        • des4 Re: dobra rada 06.08.08, 21:35
          z Bogiem, czytaj Dostojewskiego, masz przecież dużo czasu...
          • joy76 Re: dobra rada 07.08.08, 21:04
            des, akurat w dostojewskim nie gustuję. i nie bardzo wiem,skąd masz pojęcie o
            moim wolnym czasie...ale widocznie wiesz lepiej
            • nebet des4 pisal do badena :-) 08.08.08, 09:36
              Ja tak to zrozumialam-to nie bylo do Ciebie smile
      • karolina331 badena 08.08.08, 12:02
        WSZYSTKO JEST AMBITNIEJSZE od twoich postów.
        Nawet komiks o Koziołku Matołku.
    • joy76 nebet 16.08.08, 09:45
      dzięki za sprostowaniewink ja też sie zdziwiłam ale dałam po bandzie i odebrałam
      personalniewink mea kulpa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka