karlan1981 03.11.09, 11:16 Dziewczyny czy mozecie polecic mi krzeselko do karmienia. Julek ma 8,5 msc (6 msc korygowanych)jescze nie siada sam ale nasza rehabilitantka mowi, ze juz wkrotce zacznie siadac. Julek jest dlugi,ale chudziutki. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Tunelinda ma takie 03.11.09, 12:29 z którego dziecię nie wylezie, w którym mu się wygodnie siedzi (miękkie siedzenie i duży podnóżek) i które ma szeroki blat (przydaje się przy lepieniu plasteliny i malowaniu farbami). Nie mogę sobie przypomnieć marki, ale może nas wspomoże My natomiast mamy najtańszy model chicco i nie polecam: siedzisko ma po bokach strasznie dużo zakamarków, w które włazi jedzenie i "rzigi" (nie do domycia, nawet pałeczkami do uszu), a do tego mały podnóżek i wąski blat. Kiedyś mi się wydawało fajne, ale zmieniłam zdanie. Jakby nie to, ze młoda powoli zaczyna z nami siadać do normalnego stołu, to bym chyba kupiła inne... Odpowiedz Link
yoshi25 Re: Tunelinda ma takie 03.11.09, 12:38 Mamy takie: www.allegro.pl/item792026004_krzeselko_do_karmienia_arti_betty_wysylka_gratis.html Mała jeszcze nie siedzi,ale u brata się sprawdza. Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: krzesełko do karmienia 03.11.09, 12:45 my mamy to www.allegro.pl/item791233252_fisher_price_precious_planet_krzeselko_s_k.html sprawdza sie od poczatku. w pierwszych tygodniach uzytkowania mlody nawet w nim zasypial w czasie karmienia i nie bylo z tym problemu bo mozna bardzo ladnie rozlozyc do pozycji pol-lezacej. Odpowiedz Link
wiwika12 Re: krzesełko do karmienia 03.11.09, 13:11 Tez mam fisher price - fajne kolorowe, miękkie siedzisko z 3 pozycjami odchylenia i dość duży stolik. Mi bardzo odpowiada - minus to gabaryty (w małym mieszkaniu to może byc problem bo składa się minimalnie) i cena, ale to można obejść na allegro. Odpowiedz Link
marta_g7 Re: krzesełko do karmienia 03.11.09, 13:53 A to dziecko nie musi samo siedziec? Odpowiedz Link
super.wilczyca Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 08:01 Ja mam takie - Wiki dostała na chrzciny. Zaczęła jeść w nim dopiero jak pewnie siedziała, później był etap dobrego siedzenia, a po jakimś czasie jak już nie chce jeść - po 5 łyżeczkach wychodzi z niego. Więc generalnie dostałam to korzystam, ale nie polecam bo dziecię samo wychodzi. Później może stolik się przyda. www.allegro.pl/item792276397_wielofunkcyjne_krzeselko_krzeslo_do_karmienia.html Odpowiedz Link
mamaolisia Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 08:50 My mamy takie.. www.allegro.pl/item793998591_krzeselko_do_karmienia_baby_mix_kolory_prezent.html Oliś dostał na chrzciny , nie narzekam , ma wiele pozycji, łatwo się go czyści .... Odpowiedz Link
ewelajnawrocek Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 09:52 Polecam Baby design, ma 3 pozycje odhcyłu i jka moj nie siedzial to go sadzałam na tej 3 pozycji, byl naparwde odchylony, bardzij niz w lezance chyba. Odpowiedz Link
mamusia_fasolki Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 11:52 a w tym baby design cerata nie odparzy malucha ani się nie zsunie po niej? Zastanawiają mnie dwa modele, może ktoś pomoże podjąć decyzję sklepy.allegro.pl/item802387559_babylove_ostatnie_2_szt.html sklepy.allegro.pl/item796464948_nowe_krzeselko_baby_design_pepe_dostawa_gratis.html Odpowiedz Link
ewelajnawrocek Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 14:52 Co do baby design ja mam chyba nowszy model, taki w owieczki. Mam w nim wkladke wiec na arzie nie dotyka ceratki. U nas ceratki musiała byc bo mały rzyga i trzeba cos co sie szybko umyje. Odpowiedz Link
szczur.w.sosie brevi slex 04.11.09, 19:41 A my mamy takie www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/la-pappa/slex.html Odpowiedz Link
iwona_mama_martynki Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 11:56 My mamy Chicco Polly: allegro.pl/item791357199_krzeselko_do_karmienia_chicco_polly_2010_starlette.html Zaczęliśmy używać zanim mała jeszcze dobrze siedziała (ustawienie w pozycji półleżącej). Wygodne dla dziecka, dobrze się czyści, a co najważniejsze w małym mieszkaniu, po złożeniu zajmuje naprawdę mało miejsca (mieści się za drzwiami w kuchni). Mam nadzieję, że będzie dalej dobrze służyło. Odpowiedz Link
dokaweja Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 14:31 Sprawdzone na dwóch dzieciach Dla mnie jest super, jeździ z nami wszędzie (możliwość łatwego demontażu), bardzo lekkie, zajmuje mało miejsca, nie ma problemów z czyszczeniem, nie zamieniłabym jego na żadne modne cudo, ale już mała wyrasta (ma 2,5 rok i gdyby nie MPDz posadziłabym ją przy stole na zwykłym krześle, tak jak jej starszą siostrę) i ciężko się z nim rozstać Wygodne i praktyczne, moje ma blat, nie wiem dlaczego nie ma na tym zdjęciu: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00069725 Odpowiedz Link
fryzzia Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 21:06 nam rehabilitantka polecila bebe confort omega . tylko one strasznie drogie . my kupilismy uzywane za 100pln sprawdza sie super Odpowiedz Link
zurawska.barbara Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 21:34 my mamy takie: www.2o2.pl/p,pl,0577,krzeselko-do-karmienia-galileo-coneco.html nie narzekam, ale dziecko siedzi w jednej pozycji, nie odchyla się oparcie, jednak jestem zadowolona, łatwo się myje, ma podwojny blat, więc jeden na co dzień a drugi od swięta, jest lekki dość i łatwo się składa więc czasem zabieramy na imprezy do rodziny bo maly w nim lubi siedzieć i jest grzeczny, można na różnych wysokościach dziecko umieścić, albo żeby był wyżej i wygodnie się karmiło, albo niżej na wysokości stołu, może się kołysać albo stać stabilnie, i chyba nie jest jakieś specjalnie drogie. Stasiek w nim je, bawi sie, rysuje. Ja drugi raz kupiłabym takie samo. A, pasy pieciopunktowe. Odpowiedz Link
kala0621 Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 22:07 www.akces-med.com/pion_dalmat.html kala0621@gazeta.pl Kuba 1997 Alan 2006 Marysia 2007 Odpowiedz Link
kala0621 Re: krzesełko do karmienia 04.11.09, 22:10 takie mamy ale jet strasznie ciezkie ale córka zadowolona cos mi tam wklejanie nie wyszło Odpowiedz Link
lazy_lou Re: krzesełko do karmienia 05.11.09, 01:19 mielismy chicco mamma- za naszych czasow hit i mega polecane przez wszystkie "mamo, to ja" i inne gazetki "mamusiowe" o czym dowiedzialam sie po roku uzywania bo kupilam uzywke od znajomej. na allegro niedrogo smigaja. polecam przy czym starsze modele sa lepsze bo maja kolka w 4 nogach, pozniejsze tylko w tylnych- wygodnej potem dziecia dosunac do stolu. Odpowiedz Link
jak47 Re: krzesełko do karmienia 05.11.09, 01:42 a my kupiliśmy na allegro sweet baby, boskie za 200 zł; ma wszystko to co mają te za 500-600 zł i do tego świetnie wygląda Odpowiedz Link
karlan1981 Re: krzesełko do karmienia 05.11.09, 11:14 Bardzo dziękuje wszystkim za cenne rady i wskazowki Mam jeszcze jedno pytanie czy dzieci nie odparza ceratowa tapicerka? Julek potrzebuje bardzo duzo czasu na zjedzene malego sloika obiadu ok 1godz. Pozdrawiam Odpowiedz Link