Dodaj do ulubionych

Prezes w biegunce

30.12.09, 09:30
witajcie,

nie mam czasu duzo pisac, ale moj prezesso ma biegunke juz 4 dni..nie wiem
od czego i nie wiem jak mu dupsko "zatkac". Czytalam o kleiku na wodzie,
cos jeszcze?
Obserwuj wątek
    • szalicja Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 09:59
      W aptece można kupić kleik marchwiany w buteleczkach, Hipp'a. Tam jest dokładnie
      napisane w jakich dawkach podawać. To jest zdaje się od 4 miesiąca życia. Można
      też Smectę, ale to jak dla mnie jest niejadalne. Czasem podawałam mieszając z
      sokiem, zamiast z wodą. Powinnaś też uzupełnić elektrolity. Możesz więc kupić
      Orsalit. To jest taki napój o owocowym smaku. Nie wiem tylko, od jakiego to wieku.
    • mamakubusia9 Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 13:44
      Smecta, moje marchwianki w życiu nie przełknęli
      Kleik albo zwykly ryż i nifuroksazyd, ale to na recepte
    • asik_no Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 14:08
      Biedny Prezes...ale napewno da sobie rade bo to Waleczny Facet! Jesli przy
      biegunce nie ma wysokiej goraczki i innych objawow nie nalezy za bardzo jej
      wstrzymywac,bo organizm sam sie broni i pozbywa sie bakterii z jelit.Skoro to
      trwa juz 4 dni to pewnie biegunka Was pomału opuszcza.Nasza pediata z oddzialu
      zawsze mowi,ze przy biegunce nalezy zwiekszyc ilosc ryzu. Swietnie działa ryż z
      pieczonym albo duszonym jabłuszkiem i banany.Nalezy natomiast unikac warzyw,bo
      pobudzaja jelitka. Aha, jest jeszcze fajne mleko HUMANA HN jest to zbilansowana
      dieta stosowana w biegunkach zawierajaca prebiotyki, zmiksowane banany,sole
      mineralne itp tylko srasznie ciezko to dostac w aptekach. Srobujcie najpierw z
      ryzem i jabluszkiem. Pozrawiam i zycze zdrowka! smile
      • ewelajnawrocek Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 19:14
        Szybkie pytanka:
        jablko surowe czy deserek? po deserku 2 kupy od razu
        marchwianki wypil 30 ml ale tylko dlatego ze nic nie jadł
        kleik na wodzie z bananem bedzie ok?
        ten nifro..cos tam na racepte niestety nie dostalam bez recepty, a nie
        chce swirowac i wzywac lekarza z medicoveru, bo kirczed jest u nas prawie
        co tydzien, bo tydzien temu to ja mialam jelitowke, wczesniej mąż..wiec
        nie mam recepty, lekarka kazala dac 3 ducoflory na dobe
        niestty kupsk jest wiecej niz wczesniej, sa zielone..
        jesc nie chce za chiny..
        co z tym jablkiem? a marchew gotowana? kurde, co mam mu dac jesc? po
        wszystkim srasmile i osrywa ciuchy..dzis dwa razy w sklepie wsadzilam reke w
        gówno sprawdzjac pampersa, matko, jak sie ludziska smiali..
        • asik_no Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 20:29
          Jabluszko najlepsze jest pieczone albo zeby bylo szybciej zwyczajnie uduszone w
          garnku.Obierasz jablka,kroisz w male kawalki,dodajesz troche wody i dusisz az
          sie rozklapcia. Na koniec mozna dodac troszke cynamonu zeby nie bylo mdle. Jesli
          poradzi sobie z pogryzieniem ryzu to rozgotuj zwykly ryz a jesli nie to moga byc
          platki ryzowe albo kleik. Uduszone jablko wymieszaj z tym ryzem i sprobuj podac
          Prezeskowi chociaz pare lyzeczek.Moze mu to posmakuje.W miedzy czasie bananek i
          deserek jagodowy ze sloiczka,biszkopty.Teraz w biegunce trendy sa takie ze nie
          zmusza sie dzieci do jedzenia. Musi tylko pic cokolwiek. A jesli chodzi o ten
          Nifuroksazyd to poczekaj z nim narazie....to nie jest obojetny lek. Sprobuj
          poszukac tej Humany HN moze akurat w Twojej okolicy bedzie smile
    • ewelajnawrocek Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 20:34
      Zrobilam kleik na wodzie, z bananem i tartym jablkiem, zjadl ok 100 gr,
      glodny był, i zaraz po tym kupa, ale zolta i twardsza, w nocy dam an
      spiocha tego obrzyda marchewkowego, rano sinlac.
      Mam nadzieje ze to nie alergia.
      • asik_no Re: Prezes w biegunce 30.12.09, 20:40
        Dzielny chlopczyk! Lepiej karm go czesciej a mniej,bo jak brzuszek chory to moze
        nie poradzic sobie z trawieniem wiekszej ilosci pokarmu i dlatego dziecko
        odruchowo broni sie i odmawia jedzenia.Ryz do kazdego posilku i bedzie o.k
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka