Dodaj do ulubionych

Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie

19.04.11, 20:27
CO prawda problem nie dotyczy wcześniaka, ale wy pewnie macie namiary na bardzo dobrych specjalistów w różnych dziedzinach. Chodzi i dziewczynkę urodzoną o czasie w lutym. Na badaniu tym w szpitalu wyszlo coś nie tak z uszkami. Teraz malutka miała robione jakieś dokładniejsze badania - niestety nie wiem jakie konkretnie - w każdym razie raz lekarz stwierdził, że całkowicie nie słyszy, raz, że nie słyszy wysokich dźwięków. Jakiegoś jednego badania nie mogli dziś zrobić bo dziewczynka nie chciała spać, a tego ponoć badanie wymagało. Rodzice dziewczynki załamani, sami już nie wiedzą co z ich dzieckiem. Czy możecie polecić naprawdę dobrego specjalistę który rzetelnie przebada dziecko i postawi trafną diagnozę? Chodzi o W-wę. Oczywiście prywatne gabinety też wchodzą w grę.
Obserwuj wątek
    • judyta789 Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 19.04.11, 21:13
      Polecam dr. Radziszewska.
      przyjmuje przy ul. Siennej 60, trzy
      razy w tygodniu – worek, środa, czwartek.
      Rejestracja audiologiczna: 728 871 838.
      Terminy są krótkie

Dorota,mama Tomka,Roksanki,Sandry i Nikoli (26tc, 700g)
      Blog Nikoli
      nikolasingh.blog.onet.pl/
    • annafelczerek Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 19.04.11, 21:42
      To badanie we śnie, to badanie słuchu metodą otoemisji. Mój synek w Warszawie miał to badanie robione w CZD. Nie wiem czy oprócz szpitali, można je zrobić jeszcze gdzieś. W wypadku małych dzieci otoemisja daje chyba najbardziej precyzyjne dane na temat funkcjonowania słuchu. Myślę, że bez wyników badania laryngolog nie postawi diagnozy. Choćby był nie wiem jak dobry nie jest jasnowidzem.

Pozdrawiam
      Anka
      • asiaiwona_1 Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 19.04.11, 21:47
        to badanie we śnie będą robić - tylko tak dla zobrazowania sytuacji napisałam, że dziś było niemożliwe do zrobienia. Rodzice martwią się tym, że po jakimś jednym badaniu wyszło, że mała wogóle nie słyszy, a po innym, że nie słyszy tylko wysokich dźwięków. Rozbieżność dość znacząca... Dzięki za namiary, przekażę rodzicom. Jak będę coś więcej wiedziała to dam znać.
    • dorci741 Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 20.04.11, 00:56
      Przekaż rodzicom, żeby zajrzeli na forum "Zaburzenia słuchu i mowy".
      Najlepszym ośrodkiem w diagnozowaniu i leczeniu niedosłuchu jest IFiPS - dawniej ulica Pstrowskiego, teraz AK Kampinos. Można też spróbować na Konwiktorskiej w Medincusie.
      Oczywiście z niedosłuchem nie ma na co czekać, tylko jak najszybciej diagnozować i ewentualnie aparatować, czy implantować. W tej sytuacji każdy miesiąc ma znaczenie.

• gojapio Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 21.04.11, 12:37
        Cześć AsieńkoIwono! smile
        tak jak mówią dziewczyny - niech zajrzą do nas na Zaburzenia Słuchu. W Wawie tak naprawdę są dwie szkoły - jedna - "aparatofilna" (dr Radziszewska, Sienna, ewentualny implant - na Banacha), druga - "implantofilna" (Kajetany). Kajetany przyjmują prywatnie na Konwiktorskiej (Medincus) - mają świetny sprzęt i co ważne można u nich prywatnie zrobić ABR (to badanie we śnie - coś nie wydaje mi się, by to była otoemisja - ABR to chbya nie jest jej synomim, ale nie wiem - mimo mania niesłyszącego dziecka nigdy nie wnikałam w techncizne szczegóły) o 22 (w piątki) - co jest ważne, w kontekście usypiania dziecka - o 22 większa szansa niż o 9 rano smile
        • annafelczerek Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 21.04.11, 12:50
          > ABR (to badanie we śnie - coś nie wydaje mi się,
          > by to była otoemisja - ABR to chbya nie jest jej synomim

Oj, masz absolutną rację! Pomyliłam nazwy. Sorki.

Pozdr.
          Anka
        • asiaiwona_1 gojapio 21.04.11, 16:09
          no proszę - jakie spotkanie smile Dzięki za rady - wszystkie przekazuję rodzicom. Mam nadzieję, że szybko się wszystko u nich wyjaśni i w końcu będzie diagnoza i leczenie...
          • asiaiwona_1 Dobre wieści 13.05.11, 12:27
            Chciałam tylko napisać, że znajomi zrobili już te wszystkie koniecznie badania - łącznie z tym co to dziecko musiało spać i wynik jest taki, że na oba uszka ich córeczka słyszy dobrze smile Nie mam pojęcia skąd wcześniej tak odmienne diagnozy. W każdym razie dzięki za polecenie lekarzy i forum smile
    • jaan23 Re: Polećcie b. dobrego laryngologa w W-wie 11.07.11, 11:42
      Jeśli mogę polecić fachowców, którzy rzeczywiście pomogą, to polecam Medincus. Jeśli nie wiadomo co dolega i inni lekarze sobie nie radzą, to tam pomogą. Ja miałem problem z pogarszającym się słuchem. Nie był to błyskawiczny zanik, ale z roku na rok gorzej słyszałem i było to odczuwalne. Chodziłem po różnych szpitalach i trafiłem po drodze do wielu lekarzy, jednak dopiero po wizycie w Medincusie u dr Ratyńskiej sprawa się wyjaśniła i jestem w trakcie leczenia. Przed gabinetem poznałem panią, która miała także problem ze słuchem i podobnie jak ja odwiedziła wcześniej wiele placówek i dopiero w Medincusie rozpoczeła prawidłowe leczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka