Dodaj do ulubionych

ewa-mamazosi

21.06.11, 08:51
Ewo, czy jesteś z Białego - tak wnioskuję z Twojego posta w innym wątku? Ja jestem z Suwałk, małe rodziłam w PSK w Białym, jeździmy do różnistych poradni w Białym. Jeżeli chcesz odezwij się do mnie na maila: jasminum2@vp.pl
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • eda321 Re: ewa-mamazosi 21.06.11, 11:24
      Przepraszam, że się wcinam w wątek ale przeczytałam że jeździcie do różnych poradni do Białegostoku. Może jeździcie też do p. neurolog Śmigielskiej-Kuzia? Jeśli tak, to jaką masz o niej opinię?
      • ewa-mamazosi Re: ewa-mamazosi 21.06.11, 12:14
        nie znam tej pani. My jeździmy do dr Wołk.
      • joann.a1974 Re: ewa-mamazosi 21.06.11, 12:27
        hej, my też do dr Wołk jeździmy smile
        • sylwia_szymanska Re: ewa-mamazosi 09.06.12, 20:05
          Ja też pojechałam do dr Wołk z moim Andrzejkiem (ma padaczkę) , na wizytę prywatną. Te napady po leczeniu u Dr Wołk ustąpiły smile
    • ewa-mamazosi Re: ewa-mamazosi 21.06.11, 12:16
      joann.a1974 my mieszkamy w Białymstoku , ale jeszcze jakiś rok jak Zośkę postawimy na nogi, chociaż i tak świetnie sobie teraz radzi. A potem przeprowadzamy się do ...........Suwałk. Bo i mamy blisko i będzie komu małej popilnować. Ja tez rodziłam w PSK i też Zosią zajmował się dr Alifier do tej pory mam z nim kontakt i dzwonie jak coś nowego wyjdzie. Ne pewno będziemy jeździć do Białego do neurologa i audiologa, ale mam nadzieję, że z niektórych poradni już nas wypiszą. Ale jeszcze cały rok to trochę czasu.
      • ewa-mamazosi Re: ewa-mamazosi 22.06.11, 21:23
        hej joann.a a kiedy teraz będziecie i dr Wołk? My mamy wizytę 3 sierpnia. Mam nadzieję że wtedy zezwoli Zośkę wreszcie zaszczepić, miałyśmy odroczone szczepienia na pół roku, i najwyraźniej małej to służy, bo nawet katarku nie miała, a chodzimy do dsk bardzo często ostatnio nawet codziennie na rehabilitację i w ogóle. Ale z vojty będziemy już schodzić i przechodzić na ndt, bo rehabilitantka nie widzi już potrzeby ćwiczyć Zosię tą metodą. Wszystko jest ok. Dziś wreszcie wypisali nas z poradni preluksacyjnej. Tak samo neurochirurg powiedział, że super się rozwija na to co przeszła i wystawił skierowanie na usg główki, mamy 28. i jak zwykle boję się jak cholera. Na pewno odezwę się do Ciebie na meila ale ostatnio nie mam na nic czasu. Dzisiaj się nalatałam do lekarzy. Byłyśmy też u pediatry i zważyć Zosię waży dokładnie 6500. Zuch dziewczynka. Dzisiaj zjadła zupkę marchewkową w 10 min. Wczoraj zajęło nam to 40 ale może że to pierwszy raz był. Muszę przystopować, bo w marcu Zosia będzie miała rodzeństwo i niestety muszę uważać. (jakoś szybko i nieplanowanie nam to wyszło, ale będzie ok. i dlatego będziemy m.in musieli do Suwałk się przeprowadzić). Chociaż lekarz kazał normalnie żyć to gdzieś tam w środku tak właśnie czuję z tym uważaniem. A teraz czekają nas jeszcze wędrówki przez pół miasta do logopedy. Ciekawe co on będzie robić z nierozmawiającym dzieckiem, chyba z nią gugać. pozdrawiamy.
        • joann.a1974 Re: ewa-mamazosi 30.06.11, 22:09
          hej Ewo, przepraszam, że dopiero się odzywam, ale tu zadziałała zasada, że jak raz coś się odłoży, to już potem odkłada się samo smile
          My wizytę u dr Wołk mamy 22 sierpnia. A do logopedy to też chodzimy - w zasadzie zaczęliśmy w czerwcu, kontynuacja ma być od września - w specjalnym ośrodku szkolno-wych. -będziemy mieć to w "pakiecie" różnych zajęć ( ile wreszcie uda mi się tę opinię o potrzebie wczesnego wspomagania w ppp wyżebrać ;-( ) Ja tez się zastanawiałam po co takie zajęcia Hance, jak jeszcze ona nawet sylab nie paplała. Ale okazały się super - logopedka pokazała nam różne formy metody werbalno-tonalnej, jak i co z Hanką gadać i śpiewać smile Masaż buziaka i takie tam. No i żeby było śmiesznie, to wieczorem po tym spotkaniu Hanka zaczęła fajnie jakieś sylaby szczebiotać smile w cuda nie wierzę, zbieg okoliczności, ale myślę, że nie bez znaczenia są te różne ćwiczenia.
          Gratuluję kolejnego maluszka w drodze ! Oj ciężko ci pewnie trochę z jednym maluszkiem czekać na drugiego, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Suwałki nie są takie złe do życia smile tylko do tych poradni trochę mnie wkurza, że daleko.
          Pisałaś o wstrzymanych szczepieniach Zosi ? U nas pierwszy neurolog, do którego trafiliśmy (chyba jakaś Łabudź w Śniadeckim) na moje pytanie o szczepienia odpowiedziała, że ona nic do tego nie ma, to pediatra albo neonatolog decyduje... My poszliśmy całą serią szczepień wg wieku korygowanego, tak nam dr Kulikowska jeszcze w PSK radziła. Trzymaj się dzielnie smile
          Pozdrawiam,
          • ewa-mamazosi Re: ewa-mamazosi 01.07.11, 09:53
            Cześć Asiu, byłyśmy u tej logopedy, jakaś taka dziwna babka, myślała, że jak powie A to Zosia za nią powtórzy, a ona najzwyczajniej ją olewała. Gada kiedy chce a nie kiedy jej każą. Już wcześniej chciałam się Ciebie zapytać, czy są jakieś poradnie do których chodzicie w Suwałkach, czy do wszystkich jeździcie do Białegostoku? (Jak często wychodzi wam taka jazda?) Bo właśnie takie jeżdżenie to u nas nie koniecznie wchodzi w grę. No na pewno będziemy tu przyjeżdżać do dr Wołk i do audiologa ale to raz na 4-5 miesięcy. No i pewnie neonatolog nam zostanie i to chyba wszystko. Logopedę będziemy mieli w takim samym ośrodku dla dzieci z wadą słuchu (ale to ja i tak wiem, że ten słuch małej się jeszcze poprawi, i że za rok zejdziemy z aparatów). Do okulisty musimy teraz się pokazać jak Zosia skończy roczek czyli gdzieś w grudniu. I jeszcze chciałam się zapytać o rehabilitację, czy gdzieś ze swoją Haneczką w Suwałkach chodzisz? Co do drugiej ciąży to jestem teraz przerażona, jest zagrożona i biorę leki na podtrzymanie. Zosi nie mogę nosić, ale jak ja sama z nią w domu siedzę to nie da rady jej w ogóle nie nosić więc staram się ją podnosić jak siedzę, muszę ją przecież karmić. Szok. Tak się bardzo boję, że będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Ale z drugiej strony wierzę, że będzie wszystko ok. Lekarz powiedział, że by się nie denerwować i nie myśleć o tym. I tak staram się robić, ale nie zawsze tak to się da. Teraz mamy z Zosią 3 tygodnie wolnego i wybieramy się na "urlop" do Suwałk(mąż zostaje w Białym będzie chodził do pracy bo u niego z urlopem już krucho a do końca roku jeszcze kupa czasu). od 11 tydzień będziemy u mojej mamy bo ma urlop, a od 17 u teściów na wiosce. Tam przynajmniej będzie komu mała ponosić. Chociaż i tak jest bardzo grzeczna. W lipcu wizyty u lekarzy mamy dopiero od 26 do 29. Właśnie 29 mamy neonatologa. Co do tych szczepień to tak się zastanawiam czy jeszcze nie poprosić o odroczenie, Zosia świetnie sobie bez nich radzi, wychodzimy do ludzi, nawet samo wyjście do dsk do poradni nic jej nie szkodzi (tak przynajmniej było do tej pory). A jeszcze się pochwalę, że po ostatnim usg się poprawiło i neurochirurg wykluczył u Zosi wodogłowie (ja od początku wiedziałam, że mała jego nie ma ale lekarze się upierali). Hura!!! Mamy teraz malutki kryzys z jedzeniem ale to pewnie ząbki dają o sobie znać, ale zupki wcina. No i chyba na coś jest uczulona bo ją na klatce wysypało, i jak wcześniej jej podawałam same jabłuszka to przy oczku miała krosteczki, które po jakimś czasie znikały. Teraz przez parę dni nie będę jej podawać deserków ani soczków bo wszystkie są z jabłkiem i zobaczymy. A tak to chyba wszystko ok, buntuje się przy ćwiczeniach vojtą i pewnie będziemy zmieniać na ndt, tak nawet nasza rehabilitantka radziła i że to dla niej i dla mnie teraz będzie lepiej i przede wszystkim lżej. Pozdrawiamy Was dziewczyny, buźka. Napisz co u Hani.
            • joann.a1974 Re: ewa-mamazosi 01.07.11, 12:02
              Ewo, czy odbierasz pocztę z tego "maila gazetowego" czy masz inny adres ?
              • ewa-mamazosi Re: ewa-mamazosi 01.07.11, 16:09
                nie odbieram gazetowego. mój mail ewuniaja@wp.pl
    • www.naszamarysia.pl Re: ewa-mamazosi 30.06.11, 23:51
      Serdecznie zapraszamy : www.naszamarysia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka