Dodaj do ulubionych

renatamalinowska

30.08.11, 17:44
Hej, jak tam u Ciebie czas mija?
Myślę o Tobie często i o Twoim synku.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • renatamalinows Re: renatamalinowska 30.08.11, 18:08
      Hej! Czas nam mija bardzo szybko. Czekamy na pomniczek który powinien być na dniach. Codziennie zaglądam na forum ale teraz udzielam się na forum kwietniówki 2012 bo termin porodu na 16 kwietnia. Życie trwa dalej więc staramy się żyć jak wszyscy. Mamy nadzieję, że nasz aniołek patrząc na nas z góry jest szczęśliwy, że pozwoliliśmy mu odejść. No i liczymy na to, że wstawi się tam na górze za swoim młodszym rodzeństwem, i że tym razem wszystko będzie dobrze. Dziękujemy za pamięć. Pozdrawiam
      • zbiszkopcik Re: renatamalinowska 30.08.11, 18:20
        No to bardzo sie ciesze,ze spodziewasz sie dzidziusia smile
        Oby tym razem bez komplikacji i ze szczesliwym zakonczeniem smile
        Ja mam wrazenie, ze Adas opiekuje sie Zuzanka i strzeze jej, a czasem podpuszcza do figli smile
        • renatamalinows Re: renatamalinowska 30.08.11, 18:29
          Mam nadzieję, że i u nas tak będzie przecież Krystianek będzie o rok starszym aniołkowym bratem smile
          • brzanka7 Re: renatamalinowska 30.08.11, 20:07
            Też o Was często myślę. Cieszę się bardzo, że spodziewasz się dzidziusia. Mocno, mocno trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko odbyło się bez komplikacji.

Ania
            • zdunia1979 Re: renatamalinowska 30.08.11, 22:02
              Życzę wszystkiego najlepszego i wierzę,że tym razem przy pomocy brata Aniołeczka wszystko będzie dobrze!
      • eda321 Re: renatamalinowska 31.08.11, 11:08
        Gratuluję dzidziusia i też trzymam kciuki aby już było dobrze
      • joann.a1974 Re: renatamalinowska 31.08.11, 12:01
        wiesz, te Małe Aniołki to potrafią cuda czynić, mają jakieś dobre układy Tam Na Górze smile Jak patrzę na swoją Hankę, to czuję, że bez Poli i jej 'znajomości" tak lekko nie byłoby... Ja też trzymam mocno kciuki za Ciebie, oby wszystko dobrze się działo, pozdrawiam serdecznie,
    • ada-15 Re: renatamalinowska 31.08.11, 11:16
      Teraz na pewno będzie wszystko dobrze, bo nad maleństwem czuwa jego braciszek aniołek.
    • renatamalinows Re: renatamalinowska 31.08.11, 11:26
      Obyście dziewczyny miały rację. Lekarz też pociesza, że taka wada jest przypadkowa i jest małe prawdopodobieństwo wystąpienia po raz kolejny ale wiadomo jak to my rodzice cały czas przeżywamy. Przed nami badania genetyczne płodu ale wiadomo one i tak wszystkiego nie pokarzą sad. Boję się jeszcze, żeby nie powtórzył się wcześniejszy poród bo teraz gdy wiem co oznacza wcześniactwo nie życzyła bym tego nawet największemu wrogowi. Ale za to teraz w domu tylko gotuję bo mąż mi na więcej nie pozwala (nawet łóżka nie mogę pościelić) więc odpoczywam, odpoczywam i odpoczywam. Trzymajcie za nas kciuki.
      • misiekjasiek Re: renatamalinowska 31.08.11, 11:43
        Renia, mąż ma rację, odpoczywaj i myśl o dziecku. Trzymam kciuki za to, żeby wszystko było ok.
        -----
        Justyna & Jaś (1740 g) i Michaś (1540 g) 31 tc, ur. 10.2009 r.
    • renatamalinows Re: renatamalinowska 18.03.12, 19:15
      Cześć dobre duszyczkismile
      Jestem z jednej strony bardzo szczęśliwa bo właśnie skończył się 36 tydzień ciążysmile.
      Niestety w tej ciąży miałam dużo badań i wyszło kilka nieprawidłowościsad. Tak więc od 21 tygodnia wiemy, że nasz kolejny synek ma ubytek w przegrodzie międzykomorowej oraz powiększone miedniczki nerkowe. Niestety jedna miedniczka bardzo szybko rośnie i jest zagrożeniem dla nerki i dlatego będę miała cesarkę na przełomie 37/38 tygodnia. Na szczęście Tymek bardzo ładnie rośnie (w 35 tygodniu - 3200) więc o wcześniactwo się już nie obawiam. Będę miała cc 29 marca więc proszę o trzymanie kciuków. A i nie będę rodziła u siebie tylko w klinice w Policach, żeby w razie czego nie trzeba było małego nigdzie przewozić.
      • aga.n.f Re: renatamalinowska 18.03.12, 19:43
        Renata, mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze, ze po urodzeniu się maluszka okaże się, że to niegroźne anomalie, które nie będą musiały być poddawane leczeniu. Takie z serii "wot, taka jego uroda".
        Oby.
        Kciuki z całych sił za Was.
        • wyspa-ela Re: renatamalinowska 18.03.12, 20:26
          będę trzymała kciuki smile i dopisuję się do aga.n.f że będzie "taka jego uroda" wink
          • zdunia1979 Re: renatamalinowska 18.03.12, 20:43
            Renatko kciukasy są oczywiście zacisinięte bardzo mocno! smilesmilesmile

Pozdrawiam serdecznie i ściskam bardzo mocno!!!!
      • zbiszkopcik Re: renatamalinowska 18.03.12, 21:09
        MaM nadzieje, ze bedzie dobrze ze zdrowiem synka smile Strasznie mocno trzymam kciuki !
        Ja bede rodzic na Pomorzanach, jeszcze nie wiem czy bedzie wczesniak, ale tak czy siak, tam chce smile
        Pozdrawiam cieplo !
        • aaalicja2 Re: renatamalinowska 18.03.12, 22:00
          Wiesz Renata,
          ja mam złe wspomnienia i doświadczenia z Polic, wynikłe z wcześniactwa Laury, pielęgniarek itp.
          W Policach jest fajnie bo czysto, schludnie, nowocześnie, łazienka na 2 pokoje itp, ale ewentulnie (tfu, tfu) z maluszkiem jakby coś się działo i musiał leżeć na intensywnej nie możesz być cały czas. Odwiedziny od 13 - 19 i koniec.
          Na Pomorzanach możesz siedzieć 24 h na dobę i to jest naprawdę duży plus.

I pamiętaj że jestem do dyspozycji gdyby wam czegoś w Policach zabrakło, mam naprawdę blisko samochodem.
          Alicja mama Laury (05.07.2010r., 1200gram, 45cm, 30tc, 5,5,6)
          fotoforum.gazeta.pl/5,2,aaalicja2.html
          • renatamalinows Re: renatamalinowska 20.03.12, 11:38
            aaalicja2 cały czas pamiętam o Tobie smile
            Mam nadzieję, ze na intensywną nie będzie musiał iść. W Gdańsku też można było być na intensywnej w wyznaczonych godzinach (12-21). Ja jak na razie po wizycie na patologi mam dość pozytywny odbiór Polic i mam nadzieję, że tak zostanie. Liczę na to, że jak się mały urodzi i go przebadają stwierdzą, że jest zdrów i szybciutko puszczą nas do domu.
        • renatamalinows Re: renatamalinowska 20.03.12, 11:33
          zbiszkopcik to gratuluję!
          Ja na Pomorzany jeździłam na prenatalne ale po 3 badaniach u nich kazali mi jechać na konsultacje do Polic. Tam mnie zostawili na kilkudniowej obserwacji, znają tam temat i dlatego tam.
          • zbiszkopcik Re: renatamalinowska 20.03.12, 13:32
            Podoba mi sie podejscie Pomorzan. Widocznie zdaja sobie spraewe, ze w razie co malego trzeba byloby transportowac i tak do Polic smile
      • eda321 Re: renatamalinowska 19.03.12, 20:59
        trzymam kciuki bardzo mocno. A tak nawiasem też mam Tymka i Błażeja (tylko u mnie odwrotnie bo Tymek starszy)
        • kol196 Re: renatamalinowska 20.03.12, 23:59
          trzymam kciuki żeby wszystko było oksmile
    • zbiszkopcik Re: renatamalinowska 06.04.12, 17:24
      Czekamy na wieści !
      Mam nadzieje, ze nie jest zle !
      • renatamalinows Re: renatamalinowska 07.04.12, 17:37
        Chyba nie będę miała kiedy nadrobić tego tygodnia poza domem bo produkujecie tych wpisów za dużo. Gratulację dla wszystkich rozpakowanych mamusiek!

Tymoteusz urodził się przez cc 29.03.2012 na przełomie 37/38 tygodnia. Dostał 6 punktów, ważył 3180, mierzył 54 cm. ale został potraktowany jak wcześniak. Urodził się z niewydolnością oddechową i potrzebna była pomoc maszyn. Na szczęście szybko "załapał" o co chodzi w oddychaniu i już w 4 dobie był bez tlenu, leżał w łóżeczku i jadł z piersi. Od wczoraj jesteśmy w domu. Wyszliśmy na własne żądanie. Tymoteuszek ogólnie czuje się dobrze, ma prawidłowe wyniki krwi i moczu. Chcieli, żebyśmy zostali w szpitalu do wtorku (w między czasie nic by mu nie robili) a we wtorek (dopiero we wtorek bo są święta) by go przenieśli do innego szpitala bo u nich nie ma urologa. Trochę się zdenerwowaliśmy gdyż mówiono nam, żeby tam rodzić bo małego dokładnie przebadają a okazało się, że chcą go przekazać do innego szpitala. Tak więc wyszliśmy ze szpitala i jesteśmy w trakcie załatwiania konsultacji u nas. We wtorek albo środę będzie miał konsultacje na miejscu.
        Jeżeli chodzi o serduszko nie potwierdzili tamtej wady ale znaleźli inną (zamiast VSD jest ASD), kontrola za 4 miesiące.
        A tak wogóle Tymek to malutki aniołek który jak na razie je i śpi.
    • zbiszkopcik Re: renatamalinowska 07.04.12, 21:03
      Fajnie, ze juz w domu jestescie big_grin Szczegolnie w te piekne sniezne swieta wink
      A do jakiego szpitala chcieli przewiezc malego?
      Jezeli chodzi o serduszko, to dobry jest kardiolog w Koszalinie, w poradni. Terminy tez ma nie jakies dlugie.
      Zdrowka dla mlodziezy wink
      • zdunia1979 Gratulacje!!!!! 07.04.12, 22:07
        Renia gratuluję z całego sercasmilesmilesmile! No Tymuś z tego co piszesz jest boski i tak trzymać!

Wszystkiego najleopszego dla całej rodziny!

(*) dla Aniołeczka
        • kol196 Re: Gratulacje!!!!! 07.04.12, 23:36
          gratuluję donoszenia!!!
          życzę aby okazało sie ze wszystko jest ok.
          zdrowych i wesołych swiąt!!!
          • martha_sz2 Re: Gratulacje!!!!! 08.04.12, 00:11
            Gratuluję maluszka, życzę dużo zdrowia dla niego i dla Ciebie
    • renatamalinows Re: renatamalinowska 08.04.12, 07:50
      Dziękuje! My również życzymy wszystkim Wesołych Świąt!
      Chcieli nas przenieść na Św. Wojciecha. Do kardiologa mamy zamiar chodzić ta gdzie piszesz.
      • eda321 Re: renatamalinowska 09.04.12, 10:16
        gratuluję i życzę zdrowia
    • ada-15 Re: renatamalinowska 09.04.12, 20:31
      Gratuluje i życzę dużo zdrowia dla synkasmile
      • aaalicja2 Re: renatamalinowska 09.04.12, 21:07
        Gratuluję!

W prawie serduszka, jeżeli okaże się coś poważnego, pamiętaj że Karolina B (od Lenki) ma namiary na profesora z Poznania.

Na ul. Wojciecha - szpital, oddział urologiczny i nefrologiczny (dziecięce) podobno w likwidacji, lekarze porozjeżdżali się po innych ośrodkach, a szczecinskie maluchy, te pilne, leżą w Gorzowie sad
    • renatamalinows :) 19.04.12, 09:06
      Chciałam się pochwalić, że Tymka organizm sam sobie poradził z miedniczkami i na usg po świętach wyszło, iż miedniczki są już prawidłowej wielkości! Oczywiście przed nami jeszcze kilka kontroli ale już jesteśmy szczęśliwi. Teraz tylko serduszko sad

Alicja - jako ciekawostka - w Policach się wiele zmieniło od kiedy Wy byłyście na oddziale. Teraz można przebywać z dzieckiem kiedy i ile się chce. Była na sali ze mną mama dziewczynki z 28 tygodnia i siedziała przy malutkiej całe dnie i noce. A jak szłam na karmienie o 21 godzinie to nie było problemu, żeby mąż był przy nas smile
      • verona27 Re: kardiolog 19.04.12, 12:02
        witam, gratuluję pięknego synka i zapraszam na forum serce dziecka - tam znajdziesz informacje zarówno o wadzie serca jak i o lekarzach.
        forum.sercedziecka.org.pl/
        Pozdrawiam i życzę zdrówka!!
        ps. a jaką wade serduszka ma Tymek?
        • renatamalinows Re: kardiolog 19.04.12, 13:27
          Jak byłam w ciąży była cały czas mowa o VSD dzień po porodzie okazało się, iż VSD nie widać a jest ASD II.
    • zbiszkopcik Re: renatamalinowska 19.04.12, 17:26
      A kiedy macie wizyte u Czarneckiego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka