Dodaj do ulubionych

książki o uczuciach i emocjach

13.02.12, 22:52
Szukam książek, bajek opowiadających o emocjach i uczuciach dla mojego trzylatka. Może macie jakies sprawdzone i godne polecenia tytuły? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasiaforenc Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 00:28
      Witaj smile

Polecam książkę - "Garść radości szczypta złości - Mnóstwo zabawnych ćwiczeń z uczuciami" Tomaszewska Jovanka, Kołyszko Wojciech.
      • marcowa82 do kasiaforenc 14.02.12, 14:04
        Widze, że jest w Empiku www.empik.com/garsc-radosci-szczypta-zlosci-kolyszko-wojciech-tomaszewska-jovanka,prod56450752,ksiazka-p to ją zamówienie dla Kacpra smile
    • kol196 Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 00:41
      ja znalazłam fajne bajki terapeutyczne na chomiku. pozdrawiam
      • lazy_lou Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 04:27
        nie do konca o emocjach, ale o sytuacjach zdarzajacych sie dzieciom na codzien i uczacych jak sie w nich zachowac, jest seria o Basi.
        Moj syn lubi, mimo ze to o dziewczynce wink

• marcowa82 do Lazy 14.02.12, 14:08
          O to chyba te serie www.cudanakiju.pl/Poznaj_Basie_k213.html Widze, że są w Empiku to sobie tez zamowie i odbiore w Promenadzie. Dzięki.
          • lazy_lou off top do marcowej 14.02.12, 14:18
            czy ty czasem nie jestes z okolic anin/wesola/milosna itp? smile

• marcowa82 Re: off top do marcowej 14.02.12, 14:28
              Praga Południe smile
    • doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 10:22
      www.empik.com/kocha-lubi-szanuje-czyli-jeszcze-o-uczuciach-kasdepke-grzegorz,prod9550196,ksiazka-p
      Bardzo dobra książka!
      • marcowa82 do doroszka 14.02.12, 14:09
        Nad tą to juz sie wczesniej zastanawiałam smile
    • mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 11:23
      Zaraz ktoś tu linknie to traumatyzujące dzieło o kupie smile
      Bajki terapeutyczne z bajek-zasypianek.pl polecam smile
      • marcowa82 do MCM 14.02.12, 14:00
        Beata piszesz o samej stronie, czy o książce która się ukazała www.empik.com/bajki-zasypianki-jezyka-cypriana-opowiesci-na-dobranoc-ksiezyk-pawel,prod47430002,ksiazka-p
        • mama-cudownego-misia Re: do MCM 14.02.12, 14:08
          A tej nie znam smile
          O tych piszę: bajki-zasypianki.pl/category/bajki-terapeutyczne/
      • doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 19:35
        mama-cudownego-misia napisała:

> Zaraz ktoś tu linknie to traumatyzujące dzieło o kupie smile

smile)))))))
        e tam traumatyzujące wink
        Maćkowski (mój starszy) oduczył się po lekturze tej (albo tych - bo są dwie o kupie smile) książki gadania w kółko o sikach, pierdzeniu i kupie (taki stajl przedszkolny mieli wink ale fakt, że Maćkowski najbardziej to nakręcał) - po prostu stwierdził, ze ten temat nie budzi już zupelnie emocji :o) skoro nawet książkę można o tym napisać, i to jeszcze do poduszki tak zwyczajnie ją przeczytać wink tongue_out big_grinDDDD
        • mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 20:10
          No co, tam jest rozdział o KSZTAŁTACH i KOLORACH KLOCKA. Bjeee...
          • doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 15.02.12, 11:13
            smile))))
            Nooo jest smile
            Wstręt też jest skrajną emocją wink wiec musialam mu to przeczytać maxymalnie beznamiętnie smile
            Looooz.... wink
            • mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 15.02.12, 11:53
              Ja mam chyba za dużo wyobraźni, bo natychmiast stają mi przed oczami pełne nocniki z ostatniego miesiąca... Albo Prachettowskie 1000 słoni karmionych kapustą aż do uzyskania rozstroju żołądka... Co właściwie daje ten sam efekt...
              Bjeee... Właśnie mi się odechciało jeść trzeciego śniadania. Możemy zmienić temat na jakieś czerwone kapturki i chatki z piernika???
              • doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 16.02.12, 08:28
                Moziemy, moziemy... smile))

O:
                miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/55775:buziaki-calusy-pocalunki
                • mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 16.02.12, 11:13
                  Ooo! I to jest dobra bajka terapeutyczna. Misicy nie zaszkodziłoby trochę indoktrynacji, bo ostatnio całusów nie daje, bo to obciachowe w jej poważnym wieku, a całusy rodziców wywołują oparzenia trzeciego stopnia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka