marcowa82 13.02.12, 22:52 Szukam książek, bajek opowiadających o emocjach i uczuciach dla mojego trzylatka. Może macie jakies sprawdzone i godne polecenia tytuły? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaforenc Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 00:28 Witaj Polecam książkę - "Garść radości szczypta złości - Mnóstwo zabawnych ćwiczeń z uczuciami" Tomaszewska Jovanka, Kołyszko Wojciech. Odpowiedz Link
marcowa82 do kasiaforenc 14.02.12, 14:04 Widze, że jest w Empiku www.empik.com/garsc-radosci-szczypta-zlosci-kolyszko-wojciech-tomaszewska-jovanka,prod56450752,ksiazka-p to ją zamówienie dla Kacpra Odpowiedz Link
kol196 Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 00:41 ja znalazłam fajne bajki terapeutyczne na chomiku. pozdrawiam Odpowiedz Link
lazy_lou Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 04:27 nie do konca o emocjach, ale o sytuacjach zdarzajacych sie dzieciom na codzien i uczacych jak sie w nich zachowac, jest seria o Basi. Moj syn lubi, mimo ze to o dziewczynce Odpowiedz Link
marcowa82 do Lazy 14.02.12, 14:08 O to chyba te serie www.cudanakiju.pl/Poznaj_Basie_k213.html Widze, że są w Empiku to sobie tez zamowie i odbiore w Promenadzie. Dzięki. Odpowiedz Link
lazy_lou off top do marcowej 14.02.12, 14:18 czy ty czasem nie jestes z okolic anin/wesola/milosna itp? Odpowiedz Link
doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 10:22 www.empik.com/kocha-lubi-szanuje-czyli-jeszcze-o-uczuciach-kasdepke-grzegorz,prod9550196,ksiazka-p Bardzo dobra książka! Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 11:23 Zaraz ktoś tu linknie to traumatyzujące dzieło o kupie Bajki terapeutyczne z bajek-zasypianek.pl polecam Odpowiedz Link
marcowa82 do MCM 14.02.12, 14:00 Beata piszesz o samej stronie, czy o książce która się ukazała www.empik.com/bajki-zasypianki-jezyka-cypriana-opowiesci-na-dobranoc-ksiezyk-pawel,prod47430002,ksiazka-p Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: do MCM 14.02.12, 14:08 A tej nie znam O tych piszę: bajki-zasypianki.pl/category/bajki-terapeutyczne/ Odpowiedz Link
doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 19:35 mama-cudownego-misia napisała: > Zaraz ktoś tu linknie to traumatyzujące dzieło o kupie ))))))) e tam traumatyzujące Maćkowski (mój starszy) oduczył się po lekturze tej (albo tych - bo są dwie o kupie ) książki gadania w kółko o sikach, pierdzeniu i kupie (taki stajl przedszkolny mieli ale fakt, że Maćkowski najbardziej to nakręcał) - po prostu stwierdził, ze ten temat nie budzi już zupelnie emocji :o) skoro nawet książkę można o tym napisać, i to jeszcze do poduszki tak zwyczajnie ją przeczytać DDDD Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 14.02.12, 20:10 No co, tam jest rozdział o KSZTAŁTACH i KOLORACH KLOCKA. Bjeee... Odpowiedz Link
doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 15.02.12, 11:13 )))) Nooo jest Wstręt też jest skrajną emocją wiec musialam mu to przeczytać maxymalnie beznamiętnie Looooz.... Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 15.02.12, 11:53 Ja mam chyba za dużo wyobraźni, bo natychmiast stają mi przed oczami pełne nocniki z ostatniego miesiąca... Albo Prachettowskie 1000 słoni karmionych kapustą aż do uzyskania rozstroju żołądka... Co właściwie daje ten sam efekt... Bjeee... Właśnie mi się odechciało jeść trzeciego śniadania. Możemy zmienić temat na jakieś czerwone kapturki i chatki z piernika??? Odpowiedz Link
doroszka Re: książki o uczuciach i emocjach 16.02.12, 08:28 Moziemy, moziemy... )) O: miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/55775:buziaki-calusy-pocalunki Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: książki o uczuciach i emocjach 16.02.12, 11:13 Ooo! I to jest dobra bajka terapeutyczna. Misicy nie zaszkodziłoby trochę indoktrynacji, bo ostatnio całusów nie daje, bo to obciachowe w jej poważnym wieku, a całusy rodziców wywołują oparzenia trzeciego stopnia Odpowiedz Link