Dodaj do ulubionych

dr ciechan

20.02.12, 20:40
Rok temu zuza miała badanie i wyszła nam wada 1 i 1,5 na plusie (nie pamiętam dokładnie) i pan dr kazał czekać, bo może wada się zmniejszy i nie dał małej okularów. Przez ten czas miałyśmy dwie kolejne wizyty i nadal bez okularów, chociaz widze coraz wyraźniej że Zuzce ucieka prawe oko. Oczywiście powiedziałam o tym lekarzowi, ale nadal nic. Wiem ze to dobry specjalista, dlatego nie uciekam do innego bo lepszego nie znajdę, ale trochę mnie martwi to uciekanie oczka. Obawiam się że to zaniechanie jest z powodu wiecznego nawału pacjentów w poradni, gdzie badania odbywają się hurtowo.
Może któraś z was się orientuje czy dr ciechan z kliniki okulistyki na chmielnej w lublinie przyjmuje prywatnie?
Obserwuj wątek
    • aaalicja2 Re: dr ciechan 21.02.12, 10:52
      Wiesz, "plusy" u maluchów to nie wada, tak dzieci małe mają. Laura miała retinopatie i zabieg we wrześniu 2010r.
      Od tamtej pory kontrola, najpierw co tydzień, co 2, co miesiąc, a ostatnio co pół roku.
      Teraz od stycznia mamy przyjść za rok, a oczka +0,5 i +1 (było +2,5 i +3).
      i dopiero teraz okulistka mówi o ewentualnej możliwej wadzie jak oczka zejdą na "-" minusy.
      Tak może być po retinopatii i tato Laury też na wadę "-" minusy.
      Także "+" plusami to się zbytnio nie przejmuj. Oczko uciekające trzeba skontrolować.
    • ewa-mamazosi Re: dr ciechan 21.02.12, 19:50
      Hej, sorki, że się wetnę w wątek, ale strasznie dziwne jest to, że Twoja córka jest bez okularków. Moja Zosia (15-miesięcy) zezuje jednym oczkiem. W grudniu miała badanie oczek w narkozie i okazało się, że ma wadę wzroku +1 nadwzroczność i +1 astygmatyzm i nosi okularki.
      • sotniax2 Re: dr ciechan 22.02.12, 15:30
        Dr Ciechan przyjmuje prywatnie w budynku na przeciwko kliniki na Chmielnej. (tzn rok temu tam jeszcze przyjmował ale myślę że się to nie zmieniło.)
        • tartulina Re: dr ciechan 25.02.12, 00:06
          Na stronie "ranking lekarzy" jest podany nr. tel.0 602 19 98 46
          • kicius_85 Re: dr ciechan 25.02.12, 09:59
            moja jula po dwoch laserach na retinopatie , jak miala ok 1,5 roku oczka uciekaly to od razu dostalysmy okularki...teraz jestesmy po zabiegu na zeza ale wada jest +4 wiec takie mamy okulary

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka