Dodaj do ulubionych

Depakine granulki

05.03.12, 17:45
Pytanie do mam dzieciaczków na leku z tematu. Mamy przejść z syropu na granulki. Syrop brałyśmy 2x 100mg a granulki maja być 1x100mg i wieczorem 1x250mg.Czy to normalne, że nocna dawka jest wyższa? I czy granulki w takiej nocnej dawce nie "zamulają " dzieciaków"? Zdanie neurologa znam, pytam z czystej ciekawości smile
Obserwuj wątek
    • alicjontko Re: Depakine granulki 06.03.12, 19:21
      Co do dawki to nie wiem bo to zapewne zależy od dzieciaka i choroby, moja dostaje raz dziennie granulki 200mg, na noc, nic jej nie zamula, wręcz przeciwnie smile
      • 2-mich-fil Re: Depakine granulki 07.03.12, 14:35
        witam,
        my podajemy rano 150 a wieczorem 200 i wszystko jest ok. U nas wieczorem 150 sie nie sprawdzilo, maly budzil sie po nocach dziwnie sie zachowujac, a przy takim dawkowaniu wszystko gra. Tylko sie nie dziw ze granulki beda w kupie, to normalne.
        Pozdrawiam
        Aga
    • olcia82poz Re: Depakine granulki 07.03.12, 16:26
      Dziękuję Dziewczyny za odzew smile Czekam na więcej smile
      • 1bjes Re: Depakine granulki 09.03.12, 21:05
        my tez may depakine chrosphere i równiez granulki w kupce ( mam wrazenie ze one anie własnie tam troszke podrazniaja)
        my mamy 3x100 ale spotkałam sie z dawkowaniem podobnym do Wszego smile
        a tak pozatym to co tam ciekawego u Was ?? my z ania juz mc w domu odpikac narazie
        • olcia82poz Becia :) 12.03.12, 10:10
          Podaj proszę maila to skrobnę kilka słów, chyba,że pisać na gazetowy?
          • 1bjes Re: Becia :) 12.03.12, 11:51
            mjesion@interia.pl
            czekam na wiesci pozdrawiam smile
            • olcia82poz Re: Becia :) 12.03.12, 13:33
              poszło smile
        • mamusianatusi Re: Depakine granulki 26.03.12, 18:23
          U nas gdy włączono leczenie granulkami w szpitalu (po syropie) to najpierw mała miała w dwóch dawkach podzielonych,ale dr powiedziała,że jeśli chce to mogę podawac w jednej dawce.My mamy malenko ,bo 150mg.
          Gdy byłam z nią u neurologa ,to dr powiedziała ,ze jeśli ataków nie ma ,to mogę całkowicie przestać podawać,a że z lekiem czułam się bezpieczniej to nadal podawałam.Teraz już od miesiąca nie podaję i nie mamy ataków na szczęście smile w ogóle to atak miała tylko dwa razy-gdy miała 8 mies. i gdy miała 9 mies.Teraz ma 3 latka.
          Synek mój też miał atak padaczki gdy miał roczek.Od razu włączono depakine w syropie.Po dwóch latach podawania-bez ataków dr kazała odstawic depakine.Teraz ma 9 lat i nic się nie dzieje smile
          I synek i córeczka mieli eeg robione i padaczki niby nie wykazało,tylko nadal nie wiem skąd się wzięły u nas te ataki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka