Dodaj do ulubionych

melisa dla 2 latki

17.09.12, 17:52

Ostatnio Laura budziła się dokładnie co 2 noc, około 2-3 w nocy, nie mogła zasnąć, kręciła si, sama byla tym zmęczona - niemożliwością zaśnięcia.
A śpioch z niej jest bardzo duży.
Potrafi zasnąć nawet na dywanie w pokoju, kładzie się i śpi.

Myślałam że może zęby 5, ale nie płacze, nei wyje, tylko kręci sie, patrzy w sufit, wymyśla to bajka, to picie itp.

2 dni temu dałam 4 łyżeczki zaparzoenj melisy, wczoraj też i przespała noc. Tzn. kręci się, gada do siebie, ale nie wybudza się do końca.

I pytanie:
można dłuzej jechać na tej melisie?

Generalnie w rozkładzie dnia nic się nie zmienia, był długi urlop u dziadków, tam zaczęły się te przerywane nocki, no ale wiadomo, nowe miejsca, wrażenia itp, ale po po powrocie do domu było dokładnie to samo co 2 noc. Jedną "dokazywała" drugą nocke "odsypiała".

Co stosujecie u dzieciaczków na spokojny sen. Śpi w łóżeczku, jak zaczyna się kręcić i marudzić biorę ją do siebie i próbuje zasnąć. Nieraz udaje się dopiero po 2-3 godzinach.
Potem się budzi około 8, zje i po chwili idzie odsypiać na 1-2 godzinę.
Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • wyspa-ela Re: melisa dla 2 latki 17.09.12, 22:36
      u nas młody też tak miał, głównie wtedy jak była pełnia uncertain tak reagował, wstawał o 3 rano i do 6 rano potrafił wydziwiać, teraz póki co jest ok ale miałam też sposób żeby wieczorem wymęczyć smyka porządnie i przetrzymać go troszkę więcej niż zwykle, melisa tylko czasami - ale mam ochotę częściej hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka