Dodaj do ulubionych

alergia,robaki czy 3 migdał ??

19.06.13, 12:41
nie wiem ani ja ani nasza pediatra

ponad 2 tygodnie temu Gabrysia dostała kataru ale nie taka woda z nosa tylko gluty ( sory za gluty) takie siedzące daleko w nosie. frida nie dała rady,wysmarac tez ich sie nie da. do tego w nocy pochrapuje,cos jej pyka w gardle... osłuchowo czysto. a na wizycie jak juz napisalam pediatra nie wiedziala co to moze byc. syropy od przexiebienia dawałam tydzien,nic nie pomogły wiec mysle ze nie przeziebienie. odrobaczyłam. a na noc podaje jej kropelki zyrtec i mam wrazenie ze po nich lepiej ,nie furczy jej w nosie. a i zapomniałam ze na poczatku tego kataru ropiały i łzawiły jej oczy,wiec wyglada jednak na uczulenie,ale nadal zastanawia mnie to chrapanie i pykanie w gardle....

czy ktores z waszych dzieciaczkow tak miało???

zrobiłam jej wymaz z gardła,pani w labalatorium rozkaładała rece,ze ona nie da rady i kazała mi samej w domu to zrobic ale dałam rade ,płaczu,szlochu bylo ze ho ho...

a jutro zrobie jej jeszcze morfologie??

a moze jeszcze jakies badanie jej zrobic?

doradźcie bo ja ciemna masa w tym jestem.
Obserwuj wątek
    • black-cat Re: alergia,robaki czy 3 migdał ?? 26.06.13, 13:46
      Być może Gabrysia ma alergię i stan zapalny w zatokach (stąd gęsta wydzielina spływająca do gardła, chrapanie i "pykanie"). Podawaj zyrtec, spytaj lekarza czy możesz robić inhalacje z soli fizjologicznej lub olejku z drzewa herbacianego i podawać sinupret (3 razy dziennie po 2 tabletki przez pierwszy tydzień, później trzy razy dziennie po jednej - kuracja sinupretem powinna trwać około miesiąca), żeby rozcieńczyć wydzielinę i ułatwić pozbycie się jej. Trzeci migdał diagnozuje laryngolog (endoskopia), jeżeli jesteś z Warszawy, polecam Krajmed na Wałbrzyskiej i laryngologa - Wojciecha Lipca, ale zanim wybierzesz się na to mało przyjemne dla dziecka badanie poobserwuj córkę, najprawdopodobniej wszystko wróci do normy.
    • macumi Re: alergia,robaki czy 3 migdał ?? 26.06.13, 15:28
      Wiesz, normalna procedura jest taka, ze idziesz do lekarza, on ci robi rozpiskę badań i/lub wysyła np. do alergologa czy laryngologa, który też daje rozpiskę badań, i dopiero idziesz do labu. Przyciśnij pediatrę; to, ze nie wie, co to jest, nie oznacza, że nie wie, jakie badania zrobić...

Bo tak to wsio na odwrót, ja bym najpierw okazała dziecię laryngologowi, jakby zasugerował, ze to alergia, albo leczenie by nie przyniosło rezultatów, to alergologowi, który z racji tego, ze pasożyty często nasilają alergie, o robalach też ma co nieco do powiedzenia. Sama dziecka nie zdiagnozujesz przecież...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka